Én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem érne atrocitás egy olyan pólóban. Ha Román vagy Szlovák pólóban tennéd ugyan ezt, ez a százalék a 0-ra redukálódna. Szerintem!
Te, mint nagy üzletember azt mondod a bérlet árusítás csak a szurkolók érdeke? Hogy egy magára bármit is adó klub számára bármilyen esetről is legyen szó, ez nem fontos? Most a gazdasági részével nem untatnálak. Egyrészt hosszú, másrészt elvileg NEKED teljesen képben kellene lenni ezekről. Harmadrészt nagyon nem ide való. De azon kívül is fontos a bérletek száma, és hogy melyikből mennyi fogy. Ezt minden klub figyeli, ehhez alakitja év közbeni akciókat, play off jegyek árát, stb. Mondok még meglepőbbet. Pár éve szomszédban egy szponzor támogatásért cserébe tudni akarta melyik bérletből és jegyből mennyi fogy. Elhajtották. Aztán 2 évig támogatta Albát de jött covid. Nyilván nem nagy összeg volt mert csak 7 számjegy, de akkor is. Ez egy sok szereplős történet. Speciel én leszarom lesz e bérlet. Nekem egy meccs anyagi vonzatának elenyésző része csak a belépő ára. Utazás, étkezés, nem dolgozom stb. Én a FALCOnak szurkolok nem a bérletnek. Ja és szerintem senkit ne hasonlitgass faszokhoz, mert a maradék renomé is elillan.
A szidás az egészen más, írtam is, hogy egy meccs alapján ítélkezni nem lehet, csak véleményt formálni.
Ha már szóba hoztad a focit, tudod mi lenne egyszer nagy álmom? A Kárpátia Brigád több ezres tagjával egyszer szembe menni egy Dávid-csillagos pólóban, ami által kiderülne, hogy nácik e vagy sem, keresztül tudnék rajtuk menni mindenféle sértések, bántások nélkül vagy sem ?!
Amúgy ki mondta, hogy lesznek bérletek? Tavaly annyit sírtatok, hogy már második szezonban nem kaptok a pénzetekért semmit, hogy azon sem csodálkoznék, ha egyelőre csak jegyekkel lehetne meccsre menni. Megérdemelnétek. Bár remélem nem így lesz, mert azzal velem is kibasznátok, ez pont olyan, mint azok a faszok, akik nem oltatják be magukat, és nekem okoznak kárt vele.
Támadásban azt, hogy egy-egy elleni párharcban ne eszetlenül rohanjon a védőkbe, lesz ami lesz alapon. Védekezésben meg a képzettség azt jelenti nálam, hogy többnyire tisztán tudja védeni az ellenfél játékosait, és a védekezésbeli mozgáskoordinációján is látszik, hogy a kosárlabdának ezt a részét is tudatosan űzi. (mint pl. Hooker és Curry). Ettől függetlenül nem reménytelen a srác, szerintem Konakovék tudnak majd csiszolni rajta, legfőképpen a fegyelmezettséget kell megteremteni nála, ha ez sikerül, akkor válhat ő majd Falco-karakterű játékossá.
Rendben, akkor két hét múlva. Nem az a 2-3 nap a lényeg te is tudod. Azért fura nekem, mert elvileg a régi bérletesek helyét tartani szokták, csak a maradék volt "szabad préda". Erre most nem nagyon lesz idő, arról nem beszélve, hogy 1000-1500 bérletet eladni nem két perc, magyarán borítékolható a hosszabb sorbanállás.
Jövő héten még nem, majd két hét múlva (szeptember 21-én) lesz az első bajnoki meccsünk (itthon, a Pécs ellen). Az Emléktornára szerintem sem voltak eddig érvényesek a bérletek, szóval ebből a szempontból nincsen jelentősége a bérletárusítás időpontjának.
Egy meccs alapján nem lehet ítélkezni, csak véleményt formálni, ezt most meg teszem Clarkkal kapcsolatban. Szerintem sokan meg fognak lepődni, amit írok, mivel most azért pozitív hangok jönnek róla. Szóval bár most tényleg termelte a pontokat, de szerintem ő elsősorban triplákat tud majd értékesíteni, azon kívül meg összekaparhat pár pontot. Én úgy láttam, hogy sem elől, sem hátul nem tud ésszel játszani, bár támadásban volt egy-két jó meglátása (passzokra gondolok). Számomra ebből a meccsből az jött le, hogy nem képzett játékos, ez az egy-egy elleni betöréseiben látszódott meg leginkább. A védekezésében nagyon benne van a fault, tegnap is kipontozhatták volna (ahogy ez Oroszlányban meg is történt), és ez komoly hátrány lehet vele kapcsolatban. Ami tetszik, hogy nagyon akar (persze az is lehet, hogy a bizonyítási vágy miatt vannak olyan hibái, amelyek akár félreértelmezhetőek is jelenleg), de nem egy megszokott Falco-karakter. Persze ez most még nem baj, formálódhat majd az idő előrehaladtával.
Ezt honnan szedted? Emlékeim szerint a HZ emléktorna mindig fizetős volt, mivel semmi köze a klubhoz.
Mondjuk ettől függetlenül a bérletárusítást jól kicentizik. Jövő héten bajnoki, aztán semmi hír róla. Gondolom kivárnak, hátha lesznek korlátozások. Mégegyszer azért nem akarják leszopatni a népet.
Egy ugrabugra rookiet azért még el tudnék képzelni a csapatba, mondjuk egy Doyne, Frazier színtűt... 😉😎
Kovács simán jó lesz U23-nak, pár percre meg a többiek is elvannak azért különösebb károkozás nélkül.
Clark sem lesz rossz szerintem, kicsit bátrabbnak kéne lennie.
Az első negyed az valami botrányosra sikeredett, de úgy igazán. Eladott labdák, kihagyott üres ziccer, rossz keresztpasszok stb. A második negyes is hasonlóan kezdődött. Viszont úgy a felénél a csapat megrázta magát és szerzett labdákból lettek könnyű kosaraink kezdtünk ellépni, aztán félidőre már 10 volt közte. Utána meg kb a Falco azt csinált, amit akart, szinte minden beesett, a kecskemétieknek meg szinte semmi. Mondjuk olyan kemény védekezést kaptak a nyakukba, hogy ez nem csoda.
Zoli megint meg sem állt a 20 pontjáig. Hozta a megszokottat. Beni is megdobta a pontjait, de inkább a társakat szolgálta ki. Szili első dobásain eléggé érződött, hogy ez még a felkészülés eleje, de később nagyon szép dolgokat produkált. Borisnak kell talán még legjobban felvenni a ritmust, bár a védekezése rendben volt. Gyuri egyértelműen klasszis, igaz ma nem volt sok figura rá építve. Ákos pedig úgy pörgött mint aki megivott 30 kávét. Nagyon élt a mai meccsen. Marvin pedig ma csinált nagyon szép dolgokat. Elég jó triplázó, és úgy tapad az emberére mint anno Hooker. Igaz, volt pár érdekes kísérlete, de szerintem nagyon sokat hozzátett ma. Én bírom őt. Kovács Beninek volt egy kihagyott zsákolása az elején, ami kicsit letörte, de után nagyon szép megmozdulásai voltak. Verrasztó Petinek pedig több önbizalommal kellene játszania, mert ígéretes fiatal játékos.
Nagyjából ennyi, én így láttam. Persze a többiek is osszák meg a gondolataikat.
Sztem clark siman rendben lesz . Somogyira is szükség van pl ilyen hamar bekapott faultok végett is. Kovacs nagyon harcos es ügyes.kellene egy 1-2es amcsi .Meglátjuk ki jön még,ha csak egyik az se baj, ha még 2 jönnének sztem nem lenne gond a bajnoksággal.
Tavalyelőtt fél szezonért, tavaly néhány meccsért fizettem, fizettünk sokan bérletet, szerintem alapvető elvárás lenne, hogy az emléktorna bérleteseknek 'ingyen" legyen.
Idén mindenkinek jegyet kell váltani a HZ emléktornára? Csak mert az utóbbi években a bérleteseknek nem kellett. Meg a bérletekkel pontosan mi van? Csak mert már kb az összes csapat el kezdte árulni őket.
Somogyinál már a leigazolásakor fent volt a Burgos honlapján, hogy a felkészülést náluk csinálja végig, ezt követően döntenek csak róla, hogy kölcsönadják-e.
tragedia biztos nem erte mert akkor nem szelfizgetne. Nem talalja a helyet ebben a csapatban. Keves labdat is kap es a banyasz kupa dontojeben 10 perc alatt kipontozta magat. Sztem o lesz a kovetkezo onbizalom hiannyal kuzdo legiosunk. A mierteket paran mar leirtatok.
Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Ehhez én sem tudok mit hozzátenni.
A kérdésedre válaszolva Circo, igazából itt bármelyik említett légiós tudná/tudta volna a valós tudását hozni, de az ugye együtt járt volna a magyar játékosok teljesítményének visszaesésével. Egyikük esetében sem a képeségekkel volt gond, egyszerűen a helyzet és a körülmények így alakították a dolgokat.
Nyílván van olyan légiós is, aki simán tudná dominálni az összes válogatottunkat egyszerre, csak ők "más ligában játszanak" minden szempontból.
Holnap sajnos nem tudok kimenni a mérkőzésre, ezért remélem akik kimennek írnak majd a csapatról.
A csapatunk játéka abszolút a labdát vezetni tudó és 2-2-t játszó játékosokra alapszik. Lassan 3 éve. Ezért nem megy a Benkenek sem minden meccsen, mert őt akkor használjuk igazán, ha kiosztasbol kap labdát. Onnan vagy dob, vagy betör, de van mikor nem találjuk meg őt sem. Ehhez jön a Clark aki még Benkehez képest egyáltalán nem ismeri a játékunkat stb. Nagyon statikusan húzódik ki a sarokba fentre stb, nem kreatív megoldások terén. De ez javulni fog szerintem. De sosem lesz 20 pontos húzó ember hisz labda sem jut neki annyi.
Abszolút a Keller-Goloman elzarasokra fogunk alapozni. Ebben Perl fog lubickolni, talán még Beni így ahogy. De ha jól jár a labda majd idővel, akkor mindenkinek jut helyzet és egész jó dobó keretünk van még ha nem is kiemelkedő.
És én is hoznek meg egy 2-1 posztos játékost és nem a somogyit.
Abban igazad van, hogy egy sportcsapat és egy üzleti vállalkozás két külön dolog, de egy játékos igazolása már ugyanúgy üzleti része egy sportklubnak is. Az persze lehet, hogy a sportban ez a tilitoli az időpontokkal jobban elfogadott, és a klubvezetők ezt már megszokottként és higgadtabban kezelik.
A másik témával kapcsolatban nyilván én sem tudhatom a pontos választ. Reddic esete más, mint a többieké, mert ő a második évében nagy eséllyel már csak a BL-re akart koncentrálni. Bruinsma második itteni szezonjában már négy magyar válogatott játékosunk volt (legalábbis januártól), Anderson szintén akkor volt itt, most pedig már öt válogatottunk van, és ugye Clark sem kezdett be úgy, ahogy reméltük. Mivel nagy számok törvényéről még nem beszélhetünk - vagyis nem 10-15 játékost elemzünk ebben a szempontból - így pontos diagnózist sem lehet felállítani ezzel kapcsolatban. Mivel azonban korábban nem volt ez a jelenség annyira jellemző, ezért próbáltam összehozni ezt azzal, hogy talán a sok válogatott egy olyan erős kohéziót alkot, hogy a légiósoknak nincs meg a megfelelő önbizalmuk saját magukat adni. Anderson vezér volt Göttingenben, és bár Clarkot nem tudom pontosan milyen szerepet töltött be a Mechelenben, de látva a videókat róla egy nagyon laza, és vidám srácnak tűnik, amolyan showman. Ez a csapat viszont fegyelmezett emberekből áll, és itt nem csak mint játékosként gondolok rájuk. Talán Benke, aki lazább figura, meg esetleg Ákos, de összességében a közeg igen csak a rendet sugallja nekem, és nem biztos, hogy a korábban vezérszereplő vagy egy showman annyira otthonosan érzi magát ebben a felállásban. Az ember persze próbál mindig valami logikát keresni a jelenségekre, nekem most ez kreálódott a fejemben, de simán tévedhetek, és túl gondolhatom ezt az egészet. Na meg persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis akkor milyen légiós lenne az, aki tudná hozni magát a mostani, és nekünk örömteli feltételekkel (gondolok itt a magyar fiúkra)?
Reddic az első évét azért tolta meg, mivel sérülésből tért vissza és nagyon bizonyítani akart. Ez a bizonyítási vágy viszont kövi szezonban csak a BL-ben mutatkozott meg. Anderson a sérülése után elvesztette a vezér szerepét és a helyét a csapatban, Beni és Zoli elképesztő formája miatt. Bruinsma pedig idén nem klasszis volt, hanem csak egy jó légiós. Viszont az nyitott könyv, hogy Evant nagyon megviselte a covid meg ugye sérülésekkel bajlódott. Marvin esetében pedig bármi lehet. Sokan szidják Clark-ot, de ki tudja mi az oka. Tudom ez extrém példa, de mi van ha mondjuk valami családi tragédia érte, mondjuk halálozás. Simán benne van. Nem látunk bele egy játékos lelkébe. Nem mindenki úgy él meg egy ilyen dolgot mint Beni és nem mindenki tud klasszis teljesítményt nyújtani. Én sem tudom, hogy Marvinnal mi van. Lehet igazatok van és mellé lőttünk. De lehet más van a háttérben és nem kellene rögtön pálcát törni a feje felett.