Valami újat talált ki a koda, ilyen még nem volt. A topic nyitásakor még nem jelent meg az autó, de az autós újságírók már tesztelték és elismerően nyilatkoztak róla. Ide várom az első tesztvezetések tapasztalatait és a majdani új autó tulajdonosok észrevételeit is!
Yeti királyság, jól választottál. :) Nagyon bejön, bár a koncepcióautó sokkal jobban tetszett első ránézésre, de aztán nem túl sok bámészkodás után a végleges Yeti is tetszik (a cicaszemű Octaviár sokkal több ideig emésztettem, ma meg az egyik ügyfél cégvezetője meghozta az új RS kombiját, és nagyon tetszik...) Mondjuk én ennyi pénzért megint inkább S2-t vennék, de azt hiszem ezt már írtam valamikor, de ettől függetlenül a Yeti kéne.
először is szeretném megköszönni nektek a sok hasznos információt, amit lentebb a fórumon megosztotok. Nekem már az első fénykép óta tetszik a Yeti. Véletlen folytán pont ott tudtam lenni a magyarországi bemutatón is, amikor a kereskedőknek először bemutatták a kocsit. Az tény, hogy nem egy klasszikus családi autó, olcsónak sem mondható, de szerintem jól néz ki. Egy igazi individualista! Ezért is választottam új cégautónak. 1,8 TSI, experience kivitel, fehér külső szín, extrák: pótkerék, guminyomás ellenőrző és vonóhorog, így éppen csak 7 mio felett 45ezer forinttal. Nem akartam a főnökömnél kiütni a biztosítékot ezért nem tornáztam feljebb. De szerintem így is bőségesen felszerelt a kocsi. Csak lenne már itt. J Más fórumokon most megkapnám, hogy ennyiért használtan miket lehetne venni +olvasom a cikkeket és a hozzászólásokat, ahol kap a Yeti hideget-meleget, de szerintem jól néz ki és a konkurens SUV-k sem tudnak többet. Éppen nézem, hogy a Tiguan egy bő millióval még több lenne acélfelnikkel, 1,4-es motorral. Szóval szerintem jó autó a Yeti, remélem évek múlva is így nyilatkozom majd róla.
Mondjuk kicsit én is meglepődtem rajta, mert nem vártam ilyen előítéletes megjegyzéseket, ráadásul ez milyen megfogalmazás, meg hiba, amit az első pontban idéztél?
A költői kép szép, de szerintem is alaptalan, ráadásul egy -valószínüleg- futóműhangolási "hiba" mjiatt az általános minőséget kétségbe vonni elég elhamarkodott következtetésnek tűnik.
A 2. pontban viszont nem értek veled egyet 100%-ban, mert az eddigi Skodák -most a Roomsterről ne beszéljünk- kifejezetten a megszokott kategóriákba (kis autó, családi autó, utazó szedán) tartoztak, még akkoris, ha mindegyik kicsit kilógott a mértesávokból és kicsit praktikusabbra, vagy tágasabbra volt tervezve, mint az ellenfelek.
A Roomster volt az első, ami új kategóriában, vagy határozottan azok közé lett belőve és a Yeti a legelső, aminél az elsődleges szempont a jópofaság volt, mindamellett -szerintem- nagyon praktikus is lesz, de ez csak a csehek jó érzékét, tapasztalatát jelzi.
Szerintem -bár a hátsó ajtó valóban kicsit kicsi és a lábtér is lehetne nagyobb- nagy siker lesz az első árcsökkentés, akciós modellek megjelenése után és nagyon jót tesz a Skoda megítélésének.
Plusz, vezettem a Yeti-t rossz úton és semmi gond nem volt a futóművel, gyors kanyarokban sem dűlöngélt, ellentétben az új Picasso-val, ami elvileg jobb, mint a régi, de mégis úgy belengett döcögős úton, hogy kezdtem félni.
1. "meg a futómű is furcsán, vékonyan, lötyögősen dobol sűrű ripliken, mint hajdan a Citroën Xsara Picassóé. Persze közel sem annyira durván, és elég ritkán, de a jelenség éppen elég ahhoz, hogy a gyanú mutatóujja függőlegesbe lendüljön a Yeti alatt néhol elég vékony a minőség jégpáncélja, azért ez még nem Volkswagen."
Mert a VW olyan fényévekre van a Skodától, mikor ugyan azokat az alkatrészeket használják??? Pl. futómű, ami egy O2, azaz Golf V futómű megemelve. Azért Csikóstól ezt nem vártam volna!
2. "Ha előítéletei lettek volna eddig a koda névvel kapcsolatban, a Yeti a választóvonal, ami jelzi, ezen most már ideje túllépni. " Az agyam eldobom, mintha az Autópiacos cikket másolná! Kérdem én: egy Octavia2-ből készített autó mitől annyira vízválasztó? Alig van benne egyedi alkatrész. Az O2 akkor miért nem vízválasztó?
Ja, a műszerfal szerintem Superb2-es inkább.
Hogy miért nem Csikóstól kérdezem? Nem szokás a TC-n válaszolni... Már nem próbálok nekik írni sem!
Szili! Nálam van valami,ami neked kell.Sajnos nem jött össze,mert a 2. lépést nem lehetett meglépni,így visszakerült hozzám,úgy ahogy kaptam!Majd valamikor ha erre jársz ugorj be érte,hogy oda tudjam adni!!!