Keresés

Részletes keresés

Nane72 Creative Commons License 2021.08.17 -1 1 4329

Hát a hav 410 ezer forintos magyar átlagbér messze van egy havi német átlagbértől amit egy évben 14- szer kap meg Hansi és Trude a német munkahelyén.  Én kimentem volna megpróbálni, beáldozni egy évet , ha nem  jön be bármikor , gond nélkül  talál csapatot.

Előzmény: Törölt nick (4327)
Falcobb Creative Commons License 2021.08.17 0 2 4328

Clark-hoz én is nagy reményeket fűzök. De nem vagyok benne biztos, hogy a saját lehetőségeit fogja megteremteni. Gyorsindításokat, atletikus 2-2 játékokat, és Zoli betörések utáni hármasokat várok tőle inkább. Persze lehet, hogy nem lesz igazam. 
Az általad említett magasember névsor is rendben van, de ők sem saját maguknak teremtik a helyzeteket. 

Jó lenne egy alacsonyabb amerikai még. 
Főleg mert Kovácsban azt a játékost látom aki itt szeretett volna játszani, Somogyiban pedig aki nyíltan menni akar. Inkább fejlődjenek azok akikre hosszabb távon is tudunk számítani. 

Előzmény: Törölt nick (4323)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 0 2 4327

Ezt nem gondolhatod komolyan hogy egy nemet csapatban egy játékos 5.000 eurot keres, abból Németországban ha lakást kell berelnie kb nem el meg

Ahogy Te is mondod ilyen pénzekért nem éri meg kimenni és sztem közelebb van a realishoz a magyar fizetéseket is tekintve hogy egy top magyar játékos keressen 7-8.000 eurot mint hogy 3-t mikor a sima mérnök egy autógyárban elrak most 4-5-ot...

Sok kulfoldi emberrel tárgyaltam és sír is mindenki hogy a magyar munkaerő már nem olcsó... Sztem maradjon is így és ki kell lepni abból hogy amit a szomszedban 1200-ert csinal meg valaki az itt 250. Nyilván ez egy lassú folyamat és a sportban a TAO miatt torekeny állapot de az sem normális helyzet volt, amikor a kispadon 150-200.000 Ft- ert ült játékos, aztán nyáron nem felkészült a szezonra hanem elment dolgozni hogy megeljen...

Előzmény: vaidoo (4322)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 -1 4 4326

A BL egyáltalán nincsen túlértékelve. A Falco első BL-szezonjában a csoportellenfelek közül a Zaragoza spanyol alapszakasz harmadik helyezettje lett (és a Falco két nagyon szoros meccset játszott velük), a Falco által legyőzött Dijon pedig francia kupát nyert.

Előzmény: Nane72 (4324)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 -1 1 4325

Csak hogy Filipovity lehet, hogy nem keresett annyit itthon, mint Váradi vagy Benke, így a külföldre való szerződése sem biztos, hogy visszalépés volt neki anyagilag. Persze ettől még lehet szó arról is, amit írtál, hogy benne nagyobb volt a vágy arra, hogy mindenáron kipróbálja magát egy erősebb bajnokságban, de nem biztos, hogy ez mindössze csak a karrierről szólt nála. Ahogy sok fiatal sem kizárólag csak azért megy külföldre dolgozni (és itt nem a szomszédos Ausztriában való munkavállalásra gondolok), hogy több pénzt keressenek, hanem világot akarnak látni, hiányzik nekik a kalandvágy. Márkó habitusában, stílusában szerintem ez az irány is mérvadó volt.

Előzmény: vaidoo (4322)
Nane72 Creative Commons License 2021.08.17 -1 0 4324

Én 2500 eurot hallottam német csapattól, aki nem indul nemzetközi kupában. Olyan játékos mint Váradi és Benke egy évben szerintem több mint 100 kerül piacra az  Usa egyetemi bajnokságából. Azon kellene elgondolkodni, hogy egyik magyar se kellett külföldre és miért nem (Váradi, Benke), vagy aki kiment (Vojvoda,Perl, Keller) az miért nem tudott megragadni . Szerintem a BL is túl van értékelve, kb. 3 számú kosárlabda kupa.

Előzmény: Törölt nick (4319)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 -1 1 4323

A BL-ben lehet, hogy nehezebb lesz pótolni az ő pontjait, de a bajnokságban szerintem ez nem lesz probléma. Bár még élőben nem láttuk játszani Clarkot, de feltételezem,  hogy ő egy jó igazolás, és nem kizárt, hogy hozni tud egy erős szezont nálunk. Valamint óriási előnyünk itthon, hogy 4-es poszton Barac, Clark, Kovács B. és akár Golomán is tud játszani, 5-ös poszton pedig Keller, Golomán és Barac is. Ilyen komoly variációs lehetőségek felső posztokon semelyik másik együttesnél nincsenek. Én egyáltalán nem féltem ezt a csapatot.

Előzmény: Falcobb (4320)
vaidoo Creative Commons License 2021.08.17 0 2 4322

Egyrészt nem kapkodnak utánuk, mert már nem 18-20 éves gyerekek, így azzal együtt, hogy jelenleg összességében tisztességes, jó teljeítményre képesek, látszik, hogy mi lesz a plafonjuk, ezért hosszú távú projektként nem bennük gondolkoznak.

Azok a csapatok pedig, ahol erősítést jelentenének (mert ilyenek is akadnak szép számmal), a piaci alapon történő működésük jelentette korlátok miatt maximum ezt az említett 3-4-5 ezer eurót tudják ajánlani, ami a kanyarban sincs a TAO által megtámogatott hazai élcsapatok által ajánlott lóvétól.

Az pedig meglátásom szerint már Váradi és Benke szegénységi bizonyítványa, hogy - pl. Filipovity mintájára - meg sem próbálják megméretni magukat egy szerényebb lehetőségekkel bíró, de jó bajnokságban szereplő csapatban, bízva annyira önmagában annyira, hogy egy év alatt le tudja tenni olyan teljesítményt az asztalra, ami jobb szerződésre predesztinálja őket. Persze az is becsülendő, hogy Váradi kitart a nevelőegyesülete mellett, na de lássuk be, idén nyáron sem neki, sem Benkének nem e volt a fő oka a maradásra.

Na persze ott van ellenpéldaként Keller esete, akinek nem jött össze a dolog, ezzel együtt ő a visszavonulását követően nem biztosan nem fog azon merengeni, hogy mi lett volna, ha anno van töke belevágni.

Minden esetre gratulálok a megtartásához, mindig öröm, ha egy (jelen esetben két) saját nevelés a klub húzóembere. A Falco - és a magyar bajnokság - egyértelműen jól járt Váradi maradásával, az pedig már csak bónusz, hogy gyakorlatilag a válogatott kezdője (mínusz Voja) játszik ott együtt, ami a még jól jöhet a jövő nyári EB-n.

litván80 Creative Commons License 2021.08.17 -2 2 4321

Hát ügynök legyen a talpán, aki ezeket a játékosokat eltudta volna adni itthoni pénzért  olasz, spanyol, vagy török közép csapatba. Vicc ha azt gondolod hogy ennek lenne realitása. Az árat a piac határozza meg, az meg itthon iszonyatosan be van szükülve. Kint meg gyakorlatilag az itthoni kuriózumok tömegcikkek. Itthon túl vannak árazva a jobb játékosok. Magyarok külföldiek egyaránt.

Falcobb Creative Commons License 2021.08.17 -1 1 4320

Eddig minden tökéletesen alakul az igazolásokat tekintve, de egy valamit nem látok még tisztán. 
Evan eligazolásával ki veszi át a pontszerző szerepet Zozo mellett?
A magyarjaink és légiósaink jól kiegészítik egymást, és jó játékosok. Viszont Zoli az egyetlen aki pontszerzésben nagyon extra, és tőle nem várhatjuk el a döntőben nyújtott teljesítményt az egész szezonban. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.17 0 1 4319

Én ezt inkabb a másik oldalrol fogom meg, nincsenek alul arazva végre és nem éri már meg a legjobb magyaroknak 3-4-5.000 euroert külföldre menni ami vhol egy jó dolof

sztem itt ügynöki gondok is vannak mert a mai világban minden info leszedhető és Benke és Váradi is hozott bl szinten jó meccseket. Jobbakat akar mint Marko, igaz az ő posztjukon több ezer amerikai van... erdekes helyzet ez mert ahogy mondtam mindkét játékos Bundesliga rajatszasba igyekvő ill olasz kiesojelolt ajánlatokkal dolgozott max

Előzmény: fibonacci011235 (4316)
nForce Creative Commons License 2021.08.16 0 2 4318

A közleményből nekem is 1 év jön le.

Előzmény: Papalukas (4314)
falco Man Creative Commons License 2021.08.16 0 2 4317

Erre én is kerestem a választ, nagyon egyszerű: Nem vagyunk kosárnemzet, az utóbbi évek külföldre igazolásai pedig Markó kivételével elég nagy besülések voltak magyar játékosok részéről.

Hozok egy példát: Ha te egy francia edző vagy egy Francia első osztályú csapatnál és a menedzserek ajánlanak neked két hasonló múltú, fizetesű, korú és játék stílusú játékost annyi különbséggel, hogy az egyik szerb/horvát/szlovén/amerikai vagy magyar te melyiket választod ? Ugye, hogy egyértelmű. Ha Beni és Benke valamelyik előbb említett nemzethez tartoznának, sokkal könnyebb lenne nekik külföldön jatszani. Magyar játékosoknak sajnos nincs piaca.

Előzmény: Törölt nick (4315)
fibonacci011235 Creative Commons License 2021.08.16 -1 3 4316

Tul vannak arazva a magyar jatekosok. 

Előzmény: Törölt nick (4315)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.16 0 2 4315

Egyebkent magyarázza meg nekem valaki, hogy az Istenbe lehet az, hogy van 2 játékos aki normal statokat hoz a BL-ben vannak jó meccseik és a magyar bajnoksagban kurva jol jatszanak erre a pletykák szerint a legjobb ajánlatuk 2500-3000 euro volt Bundesliga közép/hátsó régió csapatokbol... örülök hogy maradtak, de lattuk hogy a BL-ben sem lógtak ki lefelé... 

Előzmény: fibonacci011235 (4309)
Papalukas Creative Commons License 2021.08.16 0 1 4314

Arról lehet valamit tudni, hogy Beni milyen szerződést kötött? 1 év ?

falco Man Creative Commons License 2021.08.16 -1 2 4313

Arra itt kell lennie Somogyinak, ha addig nem zárulnak le a dolgai, bármilyen részről, akkor légiós fog érkezni a későbbiekben. 

Előzmény: CrazyBasket (4311)
Ryland Creative Commons License 2021.08.16 0 2 4312

Csodálatos hír így estére! :)

CrazyBasket Creative Commons License 2021.08.16 0 1 4311

25-én meg jön a Szlovén edzőtábor. Remélem arra itt lesz az, akinek itt kell lennie!

Előzmény: falco Man (4310)
falco Man Creative Commons License 2021.08.16 0 3 4310

Addig dont a FIBA a DEAC indítványáról és utána tudunk hivatalosan lépni az ügyben, megvárjuk, hogy kinek lesz igaza ebben a történetben. Aztán pedig ugye a Burgos dönt, hogy mi lesz Somogyi sorsa. Emellett persze aktívak vagyunk a légiós piacon is, de az első számú jelölt jelenleg Somogyi, mégpedig a fiatalszabaly miatt.

Ez ugye nyilván karcsúbb lesz, mint tavaly volt a BL-ben, de a bajnokságra véleményem szerint ideálisabb. Nem lesz remélhetőleg sem Reddic,sem Anderson szindróma. Meglátjuk.

Előzmény: CrazyBasket (4306)
fibonacci011235 Creative Commons License 2021.08.16 -5 1 4309

Ez tenyleg jo zrika. Ket dolog is osszekoti oket, Szarvas kommentje, meg a komolytalan kulfoldi ajanlatok 2021 nyaran. Sokat nyertetek veluk.

Előzmény: PHX Valley (4307)
RJBarrett Creative Commons License 2021.08.16 -1 3 4308

Mondjuk szerintem ha jön Somogyi kéne még egy olcsóbb guard

Vagy nekivágunk 11es kerettel a szezonnak?

PHX Valley Creative Commons License 2021.08.16 0 3 4307

A 10-es meg a 11-es... A nap kommentje :-)

Előzmény: nForce (4304)
CrazyBasket Creative Commons License 2021.08.16 0 1 4306

Addig (24-ig) dönt a Burgos, hogy marad, vagy megy kölcsönbe? Mármint a Somogyi.

Előzmény: falco Man (4305)
falco Man Creative Commons License 2021.08.16 0 4 4305

Jövő hét kedd. Vagy ő vagy légiós fog érkezni és megvagyunk.

Beni maradásának nagyon örülök, jó kis fizikális, harcos csapat leszünk, magyar játékosokra építve. Ezzel, hogy mindkét kérdéses játékos maradt nagyban könnyebb lett Milos dolga, ami egy kezdő vezető edzőnek a legjobbb hír.

Most pedig csak munka és munka.

Előzmény: RJBarrett (4303)
nForce Creative Commons License 2021.08.16 -1 6 4304

A 10-es meg a 11-es :) Rohadtul várom ezt a szezont!

RJBarrett Creative Commons License 2021.08.16 0 3 4303

Somogyiról mikor várható infó?

Jagerman* Creative Commons License 2021.08.16 0 7 4302

Ez a nap híre! Nagyon szuper, hogy Beni kapitány marad a csapatnál! Reméljük Neki is sikeres idénye lesz és megkapja azt a lehetőséget majd, amit ő is szeretne és amit meg is érdemel! Hajrá Falco!

CrazyBasket Creative Commons License 2021.08.16 -3 5 4301

Jól járt a csapat veled, és Te is Beni, hogy maradtál végül, ebben teljesen biztos vagyok! Folytasd amit tavaly elkezdtél!

_Espada Creative Commons License 2021.08.16 -4 6 4300

Nagyon örülök a hírnek, üdv Beni! Tegyél rá egy lapáttal és legyél az egész szezonban AZ az irányító,amit láttunk tőled a szezon második felében!

Sosem volt olyan csapata a Falconak, ami szinte csak magyarokból állt. Nagyon szimpatikus a koncepció,és üde színfoltja lesz ez a magyar bajnokságban, legszerethetőbb csapat kezd körvonalazódni.

Mondjuk én légióst hoznék, ha jön Somogyi, de üsse kő :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!