Ha abból indulok ki, hogy a TT bringát teszteli, meg úgy alapból az időfutamot, így attól tartok, hogy holnap is ott fog lövöldözni a dobogón :) A csapat viszont kifejezetten nem ment már az ajróért, mikor 20 mp-re voltak a szökevényektől, akkor az Astana vonat elől elfogytak az emberek, és az első hupikék ember aggodalmasan forgattak a fejét, hogy ki megy előre vezetni, mert ők láthatólag kis híján állóra fékeztek. Nem semmi látvány egy többnaposon a versenyt vezető csapatától :)
Critérium du Dauphiné 2. szakasz, Annonay - Bourg-Saint-Andéol 177 km
1 Juan José Haedo (Arg) Team Saxo Bank 2 Martin Reimer (Ger) Cervelo Test Team 3 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini … 17 Dmitriy Fofonov (Kaz) Astana 36 Andrey Zeits (Kaz) Astana 51 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 55 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 56 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 57 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 58 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 102 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana
Az összetett:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 2 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC – Columbia 0:00:02 3 Janez Brajkovic (Slo) Team Radioshack 0:00:05 … 38 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 0:00:33 43 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 0:00:36 55 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 56 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 0:01:14 66 Andrey Zeits (Kaz) Astana 0:01:39 90 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 0:01:58 105 Dmitriy Fofonov (Kaz) Astana 0:02:25
Contador ma is szerette volna elveszíteni a trikóját de megint nem jött össze. A galád ellennek nem kellett, a semmirekellő csapattársak meg még mindig az Ajrokkal vannak elfoglalva. De a főbűnös az az akasztófavirág ÉdesBabaJézus, mert neki kellenek az oroszlánok, azé van a szegény kapitány még mindig sárgában. :-)
viszont ahhoz képest, hogy Contador egyenesen irtózik a sárga trikótól, és örömmel átadta volna tálcán nyújtva még akár Armstrongnak is, na ahhoz képest abban a pillanatban, ahogy Brajkovic elindult a csapat úgy ment utána, mintha a Tour győzelem lenne a tét
Biztos nem egyeztetett a fiúkkal, akik azért még igényt tartanának arra a pár Ajróra, ami a trikóviselésből megilleti őket. :-)
Elnézve a körülményeket, az sem lepne meg, ha Vinoval osztozkodna :) Különben is, lelket ápolni? Aki mellett ez a kőkemény kazah hős lesz, annak csak hajtania kell a pedált :)
A prológról leírtak kicsit megkavartak, elég nehéz a szavak mögé látni, de azt hiszem értem a lényeget ... vagy legalábbis remélem :) A mai szakaszról én se sokat láttam, csak a cél előtti hegy utolsó km-től, viszont ahhoz képest, hogy Contador egyenesen irtózik a sárga trikótól, és örömmel átadta volna tálcán nyújtva még akár Armstrongnak is, na ahhoz képest abban a pillanatban, ahogy Brajkovic elindult a csapat úgy ment utána, mintha a Tour győzelem lenne a tét, de aztán a Sky is besegített, mert ők meg sprintelni akartak. Úgy vélem, hogyha holnap nem veszik le Contadorról a sárgát, akkor a verseny végéig rajta maradhat. Egy dolog, hogy nem fogja kihajtani a belét a hegyeken, de azok akik nyerhetnek, azok valószínűleg az időfutamon nem verik meg, sőt!, a hegyeken meg kevesebbet nyújtva sem annyira leszakadni, ha egyáltalán leszakad.
Lemaradásban vagyok megint, pedig tegnap volt miről írni.
Critérium du Dauphiné (mint megtudtam, idén már nincs Libéré, mert az A.S.O. szervezi. Márpedig a Dauphiné Libéré konkurens sajtótermék, aztat a továbbiakban nemreklámozzuk, így a verseny neve globalizációsan meg lett kurtítva. Mondhatni válság van, Szabaccságra már nem fussa. :-) )
Prológus, Evian-les-Bains (ITT) 6,8 km
1. Alberto Contador (Spa) Astana 00:08:34 2. Tejay Van Garderen (USA) Team HTC – Columbia 00:00:02 3. Janez Brajkovic (Slo) Team Radioshack 00:00:05 … 46. Andrey Zeits (Kaz) Astana 00:00:28 70. Daniel Navarro (Spa) Astana 00:00:33 79. Dmitriy Fofonov (Kaz) Astana 00:00:35 87. Paolo Tiralongo (Ita) Astana 00:00:36 138. Benjamin Noval (Spa) Astana 00:00:47 147. David De La Fuente (Spa) Astana 00:00:50 158. Jesus Hernandez (Spa) Astana 00:00:54
Aszongya a bölcs Római, hogy Aquila non captat muscas, azaz hogy a Sas nem kapkod legyeket. Kivéve, amikor mégis, mert a szorgos német meg olyanokat mond, hogy Kleine Fische, gute Fische, azaz Kis hal, jó hal. Azt meg akárki megnézheti, hogy hol tart a Birodalom és hol a németek aztán eldöntheti kinek van igaza. :-)
1. szakasz, Evian-les-Bains - Saint-Laurent-du-Pont 191 km
1 Grega Bole (Slo) Lampre-Farnese Vini 4:47:24 2 Peter Velits (Svk) Team HTC - Columbia 3 Geraint Thomas (GBr) Sky Professional Cycling Team … 38 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 50 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 51 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 52 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 56 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 0:00:20 56 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 0:00:20 59 Andrey Zeits (Kaz) Astana 0:01:11 84 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 116 Dmitriy Fofonov (Kaz) Astana 0:01:51
Az összetett:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 4:55:58 2 Tejay Van Garderen (USA) Team HTC - Columbia 0:00:02 3 Janez Brajkovic (Slo) Team Radioshack 0:00:05 … 38 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 0:00:33 44 Paolo Tiralongo (Ita) Astana 0:00:36 55 David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 0:00:49 56 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 0:01:14 67 Andrey Zeits (Kaz) Astana 0:01:39 93 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 0:01:58 108 Dmitriy Fofonov (Kaz) Astana 0:02:25
Sajnos nem láttam a szakaszt, (a tunerkártya monnyon le!), de olyan az eredmény, mintha az összes direktor a B-tervet csomagolta volna be. No mindegy, mint tudjuk minden szakaszt megnyer valaki és az a valaki lesz a győztes. Míg el nem viszik a vámpírok. Vagy az ügyvédek… :-)
De az még csak 1 és 2 embert kéne kihagyni, hogy mind a 4 beférjen :) Egyébként én Benjit már csak a Tour rutinja miatt is betenném. Lehet, hogy nem ő a legjobb hegyi segítő, lehet, hogy nem ő lesz az aki megy Berci előtt a macskaköveken, és így sikerül majd az élbolyban maradni, de könnyen lehet, hogy 21 napon keresztül elég kemény munkát tud elvégezni a csapatért és Contadorért, és az is lehet, hogy pont akkor fog tudni egyedül segíteni, amikor senki más. Mondjuk meg lennék lepve, ha nem Vino lenne majd Contador árnyéka, de neki is betehet ez a brutális teljesítmény, amit az első évében elővezetett eddig. Davist pedig akár még én is beraknám, de lássuk be, hogy az égvilágon semmi olyat nem nyújtott idén, ami miatt beférhetne, talán majd a Vueltán.
És kit hagynál ki a fenti 7-ből? Egyébként, ahol a hír volt ott is azt taglalták, hogy év elején még sokan az volt a gond, hogy milyen gyenge lesz a csapat, most meg az a kérdés, hogy ki kerüljön be? Ezek a komoly gondok :)
Nem tudom, de nem spórol a lazulással: ha nem is a spájzban... :)
Nem tudom, ki látott már szaunában plüsskanapét, de a sityak is ott van a szeren. :-)
Itten mindenféle képek melyeken Szása megérkezik Almatyba és fogadja a rajongók rohamát. Szása és a HCSB (helyi csávók bandája) részt vesz a környezetvédelmi nap kerékpártúráján, és Szása + a HCSB reklámfilmben szerepel valahol a pusztába épülő Nagyországban.
Alberto Contador, Alexandre Vinokourov, Dimitri Fofonov, Daniel Navarro, Maxim Iglinskiy, Benjamin Noval és Paolo Tiralongo. ... Andrey Zeits, David De La Fuente, Jesus Hernandez, Oscar Pereiro, Andreï Grivko, Gorazd Stangelj és Allan Davis
Nem tudom mellik ujjamat harapjam le, de Pereiro, Grivko, Stangelj és de la Fuente is k... akarom mondani nagyon hiányozna a csapatból.
Illetve, ha nem haragszol meg, elvileg Sanquer már kiválasztotta a biztos 7 embert a Tourra: Alberto Contador, Alexandre Vinokourov, Dimitri Fofonov, Daniel Navarro, Maxim Iglinskiy, Benjamin Noval és Paolo Tiralongo. Hozzájuk csatlakozik még a Andrey Zeits, David De La Fuente, Jesus Hernandez, Oscar Pereiro, Andreï Grivko, Gorazd Stangelj és Allan Davis 7-esból valaki. Ha nekem kéne választani, akkor Grivko lenne az egyik, mert ő fontos lehet a macskaköveken, a másik pedig talán Pereiro.
Azután, hogy végigszenvedte a Girot ennél jobb ajándékot nem is kaphatott volna, azt hiszem :) Mondjuk mögöttük a ház nem semmi, ahogy nézem arrafelé sem a luxus a jellemző :)
Nem szeretnék csúnyán fogalmazni, de szerintem fel... a lányt. Lehet vagy 17 éves? Úgy néz ki mellette a csaj, mint a kishúga. Magyarul, nem volt betervezve szerintem.
Az képet elnézve ott keleten még nem dívik annyira a globalizmus, az asszonyka nem az "előbb karrier aztán gyerek" elvet követi, elég fiatalnak tűnik. Bár Roman se épp szenior korú a 23 évével.
Jó kis sor, Tiralongonak külön örülök, hogy versenyzésre kész. Ha a tavalyi évből indulok ki, akkor Berci közel sem biztos, hogy megnyeri, pláne, ha megnézzük, hogy Nibali is indul, aki mostanában lehet csúcsforma közelében. Ettől függetlenül top3-mat mindenképpen elvárom, de az meg is lesz :)
A hivatalos Dauphiné rajtlista, a csapatot maga Beppe Martinelli mester vezeti.
Alberto CONTADOR (SPA) David DE LA FUENTE (SPA) Dimitriy FOFONOV (KAZ) Jesus HERNANDEZ (SPA) Daniel NAVARRO (SPA) Benjamin NOVAL (SPA) Paolo TIRALONGO (ITA) Andrey ZEITS (KAZ)