Keresés

Részletes keresés

Kozmica Creative Commons License 2001.05.15 0 0 917
Köszi a véleményeket.
Nekem ugyan az SS monogram kicsit II. vh-s..., de abban igazad van, hogy az azonos kezdőbetűs nevekben van valami vonzó.

Az jár még a fejemben, hogy nem elég férfias a Regő meg az Ábel. El tudtok képzelni egy kemény pasit, akit Regőnek hívnak?!

Arról mit gondoltok, hogy: "... dehát akkor így és így fogják csúfolni szegényt..."

Apósom ötletei: Huba és Félix.

További jó levelezést! Este jövök vissza csak van egy vizsgám a fősulin.

Zita (Kozmica)

Eriquita Creative Commons License 2001.05.14 0 0 916
Nekem a Soponyai Regőről, valahogy a Koponyányi Monyó jut eszembe. :-))))
Előzmény: Kozmica (913)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.14 0 0 915
Nekem speciel mind a három tetszik. A Simonnál külön jó (nekem) az S.S., az Ábelnek meg olyan szép lágy hangzása van. Regő? Nem rossz, még nem találkoztam vele, de szerintem ez is jó a vezetéknevetekhez.
Előzmény: Kozmica (913)
Lujza71 Creative Commons License 2001.05.14 0 0 914
Szia

Üdv a topikban:))))))

A Samu-hoz mit szólnál?

Lujzi

Kozmica Creative Commons License 2001.05.14 0 0 913
Sziasztok!

Klassz neveket láttam itt eddig (Aisa, Lívia stb..), ezért bízván az izlésetekben tanácsotokat kérem:

A téma a megszokott:
Adott:
a baba: fiú
a vezetéknév: Soponyai

Eddigi toppos neveink: REGŐ (régi magyar név), ÁBEL (jelentése kicsit gáz) és SIMON (sok an már, nem?)

Én szívem szerint valami karaktereset adnék neki, pl Bendegúz, Kázmér, de ellenállásba ütközök... Tudjátok hogy van ez.

Szerintetek melyik illene leginkább?

tamara Creative Commons License 2001.05.14 0 0 912
Sziasztok,
ma van Bonifác napja, nekem nagyon teccik ez a név.
Anno, amikor terhes voltam, jóúramat azzal sikerült mindig a sírba kergetnem, ha közöltem vele, hogyha tudnám előre, hogy három fijam lesz, Pongrác, Szervác, Bonifác lennének. Persze, az első jány lett!

üdv. tamara.

Bee, a Keserű Lilla nagyon jó! Mi történt aktuális lett? Csak nem lemaradtam valamiről? Most már tényleg mélek neked .

E-ditke Creative Commons License 2001.05.14 0 0 911
OK, pontosítok. :-)))) A Zoli ügyesen választja ki a keresztneveket a vezetéknévhez. :-)))
Előzmény: Beebite (910)
Beebite Creative Commons License 2001.05.13 0 0 910
E-ditke nyanya: ezt te honnan tudod, hgy a Zoli milyen ügyes?:))))) A babakocsi tologatás miatt meg ne aggódj, azt már lefixáltuk:)) a pasik meg szót fogadnak:) És kész:) Rendnek kell lennnnnie:)

Többiek: köszönöm szépen a biztatást, tök jó:) Mostanában nekem is kezd izleni a Keserű mellé egy kis Lívia:)) A legnagyobb újítása pedig a Lilla:) Úgy látom feleslegesen vettük meg az utónévkönyvet, ki is téphettük volna valamelyikből az L betűs részt:)))

Bee

Előzmény: E-ditke (908)
Kimberly Clark Creative Commons License 2001.05.13 0 0 909
Igen, igen LÍVIA:)

Ha szavazás lenne - nincs, persze - akkor ezt megszavaznám. Szvsz. a Líviától a Keserű meglágyul, jót tesz neki.

Kár, hogy a párodnak nem teccik a SOMA, pedig hol lesz már az a tyúk akkor...:)

Jó válogatást: Kim

Előzmény: Beebite (905)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.11 0 0 908
Kinyomtatod :-))
Na jó, igaz, annak megvan a maga hangulata, hogy este ágyban neveket kóstolgatsz, milyen aromájú illene a Keserűhöz :-)

(Mi itt még nem tartunk, szóval látom már, nem lesz semmi a közös babakocsi-tologatásokból :-)) )

A nevek amúgy tök jók szerintem, ügyes fiú a Zoli :-))

Lencsi Creative Commons License 2001.05.11 0 0 907
Lívia szerintem is szép, de a Lídiánál fennáll a veszély, hogy Lidinek becézik
Lencsi
Előzmény: zso70 (906)
zso70 Creative Commons License 2001.05.11 0 0 906

Livia, Lidia, nálam nyerő :))
Beebite Creative Commons License 2001.05.11 0 0 905
Jajj, Editke:) Az origo-val nem lehet az ágyba kuporodni, és izlelgetni a neveket:)
Ma reggelre egy lány név is született, úgy látszik, ma ilyen kreativ napja van:) A Lukács mellé egy Lívia. Tejoeg:) Mi lesz velem:) Vélemény?:)) EGyértelműen nem rossz, mert szép hangzású, és nem is ismerek elrettentő esetet egyikből se:)

Keserűvel minden túl komoly:) Bár nekem tetszett a Soma, Keserű Soma, tök cuki nem? De ez a lökött azt mondja, hogy a Soma női névvé vált, mióta az a lökött nőci igy hivatja magát:)

Bee

Előzmény: E-ditke (902)
Kimberly Clark Creative Commons License 2001.05.11 0 0 904
Nekem is tecc., a Lukács!!!

Bár a Keserűvel szerintem túl komoly.

Kim

Előzmény: Beebite (900)
E-ditke Creative Commons License 2001.05.11 0 0 903
Egyébként volt egy Lukács keresztnevű ismerősöm középiskolás koromban, fú, milyen jó pasi volt... :-))
E-ditke Creative Commons License 2001.05.11 0 0 902
Minek Neki utónévkönyv, mikor ott van az origón :-))
Lujza71 Creative Commons License 2001.05.10 0 0 901
Sziasztok
Nekem nagyon tetszik a Lukács,és tuti nem lesz belőle másik az osztályában.

Lujzi

Beebite Creative Commons License 2001.05.10 0 0 900
Az én édes pici párom új fiúnévvel rukkolt elő: Szerinte nagyon szép és minden kivánalomnak megfelel a Keserű Lukács . Na mit gondoltok? Lelkesedjek?:) Én nem is tom:) Viszont a Johannára most meg húzza az orrát:) A múltkor még tetszett neki:)
Viszont azt mondta, holnap végre vesz egy utónév könyvet, mert "ez így már nem állapot" :)))

Bee

Beebite Creative Commons License 2001.05.10 0 0 899
900 tadamm:)
Gabeszka Creative Commons License 2001.05.10 0 0 898
Jankások!

A sógorémknál a júliusban születendő babájuk lesz punci esetén Janka (kukinál pediglen Zalán)
Az előbbi nekem is nagyon tetszik, de a Zalán, hmm. Hogy lehet becézni? Zali?

G.

Ezüstke Creative Commons License 2001.05.10 0 0 897
Blan, köszi a kimerítő magyarázatot!
Egyébként rendes volt tőled, hogy az ex anyjának a nevét adtad a lányodnak, ha csak másodikul is! Idegen nevű kisgyerekeknél sokszor a második név magyar (legalábbis ilyen példával többször találkoztam, mint a Tiéddel).

A Bolivia egyébként tök jól hangzik:-)

Mindy

Előzmény: Törölt nick (896)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.10 0 0 896
Liduvinának hívják a volt férjem anyukáját. (Azért nem szokom mondani, hogy anyósom, mert sosem találkoztam vele, őa messzi Boliviában én pedig itthon, szóval nekem ismeretlen). Egyébként nem lennék meglepődve, ha engednék másnak is a bejegyzését, mivel amikor mi kérvényeztük a Bolivia Liduvina verziót az akadémián, a válasz az volt, hogy a Liduvinát lehet (úgy látszik elég lányos és magyar fülnek is tetszetős) a Boliviát nem javasolják, mert a magyar névadásban nem szokás az országnevek alkalmazása. Írták mindezt abban az időben, amikor tucatszámra születtek a Dominikák. Na az akkor talán virágnév???? Mindegy, végül is kiderült, hogy nem mérvadó az akadémia állásfoglalása, a helyi anyakönyvvezető "felelőssége", hogy mit jegyez be és mit nem. Ő pedig elfogadta a Boliviát is, bár csak hosszú í vel, mert ezt kívánja a magyar helyesírás.
Előzmény: Ezüstke (894)
mammarosa Creative Commons License 2001.05.10 0 0 895
Én is jankát szerettem volna, de kiderült,hogy fiú lesz...ezért módosítottam Milánra...így lett a fiam Milán
Előzmény: zso70 (891)
Ezüstke Creative Commons License 2001.05.09 0 0 894
Blan,
hadd kérdezzem meg, a Liduvina honnan jött? Elnézést, ha már írtad volna régebben.

Köszi: Mindy

Előzmény: Törölt nick (893)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 893
Szerintem nagyonjó név a Sámuel, a Bendeguzhoz is jól passzol. Teljesen egyetértek veled, engem sem érdekel, hogy mit mond a tágabb család, csak őket meg az nem érdekli, hogy engem nem érdekel :o) Érthetőbben: akkor is jajonganak, ha nem kértem véleményt.Érdekes viszon, hogy a Bolivia Liduvina verzióval nem volt bajuk. Ki érti ezt?
Monkey Creative Commons License 2001.05.09 0 0 892
"innentől kezdve ha szaros feconak hivom, ahhoz sincs senkinek semmi köze."

:-)))))))))))))))))))))))))
Nekünk is van "levegőkapkodás" a Boróka hallatára. :-O :-O :-O
Érdekes, erre a névre való reakcióknál eddig csak a végleteket tapasztaltam: vagy "eufórikus lelkesedés", hogy mennyire jó/aranyos/szép/stb. vagy a mély döbbenet... De hát ugye minket sem érdekel.... :-))))
Zso, a Janka különben is nagyon szép is meg aranyos is!

Monkey

zso70 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 891
Én már régen letettem arrol, hogy bárki másnak is megfeleljen a választott név, nekünk tetszik és kész. Ha megkérdezik, megmondom, aztán a hűű meg haa már nem jut el a fülemig. Már bovsánat, de engem nem érdekel a "miért nem lesz... " kezdetű mondat. Ő a MI gyerekünk és innentől kezdve ha szaros feconak hivom, ahhoz sincs senkinek semmi köze.
A doki bácsi egyébként lányt mond, s ugye Janka lesz ( erre is hallottam már jajongást ), de leginkább az esetleges fiu névnél borzoljuk a kedélyeket, mert Sámuel a befuto. ( már van egy Bendeguz is ).
Előzmény: Törölt nick (890)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 890
A családok már csak ilyenek. Én Zalán Ármin-ban gondolkodom (meg hát úgyis engem fognak megkérdezni :o) de a családom padlót fogott, hogy egyik rondább,mint a másik. Pedig szerintem szép mind a kettő...
Előzmény: kriszi (889)
kriszi Creative Commons License 2001.05.09 0 0 889
Nekem is nagyon tetszett az Ambrus, de a család csúnyán leszavazott a 2. babánál.:-(
Előzmény: Kriza (888)
Kriza Creative Commons License 2001.05.08 0 0 888
Szia Mindy,

Nálunk meg hetente változik az eldöntött név, nem hiszem, az sokkal jobb, mint a névtelenség. Szegény kisfiam volt már Simon, volt Berci, aztán Döme, Domi, szóval nem fogok csodálkozni, ha nem hallgat semmire!
Ma délutáni állás: Domonkos Kristóf vagy Domonkos Zoltán, ez utóbbi a Papám után, ha addig jól viselkedik Apu, talán 2. névnek Zoltán lesz a 2. unoka, illetve Johanna Eszter. Mert gondoltam, hátha mégis téved az az UH, ne álljunk már név nélkül.
Valakinek az Ambrus nem tetszik? Nekem nagyon, de sajnos a másik felem nem kedveli.

Kriza

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!