Nekem speciel mind a három tetszik. A Simonnál külön jó (nekem) az S.S., az Ábelnek meg olyan szép lágy hangzása van. Regő? Nem rossz, még nem találkoztam vele, de szerintem ez is jó a vezetéknevetekhez.
Sziasztok,
ma van Bonifác napja, nekem nagyon teccik ez a név.
Anno, amikor terhes voltam, jóúramat azzal sikerült mindig a sírba kergetnem, ha közöltem vele, hogyha tudnám előre, hogy három fijam lesz, Pongrác, Szervác, Bonifác lennének. Persze, az első jány lett!
üdv. tamara.
Bee, a Keserű Lilla nagyon jó! Mi történt aktuális lett? Csak nem lemaradtam valamiről? Most már tényleg mélek neked .
E-ditke nyanya: ezt te honnan tudod, hgy a Zoli milyen ügyes?:))))) A babakocsi tologatás miatt meg ne aggódj, azt már lefixáltuk:)) a pasik meg szót fogadnak:) És kész:) Rendnek kell lennnnnie:)
Többiek: köszönöm szépen a biztatást, tök jó:) Mostanában nekem is kezd izleni a Keserű mellé egy kis Lívia:)) A legnagyobb újítása pedig a Lilla:) Úgy látom feleslegesen vettük meg az utónévkönyvet, ki is téphettük volna valamelyikből az L betűs részt:)))
Jajj, Editke:) Az origo-val nem lehet az ágyba kuporodni, és izlelgetni a neveket:)
Ma reggelre egy lány név is született, úgy látszik, ma ilyen kreativ napja van:) A Lukács mellé egy Lívia. Tejoeg:) Mi lesz velem:) Vélemény?:)) EGyértelműen nem rossz, mert szép hangzású, és nem is ismerek elrettentő esetet egyikből se:)
Keserűvel minden túl komoly:) Bár nekem tetszett a Soma, Keserű Soma, tök cuki nem? De ez a lökött azt mondja, hogy a Soma női névvé vált, mióta az a lökött nőci igy hivatja magát:)
Az én édes pici párom új fiúnévvel rukkolt elő: Szerinte nagyon szép és minden kivánalomnak megfelel a Keserű Lukács . Na mit gondoltok? Lelkesedjek?:) Én nem is tom:) Viszont a Johannára most meg húzza az orrát:) A múltkor még tetszett neki:)
Viszont azt mondta, holnap végre vesz egy utónév könyvet, mert "ez így már nem állapot" :)))
A sógorémknál a júliusban születendő babájuk lesz punci esetén Janka (kukinál pediglen Zalán)
Az előbbi nekem is nagyon tetszik, de a Zalán, hmm. Hogy lehet becézni? Zali?
Blan, köszi a kimerítő magyarázatot!
Egyébként rendes volt tőled, hogy az ex anyjának a nevét adtad a lányodnak, ha csak másodikul is! Idegen nevű kisgyerekeknél sokszor a második név magyar (legalábbis ilyen példával többször találkoztam, mint a Tiéddel).
Liduvinának hívják a volt férjem anyukáját. (Azért nem szokom mondani, hogy anyósom, mert sosem találkoztam vele, őa messzi Boliviában én pedig itthon, szóval nekem ismeretlen). Egyébként nem lennék meglepődve, ha engednék másnak is a bejegyzését, mivel amikor mi kérvényeztük a Bolivia Liduvina verziót az akadémián, a válasz az volt, hogy a Liduvinát lehet (úgy látszik elég lányos és magyar fülnek is tetszetős) a Boliviát nem javasolják, mert a magyar névadásban nem szokás az országnevek alkalmazása. Írták mindezt abban az időben, amikor tucatszámra születtek a Dominikák. Na az akkor talán virágnév???? Mindegy, végül is kiderült, hogy nem mérvadó az akadémia állásfoglalása, a helyi anyakönyvvezető "felelőssége", hogy mit jegyez be és mit nem. Ő pedig elfogadta a Boliviát is, bár csak hosszú í vel, mert ezt kívánja a magyar helyesírás.
Szerintem nagyonjó név a Sámuel, a Bendeguzhoz is jól passzol. Teljesen egyetértek veled, engem sem érdekel, hogy mit mond a tágabb család, csak őket meg az nem érdekli, hogy engem nem érdekel :o) Érthetőbben: akkor is jajonganak, ha nem kértem véleményt.Érdekes viszon, hogy a Bolivia Liduvina verzióval nem volt bajuk. Ki érti ezt?
"innentől kezdve ha szaros feconak hivom, ahhoz sincs senkinek semmi köze."
:-)))))))))))))))))))))))))
Nekünk is van "levegőkapkodás" a Boróka hallatára. :-O :-O :-O
Érdekes, erre a névre való reakcióknál eddig csak a végleteket tapasztaltam: vagy "eufórikus lelkesedés", hogy mennyire jó/aranyos/szép/stb. vagy a mély döbbenet... De hát ugye minket sem érdekel.... :-))))
Zso, a Janka különben is nagyon szép is meg aranyos is!
Én már régen letettem arrol, hogy bárki másnak is megfeleljen a választott név, nekünk tetszik és kész. Ha megkérdezik, megmondom, aztán a hűű meg haa már nem jut el a fülemig. Már bovsánat, de engem nem érdekel a "miért nem lesz... " kezdetű mondat. Ő a MI gyerekünk és innentől kezdve ha szaros feconak hivom, ahhoz sincs senkinek semmi köze.
A doki bácsi egyébként lányt mond, s ugye Janka lesz ( erre is hallottam már jajongást ), de leginkább az esetleges fiu névnél borzoljuk a kedélyeket, mert Sámuel a befuto. ( már van egy Bendeguz is ).
A családok már csak ilyenek. Én Zalán Ármin-ban gondolkodom (meg hát úgyis engem fognak megkérdezni :o) de a családom padlót fogott, hogy egyik rondább,mint a másik. Pedig szerintem szép mind a kettő...
Nálunk meg hetente változik az eldöntött név, nem hiszem, az sokkal jobb, mint a névtelenség. Szegény kisfiam volt már Simon, volt Berci, aztán Döme, Domi, szóval nem fogok csodálkozni, ha nem hallgat semmire!
Ma délutáni állás: Domonkos Kristóf vagy Domonkos Zoltán, ez utóbbi a Papám után, ha addig jól viselkedik Apu, talán 2. névnek Zoltán lesz a 2. unoka, illetve Johanna Eszter. Mert gondoltam, hátha mégis téved az az UH, ne álljunk már név nélkül.
Valakinek az Ambrus nem tetszik? Nekem nagyon, de sajnos a másik felem nem kedveli.