ses, ez a köröd valami fenomenális lett!!! (Amúgy meg: ennyi ideig tellett összehozni ezt a gyengus "Berczy" honlapot??? :))
Én már többször feldobtam ezt a Kínram-topikot, mert szerintem a kínrímek dinamikája egész más. Nagyképűségnbek fog hatni, de kínrímwet bármalyik nap írok 100-at. amikor kecskéken gondolkodom, valósággal áradnak a kínrímek, kecske pedig alig... Nemtom, lehet, hogy nekem erre áll az agyam, de az nekem nem igazából kihívás - nézzetek érte fennhéjázónak. OK, néha magam is írtam be kínrímeket, ha volt egy-egy, amit nagyon jónak véltem, de amúgy az enyészetéi lettek. Ha lenne egy topik... TeJo, nem nyicc egyet?
(Na, tessék, bercsszó most jutott eszembe:
Hamlet apja, amint dohányos kórboncnok vozsgálja Fülén beléndek-lik,
Lógó belén deklik.
OFF: KI IS VOLT HAMLET APJA???? Egyre csak Polonius jut eszembe, sajna :(((
ráadásul, annyira él ilyen nevű ember, hogy még honlapja is van (nem linkelem be, de http://www.nexus.hu/berczy/) - bár azt a Berczyt nem ismerem... :-)
ses, utánanéztem, Magyarországon sohasem élt Berczy nevű ember :))))))
Tré tejbolt Nincsen túró, s, sejtem,
Nem lesz sajt, és tej sem.
Nem mondasz hülyeséget: van ugyan hely a hal gyomrában, mégse töltsünk bele tölteléket! Igazad van: habár ez a busa tág,
készíteni töltött halat butaság!
Hú basszus, ezt elcsesztem. Gyors átalakítás után akkor a volt asztalitenisz-szöv. kap. lesz a főhős, akit - ha megint el nem rontom - Berczik Zoltánnak hívtak. És akkor a rím:
Aludni is a garázsba menne Berczik -
már persze, hogyha lennének benne Mercik!
ui. Ha ez sem működik, akkor azt fogom kitalálni, hogy van egy Berczy nevű barátom!
Vigyázz, Youwine, az utolsó két sor kecske lett! :)
Nincs semmi bajunk az offokkal, de azt hiszem, tréfás rigmusokat mindnyájan tudnánk ezrével faragni (ha a nehezebb műfaj, a kecske ennyire megy...) - úgyhogy nyithatnánk arra egy külön szabadon rímelő topikot. (Szóljatok, ha nyittok, oda benézek!) (Egyébként én láttam már effélét valahol itt az indexen.)
Más topikra hívás nem ciki, meg a sok eszmecsere sem, szerintem...nem vagyunk annyira merevek, lám most én is prózában írok. Volt már itt sok vita, duma, miegymás.
OFF: a vallásalapító rovatot még az elején megnéztem, jópofa, de nem térek át arra a hitre, bocs:) ON
Nem reagáltam az 1770-re, nagy visszatérés volt!
És most termelek:
Biztatás Azért, mert Elek
kérte, termelek.
Ok Azért van a nagyipar ma lent
mert idős, mint Nagyi, parlament!
Vandál Amit tett, az brutális,
eltörött a búr tál is!
Nyugatmajmoló macsó This János:
dizájnos.
Nem muzikális csecsmő Nem szerette meg a szintis popot,
de tejet -lehet egy pint is- szopott.
Igen hamar jött a dorong
"Ez se kecske!" - Sesi borong
"Rímed, Yuwi, nem mekeg!"
Alkotókedv megreked.
Láthattok, mint buta tufát
Jól kihúztam most a gyufát
Szavaidban utilapu
Takarékon Yuwi apu
Kecskerímet vajjon hol találok?
Bírám nem bír ám, letol: halál-ok.
Sesi, én alulképzett balga azt hittem, a poén, a szellemesség a lényegesebb, a műfaj kevésbé. Belátom, hibáztam. Asszem, on nem kell. Császti.