Keresés

Részletes keresés

Dick17 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7335

Csak az "íze" miatt:

posaune Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7334
Nekem egy nagyon jó állapotu M-100 volt, eladtam, most egy foldbackelt M-3 am van.
Számomra nagy a különbség a kettő között. Tehtube Zsolt mindent eltud róluk mondani. Más, a sound, és ezért a rajta való játék öröme is.
okumoto Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7333
M102 >< M3? Nagyon nagy a különbség? A kockabillentyűk miatt, mondjuk ,szimpatikusabb az M3...de sound-ra milyen?
posaune Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7332
Kedves kollégák !
Elnézést kérek már előre is a szokatlan témáért, de gondoltam hátha szerencsénk lehet.
Énekesnőt keresünk a zenekarunkba ! Hévizen játszunk a Rogner szállodában, havonta kb. 10x . Ugyancsak a Rogner-Hundertvasser-Hotel Bad-Blumau-ban (Austria) havonta 3x-4x.
aztán a Loipersdorf-i (Vienna-Spa-Conferenz) ben is. Ezek mellett mindig vannak hakniaink, különböző privat-party-k. Tehát,egy hónapban átlagban megvan a 14, 15, fellépés. Ebből az eddigi énekesnőnk gontalanul megtudott élni ! ( Itt nem akarom írni, hogy kb. mennyit keresett havonta ) Mivel a játszások,fellépések ideje mindig este van, 19- 23 ig, napközben akár mást tevékenységet is végezhetne valaki mellette.
A repertoir-unk a Standard-Jazz, Evergreens, Tánczene, Latin, stb.stb.
Igényes, és professionális a játékhoz való hozzáállásunk. Midifile-vel nem dolgozunk, ha Play-back van, csak a saját studiónkban való rájátszás a zenei alap.
Magunkról annyit, hogy mindhárman zeneművészeti főiskolát végzett hangszeresek vagyunk, és 15 éves, németországban, külön, külön a ''profi-basevista, és a klasszikus zenei világban'' eltöltött évek után elegendő rutinnal, és tapasztalattal rendelkezünk.
Az equipment-és a cucc, eddig a mindenhol, mindenkit, akusztikusan,maximálisan kielégített.
Szeretnénk olyan valakit magunk mellé venni, ill. találni, kinek valamelyest rutinja, szinpadi megjelenése, viselkedése, és elsősorban jó hangja van. Tisztán énekel, van stilisztikai érzéke a különböző zenei műfajokhoz.
Nem egy haknit, hanem egy munkát ajánlanánk valakinek, ebben az esetben. !
Tudom, hogy Budapestről nem szívesen jön el senki, és kezd egy új életet a balatonparton, de soha nem lehet tudni, hogy kinek milyen indíttatása lenne egy működő profizenekarba pénzkereseti lehetőséggel munkát vállalni. Ez az egész, már most Júliustól lenne aktuális.
Ha valaki tud, kérem segítsen nekünk. A telefon: 06 30. 385-22-80. Gábor
tehtube Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7331

Így kell ápgrédelni. ELt eMre cserélni :-)

A legjobb, legegyszerűbb, leggazdaságosabb megoldás.

Előzmény: ozjo (7330)
ozjo Creative Commons License 2008.05.15 0 0 7330
...hát persze azért törekszem rá kitartóan gyakorolok...

Lord! ez nagyon megnyerő darab és persze a scanner vibrátó benne!
Előzmény: tehtube (7329)
tehtube Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7329
Miért ne?
Előzmény: ozjo (7320)
tehtube Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7328

Felvette a Magyar Rádió? Köszi az infót, lesz feladat mit kell mexerezni.

Mára 70 múlt, de nagyon a topon van.

Előzmény: Dick17 (7321)
topsound Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7327
Kedves Feri!

Érdeklődéssel nézném a rajzodat! A PPP kapcsolástechnika a legkiválóbb csöves eresztés, amióta csöves erősítők - márpedig - VANNAK a Világon! Én még a 60-.as években építettem a legelsőt 6AU6, 6J6, 2x6L6, 2x 6X4 csövezéssel, és mind a mai napig szinte verhetetlenül szól... azóta igen sok variációm született erre a témára, de a sznobizmus és az érdektelenség, na meg a sok "gyári hűhó"-s csillivilli túl nagy úr az azonnal fogyasztható valósághoz képest.
Mindenesetre a PPP kapcsolástechnika életerejét és ütőképességét jól mutatta, hogy az NDK (!!!) korabeli VERMONA elektronikus hangszer és erősítőgyára ebben a rendszerben építette meg a "keleti blokk" legelső valamirevaló félvezetős hangszer - erősítősorozatát, amely a mai napig is ütőképes tudott maradni - a többségükben csak harmatgyenge, inkább nagyfrekis szovjet és cseh végtranyók kicserélése után!
Csöves vonalon egyedül az ELEKTROVOICE, és manapság a privatizált, volt TESLA - cég, a "J/J" épít ilymódon csöves erősítőket, kiválóakat, több teljesítménylépcsőben.

Ezirányú krónikus fertőzöttségem miatt kérlek, hogy légy szíves nekem megküldeni a rajzaidat, amik nagyon érdekelnek, már csak azért is, mert végre akadt valaki, aki hajlandó volt "leporolni" erről a nem mindennapi megoldásról a több mint félévszázados őskövületet. Ha igényled, cserébe én is meg tudlak kínálni egy jópár kipróbált és jól bevált megoldásommal - csak az internet-tudomány sokkal nehezebben hatol át a 62 éves szürkeállományom agykérgén, mint korábban sokezer cső és tranyókatalógus-adat, kódrendszer, rajzok stb., amik még most is "ugrásra készen" várják a következő feladatot!

Előre is köszönettel:
Balogh Gábor, bgabor47@freemail.hu, Szeged
Előzmény: csokimeles (7313)
jon lord Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7326

Az ára: megegyezés alapján.

(Van hozzá egy 2 rotoros Solton Leslie is.)

jon lord Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7325

Van egy eladó Hammond portable M102-esem. Frankó kis koncert cucc.

Van benne: félhold 3 állású leslie kapcsoló, 9 pólusú leslie kimenet,

kettő jack-es kimenet (sima hang,zengetett hang)

három csatlakozó (abból egy 53 pólusú*) amik összekötik az

alját a tetejével.

A teteje kicsit nehéz de az alja nagyon könnyű. Lehet szűk kis rock klub vagy csigalépcső (gondolom ismerős a szitu :-D). Ennek a hangszernek nem akadály.

A hanggenerátornak speckó lefogató csavarjai vannak, hogy koncert elején vagy végén ne teljen az idő a fellazítással vagy rögzítéssel. A generátor rendszeresen olajozott. A billentyűk sincsenek szét cincálva. Made in Angol. Valamikor Cserháti Pityinek is ilyen hangszere volt.

*Az 53 pólusú csatinak van egy kis kontakt hibája. Néhány csatlakozó láb ki van mozgósodva és ez által a basszus pedálon időnként megszólal az alsó C hang hallkan, folyamatosan és kontroll lámpa hol világít, hol nem. Ha megmozgatom a csatlakozót ezek a hibák helyrejönnek. Forrasztással szerintem lehet rajta segíteni.

El lehet érni a roxigen@t-online.hu vagy +36-30/544-46-86 

jon lord Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7324

Még ilyet!!!

Ez a fórum monst szívat engem vagy a netem szar??? :-O

Nem engedte a teljes szövegemet. Majd még 1X

jon lord Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7323

HELLÓ MINDENKINEK!!!

alját a tetejével.

Hamarosan felteszem a képeket is.

jon lord Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7322

HELLÓ MINDENKINEK!!!

alját a tetejével.

Hamarosan felteszem a képeket is.

Dick17 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7321
Tony Scott tenorszaxissal járt itt 1970-ben az Alba Regia Dzsesszfesztiválon... A Magyar Rádió szervezte és fel is vették és rövidítve le is adták annó...
Előzmény: tehtube (7319)
ozjo Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7320
Hű a mindenit de jól nyomja. Sajnos ez nem azt jelenti ugye, hogy mire 70 éves leszek az én lábaim is így járnak :((
Előzmény: tehtube (7319)
tehtube Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7319

Egyszer volt róla szó.

Mike Carr

Lába mint Dennerlein 70 évesen is, de stílusban rendesen megfogja a dolog végét.

Őt kéne valahogy elhívni míg lehet.

tehtube Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7318
Ismerős? :-)
Előzmény: dombi39 (7317)
dombi39 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7317
De szépek a pedáljai...
Előzmény: tehtube (7293)
csokimeles Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7316
Adj egy e-mailt szivesen elküldöm. Andor
tehtube Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7315
Ez keményen OFF, más fórumot kellene keresned.
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7314

Biztosan jó a kapcsolás, csak kár hogy megnézhetetlen!:-)

csokimeles Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7313
A tegnapi hozzászólásomhoz nem tudom a képanyagot csatolni. Milyen fórum ez?- Ez egy saját tervezésű és kivitelezésű hangszererősítő, 100/190wattos kimenőteljesítményével, PPP kéttápegységes felépítéssel és utólagosan beépített anódfeszültség késleltetővel. Valóban megéri elkészíteni egy elektronikus késleltetőt.Itt 2 késleltető van, de egyis elég a hagyományos PP kapcsolásban annyi módosítással, hogy a 470R előtétellenállást 270 R-re kell cserélni. Ha ezzel kapcsolatban érdekel valakit szivesen írok. Andorferi. ravox40@freemail.huVégerősítő korszerűsítése
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 7312

Ha filcet keresel, itt érdeklődj. Szerintem egy kis barkácsolással meg tudod oldani a dolgot. http://www.csiszoloszerszamok.hu/main_csiszolo.php?shs=4703

Előzmény: constantino_lobasso (7310)
csokimeles Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7311
Ez egy saját tervezésű és kivitelezésű hangszererősítő, 100/190wattos kimenőteljesítményével, PPP kéttápegységes felépítéssel és utólagosan beépített anódfeszültség késleltetővel. Valóban megéri elkészíteni egy elektronikus késleltetőt.Itt 2 késleltető van, de egyis elég a hagyományos PP kapcsolásban annyi módosítással, hogy a 470R előtétellenállást 270 R-re kell cserélni. Ha ezzel kapcsolatban érdekel valakit szivesen írok. Andorferi. ravox40@freemail.hu
constantino_lobasso Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7310

Üdv Szaktársak!

pár napja valaki bedobta, hogy a Bajcsyn a Müart-nál van ipari filc. Ha a Nyugati felüljáró mellett lévő kettő közül valamelyikre gondolt, akkor jelentem, nincs, csak valami iszonyatosan összetömörített 3 mm-es, kevertszálas cucc. Meg a jelek szerint kábé végkiárusítanak és bezárnak, mert semmi se volt.

Másfél éve még volt egy hely az V. kerületben a Sas vagy a Hercegprímás utcában, ugyancsak régi mamut utolsó maradványa, ott volt 3-tól 25 mm-ig minden, a pénteki állás szerint étterem van a helyén.

Viszont eszembe jutott, hogy a pamut-cuccot régen a boltban merinói nemez néven emlegették, és rákeresve kiugrott nekem a Gumex Kft. weblapja. Beszéltem velük és van 100%-os gyapjú (kb. Br. 6500/kg) és valami kevertszálas félgyapjú (kb. br. 4500/kg) is náluk, 2-25 mm-ig kétmilliméterenként. Az 5 mm-es mindkét anyagból méterenként 2,2 kg, ami 10/15 ezer környékén van a kétféle anyagból.

Egy métert adnak minimum. Nekem még ki kell találnom, hogy pontosan milyen vastagságot akarok, de ha egyféle méretre esik a választásunk valakivel, bótolhatunk, mert nekem 10-20 centi kéne csak.

Szerintetek a tiszta gyapjú vagy a kevertszálas lehet a tartósabb, ha arról van szó, hogy mennyire töpped össze a folyamatos billentyűcsapkodástól?

Más: a Fellegiben azt javasolták, hogy színes zongorafilc kapcsán forduljak Szilágyi Zoltán zongorakészítőhöz, aki valahol Újpesten van. A neten egy Szondi utcai címet találtam. Valakinek valami infója van hozzá? A Hammondba belülre tök jó a fehér, de nekem a csembalómhoz meg a harmóniumomhoz a ződ sokkal fáintossabb volna.

Ja és ha valaki vesz, ne felejtse el kimosni, mert

1. szerintem, mint minden gyapjú, összemegy

2. Amikor a régi harmóniumom megjött a javítótól, kinyitottam és a porszag helyett dőlt belőle a Quanto öblítő illata. Heteken át folyton vigyorognom kellett, mikor leültem játszani.

Szilárd

okumoto Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7309

Balázs Fecó - koncert

Képek egy helyi újságból. (A tömeg szélén ott vagyunk mi is, feleségemmel.) :)

tehtube Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7308

Úgylátszik megint volt egy hammondos esemény amit kihagytam (-unk). Ezt kaptam:

"Ma este az arénában egyik nagy kedvencem alkotott akusztikus csodát !
    Aki a Hammondot szereti, rossz ember nem lehet...
Mark Knopfler egyböl két B3 -at is letámasztott a színpadon. Mivel már az utóbbi koncertjén is kettőt használtak, reménykedtem hogy most is így lesz, nem csalódtam.
Talán túlzásnak tűnik duplázva a Hammond, főleg az Ő zenei műfajában, de megvan a jó oka rá.
A két billentyűs váltakozva játszott rajtuk. Míg egyikük a koncertzongorán remekelt, a másik a kellemes és megszokott hátteret adta. Másszor a másikuk cserélte harmónikára vagy másra az orgonát.  Amúgy biztosan meg tudták volna máshogyan is oldani zenileg, de külön élmény hogy nem sokan koncerteznek manapság két igazi Hammonddal.
Az egész koncert hangulata nekem csúcs volt !

Az igazi jófajta Ír kocsmai zenéktől kezdve, a klasszikus Dire straits számokig, minden volt.
Az elején kissé megijedtem a hangosítástól, de az első szám után helyre állt a rend.
Úgy látszik észbekaptak a hangmérnökök, és minden hangszert külön lehetett hallani, (még a Hammondokat is).
Knopfler gitárjátéka most is olyan, ha nem jobb mint régen."

Két Hammond egy színpadon, nem semmi! Kapkodom a fejem, lassan minden napra jut egy B3 esemény? Kezdünk felnőni.

tehtube Creative Commons License 2008.05.12 0 0 7307

Nem gondoltam volna hogy Fecó a Korálon kívül is elviszi a portaB3-át. Dehát ha van egy ilyen igazi hangszere, akkor viszont jó ha dolgoztatja. Meg nem árt szoknia sem.

Jó lett volna hallani azt a koncertet. A műsor alapján gyakorlatilag az elsejeinek az ismétlése ami jó. Sok Taurus, kezdeti Korál, ahol még volt lendület.

Örülök hogy Glissandónak bejött a Motion Pro3X. Valóban nagyon jó cucc és megoldás. Kell egy stabil billentyűalap hozzá. Pár kábellel több szükségeltetik emiatt, viszont cipelni könnyebb, árban kisebb. Még némi előny a hangzásban hogy messzebb kerülhet egymástól a tölcsér és a "dobrotor".

A KBR-3D-ben meg az a jó hogy egy dobozban van minden, ezért kényelmes, elegáns megoldás. Meg sztereó.

Minnél több hammondos koncertet!

okumoto Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7306

Fecó orgonájáról egy szép kép. (BB organ oldalról.)

Nagyon jó koncert volt. Hála Istennek teljes értékű koncertet adott. Nem ilyet. http://www.youtube.com/watch?v=ohWTNenFdNM De ez sem lehetett rossz. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!