Pivo, sajna velünk is igen soxor előfordult, nekem még a saját rímemet is sikerült már lenyúlnom :))))
B.Tóth nagyon karaj!!!
A hölgy nem gondolta, hogy a harckocsit ilyen drágán lehet kapni Meglepte Arankát a
Boltban a tank ára.
Hahó, Salvadorkám, csak nem nyaralunk? Dali, hey,
Holiday?
Kifogásolom az angol hölgynél, hogy nem figyelt eléggé a konyhában Kifutott a tej, Helen,
ez merőben helytelen!
A fenevad a lányra támadt Bagira
Gabira.
Vajon "egyenes" az egykor puccsot megkísárlő spanyol tiszt? Tejero
Hetero?
Mivel biztos abban, hogy az ellenség nem lesz erőfölénybe, mindig minket, gyengéket küld először a frontra! Nem számítván túlerőre,
Mindig minket túr előre!
Előfordulhat, hogy ez a héber tag télleg nagy májer evezésben, de a ladikot akkor is elsüllyesztette! Hát, lehet, hogy Kohn a csoda,
Akkor is: a csónak oda!
Mi? Hogy kismotort adnál? Neki? A rappernek???? Moped? Annak???
Dopemannak?????
Hogy a lánytesóm gyereke rosszul viselkedik? Igen! Hugi lánya
Huligán? Ja!
Telefonboltban Telefont, ha lapos, vegyen,
De mindenképp wapos legyen!
Ha nincs lépp betakarítási roham, biztos, hogy az egész aratóbrigád be van nyomva! Ha nem hajt a tartár,
Tuti tajt a határ!
Kis malőr a nagy magyart szállító vonaton Megbillent a vasúti kocsi,
Sajna oda a Kossuthi vacsi.
Pivo, a fáklyásat már ellőttem régebben, ez elvileg egy lopós rímet vonna maga utáőn a részedről, de a másik kettővel - főleg az uccsóval - bőven törlesztettél is!!! Nagyon király!!!
Én csak azért ítrtam, hogy legyen Guru, aki akar, mert nem tudtam, nem rámszólva vagyon-é éppen, hogy túl májernek képzeltem magam. _Erre írtam, hogy szeretne a halál Guru lenni. Illetve, szeretnék én, csak érzem, hogy ahhoz még dolgoznom kéne az ügyön pár 10 évet :(((
Szerintem guru nem akar lenni az ember, hanem ha nem vigyáz és túl jól csinálja akkor az lesz! A szerénység nem akadály!
Én mondjuk nem reménykedem, mert nagyon szerény a terméshozamom. Most is csak ez pottyant ki nehéz szüléssel agytekervényeim bugyraiból:
A rabszolgapiacon bámészkodó rabszolga megdöbbenve eszmél rá, hogy eladták: Pénzzel teli úri kezet kifigyelem.
De hisz éppen engem fizet ki! Kegyelem!
Egyébként meg - abszolút elismerve Karinthyék szellemi nagyságát - úgy gondolom, hogy ők is bizonyára élvezettel olvasnák e topic-ot, és elismeréssel szólnának jó pár remekműről.
Szerintem sem kellene külön kínrímes topic-ot nyitni. Jól megfér egymás mellett a kettő (ez régebben is le lett tisztázva), és mindenki közölje csak a kecskegyártás hulladékaként termelődött kínokat is, ha akarja. Persze jó tudni, hogy a kín - illetve a kecske is - akkor a legszebb (SZVSZ), ha minél hosszabb és minél teljesebb, azaz minél rövidebb a sorok elején a különböző rész (vagy nincs is). Példaként egy friss kín tákolmányom:
A legkiválóbb vidéki fakártevő hangját hallhatja asszonyom! Szuper Ceglédi
Szú perceg, Lédi!
De persze a többi kínt és kecskét is nagyon értékesnek tartom!!!
Azért had írjak ide egy anekdotát - a forrást sajnos nem találom, így emlékezetből a lényeg:
"Karinthy és Kosztolányi csak úgy ontotta a kecske és kínrímeket, míg egy barátjuk sehogyan sem boldogult a témával. Végre Karinthy kapott tőle egy levelet, melyben a jóbarát örvendezve írja, hogy fáradozása végre sikerrel járt, és eme levélben teljes terjedelemben közli remekművét:
Kosarasok
Kosara sok.
Karinthy azonnal válaszolt, s megírta neki, hogy a művet az első szótól az utolsóig sikerült végigolvasnia. S ezen felbuzdulván időt s fáradságot nem kímélve alkotott neki egy kecskerímet:
Ó minő régiség, ím Megyer mekkora!
De bennem mégis ég Imre gyermekkora."
Szerintem ez utóbbi példaértékű lehet a kecskerím-guruság felé vezető úton!
Egyes véleményexerint csupán a propaganda állítja, hogy jól sikerült a legutóbbi mars-project A tervezés igen szar, s monda
Csupán, hogy műxik a mars-szonda.
A helikopteres kommandó tagjait még az ósdi spaletta sem állíthatja meg behatoláskor Nem akadály régi zsalu,
Hogyha jön a légizsaru.
Csillebérc A rúdon vígan leng a zászlüó,
Úttörődalt zeng a László.
Unom már asszony, hogy a szánhúzó kutyád állandóan az én fekhelyemen tesped! Az ágyamnak a husky van felén,
Tudod, ezzel a f@sz kivan, Helén!