Keresés

Részletes keresés

ShaiToOKC Creative Commons License 2021.08.21 0 1 4390

Elvileg így is volt, de fent van Facen egy videó (kb. 2 napja) hogy keresik az 5.-et!

Előzmény: Welsi22 (4389)
Welsi22 Creative Commons License 2021.08.21 0 1 4389

Akkor erről lemaradtam. Nekem az utolsó információm az volt, hogy az irányító túl drága, ezért nem jön egy darabig ötödik légiós.

Előzmény: ShaiToOKC (4388)
ShaiToOKC Creative Commons License 2021.08.21 0 0 4388

Valamelyik nap jelentették be hogy mégis igazolni fognak a szezon kezdet előtt egy 5.légióst!

Előzmény: Welsi22 (4387)
Welsi22 Creative Commons License 2021.08.21 -3 0 4387

A Szolnok elméletileg  4 légióssal kezd, nem lesz ötödik kezdéskor.

Előzmény: _Espada (4380)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.08.21 -1 10 4386

Lehet itt sztárolgatni pár U23 játékost a bajnokságban. De teljesen felesleges. Ja, hogy ilyen semmittelen meccseken + vagy - 20 pontnál néha mutatnak valamit? Az konkrétan semmi. Nincs, ismétlem nincs olyan U23 szabálynak megfelelő játékos akiben egy döntőben bizna az edzője, és nem csak el akarja dugni a pályán. Olyan kevesek egy komomy hőfoku meccshez, hogy azt el sem lehet mondani. Nincs komoly különbség köztük. Kovács Benit megveri Subotic vagy más légiós? Miért, Beni, Zozó, Keller, Szili és a többiek nem verrik az ellenfél fiataljait!? Dehogynem. Olyan neveket sztároltok itt az ellenfeleknél, akikben még saját szurkolóik sem bíznak egy döntőben. Én azt mondom legyen Oroszi meg olcsó légiós. Ezzel nyernénk legtöbbet. Bocs ha nagy hülyeségeket irok

Előzmény: Törölt nick (4385)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.21 -4 0 4385

Felesleges meggyőzni azokat - így téged is - , akik szimplán úgy gondolkodnak, hogy minél jobb játékos jöjjön. Meg azokat sem, akik nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget a szabálynak.

De azért mégis írok róla - véletlenül sem meggyőzés céljából -, méghozzá tényeket, és egy rossz gondolkodással kapcsolatban is.

A tavalyi évben a szabály még csak az alapszakaszra vonatkozott, a következő idényben már kiterjed a rájátszásra is (így egy bajnoki döntőre szinten) , de ezt úgyis tudja már mindenki. Ezáltal már nagyobb jelentősége van, mint volt "tavaly". Legutóbb ennek a szabálynak a két legjobb játékosa Somogyi és az ex-szegedi (most már debreceni) Kerpel-Fronius volt. Utóbbi viszont, ha jól tudom már nem fér bele koránál fogva az U23-szabályba, így Somogyi lehetne a legjobb (persze nyilván más is előrukkolhat majd jó teljesítménnyel) az elmúlt szezon alapján. Egy bajnokság legjobb csapata számára nem lehet más a cél, mint hogy begyűjti a legjobbakat, természetesen az anyagi lehetőségeihez igazodva. Az, hogy Somogyi túlárazott vagy sem azt nem tudom. De felteszem a kérdést: nem mindegy? Vannak olyan szituációk - még ha ritkán is - , amikor bizony nem az ár/érték arányt kell nézni , egy "portéka" ha jobb, mint a többi (a tavalyi alapján ez így van), és amúgy sincs belőle sok, akkor megérheti ár/értéken felül is. Nekem jelenleg is van olyan az életemben amire vágyom, és az illetőnek megmondtam, ha mégis eladásra kerülne , akkor én a piaci ér felett fizetnék, mert nekem többet érne bizonyos ok miatt, mint vélhetően másoknak. Szóval vannak ilyen szituációk, és szerintem Somogyi is most ilyen.

Mindezt amit írtam természetesen a bajnokság kapcsán tettem, a BL nyilván egy másik történet, mert ott nincsen ilyen szabály. Ezzel kapcsolatban nekem sokat elárul Milos azon nyilatkozata, miszerint a selejtezőből kerülhet olyan csapat a csoportunkba, amelyik a legerősebb lenne, tehát minimum AEK Athén színvonal. Szerintem egyértelműen a Trevisora gondolt, és mivel csoda lenne, ha nem ők jutnának tovább, ezért kijelenthető, hogy a csoport harmadik helyéért küzdhetünk nagy valószínűséggel a Rigával, és ott én 50-50% esélyt adok. Utána még lenne egy két nyert meccsig tartó párharc, szóval iszonyú nehéz lenne újfent továbbjutni. Ezzel Milosék is tisztában vannak, és szerintem a bajnokság lesz a fő prioritás. Ott viszont Somogyi a fontosabb, és ezt alátámasztja az, hogy a  klub egyértelműen a magyar játékosra vár, különben már igazoltunk volna légiós csere irányítót.

Előzmény: Jr. Benitez (4384)
Jr. Benitez Creative Commons License 2021.08.21 0 6 4384

Annyi kiegészítést tennék, hogy Somogyi válogatott, de nem válogatott szint szerintem. Nagyon nem. Ez az elfuserált szabály miatt felértékelődött a szerepe. Lehet belőle jó játékos, de az nem most lesz, ha egyáltalán lesz. És engem nem zavar ha jön, de ne állitsuk be megváltónak. Rosszabb napjain nem jobb üzlet mint egy Oroszi+olcsóbb légiós. Lehet rosszul látom, győzzetek meg.... 

Előzmény: Vulcan0 (4383)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.08.21 -2 0 4383

Nem kedden kezdünk el légióst keresni, ne aggódj. Pl még a Szolnok is csak most fog 5.-et hozni. Plusz légióst bármikor tudsz hozni, de egy magyar válogatott játékos nem mindig hullik az öledbe. 

Előzmény: Savaria9700 (4381)
falco Man Creative Commons License 2021.08.21 -2 4 4382

Nincs ilyen eshetőség, ha Somogyi keddig nem lesz hivatalos, akkor légiós fog érkezni helyette a későbbiekben. 

Előzmény: Savaria9700 (4381)
Savaria9700 Creative Commons License 2021.08.21 -2 0 4381

Nekem továbbra is aggasztó, hogy ennyivel a BL és a bajnokság kezdete előtt így állunk mezőnyposztokon. Abban az esetben ha Somogyi mégsem érkezik, bízom benne hogy megvan már a kiszemelt légiós 1/2 posztra. Remélem olyan eshetőség nincs, hogy a jelenlegi kerettel vágunk neki a szezonnak. 

_Espada Creative Commons License 2021.08.20 0 6 4380

Szerintem pedig az ifiszabály túl van misztifikálva.

Kovácsnál valóban jobbnak látom Lukácsot és Valeriot,de idén sem volt számottevő, hogy ezen a poszton dőljön el a dolog.

Pl nézzük meg az alapszakaszban a VAL átlag legjobbnak tartott Szegedet,mikor még kötelező volt a pályán lenni. Ott Kerpel aki a VAL átlagot magasan vezette, nálunk Doktor, de mégis sikerült nyernünk. Pedig Doktor nálam nem az a szint, mint Kovács. Ott is,és bajnokság egészében itt a légiósok döntik el egy csapat sikerességét, és persze a szó szoros értelmében a válogatott szintű magyar játékosok.

Szolnokon pl szerintem Pallai nem extra,nem is igen játszatta őt Potocnik sem, inkább légiósok megtartására, 5 légiósra fókuszálnak(ha igazak a hírek), vagyis a minőségre.

Nálunk itt lesz Gumi,aki felel majd az utánpótlásért, de idei szezonra én is a légióst preferálom. Bl miatt is, de szerintem hazai szinten sem akkora a konkurencia, hogy az ifiszabály miatt akkora mínusz érne minket, hogy ennyi pénzt, egy légiós bérét áldozzuk fel erre.

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.20 -4 1 4379

Még annyival kiegészíteném, hogy nyilván a legszerencsésebb az lenne, ha jönne Somogyi és egy olcsó hátvéd (mondjuk amerikai egyetemről), persze itt a kérdés mindig az, hogy a pénzügyi helyzet mit enged meg. Mondjuk , ha Somogyi helyett többen is egy nála jóval jobb légióst vártok, akkor elvileg annak az árából szerintem megoldható lenne a másik verzió is.

Előzmény: Törölt nick (4378)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.20 -3 0 4378

Ez a makacsság netovábbja, és sajnos úgy látom követőid is vannak. Nem értitek meg, hogy az U23-as szabály már a rájátszásban is érvényben lesz? Van egy szem olyan játékosunk, akiben bízunk, tehetségesnek érezzük, de még nem láttuk őt egy idényen belül sem bizonyítani, persze erre lehetősége sem volt eddig. Lehet mondani, hogy a riválisok sem állnak ez ügyben jobban, csak hogy ez nem igaz. Azt nem mondom, hogy sokkal, de jelenleg előnyben vannak. DEAC-nál Valerio-Bodon, Fehérváron Lukács és Omenaka, Szolnokon Pallai és Taiwo mind nagyobb tapasztalattal bír, mint nálunk Benedek. Ha bekövetkezik mondjuk a rájátszásban, vagy pont a döntő előtt, közben egy sérülés, akkor komoly gondban lehetünk. Nyilván , ha a legrosszabb következne be, akkor is el lehet dugni egy játékost támadásban, csak hogy ez nem normális dolog a kosárlabdában. Persze tudom szoktak bízni abban is, hogy majd a többiek addigra szereznek tapasztalatot, de mivel Benedek vélhetően minimum 15 percet játszani fog az első félidőben (ha nem jön Somogyi), ezért ezt felejtsük is el.

Szóval lehet szajkózni, hogy jöjjön egy Somogyinál jobb légiós, mert a BL-ben valóban többet érne, de a bajnokságban nagy rizikót jelentene

Előzmény: zizou0005 (4377)
zizou0005 Creative Commons License 2021.08.20 0 8 4377

Nem tudom mi a terv igazolások terén, de én szívesen látnék egy 1-2-3-4-5-ös kombót 😆

Mint pl a Magic Johnson.

A legjobb 1-es volt akit valaha látott a közönség a pályán, de 5-ösben is dobott 42 pontot a 15 lepi mellett ... egy nba döntőben.

Ami tuti, én a Somogyira biztosan nem várnék egy percet sem.

Gabriel Sousa Creative Commons License 2021.08.19 -2 1 4376

Neked Antonio Alexe neve nyilván nem mond semmit. 

Előzmény: vaidoo (4353)
falco Man Creative Commons License 2021.08.19 -2 3 4375

A domináns centerjáték az alapja az egésznek, sok olyan támadás amit a center fejez be, emellett az elzárásokban és kizárásokban is minőséget kell képviselnie az adott játékosnak. Vedekezesben gyors, szoros, rengeteg váltással fűszerezett mozgások, ahol inkább mindig a festék védekezés az elsődleges, nyilván a perimeter védekezés is fontos, de ebben a 3 évben én azt olvastam ki a meccsekbol, hogy a festekben nem szabad semmi esetre sem veszíteni. Emellett a jatekunk alapja mindegyik évben a védekezés, bár tavaly a szezon első feleben ez nem így alakult, de a végére mégis visszatértünk ehhez a szisztémához. Ha a védekezés rendben, akkor indul a tamadas amiben, sok passz, több keresztbe futás és lassabb támadás vezetés szerepel. Mint feljebb írtam sokszor kapják meg a belso játékosok a labdát. Főleg a tavalyi 19/20-as szezonban volt megfigyelheto emellett egy nagyon gyors tranzíciós játék is, amivel pár másodperc alatt rendezodott a csapat és már indultunk is a gyűrű felé. 

Összességében én így jellemezném Gasper rendszerét 3 év alapján, de ugye minden szezonban alakult, formálódott a játék, hozza alakítva az éppen jelen levő külföldi játékosokhoz stílusához, mennyiségéhez és minőségéhez. Ebbe a rendszerbe pedig jól be lettek építve a magyar játékosaink, akik mindegyik évben egyre többet tudtak hozzátenni a csapat eredmenyessegehez.

Előzmény: Pick and Roll (4367)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.19 -3 5 4374

Azt, hogy Milos milyen edző nem tudhatjuk. Nyilván neki is benne van a munkája a bajnoki címekben, és az ő sikere is ezek. Viszont azt, hogy ez pontosan miben mutatkozott meg azt csak találgatja a szurkoló, meg a szokásos (sokszor biztosan nem a valóságot tartalmazó) hallomásokból rakja össze. És ha tényleg komoly szakmai érdemei is vannak benne, akkor is teljesen más egy vezetőedzői poszt, kis túlzással mondhatni egy teljesen más szakma. Az, hogy Gasper (egyelőre még) ott van a háttérben az egy jó dolog, és Milosnak vélhetően egy biztonsági érzést ad. Viszont a mérkőzések közben a döntések sorozatát neki kell most már meghoznia, és ez az ami új lesz számára, nem beszélve az ezzel járó felelősséggel és teherrel. Szóval szerintem nem az a kérdés, hogy vajon mit fog játszani a csapat, mert majdnem biztos vagyok abban, hogy a recept marad, hanem az, hogy ezt hogyan tudja majd levezényelni Konakov.

Természetesen én is bizalommal vagyok iránta, a többi pedig majd a szezonban kiderül.

zizou0005 Creative Commons License 2021.08.18 0 1 4373

Én sem kételkedem, nem erről van szó 😉

Csak ha valamitől tartok a szezonban, az ez 😊

Előzmény: Vulcan0 (4371)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.08.18 -1 2 4372

Elsősorban magyar játékosokra épül, jó kiegészítő légiósokkal. Nincs egyértelmű vezérszereplő, aki megdobja a 30 pontokat. Mindenki valamennyit, hozzátesz. Mindenki tud lendíteni a csapaton és előlépni ha kell. Akár Zoli, akár Beni, akár Szili, akár Boris, láthattuk nem egyszer. Ezért nehéz egy ilyen csapat ellen védekezni. Többposztos játékosok miatt sok a variációs lehetőség. Továbbá a kidolgozott csapatjáték az egyéni statisztikák gyártása helyett is fontos. A csapat érdeke minden előtt. Nagyjából ez Gasper rendszere és valószínűleg Milos is ezt a vonalat fogja tovább vinni. 

Előzmény: Pick and Roll (4367)
Vulcan0 Creative Commons License 2021.08.18 0 1 4371

Szerintem ha Gyuri bácsi egyből rá gondolt és Milos a feltétlen bizalmát élvezi, akkor nekünk sincs okunk kételkedni. Pláne, hogy habár csak másodedző volt, de Milos nagyon sok munkát bele tett a 3 aranyérembe és a játékosokkal is nagyon jól kijön. Plusz Okorn meg Szercsko mellett is eltöltött 4 évet. Nyugi, Milos jó edző lesz. 

zizou0005 Creative Commons License 2021.08.18 -1 1 4370

Amúgy én is attól félek a legjobban, hogy a Konakov hogyan fog muzsikálni vezetőedzőként.

Megérdemelte a lehetőséget, nagyon bízunk is benne, de ez más kávéház.

Oké, hogy az Okorn "itt lesz", de ez így nem ugyanaz lesz.

Kíváncsi leszek, és nagyon szurkolok neki 😉

Falcobb Creative Commons License 2021.08.18 0 3 4369

Ahogy hallani az eddigi játékunk legalább annyira volt Milos rendszere mint Gasperé. A taktikában eddig is nagyon számítottak az elképzelései. 

Előzmény: falco Man (4366)
Savaria9700 Creative Commons License 2021.08.18 0 3 4368

Van valakinek információja azzal kapcsolatban, hogy mikor érkezhet játékos 1-2es posztra? A meglátásom szerint mindenképpen szüksége lenne a csapatnak egy olyan hátvédre aki jól bontja a védelmet, mivel az eddigi játékosaink közül csak Zozó képes erre magas szinten. 

Pick and Roll Creative Commons License 2021.08.18 -1 1 4367

Miből áll szerinted Gasper rendszere?

Előzmény: falco Man (4366)
falco Man Creative Commons License 2021.08.18 0 3 4366

Valóban van igazság ebben is, de azért bízok benne, hogy lesznek olyan mérkőzések a szezonban, amikor tudunk terhelésmenedzselni a kulcsjatekosoknál. Ami persze nem garantál semmit, mivel például Lake nem játszott sokat a mérkőzéseken, mégis megsérült.  Ahogy lentebb írtam, ez is a sport része, ezzel együtt kell élni, bárhogy alakul nekünk pozitívan vagy negatívan.

Ha valamitől tartani kell ebben a szezonban, az Konakov úgymond rookie szezonja vezetőedzőként. Eddig a bajnokság messze legjobb edzője ült a kispadon, biztosak lehettünk benne, hogy ki fogja találni a legjobb megoldásokat arra az időszakra, amire a leginkább kell a szezon során. Most ugye Milosnal vannak jóval komolyabb szakemberek az ellenfelek kispadjan, ami döntő tényező lehet. Persze tudom, hogy ott lesz mögötte Gasper, de azért ez nem ugyanaz a szituáció, neki is új lesz, mindenkinek. Nagyon fontos lesz, sőt talán a legfontosabb, hogyha ne adja Isten belemegyunk egy gyengébb szériá a, esetleg a BL szereplés nem úgy sikerülne, ahogy várjuk, ne legyen rajta indokolatlan nyomás felülről és a szurkolók részéről sem. Jelenleg ezt érzem a legfontosabb és legkritikusabb résznek a szezonban.

Egyfelol kiváncsi vagyok, hogy mennyire játsszuk a saját kosárlabdáját vagy inkább követjük Gasper rendszeret.

Előzmény: Törölt nick (4363)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.18 -4 1 4365

Akkor ezek szerint mégsem lesz.

Előzmény: Törölt nick (4364)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.18 -6 1 4364

Lesz középszakasz.

Előzmény: Törölt nick (4363)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.18 -2 1 4363

Egyetlen szóval sem írtam sehol hogy ne jönne be ez a projekt nekem is. Inkabb nezem őket mint a legiosokat. Annyit irtam hogy plusz kockázatnak érzem a szezonban azt hogy nálunk 5-6 ember kiesik 1-1 hónapra és teljesen más rendszer szerint kosarazik, edz és meccseket játszik, míg más csapatok pihennek, felkeszulnek

serulesekrol nem beszélek mert a tavalyinál több csak nem lesz, viszont ez egy plusz kockázat sztem hiszen az itthoniak sem tudnak edzeni 2x1 honapig normalisan

Nyilvan Konakov tudja mit csinal de tolunk ez mas felkeszulest igényel majd biztosan, attól sem tartok hogy palya hátrány gondot okozna nagyon ha osszeallunk rendesen de a jelemeleg 2 fo rivalisnak tűnő Debrecen Alba duónal minimum 10-12 meccsel többet jatszanak a valogatottjaink majd és ez a szám lehet 18 is ha tovabjutunk a csoportbol.

Nem tudom lesz-e idén kozepszakasz de a mi válogatott játékosaink idén simán jatszhatnak 60-65 meccses szezont, nagyon figyelni kell erre iden majd

Előzmény: falco Man (4361)
falco Man Creative Commons License 2021.08.17 0 4 4362

Azt pedig csak halkan teszem hozzá, hogy a döntő utolsó mérkőzésén a Szolnok légiósai blokkoltak le és nem a mi magyarjaink. Nyilván ebből kovetkezik, hogy a mi legiosaink sem életük legjobb mérkőzését játszottak azon a találkozón, ebből a szempontból is jó döntés lehet ez a koncepció, amit idén mi képviselünk.

Ehhez fűzném még hozzá, hogy a Szolnok idén Warnert is meg akarta tartani, Potocnik saját maga nyilatkozta, pedig a szurkolok már régen kardélre hányták volna. Ebből is latszik, hogy szakmailag mennyivel másabb vélemények vannak szurkoló és edzők között. 

falco Man Creative Commons License 2021.08.17 0 4 4361

Ennyi erővel a légiósok is bármikor megsérülhetnek, lásd tavaly. Nem tudod ezt kivédeni, sem mindenre felkészülni, nem reális. Egyszer jól jössz ki belőle, egyszer nem. Ez ugyanúgy hozzátartozik sajnos a sporthoz.

Nekem például bejön az, hogy magyarokra építünk elsősorban, jó kiegészítő légiósokkal. Egyrészt ez így nagyban megkönnyíti Milos munkáját, mert hullamvolgyek biztosan lesznek, de egy ismerős, segítőkész magyar közeg jobban össze tud zárni ilyenkor, mint a légiós kontingens. Másrészt pedig örülök, hogy idén nem lesz senki kijelolve első számú játékosnak, inkább mindenki tegyen  hozzá egy kicsivel kevesebbet, de hasonlo volumenben.

Aztán ha nem jön be ez a sok magyarra épülő felállás, akkor jövőre úgyis lejár Beni, Benke, Goloman és Keller szerződése, lehet választani kit tartunk meg és ki helyett jöjjön légiós.

Előzmény: Törölt nick (4360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!