ne fogd a munkára a munka nemesít! :) én is azt olvastam volna a helyedbe mert én is azt AKARTAM volna beleolvasni ;)
meg volt ennek előzménye is... bocsi legközelebb máshogy fogalmazok.Hiába valahogy beszélni és gondolkozni két külön dolog... és én ezt hááányszor próbáltam elmagyarázni a németet tanító tanárnak.... bezeg aki az oroszt tanította nefélj értette a különbséget......... :)
Ezt " nekem útban van ásziszik ajuminyijum.... :( " ugy ertelmeztem,hogy marmint uton van azsiabol aluminium hocserelobetet. Hiaba, ha az ember mar csak fel szemmel er ra munkaba menet elott olvasni a topikot, akkor elofordul az ilyesmi.:)
Passzívház topikban nem jelentkezett senki - nem tudván, hogy mekkora átfedés van a két topik között - kérdem, hogy itt esetleg van Helios KWL és/vagy SEWT felhasználó?
Ha a csovezest jol mereteztetek es hozza a ventiket is, akkor nincs mitol tartani. A helyi anemosztat beallitasokkal lehet a legmennyisegeket szabalyozni. Tobb venti nem kell a rendszerbe.
Eddig csak passzívan olvastam a topikot, de most emiatt a kérdés miatt regisztráltam én is. Hasonló a problémám.
Két helyszínről történik az elszívás a földszinten és ez egy közösített ágban megy tovább, majd egy függőleges 3 méteres függőleges szakaszban az emeleti áttörésen a padlásterbe jut és ott még 6 métert tesz meg mire a rekuperátorhoz tud jutni az elszívott levegő. minden más az emeleten zajlik sokkal rövidebb szakaszokban.
Én úgy gondolnám, hogy a földszinti elszívóhelynél az emeleti rekuperátor ventijeit meg kellene segíteni egy csőközi CATA TT ventillátorral. Szerintetetk kell ez, vagy elég a központi elszívás csak az emeleti rövidebb térfogatáramokat kell hozzáigazítani ehhez a hosszú földszinti szakaszhoz?
A retegeket elkeszitettem, majd elforditva egymasrahelyeztem. Osszehuzast az asztalosok altal hasznalt szorito es deszkalapok segitsegevel vegzem. Utanna rogzitem.
Nem sakktabla, hanem csak sima retegelt. Irtam, hogy 18 reteg meleglevego es 17 reteg hideglevego van, igy osszesen 35 reteg van egymasra illesztve. Termeszetesen a retegek novelesevel, vagy csokkentesevel lehet a kivant legmennyisegre elkesziteni. Igy csak a vastagsag valtozik.
Egy kétemeletes családi házat újítok fel. Egy központi szellőzőrendszert is szeretnék kialakíttatni és bizonyos lépéseket meg kell lépni a földszinti gipszkartonozás előtt. sajnos a földszinten lévő fürdőszoba annyira messze van a padlástérben lévő szellőzőgéptől kb.12 méter, hogy szerintem itt külön ventillátorral meg kellene segíteni a légáramlást szokás ilyet csinálni vagy hagyjam rá szerkezet építőire csináljanak amit akarnak. Állandóan azt érzékelem, hogy van egy lenézés a férfiakban felém, amiért beleszólok a NAGYON KOMOLY dolgolba, s most különösen bonyolultnak tetszik a kérdés számomra padig mérnökféle lennék én is.
Ezen az elszivási ponton kétirányból is szívna a gép és én félek a csővezeték ilyen hosszúságától. Ha nem érthető mit kérdezek készítek rajzot.
Teszek fel par kepet a Lexan hocserelorol, ha sikerul.:)
A kepeket meg a vegso osszeillesztes es rogzites elott keszitettem. Ezt lehet majd az ohaj szerint kulon leszigetelni es hozza illeszteni a ventiket es a csoveket, vagy szigetelt dobozba tenni, vagy szigetelt dobozba ventikkel ,filterekkel es akar huto-futo egyseggel is boviteni. Az mar az epitteton mulik, hogy mit es hogyan.
a cső végét ezzel zárod le a gipszkartonnál, hogy a gipszkartonos szépen el tudja dolgozni és a szabályzott elszívó ne csússzon ki belőle. Örülnék ha egyen menne el, nekem jóval több könyök cső és elág kellett a házhoz, ezek azért maradtak meg mert a gyakorlat nem úgy alakult ahogy elméletben ki lett találva...
jó kis árak, ráadásul csak 70%osak papíron ami jó ha 50, tehát nem ellenáramú... Kéne már keresni valami kinai partnert aki egymásra tenné ezt a 10000foritn értékű párlemezt mondjuk még 5000ért és elküldené chinaposttal.... free shipping... ;)
Ha utannaolvastal a rotacios hovisszanyeresnek, akkor szerintem azt is olvastad, hogy nem a legegyszerubb konstrukcio. Oblitokamrak megepitese, felhasznalhato hocserelo anyag megvalasztasa, vezerles homerseklet es paratartalomtol fuggo, valamint a jo es allando tomites letrehozasa a kamrak kozott. Ha mind ezt jol megvalasztod es megepited, akkor termeszetesen megepitheto es mukodni is fog.