Nem lehet, biztos, hogy figyelnie kell. Nyilván történhet baleset ott mással is, de velük foglalkozzon más. Milyen csodát lehet ott várni? :) A tény az, hogy ott veszélyes vizekre eveznek.
Én viszont, ha csak balesete nem lesz, akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy kikapjon. A macskaköveken lehet, hogy figyelnie kell, de nem csak neki. Valaki leírta a frankót CN-en, hogy hiába van ott Schleckéknak Cancellara, attól ők nem fognak jobban menni a macskaköveken, tehát egy erősebb tempónál ugyanúgy lemaradnak majd, és ez igaz minden antimacskaköves GT menőre. A legnagyobb baj nem a macskakő lesz, hanem, hogy majd mindenki elöl akar lenni. És akkor még nem beszéltünk a tavaszi klasszikus menőkről, mint Boonen például, akik tuti, hogy támadni fognak ott. Contador pedig valamit csak tanulhatott Petegemtől, és az új bringáját sem azért kapta a macskakövekre, hogy nehezebb legyen neki a tempó. Egyébként mindenki ott várja a nagy csodát, de meg merem kockáztatni, hogy ha csak valamelyik esélyes nem próbál meg valami támadást ott, akkor csak az lesz a kérdés, hogy a Boonen, Hushovd, xyz csoportból ki fogja megnyerni azt a szakaszt, a többiek pedig szépen együtt begurulnak.
Nekem olyan érzésem van, hogy nem lesz ez egyszerű Contadornak. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy kikap. Mindenesetre már a legelején oda kell figyelni a macskaköves részekre, mert az meredek lesz, majdnem annyira, mint a hegyek.
Itt egy videó Berciről, ahogy egy az idei Vueltán lévő hegyen edzett, ami bár csak 3 km, de meredekségben az Angliru, Plan de Corones, Mortirolo szintjén van. Azért az látszik, hogy elég jó formában van, remélhetőleg a Touron még jobban lesz :) http://www.marca.com/2010/06/25/ciclismo/1277462676.html
Közben máshol azt találgatják, hogy vajon megpróbálja a sorozatban 4 GT-t (Tour-Vuelta idén, Giro-Tour jövőre). Azt már régóta lehet tudni, hogy benne van a pakliban, hogy szívesen részt venne a spanyol körön, és azt is nyilatkozta, hogy talán jövőre megpróbálná a Giro-Tour kombót. Nem lenne egyedülálló dolog, ugyanis Anquetil ezt már véghez vitte 63-64-ben. Nem mellesleg, ha ez sikerülne, akkor GT győzelmek terén pont az előbb említettet érné utol GT győzelmek számában, amivel holtversenyben a dobogó harmadik helyén állnának. Persze ezzel egyelőre felesleges foglalkozni, mert még a Tourt sem nyerte meg, és az sem biztos, hogy a Vueltán elindul, sőt a Giro-Tour duplát sem biztos, hogy jövőre akarja bevállalni, mindenesetre érdekes lenne, mivel csak 28 éves lenne, ha ez összejönne neki.
Míg várunk a Tour-keretre, híreszteljünk egy kicsit. :-)
Olvastam egy nekivadult átigazolási pletykát, mely szerint a Quick Step szeretné Riccot a Vueltára. Hogy ez mennyiben tartozikide? Nos azt is írták, hogy az Astana is mutat (vagy mutatott) érdeklődést a félhibbant olasz iránt, merthogy vele pótolnák az esetleg távozó Contadort. Azt hogy kinek az elképzelése szerint lenne képes a Kobra Alberto pótlására, azt nem írták, de remélem azóta már látta orvos szegényt. :-)
Andrej Mizurov nyerte a Kazah időfutam-bajnokságot. Hogy mit keres az iráni csapatban Mizu ahelyett, hogy az Astanában tekerne...
Mondjuk a legjobb az volt, hogy egyik nap Renev valahol elöl van, Davis hátul, Pereiro valahol a kettő között (időben), másnap Davis a legjobb Astanas, sok perc hátránnyal Pereiro, még több perc hátránnyal Renev. Fene se érti :)
A képek nagy részét értem, de hogyan került oda elsőnek az internacionális nehézsúlyú erőemelő válogatott? :)
Arról szeretnék véleményt kérni, amit Pereiro barátunk mondott, hogy ő bizony a Tour csapatba várja magát, mert jó formában van. Mondjuk egy momentumot nem láttam a 9 szakasz alatt, ahol ezt bizonyította volna, de biztosan így van :)
- Az átigazolási pletykák makacsul tartják magukat, de se megerősítés, se cáfolat nem forog fenn. A kazah haverok is hallgatnak, mint a csuka, hírzárlat vagyon vagy mi.
- Contador és állandó jellegű tettestársai (Tiralongo, Navarro, Noval, de la Fuente és Hernandez) a Madrid környéki hegyeken vitatják meg a focivébé eseményeit.
- Vinokurov és állandó jellegű tettestársai (Grivko, Max Iglinskij, Fofonov és Zejc) az Etnán és környékén vitatják meg a focivébé eseményeit.
Figyelmeztetés! Az alábbi link megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott, tekintve hogy a Júra Kuliskin masszőrrel megerősített csipet csapat épp kisgatyában nyomja a bícsen.
(hogy ezt a bícses felkészülést honnan szedhették? :-) )
Az összes hírnek nagyon örülnék. Kellenek a jó emberek, Horner, Samoilau pedig az, a Liquigasost csak névről ismerem, de nem tudom egyébként mit tud. Berci és Ottó pedig maradjon :)
A megállapítás helytálló, de akkor is teljes mértékben támogatom, hogy szabaduljon meg a Lottóból. Nem, mintha rossz csapat lenne, de neki nem jött be.
Pláne támogatandó a biznisz, ha folyományaként az Astana megkapja Hornert. :-)
Nem zörög a haraszt. A Shackben kell a hely a sok visszavásárolt Discosnak (Devolder, Hoste, Meersman + ráadásnak Phinney), Redneck meg már a nyugdíjalapján gondolkodik. Nem olyan vad gondolat ez.
A hírrel igazán csak egy bajom van, ahol írják. A wielerflits a hírportálok blikkje, leírnak ők mindent, amit a bozótosban hallanak, aztán időnként a fele se igaz. Szóval várom a sajtótájékoztatót. :-)
A világért se bántanám Bertet, de van egy www.letour.fr nevű találmány, ahol Rousses-re aszongyák, hogy 2. kategória, a szakaszra, meg hogy Moyenne montagne. Szóval ezen annyira nem kellett volna meglepődni. :-)
Morzine lehet az első vízválasztó, bár nem lepne meg, ha nem lenne nagy menés, mert a Peloton inkább azzal lenne elfoglalva, hogy este Johannesburgban kiket koronáznak meg. :-)
Nos kartársak, a csapat állítólag ott van Svájcban, de sok nyomuk az nincs. A hírek szerint Max Iglinskij ma szökésben volt, de nem sok látszatja van. Szóval ha ők sztrájkolhatnak akkor énis. :-)
Mondjuk Berci sem gyenge. Simán könnyűnek nevezte az Alpokat :) Kíváncsi lennék, hogy mi lenne mondjuk Van Hummel véleménye a dologról. Más kérdés, hogy idén biztosan nem kell megküzdenie a hegyekkel, de akkor is :)
Tegnap néztem így épp Renev kapcsán, hogy gyakorlatilag a csapaton belül, majdnem a teljes kazah kompániának Vino a példaképe a bringások közül :) Mondjuk ezen annyira nem is lepődök meg, de most már kezdem azt érezni, hogy néhány tényleg tűzbe mennének Szásáért. Azt egyébként lehet tudni, hogy ő most mit csinál? Azon kívül persze, hogy fotelban szaunázik :)
Azon én is néztem :) Látom gurulnak be a célom, így meg is jegyeztem, hogy Pereiro azért csak bejött a mezőnnyel, erre este látom, hogy bizony ez a jó öreg Renev. Na mondom még a végén ő fog támadni valami nagyobb hegyen :)