Keresés

Részletes keresés

Sycsa Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7281
Szia Zsolt, írtam neked mailt, kérlek, dobj meg válasszal, ha van időd. Kösz
Előzmény: tehtube (7280)
tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7280
Szia. Meg ne fagyj! Be kell érni havajgitárral? :-)
Előzmény: dombi39 (7279)
dombi39 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7279

Udv mindenkinek Honolulu-bol. Itt semmi Hammond nincs sehol...

tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7278
Ez egész jó zenekar! Itt meg a CX3 szól ízlésesen: Vagyis Itt
Előzmény: tehtube (7277)
tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7277

Hogyan lehet egy kis laza zenét B3-assal feldobni, itt van erre ez a dán példa.

A 2. perc körül különösen! :-)

tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7276

Ja, a HL822   -    250 kHuf. = 980Euro.

Leslie, csöves preamp, tartalék végfokpanel.

Előzmény: tehtube (7272)
okumoto Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7275

Üdv minden fórumozónak! :)

Motion Sound vétel innen: www.g66.eu

A MS európai viszonteladója. Most lejjebb is mentek a MS árak! Én is tőlük vettem a Pro-145-öst.

A menete:

Rendelés->€ átutá(!)lása :) a kölni bankszámlára->várni kb. 5-7 munkanapot->GLS vagy DPD futárszolgálat házhozszállítja a cuccost'! :) Én elégedett voltam velük. Tudom ajánlani. Garancia van, és működik is a rendszer.

tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7274
Emil
Előzmény: ozjo (7273)
ozjo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7273
Érdekes darab. Műxik? Az egyenértéknél én is jelen voltam, konkrétan összegszerűségében kérdeztem volna. Mibe kerül? ha nem publikus, akkor emil.
Előzmény: tehtube (7272)
tehtube Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7272

Szia.

A HL822 egy kétcsatornás Leslie. Összteljesítménye 215W. Érdemes összevetni a 760-as 90W-jával. (és még 5cm-el magasabb is annál a dögnél! :-)

A fő -orgona- csatorna három hanxórón nyomul: fönt a szokásos Jensen V21 driveren/tölcséren, alul viszont még kettéválik a hang, egy magasabb mély megy a hanxórós forgódobba, míg a legmélyebb a szokásos leslie mélynyomóba.

A mellékcsatorna sem mellékes: szintén szól a mélynyomóban, a magasak meg a háromoldali oválból jönnek.

A 4 végfok (tölcsér, dob, oldal, basszus) egymástól függetlenül szabályozható a végfokpanelen, ezenkívül a doboz oldalán van két háromállású kapcsoló a két csatorna magasintenzitásának állíthatóságához.

A hátlapjába igényesen be lett ezenkívül építve egy TB101 csöves előfok, overdrive, compressor, eq.

Szimizso felvetése miatt alaposabban utánanéztem ezeknek a forgó doboknak.

Volt egy 710-es -szintén nagylezli- rotosonic dobom. Az is elég magas volt és egy ovál hanxórót tartalmazott, de méretre inkább egy 12-es hanxórót idézett. Ilyen van a 710 melett a 315, 415 lezlikben. Ezt a típust C -vel jelölik.

Ennek a 822-nek lényegesen nagyobb a dobja, nagyobb a hanxórója, ami közelebb van a tengelyhez. Míg a korábbiaknál a hangszóró egész a dob pereméig jött előre, ennél egy mély árok mögött van vagy 8cm-re befelé. Ez előny a tehetetlen tömeg csökkentésében, tehát fürgébb valamelyest. Ezt a rotosonic dobtípust E -vel jelölik. Ez a legnagyobb.

Az általános egyenértékes a pénz megjelölése volt annó PG órákon :-)

Ha érdekel, szívesen látlak

Nagyobban itt van mégegyszer az elrendezési rajza:

Előzmény: ozjo (7263)
benkodavid Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7271
Fú köszi srácok.

Matyoo megvan még neked a tuning-dynacordod? :) rendes leslie 6 kilóért láttam, az meg felejtős. 3ig még el tudnék menni, szóval ki vele, milyen mennyországot lehet kapni annyiért? :)

zsolt:

köszönöm a felajánlást, írok mailt!
tehtube Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7270

Szia. Elhozhatod hozzám és meghallgathatod a hangját igazi 122-es lacival, Motion Sound KBR-3D-vel. Vannak régebbi felvételeim a www.fonixrock.hu-n, ill. csak voltak, valami miatt most látom nem jön le.

De van sok cd-m itthon ahol a VK7-est lezlivel használtam, pl. az 2001-es lemezünk, ill nagyon sok koncert. Szimulációval szinte soha nyomtam.

Pesten vagyok, ha érdekel, keress meg, címem a nevem mögött, nem titkos. Üdv, Zs.

Előzmény: benkodavid (7266)
LittleBig Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7269
Szeva Dave mester! Ha már kitúrtál a bandából, akkor legalább gyere el kicsit hammondozni néha! Személyes tapasztalataim: Motion Sound nem meggyőző, bár kicsi és hangos. A szanaszét tuningolt Dynacord Leslie-k használhatóak, de sok munka van velük, mert gyári állapotban nem az igaziak. Visongani jó, másra nem. Itt egy dynacord DC100-on szólok:
http://www.youtube.com/watch?v=x58EeoYAtcI

szerintem verhetetlen, főleg az adott műfajhoz :)

Csöves előfokot én megvettem, háromszor használtam, utána a polcon kötött ki. Javít a hangon, de macerás. Esetleg egy régi full csöves előfok javíthat valamit.

Mondjuk az eredeti Leslie-t nem tudod überelni, és 200e Ft körül már az is kezd képbe kerülni. Gyűjts még 100-at, és tied a mennyek országa :)

M
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7268

A lefelé álló hangszóró, az csak úgy áll lefelé, és szól. A forgóban a hangszóró, meg a dodrotor helyett szól, (szerintem nagyobb hatásfokkal, mint a dobrotor). A felső tölcsérek..... azokat úgyis tudod. Az egyenérték meg szerintem az árát jelöli:-) De biztos jó áron lesz.

Előzmény: ozjo (7263)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7267

A felvételen sem szólt volna rosszul a VK-7-es, csak valami miatt nem visított rendesen. Ezen kellene gondolkodni szerintem. Egyébként jó volt a nóta!

Egy rendes lezli kincset ér! A dynacordok nem mindíg váltják be a hozzáfűzött reményeket, bár nem szólnak rosszul. Ha csöves cuccot akarsz, a hangszórók 16ohmosak legyenek mindenképp!

benkodavid Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7266
sziasztok!

200e ft körül milyen megoldást javasoltok egy vk-7 hangjának szebbítésére? én egy csöves előfokon vagy leslie, dynacord, motionsound erősítőn gondolkozom, de még nem próbáltam ki egyiket sem, és nem tudom hol van erre lehetőség itthon(a leslieknek). Szeretem a vk7 hangját, csak a digitális hang(főleg a magasak) kicsit kilóg a zenéből. erre kéne valami "csövesítési" megoldás.
köszi a segítséget előre is

ui.: csináltunk egy ilyet, ebben dynacord csöves cuccon szól a vk -7:

www.myspace.com/thequalitons

május 16-án pedig a Pecsában egy M3ason és 145ös leslien fogok játszani a PASO szülinapi bulin, innen béreltjük: www.vintagekeys.hu
1956 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7265

Üdv. Mindenkinek!

Segítséget kérek Motion Sound Kbr 3D beszerzéshez.

Keresem a leggazdaságosabb forrást.

Előre is köszönöm!

constantino_lobasso Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7264

Üdv szaktársak,

csak röviden a kalandjaimról: a kúp még mindég rezonál, ki lesz dobva és szép cseresznye svartniból pótolva meg állat módon odaragasztva. Majd egyszer.

Most újabb érdekesség: a leslie hangszórója időnként olyan zörejeket hallat, mint amikor az ujjbegyemen húzgálóm a lemezjátszó tűjét. Ezek fél másodperces zajdarabok, amik pár másodpercig követik egymást. Aztán ahogy bemelegszik, egyre ritkulnak, de három perc után nagyon ideges lettem tőlük, így nem vártam tovább, hogy teljesen megszűnnek-e. Valami erősítős történet lehet, mert a hangerőpedál a zajokat is erősítette.

Mi lehet ez?

Viszont ami jó hír, hogy nem kell stresszelnem ezeken a hibákon, mert - bár a billenytűsünk először elolvadt az örömtől - a kórusvezető azt mondta, hogy "nem éri meg a fáradságot elcipelni meg beállítani a Hammondot. Ha felvétel volna, akkor tényleg kéne, de a koncertet megcsináljuk szintivel"

Siralmas... :(

ozjo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7263
Most akkor ez hogy van?
A lefelé álló hanxóró mit csinál, ha a többi forog
Alatta nincs forgó dob?
Az egyenérték mégis mit jelent?
Lehet, hogy érdekelne.
Előzmény: tehtube (7260)
ozjo Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7262
A billentyűs határozottan ismerős!!!
Előzmény: jon lord (7261)
jon lord Creative Commons License 2008.05.07 0 0 7261

No hát?!

Akkor noch einmal bite!

Click here!
Előzmény: tehtube (7259)
tehtube Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7260

Valóban nem rossz dolog a rotosonic, de a súlya miatt talán kissé lomhább.

Egyszer már beindítom az enyémet. Kifejezetten kedvet teremtettél hozzá! :-)

Ha valakit érdekel, ált. egyenértékes ellenében elvihető ez a gyönyörű darab Leslie HL822 csöves preamppal, plusz tartalék végfokpanellel. 11-es aljzatos, 230V-os, de eredeti export amerikai.

Előzmény: szimizso1 (7254)
tehtube Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7259
Milyen bandát? A fórum eleje jön be.
Előzmény: jon lord (7258)
jon lord Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7258

ismeri ezt a bandät valaki?

Esetleg voltatok a märciusi koncertjükön?

szimizso1 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7257

Javaslom, hogy próbáld meg elolvasni ezt a két oldalt..... piszkálódás nélkül:-)

Előzmény: ham_peet (7255)
ham_peet Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7256
a motion sound kbr 3d-ben 2 db van ebből a coaxiális 10"-os hangszóróból:
http://www.usspeaker.com/BETA10CX-1.htm (250/500W)
ezeket 2x100W végfok hajtja,
plusz egy 60-80W körüli, 45W-tal meghajtott magashangszóró.

bocs az okoskodásért.
ham_peet Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7255
Bár semmi kedvem piszkálódni, de az egy watton , egy méterről mért teljesítmény a hangszóró hangnyomására vonatkozik, amit dB-ben mérnek. ezzel a hanxóró hatásfokára lehet következtetni... :-O
Előzmény: szimizso1 (7254)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7254

Bár semmi kedvem piszkálódni, azért csak megjegyezném, hogy az 580W teljesítmény a motion soundból nem a villamos teljesítményt jelöli, hanem az egy watton, egy méterről mért 1000Hz-es hangnyomást.

Én is úgy gondolom, hogy ez a dobrotoros megoldás egy eléggé halott dolog, mivel a tölcsér nem illeszkedik szorosan a meghajtóhoz. Bár valamilyen szinten azért működik. A rotosonic ebből a szempontból sokkal jobb ötlet, és sokkal nagyobb hatásfokkal is működik a doppler effektusa. Én ezt fogom előnyben részesíteni az elkövetkezőkben. De azért még fentartom, hogy a dobrotorban levő papír akármi javít a hangján. Persze mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja. Mindíg a tudatlan kísérlet, és a véletlen vitte előrébb az emberiséget! Én is ezen dolgozom. Hátha jobb lesz:-)

Előzmény: tehtube (7252)
tehtube Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7253

Penge, levesz. Ott a ferde terelőlap, csak kitolja a mélyeket valahogy.

Először hallgasd meg anélkül. Igen hasonlatos a dobja 122-éhez, csak alacsonyabb kissé. Annak sincs ilyen kúpja, lehet hogy ennek sem létszükség.

Előzmény: constantino_lobasso (7251)
tehtube Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7252

Cáfolom. Brutál hanxóróim vannak a Motion Soundban, állat mágnesekkel. Erősítő 250W, hanxórók sum.580W. Mégis lenyomja a 142-esem valamelyest.

Az egész Hammond-Leslie -mint ismeretes a történet- ráhibázások sorozatából állt.

Csupán a véletlennek köszönhetjük hogy azzá lett, ami, nem ennek tervezték. Ha annyira értettek volna hozzá, nem sikerül ennyire félre. Viszont nekünk "nem rendeltetésszerű felhasználóknak" és az egész hammondos zenei műfajnak ez jött be.

Előzmény: szimizso1 (7249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!