Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.08 0 0 89
De mielőtt még nagyon besötétedne érdemes lemenni az Arnóhoz, igaz?
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.08 0 0 88
Dehogy bánom, sőt, nagyon örülök, még elég kevesen vagyunk, remélem most már te  is gyakran jössz:-)
Előzmény: Vukkancs (87)
Vukkancs Creative Commons License 2007.01.08 0 0 87

Üdv. :)
Pár saját képpel betársulok, ha nem bánod, a beltériek sajnos nekem is nagyon sötétre sikerültek.

Azt olvastam, hogy a harangtorony építését az 1520-as években kezdték el építeni, de nem fejezték be soha. A homlokzaton lévő mozaik 13. századi.

A templom körüli temető az 1800-as évek közepén nyílt meg, és főleg gazdag családok tagjainak nyughelye.

A kilátás pazar, csendes, meghitt hely, ide mindenképp érdemes felmenni és megvárni a naplementét. :)

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.08 0 0 86
Én ezzel a szépséges képpel búcsúzom a templomtól, a hozzáépített püspöki palotáról nem tudok semmit, pedig érdekelne, ha valamit kiderítettél:-)
Előzmény: régi vendég (73)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.07 0 0 85
Ezt a különleges kis temetőrészletet érdemes jobban megnézni.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.07 0 0 84

Ebben a gyönyörű templomban talán egyedül a szószék nem tetszett, volt módom a Pisano szószékeket látni és azokhoz képest nagyon zavaros. Le sem filmeztem.

Belépődíj nincsen, májustól októberig 8-19.30-ig van nyitva, novembertől áprilisig 8-13-ig, és 14.30-18-ig.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.06 0 0 83
Ha ott nem volt, talán itt lesz.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 82

Még az alanti kápolnának hátsó falán van egy freskó, melyet a Pollaiuolo fívérek készítettek, sajnos erről is csak ilyen csúnya képet tudok mutatni.

Ez a kép egyébként jó bizonyíték arra, hogy csak a saját szemünknek higgyünk, mert

itt van egy kép , ami máshova mondja.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 81
Talán még ez is jobban néz ki, mint az, amit a WGA-ban találtam.
Előzmény: anblock_italia (80)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 80
Ilyen képeket sikerült azért elővarázsolnom.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 79

A baloldalon pedig megtalálhatjuk azt a híres reneszánsz kápolnát, amelyben látható Antonio Rosselino főműve, az 1460-as években készült Portugál kardinális síremléke.

Nekem mondjuk jobban tetszettek Luca della Robbia mennyezetet díszítő terrakotta domborművei. A valóságban sokkal szebbek, csak ott már tényleg nagyon sötét volt és hiába dobtunk pénzt a lámpához, az is nagyon halvány fényt adott, ami persze egy templomban természetes, de filmezéshez nem túl jó:-(

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 78
A jobboldalon található gótikus sekrestyében láthatóak Spinello Aretino 1378-ban készült freskói , melyek Szent Benedek legendáját mesélik el.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 77
Nem gondoltam volna, de az én képemen legalább kivehető a mozaik nagyjából. Aki talál jobbat... A téma és az elkészítési idő a homlokzatival azonos.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 76
Ezen a képen pedig jól látható a XIV. században készített különleges, szépen díszített nyitott fedélszékes tetőszerkezet.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 75

A kissé homályos templombelsőben mindent megtalálunk a nélkül, hogy az összevisszaság érzését keltené.  A szentély mögött, melyet Michelozzo alakított ki reneszánsz stílusban 1448-ban, van az előbb említett kripta. Az oszlopfők ókoriak. A falakon gyönyörű márványberakások, a padlón, középen, az állatöv jegyeit (nem tudom hogy tartozik ide) mutató intarziás mozaikpadló van, arra nem szabad rálépni.

A fenn lévő Krisztust ábrázoló mozaik is vsz. a XIII, században készítették, sajnos én nem találtam róla használható képet.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 74

A templom gyönyörű belsejének talán csak az az egyetlen hibájam hogy nagyon sötét van, így még a "profi" képek sem tökéletesek, de amatőrnek szinte lehetetlen a fényképezés.

Állítólag már a 250-es években kultuszhely alakult itt ki a mártír sírja felett, majd talán Nagy Károly idejében templom épült fölé. Az 1000-es évek elején a bencés rend kapta meg a templomot és ők kezdték el az átépítését, ami kb. 1200-ig tartott. Ekkoriban alakították ki Szent Minias sírja fölé a kriptát.

régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 73
sajnos most mennem kell, de majd este még jövök remélhetőleg. van még pár dolog amit találtam a templomról meg a püspöki palotáról, csak nem volt időm lefordítani.
Előzmény: anblock_italia (71)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 72

Ezen sokkal jobban látszik a freskó és jól látszik a timpanon csúcsán a sas, ami a karmai között egy gombolyagot tart, a posztókereskedők céhénak címerállata. Nyílván ők finanszírozták a renoválást. 

Előzmény: kiefli (68)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 71

Hát persze!

Ezt a "sztorit"eddig nem ismertem.

Előzmény: régi vendég (69)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 70
ilyen sztorik is jöhetnek?
Előzmény: régi vendég (69)
régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 69
san minias a legenda szerint az első keresztény mártírja firenzének. görög kereskedő, vagy valamilyen armeniai (asszem ma örményország területe) nemes lehetett aki zarándokútra ment rómába. 250 körül érkezik firenzébe, ahol remeteként él. Áldozatává válik Decius római császár (249-251) keresztényüldözésének, és lefejezik. A legenda szerint a levágott fejét a vállára vette és a vesztőhelyről elment a Monte alle Croci barlangjába ahol addig remeteként élt, és ott halt meg. A barlang, ma az oltár alatti "fülke", erről kapta a nevét a templom.

jobb képet nem találtam én sem a homlokzatról.
Előzmény: anblock_italia (67)
kiefli Creative Commons License 2007.01.05 0 0 68

találtam valami hasonlót:

Előzmény: anblock_italia (67)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 67

Szóval a San Miniato al Monte templomban valóban mindent megtalálunk, ami egy templomot széppé tehet.

Gyönyörű a zöld, fehér márvány homlokzata középen egy nagyon szép mozaikkal, mely az egykor itt eltemett és ma a kriptájában nyugvó ókori mártírt, Miniast ábrázolja Krisztus és Szűz Mária társaságában.

(Talán találunk róla jobb képet)

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 66
Amikor több napot töltöttünk ott, akkor mi is parkolóházban tartottuk az autót, az kíjebb volt és 16€ egy nap, talán ráadásul kedvezménnyel a szállás miatt. Az állomáshoz közeli bizonyára több, mint 20 € egy napra, de az még mindig kevesebb, mint egy új autó:-)
Előzmény: kiefli (63)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 65
És ilyen felülről, gyönyörű temető van körülötte.
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 64
Nagyon várunk, örülök, hogy idetaláltál:-)
Előzmény: kiefli (63)
kiefli Creative Commons License 2007.01.05 0 0 63

a kilátás pl. ilyen (konkrétan a San Miniato elől):

Sziasztok, ha van valami jó képem, vagy ötletem, akkor én is beszálok. Néha lehet, hogy nagy reakcióidővel, de igyekszem.

(amúgy parkolás: óvatos duhajoknak van a pályaudvarnál egy nagy mélygarázs, nem olcsó, de szerintem jó, és az Arnon inneni területek bejárásához jó helyen van)

Előzmény: anblock_italia (62)
anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 62

És ez a San Miniato közelebbről. Innen ha lehet még szebb a kilátás, mint a térről.

A templom maga a legrégibb, a legszebb, a legbarátságosabb és a legszebb környezetben lévő a firenzei templomok között, talán azt is mondhatnám, hogy itt minden együtt van, amiért ha mint turisztikai látványért megyünk el egy templomhoz.

anblock_italia Creative Commons License 2007.01.05 0 0 61

Talán ezzel a képpel kellett volna kezdeni, de csak most jutott eszembe, hogy "csinálhatok" ilyet is a dóm tetejéről felvett videóról.

Szóval ezen a képen baloldalt egy fehéres csíkként látszik a Michelangelo tér, jobboldalt fenn pedig a San Miniato templom. Egy buszmegállónyi vagy jó néhány lépcsőfok van közöttük.

régi vendég Creative Commons License 2007.01.05 0 0 60

ezt a képet már láttam én is valahol. szvsz ez valahogy össze van csúsztatva. de nagyon szép!

jó éjszakát, és holnap folyt. köv. :-)

Előzmény: anblock_italia (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!