Tour de France 1. szakasz, Rotterdam - Brussels 223,5 km
1. Alessandro Petacchi (Ita) Lampre-Farnese Vini 5:09:38 2. Mark Renshaw (Aus) Team HTC – Columbia 3. Thor Hushovd (Nor) Cervelo Test Team … 45. Andriy Grivko (Ukr) Astana 46. Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 48. Alberto Contador (Spa) Astana 73. Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 104. Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 126. David De La Fuente (Spa) Astana 142. Paolo Tiralongo (Ita) Astana 155. Daniel Navarro (Spa) Astana 156. Jesus Hernandez Blazque (Spa) Astana
Az összetett:
1 Fabian Cancellara (Swi) Team Saxo Bank 2 Tony Martin (Ger) Team HTC – Columbia 0:00:10 3 David Millar (GBr) Garmin – Transitions 0:00:20 … 6 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:27 19. Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 00:00:38 24. Andriy Grivko (Ukr) Astana 00:00:40 114. Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 128. Paolo Tiralongo (Ita) Astana 00:01:10 145. Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 00:01:16 147. Daniel Navarro (Spa) Astana 174. Jesus Hernandez Blazquez (Spa) Astana 0:01:24 183. David De La Fuente Rasilla (Spa) Astana 0:01:31
Habár többen is kapcsolatba kerültek a holland és belga aszfalttal, a csapatorvos szerint komoly következmények nélkül múlt el a nap. Ha nincs hír az jó hír mondják, így egész jó napunk volt. A csapat keveset dolgozott, viszont sokat mutatták magukat, folyton elöl terelgették a kapitányukat ahogy kell.
1. CANCELLARA Fabian TEAM SAXO BANK 10′ 00″ 2. MARTIN Tony TEAM HTC – COLUMBIA + 00′ 10″ 3. MILLAR David GARMIN – TRANSITIONS + 00′ 20″ … 6. CONTADOR Alberto ASTANA + 00′ 27″ 19. VINOKOUROV Alexandre ASTANA + 00′ 38″ 24. GRIVKO Andriy ASTANA + 00′ 40″ 117. NOVAL GONZALEZ Benjamin ASTANA + 01′ 08″ 131. TIRALONGO Paolo ASTANA + 01′ 10 149. IGLINSKIY Maxim ASTANA + 01′ 16″ 151. NAVARRO Daniel ASTANA + 01′ 16″ 178. HERNANDEZ BLAZQUEZ Jesus ASTANA + 01′ 24″ 188. DE LA FUENTE David ASTANA + 01′ 31″
Elkezdődött… Az időjárás bekavart kicsit, de sem ez, se a kerékpárok megröntgenezése nem akadályozta meg Spartacust néhány római légió elpáholásában.
Az Astana az elvárt szinten teljesített, Contador, Vinokurov és Grivko kifejezetten jól kezdtek. Ha szabad, egy vizes 8,9 km alapján nem mennék bele a kiajobbArmstrongvagyContador kérdésbe, maradjunk annyiban, hogy mind a ketten elvégezték a házi feladatot és felkészültek rendesen.
Holnap jöhetnek a sprinterek egymás torkát harapdálni. Jó lenne kimaradni a tömegbukásokból, mert az zicher hogy lesz néhány.
Ha Canossát kell járni, hát Canossát kell járni...
Egyébiránt a nemzetközi villanymédia elemzéseit eképp lehet összefoglalni: Mindenki Contador ellen. :-)
No, azért ők talán nem ellene lesznek:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) 2 David De La Fuente Rasilla (Spa) 3 Andriy Grivko (Ukr) 4 Jesus Hernandez Blazquez (Spa) 5 Maxim Iglinskiy (Kaz) 6 Daniel Navarro Garcia (Spa) 7 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) 8 Paolo Tiralongo (Ita) 9 Alexander Vinokourov (Kaz)
"A spanyol Oscar Pereiro – 2006 Tour-győztese – már tavaly is be akarta fejezni sportpályafutását, de akkor Alberto Contador és az Asztana felkérésére aláírt egy újabb évre. Végül mégsem került be az Asztana Tour-csapatába.
„Ez az utolsó évem, amikor versenyzek, ez biztos. Bár szezon közben mindig azt mondtam, hogy fenntartom a lehetőségét, egy újabb év folytatásnak, mivel nem kerültem be a Tour de France csapatba, úgy érzem, visszafelé haladok, és nem szeretnék újabb lépéseket tenni hátrafelé.
Ilyen az élet, tudni kell meghúzni egy vonalat. Szép sportpályafutás van a hátam mögött, amit nem akarok tovább nyújtani. Talán ha most indultam volna a Touron, más lenne a véleményem. Az is fontos számomra, hogy egy nagy csapat, mint az Asztana versenyzőjeként tehetem le a bringát.” – nyilatkozta Pereiro a „Galícia Hangja” spanyol lapnak."
Kicsit reálisabban értékelve: Síkon, illetve macskaköveken a közvetlen riválisok közül a Saxo jobb, viszont az RS mindenképpen rosszabb. Hegyekben, ha a segítőket nézzük, akkor talán RS, ha a fő segítőt, akkor Saxo, de az első embereket nézve mindenképpen Astana. Viszont, ha csak szimplán a hegyekről van szó, és feltesszük, hogy az Astananak tempót kell mennie, akkor biztos vagyok benne, hogy Vino, Navarro, Tiralongo, Hernandez meg tudná oldani a feladatot. Év elején mindenki azt mondta, hogy Contadornak nem lesz csapata, jelenleg viszont, ha én lennék Andy Schleck, vagy Armstrong, akkor nem erre alapoznám a taktikámat, hogy majd a spanyol egyedül fog maradni.
Gorbunov annyira outsider, hogy még a helyiek se nagyon ismerik, annyit lehet róla tudni, hogy 1991-es születésű, és inkább pályaversenyző. Spiritusz az van benne, ha 19 évesen bepróbálkozott Assannal. :-)
Nagyon jó csapat. Sionak mutatnia kellett volna valamit Svájcban, így nem csoda, ha nem került be. Viszont Max meg Grivko nagyon jó hír, mert így síkon, illetve macskaköveken is lesznek emberek, a hegyeken meg aztán pláne. Kicsit hazabeszélek, de nálam ez a csapat semmivel sem gyengébb, mint bármelyik másik.
En talaltam, de felettebb erdekes. :) Ma belga bajnoksag euvenben. Es nicsak ki van ott 137-es rajtszammal. :) Valaki nagyon eltevelyedett. :) http://www.sport.be/bkleuven2010/nl/deelnemers/competitionteamriders.html?Competition_ID=1107
Alberto Contador (SPA) Alexandre Vinokourov (KAZ) David De la Fuente (SPA) Andriy Grivko (UKR) Jesus Hernandez (SPA) Maxim Iglinskiy (KAZ) Daniel Navarro (SPA) Benjamin Noval (SPA) Paolo Tiranlongo (ITA)