azt tudja valaki, hogy acdsee 5.0-val le lehet-e tölteni a képeket? nincs semmi bajom a zoombrowser-rel, csak jó lenne, ha nem kéne mindenhez külön programot használni...
Mindkét panorámaképed szuper!
Még egy kérdés: Lehet kézből is fotózni, vagy állvány kell hozzá?
Pl. az éjszakaihoz ha jól tudom mindig tanácsos állványt használni.
Bocs, tökkezdő vagyok! :-)
Köszi!
biztos nagyon buta kérdés, de már mint mondtam, teljesen kezdő vagyok:
mi a különbség a makró mód, illetve a legkisebb távolságra állított manuális fókusz között? ránézésre ugyanazt eredményezi...
tobb kepet kell csinalni, vagy beepitett funkcio arra, hogy kb egymas melle illeszkedo kepeket csinalhass (felig mutatja az elozot, mikozben csinalod a kovetkezot). Ezutan ezeket egy hozza adott programmal (PhotoStich) tudod osszefuzni.
Egy probalkozasomat megnezheted:
http://vekoll.vein.hu/~twisty/panorama.jpg
Jo szivvel 180fokos, nem tul jo, de probalkozik az ember :)
Ja a csavar nagyban: http://vekoll.vein.hu/~twisty/csavar_nagy.jpg
Csak ne felejtsd el 100% ban nezni, mert az explorer osszenyomja automatikusan!!
nem ertem mire gondolsz, a tobbi resz feher lap volt, azert vagtam ki. Ezt igy most 100%ban latod, ha 1600ast tettem volna fel, es azt megnezned 100%ban akkor is ugyanekkoranak latnad a csavart, csak sokat kellene scrollozni :)
Bocs ha hülye a kérdés, de az A60-al lehet panorámaképet csinálni?
Ha igen, akkor hogyan?
Több képet kell csinálni miközben körbefordulunk a géppel?
Kézből is lehet vagy állvány kell hozzá?
Előre is köszi a válaszokat!
Általában programautomatában szoktam, a lényeg az , hogy sok legyen a fény és ne vakuzz! Ja, és ha azt akarod hogy lehető legközelebbről kapd le a témát, akkor nem szabad zoomolni. Lehet hogy túl közelről fotózol, azért homályosak a képek.
Nézd meg ezeket, A60-al csináltam őket: ttp://kep.tar.hu/marci2002/index.phtml?aid=27562317
az előbb nem tettem hozzá, hogy ez az első digitgépem...szóval a hibát biztos bennem kell keresni...
elmondanád milyen beállításokat használsz makróhoz?
az, hogy mennyibe fog neked kerülni, az csakis azon múlik, hogy mennyiért tucc fénymásolni. elég vaskos könyvecske(226 old!), A/6-os formátum. holnap délután szerintem oda tudom adni. részletek e-mail-ben!
többiek:
azt vettem észre, hogy a makró mód szinte használhatatlan. többet lehet elérni, sima manuális fókusszal(szerintem). vagy csak nekem nem megy?
osztrák Mwst:
nem kell kétszer autókázni a boltig, mert lepecsételteted a boltban, aztán nekimész Pozsony irányába a szlovák-osztrák határnak, ott a TaxRefund hivatalban azonnal kp-ban megkapod a lóvét (vigyázni, lefénymásoltatni a számlát, mert az a garilevél is és a hivatalban elveszik tőled!) majd átspulizni a határon. A szlovák vámosnak semmi köze a dologhoz, nem kell bevámoltatni, mert csak átutazol az országán. Aztán szlovák-magyar határon pl Komáromnál behozod, ahol a magyar vámosok benzint és szeszes italt keresnek legfeljebb rajtad, műszaki cikket nem.
védőfólia:
MediaMarkt kéziszámítógépek részleg, PDA-védőfólia Hama termék. Nem hagy nyomot, kicsit ront a képen, de enélkül borzasztóan karcolódik.
magyar nyelvű hasz.ut.:
Spenót jószíve segítségével hozzájutottam és lefénymásoltam, ha vki be tudja szkennelni a 300 oldalt és feltenni a netre akkor kölcsönadom a fénymásolatokat. (ha Spenót szaktárs beleegyezik:-)
Nemrég hoztak nekem is egy ilyen gépet Amerikából, úgyhogy csatlakoznék az A60 tulajok bővülő táborához!:)
Nagyon teccik a gép, ugyan még sokat meg kell tanulnom a beállítgatásai közül.
Az első képeim nekem nagyon teccettek, sport programban csináltam nem túlzottan szép időben, ahhoz képest sok belőlük nagyon jó éles lett és előhivatva is szépek.:)Azért van még mit fejlődni!:)
Hivattatok már elő képeket a Westendes Media Marktban lévő géppel? Egészen jó minőségű képeket készít, mondjuk néha kicsit sötétek.
Tudna valaki kölcsönözni egy magyar leírást? Vagy esetleg le tudnám tölteni valahonnan?
Szerintetek hol lehet venni hozzá nagyon jó áron akkut?Vagy ne is reménykedjek olcsóbbakban?
Köszi a segítséget!!
Igaz, Mo-n elöiras, hogy a forgalomba hozott aruk mellett kötelezö magyar leirasnak lennie, es ha ezert többezer forinttal többet kernek, az egyszerü csalas!
De azert ha vki külfödröl hozat gepet, akkor szamolni kell azzal, hogy ahhoz csak külföldi nyelvü leiras van. Nyelvtudsban meg igencsak szomoru helyen vagyunk. Plane, ha valaki ilyen draga gepet vesz, azzal valszeg külföldön is szeretne fotozni, ahol nem igazan hivatalos nyelv a magyar. Ma olvastam egy cikket:
http://index.hu/politika/belfold/nyelvi0414/
Es valahogy kezdek kepben lenni.
A jpeg formatum eleve tömöritett. Ha maskent mented, akkor tovabb tömöriti a jpeget. Ha nem tul nagy a tömörites, eszre se veszed a minösegromlast szabad szemmel.
Több programban van un. batch funkcio, amivel több file-t tudsz egyszerre modositani, pl. fireworks, Photoshop.
Miért van az,hogy ha egy A60-al készült képet megnyitok pl. paint-ben és elmentem /"mentés másként"/,akkor a mérete /kByte-ba kifejezve/ kb. 1/3-ra v.1/4-ére csökken????
A kép pixelben kifejezett mérete u.akkora marad,és nem veszek észre semmi változást.
Törénik valami minőségromlás?
Ez csak A60 esetén van,vay más épekkel készültz képek esetén is?
Ha így minőség romlása nélül csökkenthetőek a képek,akkor hogy lehet egy nagy csomó kép méretét egyszerre így lecsökkenteni,hogy ne kelljen külön-külön elmentegetni a képeket?