Keresés

Részletes keresés

csokimeles Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7311
Ez egy saját tervezésű és kivitelezésű hangszererősítő, 100/190wattos kimenőteljesítményével, PPP kéttápegységes felépítéssel és utólagosan beépített anódfeszültség késleltetővel. Valóban megéri elkészíteni egy elektronikus késleltetőt.Itt 2 késleltető van, de egyis elég a hagyományos PP kapcsolásban annyi módosítással, hogy a 470R előtétellenállást 270 R-re kell cserélni. Ha ezzel kapcsolatban érdekel valakit szivesen írok. Andorferi. ravox40@freemail.hu
constantino_lobasso Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7310

Üdv Szaktársak!

pár napja valaki bedobta, hogy a Bajcsyn a Müart-nál van ipari filc. Ha a Nyugati felüljáró mellett lévő kettő közül valamelyikre gondolt, akkor jelentem, nincs, csak valami iszonyatosan összetömörített 3 mm-es, kevertszálas cucc. Meg a jelek szerint kábé végkiárusítanak és bezárnak, mert semmi se volt.

Másfél éve még volt egy hely az V. kerületben a Sas vagy a Hercegprímás utcában, ugyancsak régi mamut utolsó maradványa, ott volt 3-tól 25 mm-ig minden, a pénteki állás szerint étterem van a helyén.

Viszont eszembe jutott, hogy a pamut-cuccot régen a boltban merinói nemez néven emlegették, és rákeresve kiugrott nekem a Gumex Kft. weblapja. Beszéltem velük és van 100%-os gyapjú (kb. Br. 6500/kg) és valami kevertszálas félgyapjú (kb. br. 4500/kg) is náluk, 2-25 mm-ig kétmilliméterenként. Az 5 mm-es mindkét anyagból méterenként 2,2 kg, ami 10/15 ezer környékén van a kétféle anyagból.

Egy métert adnak minimum. Nekem még ki kell találnom, hogy pontosan milyen vastagságot akarok, de ha egyféle méretre esik a választásunk valakivel, bótolhatunk, mert nekem 10-20 centi kéne csak.

Szerintetek a tiszta gyapjú vagy a kevertszálas lehet a tartósabb, ha arról van szó, hogy mennyire töpped össze a folyamatos billentyűcsapkodástól?

Más: a Fellegiben azt javasolták, hogy színes zongorafilc kapcsán forduljak Szilágyi Zoltán zongorakészítőhöz, aki valahol Újpesten van. A neten egy Szondi utcai címet találtam. Valakinek valami infója van hozzá? A Hammondba belülre tök jó a fehér, de nekem a csembalómhoz meg a harmóniumomhoz a ződ sokkal fáintossabb volna.

Ja és ha valaki vesz, ne felejtse el kimosni, mert

1. szerintem, mint minden gyapjú, összemegy

2. Amikor a régi harmóniumom megjött a javítótól, kinyitottam és a porszag helyett dőlt belőle a Quanto öblítő illata. Heteken át folyton vigyorognom kellett, mikor leültem játszani.

Szilárd

okumoto Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7309

Balázs Fecó - koncert

Képek egy helyi újságból. (A tömeg szélén ott vagyunk mi is, feleségemmel.) :)

tehtube Creative Commons License 2008.05.13 0 0 7308

Úgylátszik megint volt egy hammondos esemény amit kihagytam (-unk). Ezt kaptam:

"Ma este az arénában egyik nagy kedvencem alkotott akusztikus csodát !
    Aki a Hammondot szereti, rossz ember nem lehet...
Mark Knopfler egyböl két B3 -at is letámasztott a színpadon. Mivel már az utóbbi koncertjén is kettőt használtak, reménykedtem hogy most is így lesz, nem csalódtam.
Talán túlzásnak tűnik duplázva a Hammond, főleg az Ő zenei műfajában, de megvan a jó oka rá.
A két billentyűs váltakozva játszott rajtuk. Míg egyikük a koncertzongorán remekelt, a másik a kellemes és megszokott hátteret adta. Másszor a másikuk cserélte harmónikára vagy másra az orgonát.  Amúgy biztosan meg tudták volna máshogyan is oldani zenileg, de külön élmény hogy nem sokan koncerteznek manapság két igazi Hammonddal.
Az egész koncert hangulata nekem csúcs volt !

Az igazi jófajta Ír kocsmai zenéktől kezdve, a klasszikus Dire straits számokig, minden volt.
Az elején kissé megijedtem a hangosítástól, de az első szám után helyre állt a rend.
Úgy látszik észbekaptak a hangmérnökök, és minden hangszert külön lehetett hallani, (még a Hammondokat is).
Knopfler gitárjátéka most is olyan, ha nem jobb mint régen."

Két Hammond egy színpadon, nem semmi! Kapkodom a fejem, lassan minden napra jut egy B3 esemény? Kezdünk felnőni.

tehtube Creative Commons License 2008.05.12 0 0 7307

Nem gondoltam volna hogy Fecó a Korálon kívül is elviszi a portaB3-át. Dehát ha van egy ilyen igazi hangszere, akkor viszont jó ha dolgoztatja. Meg nem árt szoknia sem.

Jó lett volna hallani azt a koncertet. A műsor alapján gyakorlatilag az elsejeinek az ismétlése ami jó. Sok Taurus, kezdeti Korál, ahol még volt lendület.

Örülök hogy Glissandónak bejött a Motion Pro3X. Valóban nagyon jó cucc és megoldás. Kell egy stabil billentyűalap hozzá. Pár kábellel több szükségeltetik emiatt, viszont cipelni könnyebb, árban kisebb. Még némi előny a hangzásban hogy messzebb kerülhet egymástól a tölcsér és a "dobrotor".

A KBR-3D-ben meg az a jó hogy egy dobozban van minden, ezért kényelmes, elegáns megoldás. Meg sztereó.

Minnél több hammondos koncertet!

okumoto Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7306

Fecó orgonájáról egy szép kép. (BB organ oldalról.)

Nagyon jó koncert volt. Hála Istennek teljes értékű koncertet adott. Nem ilyet. http://www.youtube.com/watch?v=ohWTNenFdNM De ez sem lehetett rossz. :)

glissando Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7305
Ha igazán gazdaságos Motionsound megoldásra én a Pro-3x-et választanám. Pontosan feleannyiba kerül, mint egy KBR 3D. Azért merem javasolni, mert én is ezt használom. Nagyon sok minden ugyanaz benne, mint a KBR 3D-ben
12AX7 előfok ugyanaz.
Tehtube Zsoltnál kipróbáltuk, egy Alesis 100 billentyűalapba küldtük a dobrotor szimulációt, brutálisan szólt.
Akkor jó választás, ha van már valamilyen billentyűalapod, uram bocsá' minimum 12" mélysugárzóval, mert az már több, mint a KBR 3D 10" hangszórói. (Egyébként úgy is majd egy százassal jobban kijössz, ha a Pro-3x+billentyűalap vs. KBR3D árát hasonlítod össze.
PA-ba ugyanúgy egy jack-kel beküldhető, egy mikrofon van benne, nem kettő, mint a KBR3D-ben, de ha kevés, egyet még mindig oda lehet biggyeszetni a horn arcába.

PRO-3X Features:
Proprietary class A, AB, B variable mode FET pre-amp providing crystal clear sound and an adjustable palette of rich overdrive harmonics.
Removable cord LED control footswitch.
Treble and Middle EQ.
Improved adjustable mono low rotor simulator with high and low frequency band controls.
Low rotor led speed indicator 1/4" Low simulator output.
Built in microphone on horn.
Horn microphone and low rotor mixer to 1/4" output for PA use or support amplification.
Black V horn with semi diffuser.
45 watts >800 Hz to horn 6.5"H
16.5 cm H - 51 cm W - 42 cm D - 12 kg

The KBR-3D features
200 watts (simultaneous power)
100 watts per channel stereo, 45 watts >800 Hz rotary horn
two 10" speakers and two 3.5" ferro cooled horns
80 watt MS 1.2 rotary horn driver
fast/slow/stop rotary speed control footswitch
rotary channel: 2 1/4" inputs, 12AX7, pre and post gain, contour EQ
two microphones on rotary horn, rear panel mixer to outputs
low rotor stereo simulator, bass, horn volume, effect level
Stereo channel: 2 pairs of 1/4" inputs with volumes, global bass, middle, treble. Input pair one has a spatial expander
1/4" rear panel power amplifier line inputs
XLR left and right outputs contain all signals for PA feed
53 cm H - 62 cm W - 42 cm D - 31.5 kg

Előzmény: 1956 (7265)
okumoto Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7304

Balázs Fecó - koncert

Szekszárd, Pünkösdi napok, 2008.05.10.

Szekszárdi zenészek kísérték, de tisztességesen begyakorolták a Korál számokat, a '97-es koncert hangulata szerint. Ibanez gitár volt, meg egy Gibson alakú, gitárszintetizátorral felszerelve, valami piros basszusgitár (nem láttam a márkáját) Trace Elliott erősítővel, Pearl dob, és a Fecó cucca: 2 db Leslie, 1 db C3 orgona (a fehér; azér' C3, mert úgy láttam a kis console-on, egyébként az az orgona, amiről tehtube mesterünk itt már írt :) ), mini MOOG szinti, és még két másik szinti, szerintem Kurzweil-ek lehettek. Ja, és az elmaradhatatlan pici KORG X5D. :)

Nagyon jól szólt minden, a koncert hangulata is fantasztikus volt. 19.45-kor el is kezdték. Fecó Don Airey-s orgonás, Moog-os, bevezetője után a Hangoddal ébreszt...-el kezdtek. Le is írom a setlist-et:

Nem pontos sorrend. Hangoddal ébreszt..., Tudom én is megnyugodnék, A kőfalak leomlanak, A másik oldalon, Fekete bárány, Kölykök a hátsó udvarból, Homok a szélben, Anyám, vígasztalj engem, Ne állj meg soha (dobszólóval), Amit még nem mondhattam el, zongorás blokk: Évszakok, Csönd éve, Túl az első éjszakán, Kergesd el a felhőt a házamról, Kevés voltam neked. Kevés voltam neked-del jött vissza ismét a teljes zenekar. A legvégén Érints meg, Hazafelé. Szeretet koldusai is volt. Maradj velem. Volt közönség énekeltetés is, Fecó végig jól énekelt, jól játszotta a szólókat, tenyerelt az orgonán, jó formában volt. A számok közötti szünetben meg rövid történetekkel szórakoztatta a népet. 

http://www.bborgan.com/custom_choppers.htm

A Fekete bárány alatt kicsit eltűnt a Hammond, aztán szám vége felé visszatért... El tudtuk volna viselni, ha egy kicsit hangosabbra veszik már ezt a fehér szépséget, mert a Moog pl. levitte a fejünket. :) De azért nem volt rossz hangosítás...

Máskor is elmegyünk BF vagy Korál koncertre. :) A dedikált borító plusz ajándék pünkösdre ;)

tehtube Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7303
Előzmény: tehtube (7301)
tehtube Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7302
Ja, nem kell fekának lenni egy ízes orgonáláshoz: íme
Előzmény: tehtube (7301)
tehtube Creative Commons License 2008.05.11 0 0 7301

Néha alkalmi áron lehet egy E1-2-300 szériához hozzájutni, legalábbis egy A100-hoz képest.

A zenére visszatérve: Dr Lonnie Smith óriási. Érdemes a hozzáadott információkat is elolvasni! :-)

És jó hogy láthatjuk Brother Jack mcDuff-t is.

Előzmény: szimizso1 (7300)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7300

Ez bizony jól néz ki! Lehet, hogy érdemes alkatrészeket beszerezni kintről?

Előzmény: tehtube (7299)
tehtube Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7299

Az biztos, nagy idő. Nagyon nagy munka orgonát építeni. Upgrédelni, javítani sem egyszerű. Mindig javaslom inkább a ráfizetéses cserét, persze most esetedben más a helyzet.

Itt egy jópofa mokány B3-féle. Olcsó E100-ból van az alapja (billentyűk, TG) M3 drawbarok és amp. A feleslegesen magasló tetejét is levágták a szükséges mértékben. Ötletes, ügyes, gazdaságos.

Előzmény: ozjo (7298)
ozjo Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7298
Ha több időm lenne nem is tétováznék
Előzmény: tehtube (7297)
tehtube Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7297
Csak a 7292, 7294 miatt írtam :-)
Előzmény: ozjo (7296)
ozjo Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7296
Köszi az ajánlatot, de a mostanival előbbre vagyok, mert benne van billentyűzet, hanxóró, (erősítő), kapcsolók, pedál, stb (persze nem Hammond doboz, de fa)
Előzmény: tehtube (7295)
tehtube Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7295
Üres A100 orgonaszekrényem 35e-ért elvihető. Szép állapotú, eredeti, gyári sorszám cédulával!, kottatartóval. Made In USA.
Előzmény: ozjo (7294)
ozjo Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7294
A dolog csak azért érdekel, mert szabadidőmben (olyan persze nincs) gyártok egy B4 szoftver teljesen lekezelő orgit, jelenleg egy fatokos solinából, meg néhány roncsból, de sajnos a Lucs széke ehhez képest elkapkodott alkotás. Hirtelen megörültem egy olcsó doboznak (de már elmúlt :(( )
Előzmény: szimizso1 (7292)
tehtube Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7293

A neten nagyon sokat lehet találni, főleg a http://vintageorgans.com/ oldalon és a PreOwned Organs almenüben.

Azért itt egy másixép:

Előzmény: Sycsa (7286)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7292

Sajnos már leszedték a hirdetést. Amszterdamban volt, egy hangszerbolt kirakatában. De nem tudom, hogy miből volt. Lehet, hogy kemény kartonból.

Szerintem az "ütős hammondos kép" az lenne, ha Te ülnél egy ilyen orgona elött átszellemült arccal:-)

Egyébként érdemes a www.marktplaats.nl lapját nézegetni! Most láttam egy gyönyörű fekete lakk M3-as spinétet paddal eladót meg sok más csemegét. Elég a keresőbe csak a hammond, vagy a leslie szót beírni. A sok más mellett bejönnek a keresett dolgok is!:-) A fuvart meg meg lehet beszélni az ismerősömmel.

Előzmény: ozjo (7291)
ozjo Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7291
...és nagyon messze van kis hazánktól ez a doboz?
Előzmény: szimizso1 (7288)
okumoto Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7290
helyesbítek:KORG X5D-öt...
Előzmény: okumoto (7289)
okumoto Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7289

Ma este 19.30-kor Balázs Fecó élő koncertje Szekszárdon a Pünkösdi napok alkalmával. (Koncert színpad)

Nem Korál.... :( Másik zenekar kíséri Fecót, én arra saccolok, hogy csak kis Korg XD5-öt hoz, a fehér Hammond-ot nem. De ne legyen igazam!!! :)

szimizso1 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7288

Láttam egy hirdetést egy B3-as hammondot adnak el ami belül üres, viszont a megszólalásig pont úgy néz ki. Valami kiállítási darab volt.... 100€ kértek érte:-)

Előzmény: Sycsa (7286)
tehtube Creative Commons License 2008.05.10 0 0 7287

Május 16-án a valaha létezett Ferm összeáll egy koncertre a Margit sziget északi bejáratánál. Érdekes nevek: Környei A-b, Szikora R-d, Gerdesits F-é, Menyhárt J/Karácsony J-g és a meghalt másik Környei testvér helyett Papp Gyula-gondolom Hammond orgona márcsak a számok miatt is.

Említették hogy a műsorban Deep Purple és Uriah Heep is lesz!

Előzetes itt
Sycsa Creative Commons License 2008.05.09 0 0 7286
Hehe, akkor tekintsünk el a "dögös" jelzőtől, egyszerűen csak nézzen jól ki :). Nagyon-nagyon tetszik ez a kép, esetleg megdobhatnál még pár hasonlóan jóval e-mailben is. :-)
Előzmény: tehtube (7285)
tehtube Creative Commons License 2008.05.09 0 0 7285

Megfogtál. Nagyon sok képem van, de hogy dögös...?

Itt egy inkább szebb és nem prospektus.

Karamel színű, ami nincs is. Szerintem szőke lehetett (juhar) aztán megpróbálták besötétíteni.

Előzmény: Sycsa (7284)
Sycsa Creative Commons License 2008.05.09 0 0 7284
Sziasztok, van egy kérésem mindenkihez :). A barátnőm profi rajzos és tekintettel arra, h mekkora szenvedélyem a Hammond, csinálna nekem egy nagy Hammondos rajzot. Ehhez kéne neki alapul valami dögös fénykép..szóval arra kérek mindenkit, h akinek van valami fasza Hammondos képe, az linkelje be, v tegye ki ide. Mindegy, h milyen, lehet rajta bármilyen játékos is, lényeg, h témába vágjon. Kösz! Aztán ha összejön, majd kirakom a végeredményt :-).
tehtube Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7283
Szia, ok mindjárt nézem :-)
Előzmény: Sycsa (7281)
LittleBig Creative Commons License 2008.05.08 0 0 7282
Talán jobb későn, mint soha:

Pénteken, azaz holnap Triton Electric Octopus koncert lesz a Gödörben 21.00 órától. Érdekesség, hogy a nóták nagy részében hammond basszusozás leszen, a maradékban pedig helikon fog szólni, ami ti. egy tuba-szerű rézfúvós hangszer, és nagyon vicces. Lesz még torzított wurlitzer is meg hasonlók...
Matyooo

minták itten:
http://premecz.atw.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!