Keresés

Részletes keresés

Zsuzsó Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1015
Sziasztok!

lidia: Üdv körünkben...

Mi is most szeretnénk a másodikat, a nevét azonban korántsem lesz olyan egyszerű kiválasztani, mint az elsőét...

A kislányunk most 2 éves és Reginának hívják...
Mindkettőnknek nagyon tetszett ez a név, a mai napig örülünk, hogy ezt a nevet adtuk neki...
Ha Ő kisfiú lett volna, Martin lenne, ahogy nálatok az első.

A másodiknál már most nem jutunk dűlőre, pedig még nincs útban...
A férjem szeretné, ha az Ő nevét kapná, ha fiú lesz (Lajos), én ellene vagyok a dolognak, és maradnék a Martinnál, bár vannak most olyan nevek amik nekem jobban tetszenek: Gergő, Balázs.

Lánynévben meg abszolút nincs közös nevező, mert ami nekem tetszene (Csenge, Hanga, Tamara, Rozina) ő egyből lefújja...

Ja, abban egyezünk meg, hogy az utódnak egy keresztneve legyen.
Szóval ez van, az elsőt nagyon eltaláltuk, a másodiknál úgy érzem lesznek kompromisszumok...

Zsuzsó

Előzmény: lidia (1014)
lidia Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1014
Sziasztok!
En uj vagyok itt, de nagyon erdekelnek a nevekkel kapcsolatos hozzaszolasok. Van egy harom eves kisfiam, Martin Istvan, de meg nagyon szeretnenk egy kislanyt is.
Talan Julianak neveznem, de meg mivel a baba nincs utban ezert a nev valoszinu addig ezerszer megvaltozik.
Ha most szuletne gyermeketek, Ti hogyan neveznetek el a kicsit?
Előzmény: krisztababa (1013)
krisztababa Creative Commons License 2001.07.17 0 0 1013
Örülök, hogy tetszik, nálunk a kicsi második neve, egyik legkedvesebb barátnőm után... :)))
Előzmény: Maminti (1012)
Maminti Creative Commons License 2001.07.13 0 0 1012
Igen, nagyon klassz! :) Márcsak azért is, mert a második nevem nekem is a Nóra. :))
Előzmény: krisztababa (1011)
krisztababa Creative Commons License 2001.07.13 0 0 1011
Tetszene-e az

Ambrus Dorina Nóra ?
(mondd egybe, nagyon dallamos!)

Előzmény: Maminti (985)
si Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1010
Emil vagy Ervin???
Előzmény: cory (1001)
schgy Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1009
Nálunk a második fiam ezért nem lett András.
schgy
P. S.: A család jó része persze kijelentette, hogy ki hallott már olyat, hogy az Andrisokat Bandinak becézik, mikor Andriskának szokták.
Előzmény: CADves (1007)
ready Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1008
Bar az Endret is lehet ugy becezni, szerintem az sem rossz nev.
Előzmény: CADves (1007)
E-ditke Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1006
Ez azt jelenti, hogy mgh-val kezdődő? És ritka... Gondolom, nem hátrány, ha rövid.
Hm...
Erik, Alex, Illés, Ede :-)
Nekem egyik sem tetszik ezek közül. :-) Az Ambrus viszont tényleg jó.
Szerintem nézz körül az utónévkönyvben. :-)
Előzmény: cory (1003)
cory Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1005
Szia Iceberg!
Az Andorral személyes problémák vannak, de az Ambrus nem rossz.
cory
Előzmény: iceberg (1004)
iceberg Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1004
Cory: Andor? Ambrus?

Tersztenyák Andor
No??

Előzmény: cory (1003)
cory Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1003
Editke: valami magánhangzós, ritka név nem jut eszedbe?
Előzmény: E-ditke (1002)
E-ditke Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1002
cory: Máté? Balázs? Bálint? Péter?
Előzmény: cory (1001)
cory Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1001
Sziasztok!

Lujza71: az Ábelre mi is gondoltunk, de sajnos nagyon triviálisan csúfolható vele: Tersztenyá Kábel :(

cory

Előzmény: Lujza71 (1000)
Lujza71 Creative Commons License 2001.06.28 0 0 1000
Köszöm mindenkinek hogy sikerült a topikot 1000 felé feltornázni

Cadves

Mit szólnál az Andráshoz?

cory

csak rövid nevet válasz :)))

Mit szólnál az Ábelhez?

Maminti

Ági a Dorina mellé?

Lujzi

valleyboy Creative Commons License 2001.06.27 0 0 999
Valami olyat, hogyha a bölcsiben ismerkedési játék van egyből emlékezzenek rá: "A nevem Nick. Dákó Nick"
sz..zs Creative Commons License 2001.06.27 0 0 998
Sziasztok,

ha lehet adnom tippet nektek (bar en meg nagyon messze allok az apasagtol), ha lanyom lenne, en Aurorának neveznem el. Es nekem nem a hadihajo, hanem az eszaki feny (aurora borealis) jut rola eszembe....

sz..zs

si Creative Commons License 2001.06.26 0 0 995
Nekem meg a Dorina Csilla
Előzmény: iceberg (990)
cory Creative Commons License 2001.06.25 0 0 994
Szia BBöbe!
Nem értem! Miért? A férjem szerint jó poén lenne a Nyék keresztnév lenne jó. Tersztenyák Nyék. :))
cory
Előzmény: Törölt nick (993)
cory Creative Commons License 2001.06.24 0 0 992
Sziasztok!
Nálunk szeptemberben jön az utód, és még nagyon küzdünk a nevekkel. Ha lány lesz, akkor Emma lesz, ez biztos. De ha fiú?? A vezetéknév nem egyszerű: Tersztenyák. Valami rövid, nem túl gyakori magánhangzós nevet szeretnénk.
Köszi a segítséget!
cory
E-ditke Creative Commons License 2001.06.24 0 0 991
vagy sokan szeretik a szépen dallamzó neveket :-)
Előzmény: iceberg (990)
iceberg Creative Commons License 2001.06.24 0 0 990
Jéééé...nekem meg napok óta a Dorina Panna kombináció ugrik be...:))
Egy rugóra jár az agyunk??

E-ditke Creative Commons License 2001.06.24 0 0 989
Katus: az én ismerősöm kislánya pedig Anna Dorina :-)))
Előzmény: Katus27 (987)
bogyeszka Creative Commons License 2001.06.23 0 0 988
Szép kombináció, de sajnos pont amiatt kilőve, hogy már ki lett találva. :) Ráadásul az Anna nem tetszik a férjemnek... Hát, ez van. Amilyen lüke a memóriám mostanában, tegnap este még a fejemben volt egy nagyon klafa második név, hát nem elfelejtettem? :)
Előzmény: Katus27 (987)
Katus27 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 987
Sziasztok!

Szerintem természetes, hogy a gyermekünk neve olyan legyen ami mindkettőnknek tetszik.

Nálunk az is természetes, hogy a gyermek egyikünk nevét sem fogja örökölni. Az enyémet pláne azért nem, mert nemcsak nekem, hanem anyukámnak, nagymamámnak és dédnagymamámnak is ugyanez a neve.

Maminti! Mit szólsz az Annához? (Barátnőm kislánya lett Dorina Anna :)) )

Sziasztok
Katus

bjors Creative Commons License 2001.06.21 0 0 986
Szia Maminti!

A Dorina után jol hangzik az Éva, vagy az Ilona... szépen összecsengenek a nevek végi a-k.
(Nekem tetszik:)

Üdv.:

bjors

Maminti Creative Commons License 2001.06.21 0 0 985
Nem kötelező egyáltalán. :)) Csak nekem is két nevem van, és szeretem mindkettőt, ráadásul igy egyedivé is válik az ember, mert azonos vezetéknév-keresztnév még előfordul, de hogy a második keresztnév is egyezzen, már ritka. S inkább mondjuk a második nevén vagy a két keresztnevén hivják, mint mondjuk egy Kati, és egy Kata mellett Kiskati legyen. Örülök, hogy tetszenek a névötleteink, szóval nincs valami tippje valakinek a Dorina mellé? A vezetéknév Ambrus.
Előzmény: schgy (982)
Beebite Creative Commons License 2001.06.21 0 0 984
Szerintem nagyon rossz dolog, ha a csemete neve nem tetszik a párodnak, méghozzá igazán.
Én nem hiszek az olyasmi alkuknban, mint " a lány gyereket te nevezed el, a fiút meg én"
szerintem egy névvel olyan hosszútávú döntést hozunk, amit nem szbad egyoldalúan meghozni...
Az "úgyis én diktálom be az anyakönyvbe" sok későbbi veszekedés forrása lehet...
Biztos vagyok benne, hogy találtok olyan nevet, ami mindkettőtöknek tetszik...

Bee

Előzmény: bjors (983)
bjors Creative Commons License 2001.06.21 0 0 983
Sziasztok!

Kiváncsi vagyok a véleményetekre, lehet, hogy felmerült már ilyen probléma, de nem tudtam végig olvasni a topicot, mert jó hosszúra sikeredett...

A kedvesem azt mondta, hogy ha a Manó nevet merem adni a fiának, akkor inkább már meg sem "nemzi".
Mennyire kell figyelembe venni az apuka óhajait?

Pedig ez a név nagyon tetszik, a vezetéknévhez is nagyon illik.
(Kőszegen olvastam egy földrajz, vagy töri könyv borítóján, az írója valami Prof. Kovács Manó, és nagyon megtetszett a név.)

Egoizmus, ha a kedvesem nevét, vagy a saját nevemet adom a gyereknek?

Üdv.:
bjors

schgy Creative Commons License 2001.06.21 0 0 982
Egy vad kérdés.
És miért kötelező a két név?
Nálunk a feleségem kézzel lábbal harcolt a duplakeresztnév ellen, bár nekem (annak ellenére, hogy én is "sorsűzött egykeresztneves" vagyok) nem is nagyon vetődött föl ilyen ötletem, de a családban (anyám pl. ötnevű) voltak ilyen felvetések, különösen azért, mert orosz-magyar házasságról van szó, így a feleségem eredetileg kedvenc nevei túlzottan "nem magyaros" nevek voltak, a mi variációink pedig neki voltak túlzottan "nem oroszosak". így lettek az eddigi srácok Mátyás (Matvej) és Antal (Anton).
Az András mellé a Vilmos jó, mert Andrásból sok is lehet, viszont a Dorina amellet, hogy szép, még elég egyedi is.
schgy
Előzmény: bogyeszka (977)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!