Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 279

Az elméletem egyik jóslata az, hogy infra tartományban újabb külső gyűrűknek kell megjelenni. 

Ezen a képen éppen ez látható. 

Előzmény: Cleaning Cloths (276)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 278

Ez a kép egy nagyon erős bizonyíték az elméletem mellett.

Neked hiába is magyaráznám.

Előzmény: Cleaning Cloths (276)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 277

Kérdezd már meg újszuper barátodat, hogy hová van kivetítve a virtuális kép?

Ő legalább a középiskolás optikát ismeri. (de lehet, hogy tévedek)

Te meg lemaradtál a tudományos istenednél. 

Előzmény: Cleaning Cloths (274)
újszuper Creative Commons License 2023.08.23 0 0 275

A virtuális képről sohase mondják, azt amit te mondtál, hogy "ki van vetítve". Különösen nem az "égboltra".

Neked minden mondatodból süt a dilettantizmus. Hiába vergődsz, egyre jobban lejáratod magad.

Előzmény: szuperfizikus (273)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 273

Ha figyeltél volna, amikor az optikát tanították, akkor tudnád, hogy vannak valós képek, és vannak virtuális képek. Amikor a tükörbe nézel, akkor a tükör mögötti képed mire van kivetítve?

Keress magadnak egy középiskolai optika könyvet, és majd akkor okoskodjál, ha legalább arra a szintre eljutottál. 

Előzmény: Cleaning Cloths (272)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 271

Optikából is megbuktál. 

Előzmény: Cleaning Cloths (268)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -1 0 270

Jól mondod, de hol van a probléma?

Előzmény: gyongyom bokretam (267)
újszuper Creative Commons License 2023.08.23 0 0 269

Marhaság.

A szivárványhoz páracseppek kellenek a levegőbe, amelyek apró prizmákként elhajlítják és színeire bontják a Nap fényét. A gravitációs lencsézés viszont nem jár semmiféle színfelbontással, mert a gravitáció okozta fényelhajlás, szemben az optikai közegekben történő elhajlással, nem függ a fény hullámhosszától. Másrészt a planetáris ködökben nincs is számottevő gravitációs fényelhajlás, mert ahhoz túl kicsi bennük a tömegsűrűség.

Előzmény: szuperfizikus (266)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.23 0 0 267

Ez igy nagyon szépen hangzik. A hasonlat is szépen hangzik. Meg is köszönöm. Itt csak egy probléma van, a köddel van a probléma. A szivárvány a Nap képe, ami úgy jön létre, hogy a páracseppeken megtörik a fény.

Előzmény: szuperfizikus (266)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 266

Láttál már szivárványt? Bizonyára igen.

A szivárvány egy színes gyűrű aminek csak egy darabját látod a földről.

De mi is valójában a szivárvány?

A szivárvány a Napnak egy másik (második) képe, az égboltra kivetítve. És hasonlít a Napra? Nem.

A Nap egy kis korong, a szivárvány pedig egy nagy színes gyűrű. 

Ugyanígy van a Lyra gyűrűsköd esetében is. A színes gyűrű (amit ködnek hisznek) valójában a központi csillagnak egy másik képe. A képet egy gravitációs lencse hozza létre a központi csillag körül. A csillag ugyan kicsi, de a második képe az egy nagy színes gyűrű. 

Érted?

Előzmény: gyongyom bokretam (264)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.23 0 0 264

Azt irod,hogy a planetáris köd,nem valóságos objektum, hanem egy másik csillag képe.Ha ködről van szó, én úgy látom,hogy a köd valaminek a párolgása. Viznek, vagy kémiai anyagnak. Nem tudom hogy lehet a köd egy másik csillagnak a képe.Árnyékra gondolsz? A fizikában vannak szines árnyékok. Én is találkoztam már a jelenséggel. A köd szürke. Ha a másik csillag képe lenne, akkor ennek a ködszerű képződménynek a csillag formáját kellene felvennie.

Előzmény: szuperfizikus (245)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -3 0 263

Ha te tudsz tudományosabbat, akkor vezesd elő.

Vagy a másét könnyebb fikázni? 

Előzmény: Oldskin (259)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -3 0 262

"Azt hiszem, számomra itt a vége a topik látogatásának."

Látod, ez egy jó ötlet.

Előzmény: Patreides (258)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.23 0 2 260

Konkrétum nuku... csak éterbe lövöldözött fennhéjázó tudományoskodások.

Arra se érdemes, hogy egy szakemberxtollat ragadjon a minősítésére!

Előzmény: Patreides (257)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.23 0 1 259

Ezek a kommentjeid lennének a tudományos érvelések? 😁

Előzmény: szuperfizikus (250)
Patreides Creative Commons License 2023.08.23 0 0 258

"A Lyra köd rejtélye - egy közel 250 éves talány megoldása.

Tanulmányomban a planetáris ködök eredetét kutatom. Ezek  a  gyönyörű égi alakzatok a távoli égbolt leglátványosabb díszei. Hogyan jönnek létre? Miért szabályos alakúak? Miért mutatnak erős szimmetriát alakra és színre egyaránt?  A csillagászok régóta próbálják megfejteni a titkukat, de kielégítő magyarázat még nem született."

.

Azt hiszem, számomra itt a vége a topik látogatásának. Én egyelőre még nem hordtam ki lábon az...

Patreides Creative Commons License 2023.08.23 0 2 257

"Utána nézem. Vagy tévedés volt, vagy hazugság, de tény, hogy nem volt igaz. De egy csillagász a saját szakterületén ekkorát nem tévedhet."

.

De azt továbbra is elhallgatod, titokban tartod, hogy mit mondott, csak a minősítésedet adod közre.

Én meg erre mondom, hogy vagy úgy van, ahogy te gondolod, vagy nem, és valójában neki volt igaza.

Így, hogy nem közlöd az állítását, magam nem tudom eldönteni.

Előzmény: szuperfizikus (241)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 255

Nekem elég, ha te már ott vagy. 

Ne is gyere vissza.  ;)

Előzmény: MemetikaTan (254)
MemetikaTan Creative Commons License 2023.08.23 0 0 254

Törd át a  határokat és haladj  a kvantumgravitáció transzformatív hermeneutikája felé !   

Előzmény: szuperfizikus (252)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -3 0 253

"Eltelt a nap. Hol a publikációd?"

Úgy látom nem csak dadogsz, de szövegértési problémáid is vannak. 

Előzmény: Oldskin (247)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 252

"Arról nem is szólva, hogy egy szimpla google-search tucatszám dob ki témabeli cikkeket, publikációkat..."

Mutass már néhányat, légyszíves!

"...és nem hinném..."

Hinni a templomban kell.

Ez nem hit kérdése, le van írva az anyagban. 

Előzmény: Oldskin (249)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 251

@Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz bátran, ne dadogjál!

Előzmény: Oldskin (248)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -3 0 250

ööö, miért dadogsz?

És miért beszélsz olyan hülyeséget, hogy "vélelmezett absztrakt"?

Ha valamit nem értesz, akkor kérdezz bátra, ne dadogjál!

Előzmény: Oldskin (248)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.23 0 2 249

Ez a mondat már csak azért is a visszájára fog elsülni, mert rögtön bizonyítja a szerző tájékozatlanságát.

Arról nem is szólva, hogy egy szimpla google-search tucatszám dob ki témabeli cikkeket, publikációkat - és nem hinném, hogy az ő kiváltsága lenne eldönteni, hogy mi a "kielégítő magyarázat".

Előzmény: újszuper (246)
Oldskin Creative Commons License 2023.08.23 0 0 248

ööö... szóval csak egy vélelmezett absztraktod van?

Oldskin Creative Commons License 2023.08.23 0 1 247

Eltelt a nap. Hol a publikációd?

Előzmény: szuperfizikus (231)
újszuper Creative Commons License 2023.08.23 0 3 246

Egy abstract egyáltalán nem ilyen.

Csak tömör informatív mondatokból áll, nem a szerző esztétikai rajongását ecseteli:

"Ezek  a  gyönyörű égi alakzatok a távoli égbolt leglátványosabb díszei."

Nem tartalmaz efféle szubjektíven elfogult sommás ítéleteket a szakterületen folyó korábbi kutatásokról:

"A csillagászok régóta próbálják megfejteni a titkukat, de kielégítő magyarázat még nem született."

Ez a mondat már csak azért is a visszájára fog elsülni, mert rögtön bizonyítja a szerző tájékozatlanságát.

"Egy csillagnak a másik képe, melyet gravitációs lencse vetít ki az égboltra."

Ez furcsa laikus megfogalmazás azt a gyanút kelti, hogy a szerző valami olyan vetítő optikáknak képzelheti a gravitációs lencsézési jelenségeket, amelyek valódi képeket vetíthetnének valamiféle égi felületre, "égboltra".

Ez egy naiv önreklám, ifjúsági önképzőköri dolgozat nívóján.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -4 0 245

A csillagászati tanulmányomnak megszületett az absztraktja.

A Lyra köd rejtélye - egy közel 250 éves talány megoldása.

Tanulmányomban a planetáris ködök eredetét kutatom. Ezek  a  gyönyörű égi alakzatok a távoli égbolt leglátványosabb díszei. Hogyan jönnek létre? Miért szabályos alakúak? Miért mutatnak erős szimmetriát alakra és színre egyaránt?  A csillagászok régóta próbálják megfejteni a titkukat, de kielégítő magyarázat még nem született.

Írásomban szeretnék bemutatni egy abszolút új alternatív elméletet. Kutatásom meglepő eredménye, hogy a planetáris köd nem egy valóságos objektum, csupán optikai jelenség. Egy csillagnak a másik képe, melyet gravitációs lencse vetít ki az égboltra. Mindezt az egyik legismertebb köd, a Lyra gyűrűsköd példáján mutatom be, és meggyőző bizonyítékokkal támasztom alá. A planetáris ködök eredetének kiderítése azért igen nagy jelentőségű, mert ez új lendületet adhat a gravitációs optika és a csillagászat fejlődésének.

The mystery of the Lyra Nebula - the solution to a nearly 250-year-old riddle.

In my study, I am researching the origin of planetary nebulae. These beautiful celestial formations are the most spectacular decorations in the distant sky. How are they created? Why are they regular in shape? Why do they show strong symmetry in both shape and color? Astronomers have been trying to solve their secret for a long time, but no satisfactory explanation has yet been found.

In my article, I would like to present an absolutely new alternative theory. The surprising result of my research is that the planetary nebula is not a real object, but only an optical phenomenon. The other image of a star projected onto the sky by gravitational lensing. I will present all of this on the example of one of the best-known nebulae, the Lyra ring nebula, and support it with convincing evidence. Finding out the origin of planetary nebulae is of great importance because it can give new impetus to the development of gravitational optics and astronomy.

Építő kritikát örömmel veszek! 

A nyavajgók kíméljenek!

Törölt nick Creative Commons License 2023.08.23 0 2 243

Sajnos bárki tévedhet bármekkoorát még a saját szakterületén is.

Előzmény: szuperfizikus (241)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.08.23 -2 0 241

Utána nézem. Vagy tévedés volt, vagy hazugság, de tény, hogy nem volt igaz. De egy csillagász a saját szakterületén ekkorát nem tévedhet.

Előzmény: Patreides (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!