A Remote3D nekem tokeletesen mukodik, kinyitja a tukroket, megcsinalja a fotokat, becsukja a tukroket. Androidos appet hasznalok. Engedelyezve van a kocsiban a menuben a remote 3d?
Lewes1973: ugyanez a helyzet nalam is, allitolag azert van mert ha ugy zarod be az autot az csak zarast jelent, a riasztot nem kapcsolja be (sajnos). Az app fejlesztok tudnak rola, talan lesz megoldas ra a jovoben...
Igen, az autóban van egy menüpont, ahol ezt engedélyezni kell.
A Remote 3D View vicces még: elindítom a telefonon, küldi az infót, az autó kinyitja a behajtott tükröket, majd az app jelzi, hogy valamilyen hiba miatt nem lehetséges, és a tükrök nyitva maradnak...
Nekem van gyári riasztó az autóban (F30), de ha telefonnal zárom be a kocsit, nem villog a bohóc orr... Ami két dolgot jelenthet, nem vártam eleget, hogy visszajelezzen az autó, hogy zárva, nem kapcsol be a riasztó ilyen esetben, három, nem tudom. :)
Az App-ból autókeresést is hiába aktiválom, az autóban is kell. Elvileg lett egy új menü, ahol engedélyezni lehet a GPS követést, mindjárt meg is nézem!
Végre megjavult a Store, megvettem a Carplay-t meg a Remote Services-t. Érdekes módon, ha távolról zárom be az autót (az app-ból a telefonon), akkor a tükrök nem csukódnak be. Ha kulccsal csinálom, akkor igen.
Szerintem nem mindegy az arány. Ezek a képek alapján szép autó, kicsit Panamera, kicsit A7, de szép. :) Viszont a képek keresgetése közben igen érdekes koncepció BMW-k tűnnek fel!
Itthon nem ment, ezt erősítettem meg én is. Más országban nem próbáltam még. De ugye a Deezer App meg megy, meg a Spotify is.... :)
Az érdekesség az, hogy a napokban megadtam egy német címet és egyből bejött a TMC, írta a torlódást, mutatta a táblákat, illetve a CD aktiválása óta van egy Online alternative routes menüm, és az elkerülő utaknál megjelent egy kis földgömb, hogy a neten is néz adatot. Érdekes. Van RTTI-m, de ugye olyan, mintha itthon blokkolva lenne ugyanúgy, mint más BMW App netes forgalma. Tudtam, hogy nem működik, de ki szeretném próbálni külföldön.
Nekem ment a roaming is a Deezeren... Holland accounttal siman hasznaltam Belgiumban, Franciaorszagban, Nemetorszagban az egy honapos trial ideje alatt is. Ahol egyedul nem mukodott szamomra az Magyarorszag, de ezt mar leirtam, hogy azt mondtak talan jovore...
Nem tudom ugyanez vonatkozik-e a Napsterre is mondjuk. Szerintem jopofa dolog amugy, bar valoban az interface csapnivalo. De a sima keresesre-hallgatasra jo, a playlistjeidet meg be tudod jelolni a telefonon vagy a web browserben es akkor mar azt is lehet hallgatni. Amit hianyolok, hogy a Deezeres podcastok nem hallgathatok :(
Végigjártam a procedúrát, beleértve a regisztrációt, illetve már meglevő accountal is be lehet lépni kivéve, ha az mobiltelefon szolgáltatótól van. Ezeket írja is lépésenként. Nem kell abban az országban tartózkodni, mint amit kiválasztasz a listából. Ez csak a slágerlistára és az ajánlott zenékre lesz hatással. Az előfizetés lejártáig nem lehet módosítani a döntést. A legvégén viszont nem jön adat, mert a roaming nem engedélyezett. :) Vodafone a szolgáltató.
Ami érdekes a dologban, hogy a zenei szolgáltatás mögött a Deezer (vagy a Napster) áll, ami viszont elérhető BMW App formájában. Ugyanúgy, mint ahogy a Spotify is.
Az Online Entertainment felülete nem különb a többitől, így ez egy erős öngólnak tűnik számomra.
Én igen, nem G30-am van, de ez ebből a szempontból mindegy. Az RTTI-t, a Remote Services-t, és az Online Entertainment-et vettem meg. Időnként hibát jelzett, hogy nincs kapcsolat, de ezt az OPTIONS menüben levő Update funkcióval orvosolhatod, ami az aktuális oldalt tölti újra anélkül, hogy elnavigálj róla. Az enyém NBT Evo fejegység, az újnál nem tudom hogy vannak a menük.
A vásárlás mindegyike a kocsiban történt, ugyanis nálam is volt CD account régió módosítás, és a régi cím beragadt a migráció után, minek következtében nem tudok webes felületen vásárolni hiába töltök ki minden helyesen. Lehet ez összefügg az általad tapasztalt problémával...
Próbáld meg a kocsiból indítani a vásárlást.
Egyébként az egy hónapos Online Entertainment vételekor nekem úgy tűnik, hogy egy 5 évig felhasználható vouchert kapsz, és ez majd csak az aktiválást követően korlátozódik egy hónapra. Nekem 2021-es dátummal szerepel a listában. :) ellenben valóban nem működik. Közli, hogy a Napster és a Deezer szolgáltató áll a háttérben, és ha van már regisztrációm, akkor azt használhatom, viszont nincs továbblépési lehetőség. Majd még foglalkozom vele.
Arra is gondoltam, hogy CD aktiválás után lehet, hogy azért vannak frissítések, ami egyébként nem kerülne az autóra.
Érdekes módon a Remote Service megvásárlása előtt, kínlódott az email fiók hozzáadásával és az RSS feed-ek hozzáadásával, azt követően meg minden megy frankón. Nem kellene összefüggnie a kettőnek, de furcsán egybeesett.
Vajon az Internet opciót miért szüntette meg a BMW?
Vásárolt valaki a napokban a német Connected Drive shop-ban valamit? Nekem kb 2 hete nem megy (a folyamat végén kiirja, hogy a vásárlás nem lehetséges, próbáljam később), és a BMW customer service azzal hivott fel, hogy a hiba náluk van, legyek türelemmel... Ezt kezdem elveszteni :)
Hallottam a pattogast en is, de nem volt idegesito egyenlore - viszont olvastam rola, hogy sokaknal az... Kivancsi leszek a tapasztalatodra utana, legyszi' oszd majd meg! Koszi!
Nekem semmi bajom a klímával (szintén hőszűrős üveg), max 1-2 fokkal lejjebb kell állítani, mint az előző autómban.
A remote view GPS alapúnak tűnik, ha hazajössz, azonnal nem fog működni :)
Ha valaki másnak is van olyan baja, mint nekem (hosszas napon állás után a központi képernyő mögötti rács úgy pattog, mint a géppuska): nekem gariban cserélik a jövő héten. A visszahívást úgy néz ki, igyekszik elkerülni a BMW, de kérésre cserélik.
Regebben az E60 forumon olvasgattam, de most gondoltam megnezem van-e mar G30 :) Az en autom aprilis vegi es Hollandiaban vettem (530xd), 13ezer km-nel tartok vele.
Lattam par dolog felmerult alul, ugyhogy ha nem banjatok reagalnek rajuk sajat tapasztalatbol.
ConnectedDrive:
Valoban Magyarorszagon nem mukodik, meg ugy sem ha az embernek nem magyar accountja van. Az osztrak-magyar hatar atlepesekor gyakorlatilag lemesz a ConnectedDrive szolgaltatas terkeprol, semmi sem elerheto ami valamit is erne. pl. nincs RTTI, de nincs Online Entertainment sem - nekem Deezerem van bent es nagyon szuper egyekent az autoban kulfoldon, be tudok lepni a telefonomrol is ha akarok, barmikor barmit csinalhatok a zeneimmel az autoban vagy azon kivul - mar ha nem Magyarorszagon autozok.
Nekem is volt varialas a ConnectedDrive accounttal, tobbszor is. At lehet kerni masik orszagba, amennyiben van ott lakcimed, kulonben nem engedi. Ezt itt ugy hivja az ugyfelszolgalat, hogy "Change of Business Unit". Egy ilyen kerelmet kell leadni es atrakjak. Eloszor en is Angliaban regisztraltam, hogy minden angolul legyen (pl. a hirek azon a nyelven jonnek le a News ful alatt, ahol regisztralva vagy, nemetul, hollandul, franciaul, angolul - es ez nem valtoztathato csak orszagvaltassal). De amikor hasznalni szerettem volna a Wifi Hotspotot kozolte az auto, hogy az aktivalashoz abban az orszagban kell lennem, ahol a ConnectedDrive account van. Mivel ez akkor Anglia volt, en meg Hollandiaban csucsultem, ezert nem mukodott - csak ezert meg nem akartam atautozni. Szoval regisztraltam egy uj accountot Hollandiaban, mivel az atkeres 3-4 het lett volna az ugyfelszolgalat szerint, es ok javasoltak, hogy a regi ugyis megszunteti magat azt hiszem 90 nap inaktivitas utan ugyhogy egyszerubb volt igy.
1 Gbyte 10 euro/ho, mig az 5 Gb 25 euro/ho. Ennyiert azert a legtobb mobilszolgaltatonal szerintem korlatlan internetet lehet venni, szoval egy honap utan rajottem, hogy erre igazabol nincs szuksegem. Amugy a sebessegevel nem volt gond, T-Mobile alapu a halozat.
Rajottem azonban, hogy jo par funkcio a holland ConnectedDrive halozatban sem elerheto, ugyhogy utanakerdeztem, hogy mi a helyzet a MS Exchange service-el (Exchange server alapu email) es az On-Street Parking Information-nel. Egy kis tajekozodas utan kiderult, hogy ezek Hollandiaban nem elerhetoek es mivel reszben ezek miatt vettem az autot de nem tudtak megoldani a problemat, engedelyeztek az ujabb Business Unit valtast, Nemetorszagra. Most nemet a ConnectedDrive accountom, es a kulonbseg eleg nagy: minden amit fent leirtam mukodik (mutatja bizonyos varosokban, hogy mennyire valoszinu hogy talalok parkolot bizonyos utcakon, mutatja van-e meg hely bizonyos melygarazsokban, mukodik a MS Exchenge, raadasul plussz par applikacio is van az iDriveban ami a holland/angol accountokkal nem mukodott elotte (pl. Kicker, Yelp).
Meg egy dolog amit meghataroz a ConnectedDrive account orszagvalasztasa: csak az adott orszagban tudsz szervizpartnert valasztani, mashol nem - sem az online feluleten, sem az autoban.
Az 1 Euros dolgok a ConnectedDrive boltban az elso honapra vonatkoznak csak - utana ki kell pengetni a joval nagyobb eves dijat...
Magyarorszagon felhivtam a ConnectedDrive supportot amikor eszrevettem, hogy nem mennek funkciok es ok azt mondtak talan jovo ev elejetol mar lesz Deezer es RTTI, de meg most epitik ki a szerverparkot.
RTTI: jopofa dolog, sokkal jobb mint a TMC, de meg nem tart ott (sajnos) ahol pl. a Waze. Neha sikerul olyan dolgokat berakniuk, illetve nem idoben kiszedni, hogy azt irja le van zarva az autopalya totalra (pl. Belgiumban most hetfon), amikor aztan az egvilagon semmi nincs...
Amugy jol veszi az infokat, frissiti az erkezesi idot forgalomtol fuggoen (kiirja hogy pl. +5 perc), es ha jobb utat talal akkor megkerdezi, hogy erdekel-e a gyorsabb ut.
Automata-savvaltas: en is probalgattam, nekem sem megy sajnos. Nemi erdeklodes utan megtudtam, hogy bar az auto tudja, de jogi akadalyok miatt egyenlore ki van kapcsolva minden piacon.
Par hete a BMW kiadott egy kozlemenyt, hogy a 27. het utan keszult autokban mar aktivalva lesz alapbol, de arrol nem esett meg szo, hogy az elotte keszultekben mikor lehet bekapcsolni es milyen modon. Az amerikai piacon mar volt aki irta, hogy neki mukodik az autojan, de van olyan is aki most vette at es nem mukodik, szoval nehez megmondani mire varunk.
ScreenMirroring: nekem mukodik Galaxy S7es telefonnal, bar szinte sosem hasznalom, mert amint elindulok elveszi a kepet - mint ahogy a TVnel is...
Az autoval amugy szerintem oriasi elvezet menni ejszaka is, az adaptiv-LED fenyszoro es az ejjellato a gyalogosfelismerovel nagyon nagy elmennye teszi a vezetest. Sajnos nem ved meg az arokpartrol beugro rokatol (szinten tapasztalat), de azt hiszem valahogy jobban van az auto kikepezve, mert ezen semmi se latszott mig az E60on szetszedte az ACC radarjat amikor elkaptam egyet - vagy csak mazlim volt. :)
A tobbit mar szerintem leirtatok :)
Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy bar az infraszuros uveget kertem bele, valahogy ugy erzem jobban erezheto az autoban a napsutes melegito hatasa mint az E60ban elotte - van meg valakinek hasonlo tapasztalata?
Én a klímával kapcsolatban szeretnék tőletek véleményt kérni mert az én tapasztalatom hogy eléggé gyenge(530d /4zónás klíma), főleg a mostani nagy melegekben szinte alig bírta hűteni a kocsit, és a szélvédőhöz amit én jobban szeretnék szinte nem is fúj hideget, hallottam már máshol is hogy szériagond és állítólag az új hűtőgáz használata miatt van. A start-stop rendszer nálam is teljesen össze-vissza van legalábbis én nem találtam semmi rendszert benne...... amit észre vettem hogy a leállítás nem túl szép viszont a beindítás nagyon sima ami érdekes mert az előző kocsimban F36- ban ugyan ezzel a motorral pont fordítva volt......