Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Bocs,ha szűkszavú lennék,meg rendszabályozás a rám kiszabott menű..... Külömböző állatok is láthatók itt lentebb,de én inkáb igy mondanám ....... fekete bárány lettem,messziről a mezőn már kiszúrnak a Nóóóóórmális szinűekbőőőől !!!
Szóval köszönöm az irásod lenne még kérdésem,ha megengedi a tisztelt csapat,nézzünk átt az off hegesztésbe.
"Figyeltem néhány gép adat tájékoztatóját. 23A irt rá a 400v- os géphez. Könyörgöm miért nem egyértelmű? 3x23A,vagy összesen 23A. Nos ezért kérdeztem meg itt........"
Van egy gyanúm, hogy összesen lehetett annyi. 3X23A-val cca. 16 KW teljesítménye lenne a plazmának, ami sacckábé 200 Amperes vágóáramot jelentene.
Azzal meg a Nemzeti Bank páncéltermébe szokás járni, nem kettes falú zártszelvényeket vagdosni.
"Én próbáltam varratot kifúvatni,igaz,oxigènnel........igaz szénacél volt,jókis bázikus varrat. Mitmondjak,nem kivánom még az ellenségemnek sem ......"
Akkor próbáld meg egyszer egy szétrohadt aljú konténerről flexszel levágni az alját!
Kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor végül pont összefelé durran a feszültséggel teli lemez két fele és összecsípi a korongot.
"Amúgy pár éve bassza a csőröm a hegesztés témakör, azóta megnéztem/elolvastam mindent is a témában ami szembejött, de még mindig nem érzem, hogy elég lenne az elmélet, hogy nekiálljak."
A kérdésem az lenne, hogy te igazából a hegesztést csinálni is szereted (szeretNÉD), vagy csak a felkészülést?
Csak mert a másodikkal sincsen baj - vannak ilyenek. Belőlük lesznek a jó elméleti szakemberek.
Ha viszont az elsőt, akkor nem értem, hogy mire vársz? Máris késésben vagy "pár évvel"....
Ha valaki csinálni akar valamit, akkor azt nincs mese: csinálnia kell! Egyszerű, nem?
Bocs,Oktató úrtól is bocs,ez nem irásnak számit,de illik válaszolni,és nincs mit olvasnom.......
Ott a távolban,a fotódon látok egy kis marhát. Ott a távolban,UK- ban is eszerint élnek........!
Nincs mit olvasnom , Ákos átnyergelt a kis cikira......megérzésem,hogy becsapták,a 235- ös dobozába kő lehetett gép helyett,csak rühelli bevallani......Ha tényleg van 235- ötösöd,te milyen célból használnád a potit a pisztolyon? Erről TANULTÁL e valamit az irásaikból....?Én gyakorlatból saccolom,nem sok értelme van........kivéve,ha mozgáskorlátozott a tulaj.....
Az első mondatom súlyos tartozékaként.......NE irj ,és NEM fogsz választ kapni........
Ha begyújtom vele a pácát, akkor sokkal szarabb tig üzemmódban megtartani az ívet, mint mma üzemmódban. Csak ennyi. Ilyenkor hiányoznak az 'okosságok'. Arc-force, ect.
Ez még valami régebbi verzió, kettő poti, kettő kapcsoló, oszt' ohne. De ha tig módban gyújtom be a pálcát, akkor elmaradnak az ívtartást segítő okosságok.
Hidd el, én jobban várom a próbát, mint te. 🙃 Időjárás…
Próbálok majd videót is, már kitaláltam, hogy egy átlátszó bonbonos dobozban lesz a teló. Van több is (mármint doboz), előtte hegesztek majd az egyik mellett, hogy mennyire bírja.
A cukival igazából 60 A környékétől tudtam valami értelmeset a 2 mm rutilossal. De inkább 70-től ment normálisan.
Figyelted a videón ívszakításnál a sípoló hangot?
A végén a pulse MMA-t kicsit elbénázták a srácok, akkora frekvencián persze, hogy nem látszott belőle semmi.
A tavaly nyáron szó szerint kukáztam* egy telwin technology tig 230 gépet, amit véletlenül sikeresen megjavítottam (leégett igbt, meghajtó ic, elpárolgott nyák, meg apróságok). Azon tűnődöm, hogy érdemes lenne-e az mma funkcióra is rákendácsolni a HF gyújtást. Szerintetek?