Volt bőven magom, és biztosra akartam menni, annyira vágytam már jó sok saját bogyiszlóira. Anyukám pedig, akinek ugyancsak én szoktam a kertjét művelni egy pilisi faluban, most közölte, hogy vagy viszek vizet is Csepelről, vagy nem kell neki a veteményes. Majd hordjak neki inkább zöldségeket. Így aztán maradt némi palánta... De szerencsére úgy néz ki, nem kell kidobni, lesz gazdájuk.
Még ha sulykot vetetteél volna! Akkor nem lenne ilyen paprika-túltengésed, max. sulyok(??)-túltengésed! :) Nekem erre azt mondták 3 éve a veteményes-okosok, hogy "a vantól sose kell megijedni!" :) Aztán nyár derekán már a postást üldöztem a cukkinijeimmel... MIt nem adnék most egy finom, friss, cukkini krémlevesért, ropogós cukkinikockákkal...:P
Sziasztok! Enyhén szólva is elvetettem a sulykot kissé. Túl sok lett paprika, kipoharazás után ezek megmaradtak. Ki kellene dobnom őket, hacsak nem fogadná valaki szívesen. Csepel-Erzsébet környéke. A két fehér dobozban van a bogyiszlói, a magasabbikban pedig a rotunda.
Akkor és ott ahol, hasonlóan viselkedett mint te (legalábbis én úgy vettem le, mint később kiderült tévedtem) máskor máshol. Annak ugye ismerjük a fejleményeit, ezt szerettem volna elkerülni vele. Sikerült is.
Na most már én is szarok rá hangulatba kerültem...
Érik egy újabb törzshely elhagyása... nem ez, ne ijedjetek meg :) És milyen igaz. Leszarom. Ha a netezőknek az jó, hogy ,,liberálisak'' meg ,,demokraták'', mégis, nem tűrik a kritikát, akkor örüljenek csak maguknak, nekem nem hiányzik, legalább több időm lesz másra...
Régen, ha valaki készített valamit, és megosztotta az interneten, örültek az emberek, ha letölthetik. Ma már nem. Ma már az emberkék pluszmunkát kérnek, mert zavarja őket, hogy a módosított ,,kétszítmény'' nem az eredeti színeket használja, hanem ,,piros-fehér-zöld katyvasz''-szal felrúgja (egyébként csak max fél percig látható, és utal arra, hogy lefordították magyarra az eredetileg angol nyelvűt) a leendő használója lelki szépérzékét... De tudjátok mit? Még ez sem érdekel. Majd a készítő eldönti, hogy eleget tesz-e a kéréseknek, és végez pluszmunkát...
El kell vonulni remetének a sok hülye ember elől (először netről le, majd a valóságban is kerülnek aki zavar :D ), nem is tudom hány éve érlelődik bennem a felvetés...
Szarok én már az ujra is. Mitől lenne jobb. Évről évre rosszabb, a jövőre jobb lesz dumával szédítjük magunkat évtizedek óta. Az értelmesebbje vagyis a képzettebje mert az nem ugyan az, már rég lelépett az országból, akik maradtak azok felét meg meg lehet venni 2 májkrémmel. A másik fele meg szarik bele.
Szivesen segítenék neked, most egyáltalán nem vagyok abban az állapotban, és törzstagságot sem igérhetek, de az is lehet hogy holnap kisüt a nap, és amilyen hangulatember vagyok lehet hogy......
Az ismétlés engem sem zavar, de mikor megkérdenek hogy merre kell menni majd elindulnak ellenkezőleg és holnap újra megkérdezik majd megin ellenkezőleg mennek, maj megint megkérdezik akkor fütyül a kémény. Mikor azt mondom én bizony nem megyek gyalog mert villamossal könnyebb meg gyorsabb, más meg azt mondja hogy hülye vagy, ő bezzeg sétálni fog mert az hű de egészséges és mikor odaérek már ott vár rám, váltig állítva hogy sétált, vagyis még villamosozni sem tudsz, közben meg lóg a kocsikulcs a farzsebből....
Vagy mikor a falevelet kaparod a ház előtt és eltörik a kaparó nyele, így görnyedve kaparsz tovább, a szomszéd is kint van, de nem szól, viszont mikor meglátja hogy meggyujtod a levelet átmegy hogyy kölcsönadja a kaparóját ha adsz neki gyufát. Előtte persze egy órát nézte hogy hogy görnyedsz, ha gyufa nem kellett volna neki, nagy ívben szart volna rá hogy mit csinálsz.
Na ezek egy kicsit görbetükrözve az idegesítő dolgok.
Ezek persze lenyelhetők, de legalább ezeket kapom az életben is mostanában, a régi cimborákat elvitte a szél, az újak meg.....ilyenek
Viszont ennyi rossz után csak jó jöhet. Kurmányunk intézkedésein látszik, hogy a legtöbb ember szarok rá stádiumban van...
De majd jön valami más, valami új, valami jobb, amitől majd gergerg életkedve is visszatér.
Én már több helyen is jártam így, szóval megszoktam hogy a legtöbb ember csak kapni szeret, adni nem... sok terv dugába dőlt, mert az elsőre kedves, segítőkész emberkék szartak bele... Most is úgy vagyok, összerakom, csak félig szarok bele, mert lehet hogy egyszerűen meg sem érné csinálnom. Aztán majd ha valakit érdekel, segít bővíteni. Il írásait felhasználhatom, ő ezt már jelezte.
Minden esetre, legrosszabb esetben magamnak meglesz egy helyen, össze lesz gyűjtve amire szükségem lehet.
Engem nem nagyon zavar ez az ismétlődés. Minden évben jól esik elújságolni, hogy már milyen szép nagy ez vagy az. Már amikor, persze. És ha valaki valamit újra megkérdez, ami már volt, akkor legföljebb újra leírjuk. Végül is ez beszélgetés, a családban sem emlékszik mindenki mindenre.
A speciális topikokban pedig könnyebb dolgokat visszakeresni, meg néhány még fanatikusabb társaság össze tud gyűlni. Szerintem jó ez így.
A cikk szép dolog, szép feladat, csak legyen rá idő... Nekem még könyvön is jár az agyam, de valószínűleg soha nem lesz belőle semmi. Most is legszívesebben inkább aludnék.
Jó volt a fórumozás, olyan volt mint a kert, itt egy kicsit meg lehetett feledkezni a gondokról, de már nem gondokat visz hanem hoz. A régi kocsmából kipusztultak a vendégek a kannásbortól, maradok itthon.
Én a szarok rá stádiumban vagyok, ma is felúztak élőben is, nem kicsit, utálom mikor felúznak. Leszarok mindent, már várom hogy mehessek a kertbe, ott legalább kuss van, ha a rádió meg olyat mond ami nemtetszik elnémítom a kapával.
Na igen, a magyarok nem úgy használják a netet, mint külföldön, ahogy nem is viselkednek úgy, mint külföldön...
Azzal, hogy van kb. 5 téma csak az általános kertészetre, és mellette még szőlő, fák, díszvirág, stb., az nagyon elaprózza a felhasználókat is.
Meg évente ugyan azt elmondani is macerás. Ezért gondoltam, hogy összegyűjtünk mindent, minden egy helyen lenne, és onnan linkelgetni is sokkal könnyebb.
Eltűnni nem szabad, csak kell egy hely, ahol tényleg elszeparaálva lehet csak beszélgetni, ahol mindenkinek megvan a saját kis világa, és oka van, hogy felmegy, pl. vezet egy kertészeti naptárat, jegyzeteli milyen fajtákat próbált ki eddig, stb.
A nyugdíj sem jobb... ott meg az lesz a baj, hogy egyedül vagy... maguk a közösségek tűnnek el szépen lassan...
Esetleg ha lenne valami cél... pl. írni erről-arról egy-egy cikket :D ahhoz biztos sok mindenkinek lenne kedve. Il is most már csak ismétel, meg az újdonságokat leírja és kész. Ha túl monoton a téma, márpedig a kertészkedés egy idő után az, akkor kifullad...
Lassan mindenki eltünik akikkel szivesen beszéltem. Ha vannak is, csak egy-két hozzászólásra és arra is csak ritkán. Sokszor leülök a gép elé, véginézem a hozzászólásokat majd felállok. Sokan meg nem kíváncsiak a mondanivalóra, nem az enyémre, hanem úgy álltalában. Bedobnak nekik valami gumicsontot és azt rágják napokig, nem mindig van gyomrom hozzá. Meg vannak pofátlanok is, meg hazudósak is. Szerintem lassan nyugdíjba megyek.
Az a gond, hogy csak akkor fogom átlátni, ha már készen van a tartalom... így most a menüket hagyom, egyelőre megpróbálok egy tartalomjegyzéket összehozni, hogy legyen támpontom... utána meg majd igyekszem mindent rövidre fogni, így pl. a mulcs nem biztos, hogy külön menüpontba kerül...
Alakul, én nagyon nem szedném szét, vagy ha mégis akkor egy komoly könyvtárszerkezet kellene. Bár én egyre inaktívabb vagyok, és nagyon úgy érzem hogy ez csak fokozódni fog, szóval.........
Valahogy úgy gondoltam, hogy ,,elméleti'' és ,,gyakorlati'' részre szedném szét, de lehet még így is variálni kell, hogy egyenlő hosszú legyen a két menü... a gyakorlati mehetne téltől őszig, az elméleti meg kb. víz/talaj/hőmérséklet - módszerek - növények - vírusok/kártevők részlegen át, minimális sorrenddel...
"Olyan két fát szeretnék, amelyek porozzák egymást, és ropogós héjjal rendelkeznek, finom édesek megérve, és nem egyszerre érnek be. Főleg enni szeretnénk, berakásra nem gondolok, esetleg dzsemmet elképzelhető, hogy csinálnék."
Megpróbálom.
Szóval ettől több minden alapján kell választani. Ugye a cseresznye az májusban jó, akkor szóba jöhet a Bigaro Burlat, a Szomolyai, és a Rita. Ez ezek eggyike sem az az igazi roppanós cseresznye. Ezt követi az átlagos érési idejű júniusi cseresznyék mint a Germersdorfi és még sok más, ezek viszont mind kukacosak a cseresznyelégy miatt, viszont ropogósak. Dzsemhez csak a Szomolyait tudom ajánlani, az állagát tekintve olyan mint a meggy, csak az íze nem. Nagyon jó édes éretten, szinte fekete, de mondom mint a meggy, nem ropog. Június végén van a Hedelfingeni, ami szép nagy, roppan is, éretten szép sötét is, de érés előtt kicsit kesernyés. Érett állapotban már nem. Ez még talán jó lenne dzsemhez. Majd jönnek a későiek mint a Katalin, Alex,stb, ezek is ropogósak, viszont nagyon későiek így inkább feldolgozásra valók. Kinek kell már júliusban de legalább nem kukacosak. Szóval nem könnyű választani, mert valamiről le kell mondani. Lehet venni 2 fát, majd azokból csinálni kombifát és akkor megvan a teljes tenyészidő. Én igazából ezt javasolnám. Itt viszont figyelembe kell venni hogy a 2 fajta kb azonos habitusú legyen. Szerintem vegyél egy Ritát, amire jövőre oltunk Carment, és egy Hedelfingenit, amire jövőre oltunk Katalint, vagy Alexet. Így 2 fán lesz 4 fajtád, május közepétől július közepéig. Fordítva is veheted őket, ha úgy kapsz.
fűrészporos WC----komposzterőmű----szürkevízhasznosítás----vizelet műtrágyaként való használata--gilisztakomposzt...mind, mind olyan megoldás, amivel a költségeidet tudnád csökkenteni és minőségi biomasszát tudsz előállítani.
De mivel még nem olvastam végig ezt a topikot...lehet , hogy lemaradtam ezirányú élményeidről.