Olvastam már több számítási kísérletet (mert nem csak ez a közvetlen hatás is van, hanem sok-sok közvetett) és nagyon szóródil 92-98% között a "milenneha" eredmény...
Egyszerűen nem lehet korrektül kiszámolni, túl sok év telt ele túl sok véltozóval.
Én úgy vélem, hogy a 92-es van a valósághoz a legközelebb (azaz ha össze akarjuk hasonlítani az "elmúltnyolcév" alatti gdparányos adósságot a mostanival, akkor az akkori szabályok és keretek között ma ennyi lenne az "elósítás"...
De ez már csak szagértői sörökmelletti eszmefuttatási vitatéma, nem népasztal.
Az államadósságot az MNB közli negyedévenként 2010Q1: 21073milliárd, 2010Q2: 22120 milliárd, 2013Q1: 23340milliárd Ft.
A GDP változása 2010Q1: 25700milliárd forint, 2013Q1: 28340milliárd Ft.
Osszuk el az első számot a másodikkal, érdekes eredmény adódik: 0,823571
A magyar nép alattvalói igényeinek kielégítője a 82%-os adósságot 82,3%-ra csökkentette, miközben a manyupoktól lenyúlt 1000 milliárd állampapírt. Anélkül az adósság 23.340 md helyett 24.500 md volna, százalékban pedig 82,3 helyett 86,5.
"amúgy sem tartom életszerűnek, hogy egy választás előtti beszéd miatt ezért trükközzenek több hónapig."
Alábecsülöd nemzetünk vezetőjét. De az a szép a hitben, hogy megingathatalan. Az a nagyszerű emberpéldány ilyen csúnyaságokra nem is lenne képes. Tudatosan megtervezni egy kampányt, hogy kinyírja az ellenségét, ilyet ő nem csinál. Tiltja az erkölcsi tartása és a vallása :o)
Megvannak az emlékeim. A középről kevés, életem helyszíneinek alakulása folytán, ami off - ami megmaradt - . émálom volt az egész. Az általánosról több mint sok, mármint emlék. 2 db idegbeteg hímnemű volt, a többi idegbeteg vén luvmya, 1-2 idegbeteg lepusztult, fiatal nem, k,mert rondák voltak ahhoz.1 db szolídabban lepusztult, idegbeteg, középkorú luvnya, 1 db idegbeteg, ,elegáns luvnya, sok ékszerrel, nyílván menő férje volt. Időpont -nagyon kásői Kádár-rendszer.
Jóember a színvonalat nem mi tettük tönkre hanem a gagyi egytetemek és főiskolák, amiből van 72. Ebből az következett, hogy boldog boldogtalan egyetemre főiskolára jár. Mai hír hogy mennyien nem képesek egy B2 nyelvvizsgát szerezni. Kérdés hogy tudta elvégezni az adott szakot.
Arról nem is beszélve hogy gombamódra szaporodtak az elmúlt 20 év alatt a a különböző színvonaltalan középiskolák.
A Kádár rendszerben nagyobb volt a motiváció mint manapság. Aki akar tanulni az tud és kaphat is tudást.
A ti 50 %-otok m eg a nyuggerek tették tönkre a gazdaságot. A színvonalatok - 50 % Emléxem a fajtátokra és nem hiszem hogy a minőségi, vagy bármilyen javulás bekövezkrzhetett volna.
őssze kezdő elsősök a sok elmebeteg adat bebiflázása helyett éltalános köznapi ismereteket tanuljanak. A hogyan kell pénzt átutalni-tól a mi kell egy építési engedélyhez és hova kell beadni-n át a miért kell gyanakodni egy túl szép tőzsdei ajánlaton-ig.
Nem kellene ehhez előbb írni-olvasni-számolni megtanulni?????
"A hogyan kell pénzt átutalni-tól a mi kell egy építési engedélyhez és hova kell beadni-n át a miért kell gyanakodni egy túl szép tőzsdei ajánlaton-ig."
Elsősöknek?
Talán előbb, hogy
egyszeregyazegy
kétszeregyazkettő
háromszoregyazhárom
.
.
.
Mert bizony ezekkel az ismeretekkel például még az orvosi egyetemeken is bajok vannak.
hogy minden politikus úgy látja, hogy hazudni kell a magyar népnek. Sajnos szerintem igazuk is van.
Talán nincs igazuk. Én bizok benne, hogy a sok nem szavazó egy jelentős része pont ezért nem szavaz. Egyszer valaki kipróbálhatná, hogy nyersen az igazat, gazdaságról nyugdijról demofráfuiáról és stb. Szerintem érne 5%-ot :)
"na ehhez kepest kellene megvalasztani a bajnait, meg ahhoz kepest, hogy hat kifejezetten az elqurassal kampanyol, mert az egykulcs megszuntetesen kivul nem nagyon lehet kivenni semmi konkretumot a szavaibol, ha kerdik hogy mit is csinalna...."
Tulajdonképpen egyetértek. A problémát abban látom a politikai szereplok szempontjából, egyaránt kormányzó és ellenzéki oldalon, hogy minden politikus úgy látja, hogy hazudni kell a magyar népnek. Sajnos szerintem igazuk is van. Aki nem hazudna, és egy reális, a novekedést célzó, ebbol a célból a kiadásokat megnyirbáló gazaságpolitikát akarna folytatni, annak nincs esélye. Egyszeruen az embereknek egy igazmondó nem kell! A magyar választó éhes a hazugságokra, a hazugságoknak hisz, teljesen mindegy melyik oldalon. Persze a hazugságnak szépnek kell lenni, bármit azért hazudni nem lehet. Figyeljuk meg, hogy Orbánnak milyen sok szavazatot hoz a konyhára a baloldali kommunista demagógia! Tehát a multiellenesség, a tokeellenesség, a bankellenesség, stb.
az sem sunyi, mert a kertv-ben is lehet, de csak ha nem kell fizetni érte! csak akkor ott mi a fenének engednék mindekinek? ha meg csak x pártnak, akkor kilóg a lóláb!