Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Bocsi, de én pl OBD2 BT eszközhöz szeretném csatlakoztatni, mondjuk már megrendeltem a Wifis verzióját csak azt hittem tudsz valamit erről bővebben hogyan lehetne mégis használni a BT-s OBD2-t. Azért köszi.
A Bt már megvan,nem kért kódot,hívást indít és fogad.Viszont a navi-rádió kombó nem megy.Gyárilag iGO van rajta(angol),telepitettem a Vazet és a mapsot,egyik sem fut rádióval.
Csak sikerült megoldani a TTs problémát. A másik kérdésem, mivel ugye ezzel a kínai fejegységgel ami nekem is, és neked is van nem lehet más eszközre rácsatlakozni, sőt a bluetooth-ot sem lehet bekapcsolni rajta hogy más eszközre csatlakozz vele, tudsz valami megoldást erre?
Nekem az egyik kínaim (EinCar) Honda Jazz 1.2-ben (2004-es évjárat) van. Mikori Jazz? Ahhoz lett véve az ISO és hangszóró kábelköteg?
Az említetteknek menniük kell, ha minden fizikai és egyéb kapcsolat rendben van.
A telefon párosításával is gond lehet (jelszóról/kódról nem elfeledkezni!), Bluetooth keresés, minden eszköz felismerése mellett össze kell jönnie a két készüléknek (ha egyébként mindkettő működőképes).
A navigációnak-rádiónak és pl. ha van OBD II., akkor együttesen azoknak is párhuzamosan futniuk kell.
Nem tudom, hogy lettek/vannak indítva az egyes funkciók.
Nem szeretnék feleslegesen okoskodni, de az alábbiak szerint indítva, mindegyiknek mennie kellene:
Beállítási sorrend:
Menü/ Main Menu-ben elindítani a kívánt rádiócsatornát, majd (hagyva a rádiót) visszalépni a Menü-be, megkeresni a navigációt, indítani a kívánt beállításokkal, majd – ha szükséges – maradva a navigációs képernyőben, mindkettőnek menni kell. Navigációs közléskor a rádió egy kissé elhalkul, majd újra felerősödik.
Amennyiben még OBD is van, akkor szintén visszalépve a Menü-be kell azt is indítani. A kijelzőn mindenkor a kívánt szoft. képe látható.
Mint ahogy említettem, a fenti három funkció párhuzamosan futtatható pl.:
– háttérben a rádió és a navigáció (csak a hangok), a képernyőn pedig pl. a Torque az üzemi paraméterek (fordulatszám, pillanatnyi/átlagos fogyasztás, sebesség, hűtővíz hőmérséklete stb.
Honda jazz,talán ismerős :)Már beszerelte a szaki,a gondom az hogy nem kommunikál magyarul,a Bt kapcsolat nem működik,egyszerre nem megy a navigáció és a rádió.Csak a telefon adatát tudtam megosztani vifin.A gearbest- ről van,7175 modell.
Tudom így nehéz,próbálkoztam egy laptop szervízben de elhajtottak.
Megvan az eredeti szoftver ami rajta volt a fejegységen, azon cseréltem contentet 2018 q1-re. A TTS-t úgy tűnik sikerült megoldani csak Ncore-ról kellett leszedni egy Nuance nevü progit amibe benne van a Vocalizer pro változata. Csak mivel van egy újabb Igo, a 9.8-as ezért gondoltam rárakom a másik mellé de úgy tűnik mégse fog menni, végül is ez is teljesen jó.
Újabb térkép feltétele miatt nem kellett volna bántani a „Voice” mappát!
Egyébként pedig, először biztonsági mentést kellett volna végezni, vagyis lementeni a gépen levő IGO-t, hogy bárminemű probléma esetén vissza lehessen állítani az eredeti helyzetet.
Nem tudom, hogy még mi történt az említett változtatásokon kívül, de nem ok nélkül van a „az alkalmazás nem lett telepítve” hibajelzés.
Javaslatom:
(1) Amennyiben megtörtént az eredeti letöltése, akkor az egész állományt célszerű a belső memóriára másolva, onnan installálni, mert egyébként nem biztos, hogy megy a navigáció.
(2) Ha csupán az említett probléma van, akkor privátban el tudom küldeni a gépen levő hanganyagot. Felírni egy USB stickre vagy micro SD kártyára és bemásolni az eredeti helyére:
IGO/content/voice mappába.
(3) Térképfrissítéskor – az eredeti szoftver megtartásakor (minek is azt cserélni, ha jó!!!) pedig (a biztonság érdekében!) csupán az IGO/content mappában célszerű elvégezni a szükséges változtatásokat.
Bocsi ha rossz helyre írok de nem találtam más megfelelő helyet. Ugyebár van ez a kínai fejegységem és volt rajta az Igo 9.6 amire raktam új térképet stb, viszont sajnos nem találtam rendes TTS-t hozzá amivel működné a hang navigáció stb, meg próbáltam Igo 9.8-at is rárakni de mindig azt írja hogy App was not installed, az Igo 9.6 egyből felment, meg a Sygic is. Esetleg tudod honnan tudnék szerezni jó TTS motort meg hogy miért nem rakja rá a 9.8-at? Köszi.
Igen, a képet csak azért tettem be egy hirdetésből, hogy látható legyen a gyári méretű fej specifikációja. Jelenleg is két dines a fej benne, csak hát műszakilag elavult, és több funkcióra lenne szükség.
Írtunk tegnap 4 forgalmazónak is (Pumpkin, Eonon, Joying, Xtrons), kérdeztem hogy az adott méretben mit javasolnak a saját termékeik közül és van-e még valami okosság amire figyeljek. Várom a válaszukat.
Xtrons-ból olyan sok van a honlapon, hogy nehéz kiragadni 1-2 darabot. Mondjuk egy része full érintőképernyős, ami kiesik, mindenképp szeretném ha lenne fizikai gomb is rajta. Meg hát a 7 colos méretűek között is sok a látszólag nagy külső keret eléggé nagynak tűnik.
A fentiek között az árés a márkanév kivételével van bármi különbség?
Nem ismerem a Subarut, főként e tekintetben, de szerintem megoldható, ugyanis a fiókméret és az egyéb méretek megfelelőnek tűnnek. A fejegység az adott frontméretek alapján felfekszik a keret elülső részére. Természetesen, jól körbe kell járni a dolgot, s kizárni minden lehetséges problémát.
A fejegységen levő fekete vezeték (GND) testre, a sárga (B+) állandó + 12V-ra, a piros (ACC) pedig pl. arra a vezetékre, amelyen csak a gyújtáskulcs 1-es állásában jelenik meg a +12 V (ez lehet a szivargyújtó is).
Az ISO vezetékkötegen (amit korábban már feltöltöttem) minden szükséges csatlakoztatási lehetőség biztosított a helyes működés érdekében.
Az említett vezeték a fejegységhez kapott vezetékegyüttesen van (barna színű). Meghosszabbítva csatlakoztatható a tolatólámpa kapcsolóhoz vagy a tolatólámpa + pólusára.
A vezeték nélküli jelátvitelnek semmi köze az előbb említetthez. Az csupán a videojelet továbbítja a megjelenítő eszközhöz (fejegység, VIDEO IN- bemenetes GPS stb.).
Most ha én veszek egy olyan fejet, ami kisebb vagy esetleg nagyobb mint a gyári keretnél mért 202mm, akkor ezekkel a módosított keretekkel be tudom ízlésesen rakni? Mert ha jól értem, akkor a keret belső méretei mondjuk 178x100mm,a mi pont akkora mint egy új fej belső oldalai, akkor az nem számít ha a kijelzőnél a keret esetleg 200-nál több? Oldalra ki lehet csúsztatni a két szélén, ugye?
A vevő tápellátása az állandó 12v piros vezetékre van kötve meg a földelésére. A Back IN vezeték az nem a fejegységből kijövő egyik vezeték? Azt hogy kéne nekem elvezetnem hátra hogyha a rendszer elvileg vezeték nélküli?
Az RCA kábelt nem a VIDEO IN-be, hanem a tolatókamera bemenetbe dugni, vagyis az említett fejegységnél a CAMIN vagy CAM1-be. A kamera jele pedig csak akkor fog megjelenni, ha a BACK-CAR vezetéket összekötjük a tolatólámpa (+ 12V) pozitív pólusával. Ekkor kap ugyanis a bemenet 12 V-t, s amint a hátramenetből kivesszük a váltót, megszakad a tápellátás, és visszaáll az eredeti helyzet (megszólal a rádió, megjelenik a navigációs kép stb.)
A vezeték nélküli ÖK nem éppen a legstabilabb, és a kép minősége (különböző zavarok stb.) is hagy kívánnivalót maga után. Csak próbapadon ellenőriztem, de azonnal le is mondtam róla, s a vezetékes bekötése még egyszerűbb is (ez esetben ugyanis pl. a vevő tápellátását is meg kell oldani!)
Megkaptam a zöld jelzést az ismerőstől, megpróbál olyan fejegységet hozni Kínából amit választok. Tehát abban kérnék segítséget, mit válasszak. Van pár márka, amit eléggé sok videón dicsérnek, Joying, Pumpkin, Xtrons. Szerintem ezekből lesz a befutó. Szeretnék 4GB rammal android 8-al venni, hogy lehetőség szerint sokáig támogatott legyen. 2010-es évjáratú Subaru Forester-be kellene. Az ehhez való fejek sajnos nem jönnek be, vagy régebbi rajta a rendszer, vagy csak 2GB a memória, vagy szimplán a gyári keretbe csak 6,2 colos képernyővel fér be, de én szeretnék 7 colosat :) Mondjuk van az ilyen univerzálisból választék, csak meg kéne találni. Ti mit javasolnátok? Még annyi, hogy legyenek fizikai gombjai is, be-ki kapcsolni, hangerőt állítani praktikusabb lenne. Köszi :)
Találtam egy érdekes cikket, ami segít tisztán látni ezen androidos fejegységek fejlesztőit, gyártóit és forgalmazóit. Szóval amikről eddig beszéltünk pl. Yoying, Eonon, Pumpkin, Xtrons nem más, mint forgalmazók. Ha jól értem, az egyforma külsejű, felbontású, felszereltségű eszközök ugyanazt tudják, ezek a márkanevek csak a forgalmazót jelölik. Dobnak rá egy logót, matricát és gyakorlatilag ennyi a szerepük. Ja, itt a cikk: