Keresés

Részletes keresés

maker7 Creative Commons License 2013.03.26 0 0 383

Igen, jelenleg. Még talán az axa nem rossz, ha diverzifikálni szeretnél (illetve megnéztem most, pont tegnap csökkentettek kamatot...). Kártyát ne kérj, és ne felejtsd el nem egyösszegben lekötni.

Előzmény: Fogár (382)
Fogár Creative Commons License 2013.03.25 0 0 382
sziasztok!érdeklődni szeretnék,hogy jelenleg jól értelmezem,hogy egy 6hós lekötésnél a gránit bank a legelőnyösebb?nem nagy összeget szeretnék lekötni (800 000 ft) nekem nincs számlám nálukerste folyószámlám van ami lakossági
bindera Creative Commons License 2013.03.21 0 0 381

Mit jelet a számlán: kamatköltség ?

FOMA Creative Commons License 2013.03.19 0 0 380

A saját adatgyűjtésem alapján sincs jobb a Szupernullánál, illetve a már nem értékesített K&H Zéró, és Gránit Magas kamat csomagoknál.

Előzmény: csiriz (379)
csiriz Creative Commons License 2013.03.19 0 0 379

Vigyázni kell a pénzcentrum cikkeivel, mert hamis infok is vannak benne.

Előzmény: FOMA (377)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.19 0 0 378

Ja de mondjuk faszsag egynehany feltetelezes. SMS-t havi 500aker (nekem pl. csak ingyen kene) kerni hulyeseg, ugyanigy a dombor kartya is. Maestro meg Electron boven jo barmire (akinek meg nem az jobbanjar a hitelkartyakkal).

Előzmény: FOMA (377)
FOMA Creative Commons License 2013.03.19 0 0 377
knorti Creative Commons License 2013.03.18 0 0 376

De fizethetném, ha akarnám! De nem akarok hitelkártyázni. 
Nem is kértem, hogy kezdjetek vele valamit! Nekem ez tökéletesn jól van így! 

Előzmény: Törölt nick (375)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 375

Ha itthon fizetsz beszedessel valamit, akkor azt ugyanugy fizetheted itthoni hitelkartyaval. Vagy valamit nem ertek?

A tobbi meg a te sarad, azzal nem tudunk mit kezdeni :)

Előzmény: knorti (374)
knorti Creative Commons License 2013.03.18 0 0 374

Külföldön dolgozom, nem sokra mennék a visszatérítéses hitelkártyával. Megy egyébként sem hitelkártyázgatok. Egyszer megégettem magam, megszabadultam tőle amilyen gyorsan csak lehetett, többet az életben nem kell. Persze, jobb a bank pénzét költteni és használni 15-30-45 napig, de elég volt egyszer kétszer elfelejteni befizetni rá és máris keményen bukón voltam az 1000%-os THM miatt. Kösz de nem, nyugodtabb vagyok,  ha a saját pénzemet költöm. Trükközések nélkül.

Előzmény: Törölt nick (368)
FOMA Creative Commons License 2013.03.18 0 0 373

Hoppsz, ez fel sem tűnt. Hiába, "egyenlő pályák, egyenlő esélyek":-))

Előzmény: maker7 (369)
FOMA Creative Commons License 2013.03.18 0 0 372

"Hidd el jó a Gránit"

pdw kolléga elhiszi, hogy jó a Gránit, de csoportos beszedésre valóban nem célszerű használni, ha van rá visszatérítős hitelkártya.:-) Átutalásra viszont tényleg jó.

Előzmény: hilz (370)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.18 0 0 371

Olvasom ezt a sok problémázást a Gránit körül, és nem értem az okát. Nyilvánvaló volt az ősszel, hogy a tranzakciós illeték bevezetésével változnak a dolgok. Ott volt a lehetőség a K&H Zéró kötésére, ami minden szempontból ingyenes, s beéri külső utalással is, akár családtagok között is, illetve az Erste-ben a SzuperNullára (ez utóbbi még mindig lehetőség), ahová viszont tény, hogy munkabér kell, viszont két részletben is mehet. Mindazonáltal szerintem még mindig áll az ajánlatuk, hogy 15ezret adnak, ha pár hónapig odamegy a pénz. Mindkét számláról az utalás a feltételek teljesítése esetén ingyenes. Innentől kezdve bármelyik segítségével már lehet is a Gránit feltételeket teljesíteni. Mindazonáltal a Gránit adja most a legjobb kamatot feltételek nélkül. Nekem is Pestre kellett ezért mennem, és most is azt gondolom, annyit megért az utiköltség, mert egyelőre többet nyerek rajta. Bár egy héttel korábban nyitottam volna számlát, mert pont aznap változtak a számla típusok! Ha pedig majd kedvezőtlenül változnak a kondíciók, elgondolkodom természetesen rajta, hogy megéri-e továbbra is maradni, mint ahogyan a többi bank esetében is. Mi mást lehetne tenni?

hilz Creative Commons License 2013.03.18 0 0 370

Hidd el jó a Gránit, főleg ha a jövedelmed jó része osztalék típusú és nem ad a Citi vagy az Erste ehhez a jövedelemtípushoz "nagytudású" kártyát. Anno 2 út állt az emberek előtt, a tranzakciós adó bevezetésekor: előremenekülnek, és nagytudású kártyát szereznek maguknak, melyek többletvisszatérítésével kihúzzák a tranzakciós adó méregfogát, vagy optimalizálnak és becsukják a "fölös" bankszámláikat és keresnek olcsó, de még jó szolgáltatást.

A Gránitbank meg tökingyenes volt tavaly, azaz már csak azért is érdemes volt számlát nyitni, ha semmit nem csinálsz vele. És ezt is lehet kombinálni, hogy innen fizetsz Citit/Erstét stb. Nálam pl. átvette a korábbi AXA manager bankszámla szerepét annak ellenére, hogy az AXA még ingyen van, főleg, ha semmit nem kezdesz vele, így most pihentetem egyelőre...

A Citire meg berágtam és otthagytam őket a picsába, 4 évig voltam az ügyfelük, látták minden pénzmozgásomat és basztak rám, bár korábban ezerszer hívogattak a CitiLife kártya miatt. Na jó, Karamel koncertjegyet adtak.

Előzmény: Törölt nick (368)
maker7 Creative Commons License 2013.03.18 0 0 369

Azért menő, hogy a raiffeisen-nél lekötött pénzzel számolsz, gránitnál (ahol meg nagyobb a kamat), nem... 

(Gránit alapon meg megtakarítási számlával kombinálva még lehet javítani.)

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.18 0 0 368

Nekem ugyanez ugy nezne ki hogy ha atlag 5eFt a beszedes, akkor 350Ft-ot fizet nekem a bank ugyanezekert, de ti tudjatok, biztos jo az a Granit.

Előzmény: knorti (365)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 367

Na meg ugye, ez volt a kérdés:

"ha valaki (egy gránitos ügyfél) leírná a banki szokásait, és az alapján gyorsan kiszámolnánk"

Gránitos ügyfél vagyok, leírtam a banki szokásaimat. Most már ott vannak a konkrét számok is a gyors kiszámoláshoz.

Előzmény: Törölt nick (363)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 366

"A Citilife, a Joker vagy BB Tesco az milyen gránitos szolgáltatás?"

Semmilyen, de ezeket a Gránitról fizetem, nem a nagymama portréja mögötti befőttesüvegből.

"Ha nincs konkrét szám, akkor nem tudok jobbat ajánlani"

Legyen. Jelenleg összesen 1.112.347,- Ft várja az utalásokat, a hitelkártyákon felül az  épületgépészetre. Ezeknek az utalásoknak a költsége nulla, a napi kamatot meg ki lehet számolni. Ebből 512.000,- Ft tizenkilenc, a többi tíz napot tölt a számlán.

Kérek egy jobb folyószámlát.

Előzmény: Törölt nick (363)
knorti Creative Commons License 2013.03.17 0 0 365

Kedves sayuar,

Milyen 150.000 Ft? 

Konkrét számokat akart, tessék:

Februárban: 

csoportos megbízás: 7 db 

utalás: 3 db összesen 88e Ft értékben

Mindez 136 Ft-omba került.

Nincs elmentett számlakivonatom a A K&H-s előző számlámról, de ez jóval 1.000 Ft fölött lett volna. Tehát mondjuk a tizede a mostani költségem. 

És jobb a netbankjuk, korlátlanul utalhatok, korláthanul köthetem le a pénzem (K&H-nál siralmas volt a lekötés).

Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 364

Kedves knorti!

El kell szomorítsam: ha a gránit a 150.000 Ft-ra 300 Ft-al kevesbb kamatot ad mint a Raiffeisen, majd nem kéri el a tranzakciós díj értékét, ami 150.000 Ft esetében szintén 300 Ft akkor semmit se nem ad ingyen.

A bal kezével elveszi, másikkal visszaadja.

A másik bank a jobb kezével veszi el, és a ballal adja vissza.

De ha megoszt velem konkrét számokat, szívesen kiszámolom, hogy mennyivel jár jobban.

Akkor lesz  hiteles egy állítás, ha bizonyítják is azt.

Én megtettem az előző hozzászólásaimmal.

Csak a vallási dogmákat nem kell bizonyítani, ott elég a hit ereje.

üdvözlettel,

Előzmény: knorti (361)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 363

Kedves FOMA!

Én leírtan a szokásaim fillérre pontosan, amivel úgy gondolom igazoltam a gondolatfuttatásom. Erre Ön meglibbenti a fátylát és azt kéri mondjam meg a leányzó nevét? Nem vagyok mágus.

Úgy gondolom nincs annak semmi kockázata, ha valaki nick (ál) néven leírja a banki szokásait.

Citilife, a Joker vagy BB Tesco az milyen gránitos szolgáltatás? 

Ha nincs konkrét szám, akkor nem tudok jobbat ajánlani, úgy ahogy a bakváltó programok sem tudnak csak pontos számok ismertében bankot ajánlani.

A rébuszoknál valóban nincs jobb.

Előzmény: FOMA (359)
csiriz Creative Commons License 2013.03.17 0 0 362

A gránit sztár számlacsomagnál úgy tudom nincs ilyen feltétel.

Előzmény: Törölt nick (333)
knorti Creative Commons License 2013.03.17 0 0 361

Az a baj, hogy abból indultok ki, hogy a K&H Zéró meg CITI "mit tudom én mi" számlákat cserélnek le az emberek Gránitra. De ez nagyon nem így van!

Nekünk januártól ide jön a fizunk, Ft számlánk csak ez az 1 van. Havi 100 Ft megtakarítási számla és havi 2-3 sms költségünk van csak. Cserébe ingyen bankszámla, ingyen utalok, ingyen csoportos beszedek, ingyen állandó megbízok, ingyen kp-t felveszek, ingyen netbankolok, ingyen €-s bankszámlát használok stb. Mindez az előző számlánál több ezer Ft volt havonta. 

Szóval nem 80 Ft-ért vált az ember bankot!

Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 1 360

"(ők havi 300.000 Ft felett keresnek, bár kétlem hogy nekik egy kóla ára annyira számítana)"

Szerintem meglepodnel. A magas keresetuek (es/vagy a vagyonosok, mert ez nem feltetlenul jar egyutt) pont hogy jobban fillerbaszoak mint az atlagberes. Tobbek kozt az is lehet a "vagyonossaguk" oka, hogy nem koltenek 300Ft-ot egy kolara :)

FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 359

Azért a családi bevételeket nem fogom leírni, de úgy kb.:

Mindkettőnk fizetése másik bankhoz érkezik, de a készpénz felvételre szánt összegen kívül azonnal megy tovább a Gránithoz. Amit csoportos beszedéssel lehet rendezni, az mind Citilife, a visszatérítés miatt, egyéb netes tranzakciók (pl.: Díjnet) pedig Joker. Az összes vásárlás üzlettípustól függően Joker, Life vagy BB Tesco (ez csak a 10-50 % kedvezményes árucikkeknél). A hitelkártyákkal elköltött pénz utalással megy a Gránitról, illetve van még rajta néhány olyan utalás, amit nem lehet inkasszóztatni.

Tehát a pénzügyi szokásaink alapja a minimális készpénzforgalom, minden utalás az utolsó napon, mert egy napi kamat is pénz.

Most éppen kb. 600 ezret kell visszafizetnem a hitelkártyákra (házfelújításban vagyunk, ez átlag feletti forgalom), csak ennek a napi kamata közel 50 Ft.

Tudsz ajánlani egy jobb bankot?

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 358

Kedves FOMA!

Értem én a sorait, de akkor lenne számomra megnyugtató, ha valaki (egy gránitos ügyfél) leírná a banki szokásait, és az alapján gyorsan kiszámolnánk, hogy annak a szokásnak megfelelően más banknál plusszban vagy minuszban zárna hó végén a gránithoz képest.

Az én számításaim szerint a gránit 2013-05-01-től 80Ft-al lesz olcsóbb egy másik banknál. Ez az én banki szokásaimra vonatkozik, illetve úgy gondolom, annak a sok százezer (millió) ember esetén is megállja a helyét az érvelésem, akik átlagbérből (netám az alatti bérből) élnek.

Biztosan van olyan is akinek a 80 Ft nagyon számít, biztosan vannak olyanok, akik akár több száz forinttal járnak jól (ők havi 300.000 Ft felett keresnek, bár kétlem hogy nekik egy kóla ára annyira számítana). De amikor egy banki szolgáltatást megfogalmaznak akkor nem a kiváltságosakra, a felső tízezerre terveznek egy bankot, hanem az átlag emberre. 

Előzmény: FOMA (357)
FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 357

"Azt meg nem értem, hogy ha valaki havi 144.040 Ft-ot keres,"

Azért nem érted, mert Vadista Szandál olvtárs nem róluk írt, hanem:

"Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert magas volt a bére, és nem ellensége magának"

"Összegezve a banki szolgáltatások díjai a fenti példa esetén:

Raiffeisen Aktivitás havi: 169 Ft

Gránit Alap: 71 Ft

Gránit Magas Kamat: 187 Ft"

Speciel nekem a Gránit eddig nem került egyetlen forintomba sem, mert nem kértem kártyát, viszont hozott több tízezret a látra szóló kamatokra (persze még 5,5 % volt anno). Alapból K&H kártyát használok a Zéróhoz, vésztartalék a Citi, amit eddig egyszer használtam, amióta tranzakciós illetéket kell fizetni. Amióta - kb. 5 éve - nem vagyok OTP-s, ez a nyolcvanvalahány forint volt a banki költségem a folyószámlákra. Ezek alapján ezeknek a számoknak számomra semmi jelentősége. És gyanítom, hogy - ahogy Vadista kolléga is írta - a gránitosok többsége azért ment oda, hogy keressen a bankoláson, ne veszítsen.

Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 356

"Az a pár száz-ezer Ft az egyenlő 169-71, vagyis 89 Ft"

bocsánat a mutató ujjam hamarabb ért billentűt mint a középső ujjam: 98 Ft

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 355

Havi nettó átlagkereset Magyarországon: 144.040 Ft

Költsük el .

Tételezzük, hogy van 100.000 ft spórolt pénzünk.

Raiffeisen Aktivitással:

100.000 Ft lekötés 5%-on, netbankkal, havi kamat 416 Ft

Havi számlavezetési díj 0Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0,2%=200 Ft

40.000 Ft kivétele saját automatából: 135 Ft

Kamat mínusz összes havi költség= +81 Ft

Éves kártyadíj: 2995 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -2023 Ft 

Banki szolgáltatások havi költsége: -169 Ft

Gránit Alap:

100.000 Ft látra szóló/naponta, 0,1% kamattal, havi kamat=8Ft

Havi számlavezetési díj 0 Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0Ft

40.000 Ft kivétele 0Ft

Kamat mínusz összes havi költség=+ 8 Ft

Éves kártyadíj: 950 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -854 Ft

Banki szolgáltatások havi költsége: -71Ft

Gránit Magas Kamat:

100.000 Ft látra szóló/naponta, 3,25% kamattal, havi kamat=271Ft

Havi számlavezetési díj 0 Ft

100.000 Ft után fizetendő tranzakciós díj: 0Ft

40.000 Ft kivétele 0Ft

Kamat mínusz összes havi költség=+ 271 Ft

Éves kártyadíj: 5500 Ft

Banki szolgáltatások éves költsége: -2248 Ft

Banki szolgáltatások havi költsége: -187Ft

Összegezve a banki szolgáltatások díjai a fenti példa esetén:

Raiffeisen Aktivitás havi: 169 Ft

Gránit Alap: 71 Ft

Gránit Magas Kamat: 187 Ft

„Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert magas volt a bére, és nem ellensége magának, hogy akár párszáz-ezer forintot is fölöslegesen eldobáljon.”

Az a pár száz-ezer Ft az egyenlő 169-71, vagyis 89 Ft

„havi 4x bárhonnan kp-t veszel fel, akár sokszázezret.”

Azt meg nem értem, hogy ha valaki havi 144.040 Ft-ot keres, akkor hogyan tud ebből havonta sokszázezret kivenni? 

Előzmény: Vadista Szandál (353)
Tothmesz Creative Commons License 2013.03.17 0 0 354

Nálam ugyanez a helyzet, de más bankba se nagyon tudok elmenni, mert munkaidőben vannak nyitva, maximum heti 1 hosszabb nap van pl. az ERSTE fiókokban, amikor meg annyian vannak, hogy reménytelen a helyzet személyes ügyintézésre.

A 1,5 év alatt egyszer kellett volna személyesen bemennem lepecsételt számlakivonatot kérni, ami másik banknak kellett hitelügyintézéshez, de végül a Westendben lévő kis ügyfélszolgálaton is megcsinálták, annak ellenére, hogy a call-center szerint csak a központi fiókban tudnak ilyet.

Előzmény: FOMA (352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!