Keresés

Részletes keresés

papaIDE(i)G Creative Commons License 2022.09.13 0 0 11275

Két, vagy három rész után elengedtem.
Nekem túl nemzetközi volt.
A skandi sorozatok azért nem ilyenek, láttam párat....pedig elvileg ott játszódik.

Van itt néger, indiai, angol, amerikai, már nem emlékszem pontosan. Ráadásul ami rejtély van az egyik részben, egyszerűen elsiklanak vagy valami lapos megoldás van rá.

Bocs, lehet ettől neked még bejön, de nálam nem működött.

Előzmény: Bateman (11263)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.13 0 0 11274

igen, ez elég komoly volt... nem hittem volna hogy meglépnek egy ilyen szinvonalat

Előzmény: Biga Cubensis (11273)
Biga Cubensis Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11273

Sárkányok háza 1/4

megvolt a közelező Targaryen vérfertőzés(i kísérlet?) is, akció-háború most nem volt, most inkább az intrikát és a karaktereket szövögették, plusz egy kis bordély. továbbra is bejövős.

Bateman Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11272

Willow sori trailer. nekem egy az egyben Xéna feelingem van, a jelmezeken sehol egy szakadás, látható nyoma az éveknek, a szereplőkön sehol egy kosz, pedig árkon bokron menetelnek, tök steril az egész. fura, hogy erre nem figyelnek oda, pedig rányomja bélyegét az egész hangulatra. dehát ez is dizni és KK:(

https://www.youtube.com/watch?v=da7BYWyvwO8&t=107s

Bateman Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11271

nézzük innen páran. tök jó sori az is.

Előzmény: divaoni01 (11265)
Bateman Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11270

erről beszéltünk korábban, hogy a gyapjas lábúak még nem azok a hobbitok, csak még nem úgy hívják őket, később majd szétválnak egyéb csoportokra, és akik letelepednek, nem vándorolnak tovább, azokból lesznek a hobbitok. a gyapjas lábúak meg maradnak vándorló népség. szerintem ez így tök jó magyarázat

Előzmény: 2robot2 (11264)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11269

akkor ez is "vótmá"

Előzmény: divaoni01 (11266)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11268

ez azért elég gáz hogy brutál pénzért megvettek jogokat, amik csak részben jogok... :D

hát millió oldalas jogi szöveg lehet ehhez? :D

Előzmény: Benis Zoli (11267)
Benis Zoli Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11267

Hobbitok azok, csak a készítőknek nincs meg a jog, hogy annak nevezzék őket.

Előzmény: papaIDE(i)G (11258)
divaoni01 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11266

Előzmény: divaoni01 (11265)
divaoni01 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11265

Nem tudom nézte-e valaki a szintén amazonos és tavaly kijött The Wheel of Time sorit vagy netán olvasta-e valaki az alapjául szolgáló fantasy regényciklust. Ott mintha lenne egy hasonlóan vándorló, cigányszerű, de amúgy elég mellékszereplő nép, amihez a főhösőkhöz közül kettő egy időre hozzácsapodik.  

Előzmény: 2robot2 (11264)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11264

a gyaplábúak szerintem egyértelműen cigányok. az első fantasy, amiben cigányok szerepelnek! :)

persze lehet hogy már volt másban is.

a hobbitok is egyértelműen az átlag angol polgár, asszem tolkien konkrétan le is írta ezt

Előzmény: Bateman (11262)
Bateman Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11263

Fortitude s01 - tegnap botlottam bele ebbe a soriba az HBO Max-on. nem is hallottam róla, pedig 3 évada van már. marha érdekes az alapsztori. északi sark közeli kis városban 700 ember tevékenykedik a címadó kisvárosban, kiemelkedő jó létben, erőszakos cselekedet szinte nincs, a rendőröknek nem nagyon van dolga a városba tévedő éhező jegesmedvék által okozott veszély elhárításán túl, egyszer csak gyerekek játék közben a kiolvadó permafrostban találnak egy mammut maradványt. egy darabot elcsennek belőle, mire másnaop az egyik gyerek kvázi kómába esik. két bányász is rátalál, egyből a könnyű keresetet látják benne, ezért teherautóra pakolják és megpróbálják a helyi kutatóállomásnak elsózni. közben történik két haláleset, látszólag mindkettő medvetámadásnak tűnik, de azért érezhető, hogy mégsem az, csak annak akara a helyi rendőr beállítani. megismerünk menet közben pár központi karaktert és azok motivációit bizonyos témákban, ami eléggé érdekfeszítővé teszi a történetet. van benne misztikum, thriller és krimi szál, meg némi dráma. két rész után elég faszának tűnik. látta esetleg innen már valaki?

Bateman Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11262

én is kiakadtam azon az ikebana hajzaton a gyapjas lábú (én inkább annak hívom őket, nekem ők nem hobbitok) lányok esetében:) viszont a második rész már tökéletesen hozza azt, amit szerettem volna ettől a soritól. jók az orkok, Durin hatalmas, pozitív meglepetés volt, bár az asszonykája esetében megint nem értettem a színesbőrű színész beleerőltetését, nagyon kilógott megint. de mindegy, ezen már csak legyintek. Khazad Dúm fénykora valami elképesztően sikerült, mekkora a kontraszt a GYU-ban látható orkok által bevett oszlopcsarnok és e fénykori állapotok között! zseniálisan csinálták meg. a minőség egyelőre kifogástalan. az égből érkezett jövevény is marha jó, a felhorkanására elhajló fák bazi jók voltak. a föld alól támadó orkok is jó ötlet, a kunyhó harc meg egyenes tökéletes volt. egyszóval nekem totálisan hozza a hangulatot és a történet is jó. csak így tovább.

Előzmény: papaIDE(i)G (11258)
tt-ths Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11261

FAUDA 4. évedról tudtok valamit?  IMDB-n már ott van a 10. részig a sugárzási időpontok, de a netflixen nincs sehol.

Kuusamo Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11260

Huhhh, ez nekem nagyon bejött anno...bántam is, hogy nem lett 3. évad :(

Előzmény: ohlulu2 (11257)
Kuusamo Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11259

Tokyo Vice

10/7

Jó kis sori ez, ráadásul lesz 2. évad...várós!

Sárkányok háza 1-3. rész

Egész jó eddig. Hozza a Trónok harca feelinget, bár bonyolultnak egyelőre nem túl bonyolult a sztori...könnyed kis esti nosztalgia :)

papaIDE(i)G Creative Commons License 2022.09.12 0 0 11258

Továbbra is kitartok a Power of rings mellett.
Szépen épül fel a másodkor. Tök jó látni Isildurt ifjan (ő vágta le Sauron kezéről az "egy gyűrűt" a másodkor végi csatában) az orkok végre nem csak ilyen zombi féle rút, de nem valami ijesztő lények, rendes tervük van. 
Nem, ez nem a Gyűrűk ura, ez egy sorozat, és annak jó.A párbeszédek is arendben vannak, sztem nem gagyi.
Persze van pár dolog ami zavaró....pl. a hobbitok (akkor is így hívom ha nem azok) hajában azok a termések...pff...vagy olyan a járásuk, mint valami csípőficamosnak:-))

ohlulu2 Creative Commons License 2022.09.11 0 0 11257

mindhunter

s1 e1--e5 alapján

folytatásos serial-ok között viszonylag jó, dehát az nem egy mérce, mivel a folytatásos sorozatok (talán a minisorozatokat ide nem értve ) szinte mindegyike kegyetlenül vontatott csinálmány.

a Mindhunter is.

Más hibákban mértéket tart:)... az első 2-3 epizód szájbarágós, utána e tekintetben javul... szerencsére csak ritkán nyálas ... a logikai hibákat igyekszik elkerülni*... klisék itt-ott, de legalább csak pillanatokra...

Nem folytatom (a sorit sem, ezzel az öt epizóddal beérem).

* éppenséggel a 4. részben (a kutyás férfi gyanúsítás alóli mentesülésének módja a szemétdombon talált szőke lány ügyében) elhibázott.

(ha viszont a Hídra visszagondolok, a hideg kiráz, mit összebarmoltak abban...)

Bateman Creative Commons License 2022.09.11 0 0 11256

megnéztem. engem nem győzött meg. nekem nem tetszik ez a világ, amit a dizni teremtett a sw-nek. klisés, mindenhol a korábbi filmekben használt panelekkel operálnak, ami maguktól raknak hozzá, az egyszerűen szánalmas, leépíti mindazt, amit Lucas létrehozott. de erről sokat beszéltünk már a SW topikban. egyszóval én már nem várok semmit ezektől a filmektől, sorozatoktól.

Előzmény: Biga Cubensis (11255)
Biga Cubensis Creative Commons License 2022.09.10 0 1 11255

ha megvan még a dizni+-od, van most egy Andor betekintés ~9perc, azt látva előre nem szarom le :)

Előzmény: Bateman (11253)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.10 0 2 11254

most nézek egy sorozatot, the good doctor, egy autista fiatal doktorról szól. érdekes... én is egy kicsit autista vagyok (az aspergert nevezték régen gyenge autizmusnak, én gyenge aspergeres vagyok). ahogy nézem a filmet, felmerült bennem, hogy vajon miért küzdök én ez ellen, azaz miért próbálok (bár nem sok sikerrel) "normális ember" lenni, miért nem szarom le az egészet? persze így se vagyok normális, de még jobban le kéne szarnom :) érdekes, hogy ettől a gondolattól már napok óta valahogy egyre jobban érzem magam :)

amúgy a sorozat egy dél koreai sorozat usa remake-je, és a dr house készítői csinálták.

mondjuk azt kétlem hogy létezhet ilyen autista aki profi orvos lehet... főleg sebész...

Bateman Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11253

ki nem szarja le a dizni SW projektjeit?:)

Előzmény: Biga Cubensis (11251)
2robot2 Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11252

Rings of Power ep03

jajj... spoiler> egyik főhős egy szaros medált ellop, mire megpofozzák, erre NYOMORÉKKÁ tesz 2-3 embert... fúbakter, ez aztán totál távol van a tolkieni szellemiségtől...

az orkos rész mondjuk nem volt rossz, bár az se GYU stílus...

a tündés rész meg csak szimplán rosszul volt megírva és rendezve, zavaros összevisszaság...

Biga Cubensis Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11251
Biga Cubensis Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11250

Én érzek némi elfogultságot, hogy ami GYU feldolgozás, annak jobban kell drukkolni...

Fura, hogy az ez új Galadriel aki a main character, másnál nem veri ki a biztosítékot. Nem csak a casting, hanem az, hogy nem sok karakterfejlődés látható, rögtön úgy kezdünk, hogy ő egy női Geralt. Én nem értem CG-n kívül mire ment el ez a sok pénz...

Bezossal nekem semmi bajom egyébként, hiszen ő mentette meg a The Expanse-ot is, lehet pont emiatt vártam többet ettől is.

Előzmény: Bateman (11248)
divaoni01 Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11249

„Elon Musk nem jön hozzám tanácsot kérni, hogy hogy valljon kudarcot a twitter megvásárlásában, és én se megyek hozzá ha film-, sorozat- vagy irodalomkritikát akarok hallani”.

https://telex.hu/szorakozas/2022/09/10/a-gyuruk-ura-a-hatalom-gyurui-amazon-sorozat-kritika-harmadik-resz

Amúgy is egy seregnyi témát fel lehetne hozni mikor Musk barátunknak épp nagyon nem volt igaza, de hagyjuk. Persze ettől függetlenül töretlenül bízunk benne, hogy megmenti a földet, felvirágozatja az űkutatást, forradalmasítja a közlekedés stb stb., mert hát ki ha ő nem?:)  

Különben meg nyilván a tied a többségi álláspont ez ügyben. A magam részéről pusztán reménykedem, hogy a Musk féle véleményvezérek nem veszik el Bezosék kedvét a további milliárdok elköltésétől a Tolkien feldolgozások ügyében.  

Előzmény: Biga Cubensis (11247)
Bateman Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11248

Mivel Bezost utalja, mint a szart, nyilvan ot ekezi ezzel. 

Előzmény: Biga Cubensis (11247)
Biga Cubensis Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11247

Nálam is, csak fordítva :) Szerintem kaszálom is a GYU sorit, tegnap elaludtam rajta, ha össze kéne foglalnom mit láttam 3 részben, bajban lennék, hogy mi történik, ki-kicsoda.

De még Elon barátunknak sem tetszik :)

Elon Musk szerint Tolkien forog a sírjában a Gyűrűk Ura-sorozat miatt

https://24.hu/kultura/2022/09/06/elon-musk-gyuruk-ura-sorozat-a-hatalom-gyurui-kritika-tolkien-galadriel/

Előzmény: divaoni01 (11246)
divaoni01 Creative Commons License 2022.09.10 0 0 11246

Thx, ezzel perfekten pótolható a sprituális háttére a franchise-nak.

Amúgy a harmadik részek után nálam tovább nyílt az olló a két fantasy közt a Tolkien ihletésű javára.

Előzmény: 2robot2 (11244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!