Egy pvc csőbe akarok beletenni egy gumirudit ( nagoya na 771 ) , tripleg lábakhoz csatlaoztatva . A lábak a pvc csövön kívülre kerülnek , a nagoyát védeném a csővel az időjárás ellen .A csőben vezetném a h155-ös koaxot a belső térig .
A gondolt cső anyaga jó antenna tartónak, ha az alábbiakat jól gondolom! Mert pár dolog megkönnyítené a tanácsadást, ha picinyt többről nyilatkoznál. Ilyeneket: A műanyag cső belsejében, egy huzalból készített vertikális antennát helyeznék el, ami több sábos RH antenna lenne. A Cső belsejében el kellene férnie a többsávosság okán a huzalok közt beforrasztott tekercseknek. Az össz magasság úgy vagy 12 métert súrolná, és természetesen kitelepülés alkalmával a tömegközlekedési eszközökön szállítható legyen!
(No, nekem "elméletben" megvan az antennám. Azaz terv. De a PWC vízlefolyó negyvenes cső esetén jól gondolkodol. OM-ek kipróbált "arany fokozatú" tapasztalat: Még az üvegszálasnak mondott horgászbot anyagot is nagyon sasold meg, mert már az üvegszálhoz (ami ideális anyag) a mechanikai javítások okán már sok esetben kevernek szénszálat, ami viszont rettentően rontó hatássak van egy vertikális antennára.
No, végűl is milyen antennához kellene ez a 40-es lefolyó-cső?
Köszönöm válaszaitokat. Sajna csatlakozóm még nincs hozzá, valószínű gyártmányolnom kell hozzá. Rozsdamentes acél, réz, teflon, eszterga akad. Munkaidőben... :) Én akkor is úgy gondolom, hogy 70MHz környékén mehetett, és mivel izgat a 6m -res sáv, mobilban, ezért bütykölök. Belefér. Üdv.
A matricája egyértelműen Dagger. Lehet valami kissorozatú rendelésre gyártott. Boldogult Lak Feri korábban sok egzotikus kivitelt csinált.
Nekem van (volt?) repsávos kivitel. Valamelyik kreskedelmi rádiónak csinálták pár 10 db-os szériában. 110-135 MHz-es. Bár annak a cimkéje is ilyen volt.
Akkor viszont nem értem. Sose volt 2m -res rendszerünk. Holnap feldobok ide képet, hogy milyen stabil antennákat használtunk. Annyit tudok, hogy BRG rádiók voltak, FM 4w,half-duplex, és 70M MHz környékén ment. ( vízművesék )
Ismeri, emlékszik valaki erre a mobil antennára? Ma találtam... és szeretném életre kellteni. Valószínűleg 70 MHz környékén dolgozott annó, viszont én a 6m -t venném célba vele.
Viszont láttunk mi már Somy videókamerát, meg Panascanic telefont eleget.....
Meg olyan kézirádió antennát nagynevű utánzataként, aminek az alsó tekercse 0,15-ös drótbul volt az 1 mm-es helyett. Forrasztás helyett csak taknyolva a tuskóhoz. De csak azért, mert a műanyaga hőre lágyuló volt, így a dzsunkás se merte rendesen megforrasztani. Jobbkézzel a bal váll felett röppályára tért a kuka irányába.
Életem legjobb öt pár zokniját Veresegyházon vettem egy hétvégi piacon összesen 300Ft-ért, és a nő firkantott egy nyugtát is hozzá. Dolgoztunk aztán egy budapesti butiknak is, ahogy egy pár olasz zokni 8000 Ft volt, de mondta a tulaj, hogy volt aki öt párat vitt egyszerre. Antennákkal meg úgy vagyok, hogy a Maxwell-egyenletek márkajelzés invariánsak.