Keresés

Részletes keresés

bokor Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2852
Hát, mi figyeltünk rá anno. Össze is jött minden, zenetagozat, remek tanítónénik, de tényleg, klassz szülői gárda, ami a nagykönyben meg van írva, minden. Aztán negyedik után elvittek egy adag jó képességűt, és érkezett a helyükre egy csomó új gyerek. A felsőben a tanárok sem voltak már remekek (mélységes tiszteletem Márta néninek, Gyöngyvér néninek és minden némettanárnak). Nyilván hatodik után menekült, ki merre látott.
Saját gyerek most hetedikes, húzza a belét maga után a nyomorult, annyit tanul, de azt mondja, nem baj, mert végre. És végre olyan osztályban van, ahol nem ciki tanulni, ahol lehet dolgozni.
Nesze neked integráció. Egy idő után szükségszerűen szegregálódik a dolog. Csak nehogy valami illetékes ideolvasson, és végképp megszüntesse középiskolában is a felvételit és körzetesítsen, mert akkor kész, vége.
Jöhetnek a mókusok.
Előzmény: noaaa (2843)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2851

hogy pl. az oviból kivel kerül egy osztályba,"

az enyem most megy suliban,az iskolavalasztas kellos kozepen vagyunk....Ezer szempontot kell figyelembevenni,megprobaltuk azt is,hogy legyen olyan az osztalyban ,akit ismer az ovibol,de egyszeruen ezt felulirta sok mas szempont....Nem tartom tragedianak,ha nem megy vele senki azonos sulibol,egy "normalis" gyereknek 1 het alatt lesznek uj baratai.Igaz,konnyebb lenne,ha lenne,de nalam fontosabb szempontok is vannak:( 

Halvany foglalmam nincs meg az osztaly osszetetelerol,ugyhogy az sem szempont mert zsakbamacska

Előzmény: Babco (2841)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2850
milyen kovek???? A mas nevelest igenylo gyerekeknek vannak jogai,a tobbinek nincs.Ezt mar hallottuk mostanaban sok helyrol...
Előzmény: Törölt nick (2849)
Lovászi Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2848
Érzékeny? Normális? Zenész ;-)
Az én nagylányom is énektagozatos osztályba járt, és semmi de semmi baj nem volt a fiúkkal, max. annyi, hogy nem verekedtek annyit mint a fiamék a nyelvtagozatos osztályban :-)
Előzmény: krisztikan (2846)
Lovászi Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2847
Dalmának van egy osztálytársnője, akinek a farsangi jelmezét nyilván Euro-Disney-ből kellett hozni, mert hercegnőmániás a kiscsaj. (Igen menő jogász apuka második alomból származó csemetéje.)
Mindig, minden versenyen indul, nem csak iskolai, hanem vers, mese, zongora, tánc is. Anyuka széles nyelvcsapásokkal halad előre tannéninél, pl. megbeszéltük tavaly, hogy pedagógusnapra az osztály közösen vesz ajándékot. Naná, hogy anyuka óriási ajándékkosárral érkezett reggel, malomkeréknyi csokor + kicsilány külön verset is tanult. Amikor kezdett kifolyni a nyál az osztályból, eljöttem...
A kiscsaj még egyetlen osztálykiránduláson sem volt a gyerekekkel, mert mindig valami versenyre készül aktuálisan... A helyesírásira enyém is ment, akinek aznap reggel volt egy kis hőemelkedése, így csak magára a versenyre vittem be suliba. Enyém meg a többi 3 halál nyugodtan várakozott a terem előtt, ez a szegény kislány meg halálsápadtan álldogált, kérdeztem rosszul van-e, mondta, hogy nem csak fáj a gyomra, mert izgul, hogy nem lesz első...
Kérdeztem Dalmát, hogy kivel szokott játszani ez a kislány, úgy nézett rám a gyerekem, mintha nem lennék 100-as, és mondta, hogy senkivel. Utálja az egész osztály szegény gyereket...
Előzmény: piglet (2845)
krisztikan Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2846

Nesze neked integráció!  Szerintem az idézett hozzászólás nem egészen Cuncikákról szól. A nehéz természetű, magatartászavaros, esetleg enyhe értelmi fogyatékos gyerekekről. akik együtt oktathatók. Az én legnagyobbik fiam egy ilyen osztályba járt, s igazán nagyon jót tett neki, érzékenyebb, figyelmesebb lett ettől, s megtanulta a konfliktusait is kezelni. A kicsi egy "elit" osztályba jár, s számomra sokkal elfogadhatatlanabb értékrendet hoz haza. Sokat dolgozunk rajta, hogy ne torzítsa őt.

És DE! 1-4.-ben a tanító a legfontosabb. Millió módszer van arra, hogyan kezeljék a sokféle gyereket. Személyes tapasztalatom szerint nem csak a kutya meg a gazdája közt lesz hasonlóság az évek múltával, hanem a tanító meg a tanítványai között is.

Az ének tagozatról meg annyit, számomra rettenet, hogy 2-3 fiú jut huszonvalahány lányra. Az meg milyen pasi lesz?

piglet Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2845
Cuncika már most szív, képzeld el, hogy milyen érzés osztályelsőből visszacsúszni a középmezőnybe; képzeld el milyen, ha nincsenek barátaid az egyetlen, az idén érkezett totálisan kezelhetetlen kiscsaj, akit amúgy mindenki utál.
Ezek nem megvásárolható dolgok, viszont lelkileg rombolóak.
Előzmény: noaaa (2844)
noaaa Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2844

Még csak az sem biztos, hogy Cuncika (:-)) valaha az életben is szívni fog. Az ilyennek mindent, mindenhol megvesznek, aztán majd férjhez megy hasonló körökből, és akkor majd a férje vesz meg neki mindent, mindenhol. Ismerek én is több ilyen Cuncika-műfajú kisdedet...

Előzmény: piglet (2842)
noaaa Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2843
Ez teljesen jogos és szerintem minden gondos szülő nagyon figyel is erre. Nekem is a legfontosabb szempontok egyike volt, csak az ezzel a legnagyobb baj, hogy igazából az osztály még ismeretlen részének tekintetében nem tudhatod előre, mire számíthatsz - pláne az évek múlásával. Nekünk végül sikerült tényleg jó közösséget találni minden szempontól - de már írtam arról a bizonyos egy kislányról ("sztárcsemete"), aki egymagában képes megmérgezni a mindennapjaimat a viselt dolgaival. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha egynél több problémás gyerek hatásait kellene kiküszöbölnöm otthon. :-))))
piglet Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2842
Na ja, mert a szülők nem szeretik megtanítani gondolkozni a gyerekeket. Kicsit túlóvjuk őket, kicsit túlzottan buborékba próbáljuk őket tenni.
Mindkét gyerekem osztályában van néhány anyuka, aki pánikrohamot kap attól, hogy az ő aranycsillaga nélküle menjen kirándulni, vagy bárhová. Az első nátha után közli, hogy úszni ne járjon, mert megfázik. A lányomnak van egy osztálytársa elvált szülők gyereke, ami alapvetően nem gond, végülis az én két nagyom is az első házasságomból van, de és itt jön a DE. Heti váltásban van a szülőknél, akik úgy gondolják, hogy a pénz és a tárgyi javak a minden. Ergo a kiscsajnak kb 2 havonta új iskolatáskája van, naná, hogy a legújabb divatnak megfelelő. Anyuka és apuka is jó külsejű, alakukra adó emberek. Ehhez képest a kislány egy gombóc, nem bébiháj, hanem kövér. Járt úszni, 1 hónapig, utána elege lett, és naná hogy nem kellett mennie, most jár táncolni a lányommal együtt, de még nem volt olyan edzés, ahol ne üldögélt volna a mozgás helyett. És ezt simán hagyják neki a szülők, mert jaj szegény Cuncika. Cuncika elsős korában még tudott teljesíteni, de egyre jobban lemarad, pedig a szülők szeretnék 8 osztályosba átvinni, természetesen csakis valami menő suliba. ÉS ki szív a végén, a gyerek.
Babco Creative Commons License 2009.04.02 0 0 2841
Olvasgattam az iwiwes fórumokat, találtam egy érdekes hozzászólást:

"Én is azt gondolom, mint egy általánosban tanító tanár, hogy nem vesszük el a gyerek kedvét a tanulástól.
Konkrétan megfeszülünk, hogy minél érdekesebb, változatosabb módszerekkel tanítsunk, mert sajnos a mai gyerekek nem igazán tudnak koncentrálni, elgondolkodni dolgokon. Nagyon nehéz nekünk is, tanároknak! És én őszintén sajnálom az osztályokban azt a 4-5! gyereket, aki nem lusta, hogy valamit megpróbáljon megérteni!
Úgyhogy mindig csak a tanárokat, tanítókat nézik iskolaválasztáskor, pedig sajnos az osztály összetétele is fontos!
Nálunk van ének tagozatos osztály, és ott mindig magasabb a színvonal egyszerűen azért, mert azok a gyerekek érdeklődőbbek, igyekvőbbek. Talán azért, mert a szülő már az osztály választásakor is többet akart. Szóval a "sima" iskolán belül is érdemes megnézni, hogy pl. az oviból kivel kerül egy osztályba, ill. hogy milyen tagozatok vannak abban az iskolában. Nem csak a több ismeret miatt, hanem hogy ott azért kicsit válogatják a gyerekeket."
krinyi Creative Commons License 2009.04.01 0 0 2840
Sajnálom, fogadjátok részvétemet!
Előzmény: Törölt nick (2837)
Benibuc Creative Commons License 2009.03.31 0 0 2836

Jaj, de jó ez a vers! :)  ( a legviccesebb benne a sárgarép')

Én is kinyomtatom és este felolvasom a fiúknak! :) :)

Előzmény: Dogfüggő (2831)
foldiroberta Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2835

Szia!

Nekem van egy nagyon ügyes barátnőm!

Előzmény: krinyi (2822)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2834
Örülök, hogy tetszik!  : )
Előzmény: noaaa (2833)
noaaa Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2833

(Ha ez Téged megnyugtat, hát legyen. :-)) Ennyire nem izgat a téma...)

Dogfüggő, köszi, ez tényleg kedves, ki is nyomtatom!

Előzmény: Lovászi (2832)
Lovászi Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2832
Tanultam addiktológiát, eléggé tisztában vagyok a pszichés hátterével, a napi 1 üveg dohányosnak is kevés a függőséghez ;-)
Előzmény: noaaa (2829)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2831

Varró Dániel: Nyúl tavaszi éneke

Mert, jaj, a nyár, mint lepke röppen
és ősszel minden oly riadt,
és télen sűrű, lassú ködben
dideregnek a nyúlfiak.

Tavasz, te cuppanásnyi szikra,
ha tappancsod a sárba lép,
vidorság száll a kis nyuszikra,
s megédesül a sárgarép’.

Bajuszt pödörsz a napsugárból,
s ugrálsz, mint gyönge, lenge nyúl.
Ó, jaj, tavasszal szép a zápor
és sokkal később alkonyul.

Hm?     : )

Előzmény: noaaa (2830)
noaaa Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2830

Teljesen más téma:

Tudnátok-e olyan tavaszi témájú vagy tréfás verset javasolni, amelyiket alsós gyerek könnyen megtanul, és irodalmilag is színvonalas? Ne legyen se túl hosszú, se túl rövid... :-))). Persze én is gondoltam párra, de valahogy egyik sem az igazi...

noaaa Creative Commons License 2009.03.30 0 0 2829

Off

Utolsó offolás. :-)). Igazából persze ez így mind pontatlan, hiszen az alkoholizmus egy nagyon összetett jelenség és úgy tudom, hivatalosan sincs általános érvényű definíció rá. Szerintem ott fogható meg, hogy akkor nevezhető annak, ha - még ha enyhén is, de - testi, lelki, mentális tüneteket okoz. Hogy ezt milyen mennyiség idézi elő, az egy csomó mindentől függ, mint pl. az illető egészségi, szociális helyzete, testi, szellemi állapota, genetikai hajlamosító tényezői stb. - de a rendszeresség nyilván mindenképpen megvan, hiszen ez a függőség legfőbb ismérve.

Na, így már jobb???? :-DDD Lehet olyan ember, akinek a fentiek tükrében napi rendszeres egy üveg okozhat tüneteket, pláne, ha mellette pl. erős dohányos stb.

On

Előzmény: Lovászi (2828)
Lovászi Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2828
Háááát, szerintem meg a rendszeresség önmagában nem elég, kell hozzá a mennyiség is...
Nagyapám pl. soha nem tudott lemondani a minden érkezés után megivott 1 pohár fröccsről, de soha nem gondoltam volna rá úgy, hogy alkoholista... A napi 1 üveg sörben lévő alkohol mennyisége amúgy annyira kevés, hogy kizárt a függőség kiváltása.
Előzmény: noaaa (2827)
noaaa Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2827

Off

Éppen én is ezt akartam írni: a rendszeresség a lényeg. Ha valaki pl. nem képes lemondani a napi 1 üvegről, szerintem már az is annak nevezhető. A rendszeresség miatt folyamatos a vér alkoholszintje, ennek s kis utánpótlás is elég. Míg aki egyszer kileng és megiszik egy nagyobb mennyiséget, de máskor nemigen, az nem alkoholista.

On

Előzmény: Törölt nick (2824)
.Ditta. Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2826
Szerintem nem annyira a mennyiségen, mint inkább a rendszerességen van a hangsúly, ill. azon, hogy jelentkeznek-e elvonási tünetek akkor, ha a rendszeresség megszakad.
krinyi Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2825
Köszi, írtam!
krinyi Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2822

Kicsit off

Valaki tudna nekem ajánlani olyan személyt, aki gyerekeknek szóló verseskötet illusztálását válallná? Hol keressek ilyen embert??? Kezdő is lehet!

piglet Creative Commons License 2009.03.29 0 0 2821
:) az a legnagyobb gond ezzel, hogy nem akarok negyedik gyereket.
Előzmény: Gabiiiiii (2820)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2820
te fozol,en mosok?? Ez milyen?
Előzmény: piglet (2819)
piglet Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2819
:) a gyerekeimhez sem kell már felkelni. Találj ki valami vonzóbbat :D
Előzmény: Gabiiiiii (2817)
Pamina Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2818
A Kossuthon épp ma volt egy műsor arról, mennyire nem tudunk a pénzzel bánni. Ennek az oldalnak a tulaja: http://www.gazdagnok.hu/ beszélt arról, hogyan is kéne gondolkodnunk nekünk, nőknek a pénzről.

Majd még gondolkodom rajta :)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.03.28 0 0 2817

nem akarsz orokbefogadni?:)

hozzam mar ritkan kell ejszaka felkelni,na???

Előzmény: piglet (2816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!