Érdeklödnék valakinek van -e red top, revita, springbell termő fája egy kis részletesebb infót szeretnék mint amik le vannak írva róla pl személyes tapasztalat ,velemény .
Na igen, egy hasonló választ szerettem volna. Mármint, hogy teljesen "kinyírja" a fát és a terméseket, mint a szilvánál. Vagy azért nincs ennyire drasztikus hatással rá. Mert nyilván a vírus előbb-utóbb benne lesz a fában, csak kérdés, hogy milyen hatással lesz rá.
Mert nem látom úgy feltüntetve az őszibarack fajtáknál sehol, hogy vírus rezisztens vagy nem, mint a szilvánál vagy akár a kajszinál. Úgy olvastam, ősziből nincs is nagyon vírus rezisztens. Ebből is gondolom, remélem, őszi esetében talán nem okoz ekkora a problémát a vírus. Bár az, hogy eleve így vegyen meg egy fát az ember, hogy ezt tudja, bármikor kivégezheti a vírus, azért nem jó dolog. De hát ez ilyen, gyümölcsfánál, főleg a csonthéjasoknál sosem lehet biztosra menni.
Ha jó erőben tartod a fát (megfelelően és vastagon táplálod + rendszeresen öntözöd), valamint nyári metszéseket is beiktatsz (a megfelelő fényellátottság miatt), és kellően (időben) megritkítod a termést, akkor a Redhavennél nem fog gondot okozni a vírus.
Nem kell túldimenzionálni (ezt) a vírust (sem), néhány érzékeny fajtát leszámítva, együtt lehet élni vele.
Az őszibarackra mennyire van hatással a sharka vírus? Szeretnék ültetni tavasszal egy Redhavent. De a kertben van egy valószínűleg vírusos Gönci kajszi, aminek azért még adnék minimum 1 évet, hogy mire jut. Merjek így ültetni a kertbe őszibarackot? Köszi a segítséget!
2018 egy jó év lett volna, csak én akkor ültettem a fáimat. Volt amiről csak akkor, az ültetés évében szedtem termést. Na hátha idén! Ami idénre se hoz eredményt, azt átoltom.
Baj van vagy csak lesz cáfoljatok meg kint voltam az őszibarack ha jól mondom rügypikkejek megnyilóban látni a fehér bojtokat ilyenkor ilyet még nem láttam csak vakarom a fejem.
Írták többen a 2019. évet, mint ami jó volt. Most megnézegettem az akkori hőtérképeket, és azok alapján, akkor is voltak igencsak meleg napok januárban, februárban.
Idén még akármi is lehet. Talán ott a Mecsek lábánál nem is lesz már komolyabb lehűlés.
: ) ... na ez jó kérdés . Mivel tavaly szinte minden fagyott amin maradt azon közepes termés volt így az idén mindenből jó termést várok és persze jó bevételt is . Hogy mi lesz belőle az majd kiderül .
Amúgy tényleg korán vagyunk nálunk az udvarban kinyílott a hóvirág . Volt mikor március közepén nyílott csak ...meg volt mikor január közepén .
A kártevö atkák természetes ellenségei katica bogarak ,ragadozó atkák,zöld fátyolka, ragadozó poloskák .Én nem azt mondtam hogy sas v egerészölyv v bármi nagytestű ragadozó madár támadta a seregélyt hanem az ösztönszerű félelem miatt kerülték ki pl vadon élő oroszlánhoz te se mégy oda meghuzni a bajuszát mert ugye nem vagy prédája.
Szomorú vagyok ahogy vélemenyezel.Lehet igazad van golýát láttam nos ez a gólya ült a fa tetején szüret elött és jött a sergély invázió amugy egyenes röppáĺyájukba belevágtak egy hatalmas kanyart biztos megiedtek a gólyától és 500 méterre odébb lecsaptak a szőlőre holot körös körül ültettvény található.Meggyesbe szintén ki van helyezve 3 gólya 1.5 m szárnyfesztávval söt a ģáz ágyútol de még a mesterséges vércse hangtól sem félnek.
Nincs ez átgondolva az eu részéröl a hatóanyag kivonásokkal kapcsollatban nincs más alternetíva pl kivonják a bio alapjaként ismert réz formulációkat mert nagy a talaj nehéz fém terhelése v csökkentik vegetacióban a kijuttatható mennyiséget kérdem én két hetes folyamatos esőzés meg 20 fokos lehülés hatására majd ismét 38 - 40 fok kialakulásakor nem alakul ki fertőzések garmadája érdekes ilyenkor megvizsgálni a gyomnövényeken vastagon megjelenő lisztharmatot vajon ilyenkor a "bio" szerek alkalmasak a védekezésre mikor rendelkezésre álló vegyszerek sem érnek semmit és megy a tüzoltás.Bocsánatott kérek de a bio gazdálkodásnál nem szaporodnak fel a kártevők v kórokozok egy pl szőlő ültettvény mellett lucerna föld a szőlő gazdája kérdi tőlem mivel permetezzen mert tiszta atka a szőlő mondom neki gyalogoljunk bele a lucernába és lám csodát tele van katica bogárral és ez mit jelent tele van atkával is és hiaba permetez átmegy a szőlőre a válasz akkor ... asszameg.A kórokozok v károkozok nincsenek egálba a természetes ellenségeikkel A seregély vedett madár 1000000 seregélyre jut 1 na jó legyen 3 sas.
Van még egyáltalán olyan hatásos szer, amiről nem pedzeget az EU valamit? Tavaly a növényvédős boltban, a tulaj azt mondta, a Tebu hatóanyagú szereket is ki akarják vonni a forgalomból.
Felvetetted a tavaszi fagyokat. Időt nyerhetsz, ha nem sietsz a metszéssel. Továbbá ha akadályozod a talaj melegedését, takarással. Előbbi biztosan nem lehet nehéz feladat, de azzal az egy fával, utóbbi is könnyen kivitelehető.