Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
2hete találkoztam egy bogárral az ágyban- mérete kb. 3mm- , viszonylag gyors volt a tempója, feketés barna volt, és a párnám alatt bújt meg.(reggeli órákban)
Rá egy pár napra a függönyön láttam egyet, ami már nem feketés barna volt, hanem átlátszó sárgás, őt már le is tudtam fotózni. A mai reggelen szintén találkoztam eggyel, ami már a sárgás fajtához tartozott, viszont jóval kisebb volt, mint az előző sárga.
A képet csatoltam, ez egy felnagyított kép.
Kérlek segítsetek beazonosítani, hogy mi lehet ez, mert a hideg ráz tőlük!!!!!!
Miféle bogár lehet ez? Mind a kettő ~1cm hosszú, lassú mozgású, és az ágyneműtartóban találtam. Találtam az első képen látható bogár színével és méretével egyező kinyílt tokot is...gondolom abból jött ki a második képen látható bestia.
Igen, van virág a szobában,(ne kérdezzétek a fajtáját, nem értek hozzá), de erre még nem gondoltam. A földjük cserélve volt 2-3 hónapja, lehet abban volt valami!? :O
HA belocsolom azzal a permettel kihalnak ezek a kis drágák?
Nagyon kihoztak a sodromból ezek a kis dögök, úgyhogy gondoltam megkérdezem az okosabbakat.
Szóval ami jellemző:
Főleg este jönnek elő amikor a gép előtt ülök, tapadnak a monitorra (átlag 4-5 repked itt folyamatosan). Raid nem segített, csak átmenetileg. Csapdára nem reagálnak (homemade 2 literes üvegbe édes cukros víz). A hétvégén a szekrények mögött találtan egy pár halott egyedet, ecetes-domestosos ízzel kisikáltam az ablakok kereteit, és a szekrény alatti részeket is, de mindhiába, újra itt vannak.
Iszonyatosan könnyen szét tudom kenni a monitoron, ezért is idegesítőek, mert folyamatosan tisztogatnom kell azt is, kis szárnyuk van, de a képen jól látni...
Miféle jövevény ez a képen látható 3-4 mm hosszúságú állatka? Portetűre gondolnék, de nem látom a hosszú csápjait. A lepedőn jelent meg az első darab,majd az ágy réseiben találtam többet is :'(. Mászik, nem repül.
Sziasztok! Esetleg valaki tudja ő kicsoda? Izéke elég vadul belém akarta döfni a fullánkját ami nagyon hosszúnak látszott... Habár lehet, hogy ez csak ijesztgetés. Köszi! Ági
Köszönöm a választ.Nem volt más választásom,mivel a szobában halálra ijesztették a családot,de ha kiengedm őket akkor halálra dermednek!!Így viszont gyermekem beviszi őket környezet órára tanulmányozni.
Mondjuk én azt is gombostűre szúrnám, aki manapság, a digitális fényképezőgépek korában rovargyűjteményt készít. Kizárólag tudományos céllal, múzeumokban van létjogosultsága.
És mindenféle gyűjteményre, növényekre is igaz, hogy ha már gyűjtünk, először határozunk, utána preparálunk. Különben akár védett élőlényt is elpusztíthatunk.