Keresés

Részletes keresés

Artúr Doki Creative Commons License 2011.11.17 0 0 4701

Ventspils-Atomerőmű:

Sanya U.Z. Creative Commons License 2011.11.17 0 0 4700

Szia!

Csak a tisztán látás végett, semmi kötekedés.

"A zetések a bajnoki évben voltak sokan, amúgy saját bevallásuk szerint kinőtték a kosarat, s fociban akarnak meghatározók lenni. Ezt a 3 nagy kosártábor nevetségesnek tartja."

Melyik oldalon vagy kivel beszéltél  személyesen, aki kompetens volt ebben a témában?

Előzmény: norbertomomo (4684)
Firebreather Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4699
Igen,ez így volt. Ez föleg azoktól az arcoktól jött,akik korábban kussoltak azon felvetésünkre,hogy mi lesz a körmendi meg a szombathelyi túrával. Egyébként az Általad említett eset majd az azt követô meccseken történtek verték ki többünknél a biztosítékot,ezekböl lett a házon belüli összezördülés. Sajnos nálunk is van néhány faszkalap,akinek csak a pofája nagy, én sem örülök neki, elhiheted.

Ezt a kérdést a végén nem igazán értettem. Pontosan mire céloztál?
Előzmény: norbertomomo (4693)
PisztolyP Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4698

Mi legyen?

Előzmény: norbertomomo (4697)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4697

Mi van az olajkk.hu-val? :)

Előzmény: PisztolyP (4691)
realfan Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4696

"Ha viszont Szombathelyt szidták, s a körmendiek átvették, nah az megint csak érdekes..."

Ilyen - természetesen - nem történt.

Előzmény: norbertomomo (4688)
kisloszos Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4695

Miért tennék ezt? ->próbálták áthozni a "mindenkit utálunk" stílust

Jól sejtem, hogy a 2009-es kupa döntőre gondolsz? Ott emlékeim szerint egyáltalán nem foglalkoztunk ilyennel, max a Lacikát szidtuk, de ilyen téren homályosak az emlékeim arról a hétvégéről!:)

Előzmény: norbertomomo (4688)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4694

Átfedés úgy gondolom van, ugyanúgy, ahogy a körmendieknek is a Halisokkal. Ezért is sokan nem értik, minek a feszültség, mikor amúgy hétköznap mindenkinek van körmendi ismerőse, ugyanúgy, ahogy nekik is Falcos.

Amúgy megfordítanám a dolgot. A GWA-t egyáltalán nem érdekli a kosárlabda, ezáltal szerintem kimondható, hogy nagy általánosságban van átfedés, de a fő arcokat egyik táborban sem a Halisok adják. :)

Amúgy te milyen szurkoló vagy, hamár? S hogy keveredtél ide? :)

Előzmény: szerjogin_szu (4690)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4693

Érdekes volt, mert úgy kezdtétek, hogy ti mindenkivel semlegesek lesztek. Aztán mire odaértünk hozzátok, már ment a szidás, meg arcoskodás, pedig az égvilágon semmit nem tettünk érte. Nem zavar amúgy, csak gondoltam megosztom. :)

Ha mindenki ott van a lelátón, miért fogytak el a képek a topicban? :)

Előzmény: Firebreather (4689)
szerjogin_szu Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4692

Szerintem sokakat érdekel, de tény, hogy ti vagytok úgymond itt a "legszorgalmasabbak", lehet ezért is jött le így nekem. Persze, a többi banda előtt is adott a lehetőség, hogy folyamatosan hírt adjon magáról, ebben igazad van.

Előzmény: PisztolyP (4691)
PisztolyP Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4691

Szia,

szerintem kompetens szolnoki itt vagy máshol sehol nem nyilatkozta le, hogy mennyire qrva jók lennénk... tesszük amit tudunk és azt itt "ledokumentáljuk" (ezeknek a tipusú topicoknak sztem ez lenne a célja, bárhol a világban). De ha a többséget nem érdekli, akkor megmaradunk a saját csatornáinknál...

Üdv

Előzmény: szerjogin_szu (4690)
szerjogin_szu Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4690

Örülök, hogy többen is válaszoltatok, mert bevallom, nekem az utóbbi időben csak az jött le itt, mennyire jó ultrák a szolnokiak, meg a Falco és a Körmend adott hírt itt magáról, ja, meg szidta mindenki az Albacompot :)

norbertomomo: ha nem titok, Nálatok mennyi átfedés van a Hali és a Falco-tábor között?  A zetések hozzáállása érdekes, de ők tudják. Szerintem az lehet a dolog mögött, hogy sok tábor cikinek tartja a kosárlabdát mint sportot, nem annyira tökös mint a foci meg sok a négerek aránya egy csapatban, ezért kerülik a kosármeccseket. Lehet, ez hülyén hangzik elsőre, de nekem ez a véleményem. Nektek?

firebreather: a tarjáni Squadréra még emlékszem, nem volt rossz banda, ha jól emlékszem, még a diósgyőriekkel is volt valami afférotok, sajnálom, hogy nem sikerült tovább adnotok a lángot (ha lehetek költői..:D ).

Előzmény: norbertomomo (4684)
Firebreather Creative Commons License 2011.11.16 0 0 4689

Na, ha már Salgótarján is meg lett említve, akkor reagálnék az Általad illetve a falcós kolléga által leírtakra pár mondatban.

Azt tudni érdemes, hogy a tarjáni tábor két csoporton alapul(t), az egyik, még 90-es években alakult Squadre Azioni-tagjaiból verbuválódott Nyomorultak, illetve a főként fiatalokat tömörítő Sújtólég Brigád. Azt is tudni kell, hogy Tarjánban hosszú évekig döglődött a helyi sportélet, az SA is letette a lantot a 2000-es évek legelején. Tehát kb 7-8 évig semmilyen utánpótlás nem volt, szurkolói szinten.

Az első A-csoportos szezonunkban szerintem jól teljesítettünk, pl Szolnokon is szép számmal jelentünk meg, ahol még nem tudhattuk, mire számíthatunk (ezt azért jegyezzük meg.. ).Ki is alakult egy jó viszony a szolnokiakkal, ők is lejöttek hozzánk páran a Falco elleni meccsre és mi is segítettünk nekik, még a tavaly tavaszi rájátszásban.

Nem nagyon akarom kiteregetni a szennyest, mert ez elsősorban a mi belső ügyünk, de a lényeg, hogy míg voltak, akik azt mondták tavaly szeptemberben a szezon elején, "ok, első évnek ez nem volt rossz, de most már pár nyugat-magyarországi túrára is szükség lesz, plusz új zászlókra,drapira stb".addig a többség ezt nem így gondolta, ellenben az olajosokkal folyamatosan ment a kapcsolattartás meg a túlzásba vitt haverkodás (lehet más szót is használni, én nem fogom leírni). Ez párunknak már sok volt. Tehát nem a szolnokiakkal volt gond, hanem a saját protánkon akadtak problémák.

Viszont a tábor nem ezért esett szét, hanem azok miatt a dolgok miatt, ami kb az utolsó félévben történt a csapat körül. Aki kicsit is figyelt minket fél szemmel, az tudja, miről beszélek. Ez már mindenniunk idegrendszerét kikezdte. De nyugodt szívvel állíthatom, ezek a dolgok ugyanúgy hazavágták volna a körmendi, a szonoki tábtort, de még Titeket, szombathelyieket is. Ebben biztos vagyok.

A jó hír az-már akit érdekel-hogy hétvégén az Óbuda ellen a Sújtólég kb 25-30 fővel újra szurkolt, tehát itt még nem halt meg teljesen a lelátói élet.

Előzmény: szerjogin_szu (4676)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4688

A focitáborból átjöttek szidni a Falcot? Az érdekes volna. Miért tennék ezt? Ha viszont Szombathelyt szidták, s a körmendiek átvették, nah az megint csak érdekes...

Előzmény: kisloszos (4686)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4687

Csak azért furcsáltam, mert kupadöntő előtt még velünk ittatok...

Előzmény: kisloszos (4686)
kisloszos Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4686

A foci táborból átjöttek próbálták áthozni a "mindenkit utálunk" (különösen Kaposvár, Szombathely, Fehérvár) stílust, de szerencsére ők nem járnak annyit idegenbe, meg a többség nem is veszi fel a dolgot. Ezen kívül nekünk tudtommal senkivel sincs konfliktusunk. Mondjuk Kaposváron meg szokott lenni az oda-vissza mutogatás, meg tavaly Sopronban volt majdnem kisebb balhé, de szerencsére ez egyáltalán nem jellemző ránk.

Előzmény: norbertomomo (4685)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4685

Egyébként velünk nektek speciel mi bajotok? Vagy csak, mert trendi? :D

Előzmény: kisloszos (4683)
norbertomomo Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4684

Akkor Szombathelyről egy magánvélemény. :)

Az elmúlt években valóban ez a 3 nagyobb tábor az állandó + ASE.

A zetések a bajnoki évben voltak sokan, amúgy saját bevallásuk szerint kinőtték a kosarat, s fociban akarnak meghatározók lenni. Ezt a 3 nagy kosártábor nevetségesnek tartja.

Pécsen vannak kezdeményeződések, fehérváriakról láttál képeket... Tarjánika próbálkoztak, amíg voltak, bár hozzánk nem sikerült eljutniuk. Szegedet a foci érdekli, kosáron csak hazain jelennek meg!

Összességében a kosártáborok közelében sincsenek a focitáboroknak jelenleg, az első 8-10 focitábor zsebre tenné bármely kosártábort mind szurkolásban, mind erőszak terén.

Apropó erőszak: az szinte nulla, az MTE Ultrasnak voltak próbálkozásai sopronban és zte ellen, semmi más, ezen kívül szájkarate megy minden részről.

Ha jól tudom két nagyobb "barátság" van jelenleg: szolnok-Körmend és Falco-ASE. Régebben a legnagyobb ellentét, és legnagyobb balhés meccs a Falco-Körmend volt, jelenleg feszült semleges viszony jellemzi a csatákat, úgy kábé a bajnoki címünktől lehet számolni a megnyugvás kezdetét.

A sorrendet szerintem mindenki tudja, én biztos nem fogom leírni. :D

Hajrá Szombathely!

kisloszos Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4683

A mizo drukkereivel semmilyen átfedésünk sincs, tőlünk van 4-5 fő aki ki szokott járni nőire, de csak nézelődni. A pamaccsal már érdekesebb a szitu. Kb 3-4dik szezon amikor pár foci meccsen szicializálodott drukker is jár meccsre(ott az utolsó sorban vannak, itt meg az elsőben), de velük folyamatosan vannak konfliktusaink, amik miatt 10-15 fő leszokott a meccsről az évek alatt, viszont most talán rendeződni látszik a konfliktus, de ezt nem akarom elkiabálni.:S

Előzmény: szerjogin_szu (4679)
Demetrius#8 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4682

Köszi szépen, igyekszünk mi!:)

Az RBD vs. klubvezetés dolog előttem sem kristálytiszta, nem akarok hülyeséget írni, úgyhogy inkább ezt a témát meghagyom valaki másnak (ha egyáltalán van olyan ember, aki pontosan tudja, mi, mikor, hogy történt).

Előzmény: szerjogin_szu (4681)
szerjogin_szu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4681

Korrekt válasz, köszi! Először is, sok sikert, nyilván azért kell némi idő, míg kiforrjátok magatokat. A baszogatásokra meg azzal tudtok a llegjobban válaszolni, ha a lehetőségeitekhez mérten, mindenhol ott vagytok és hangosak vagytok.

Visszatérve az RBD-sztorira, az tényleg úgy volt, hogy az albacomp vezetősége szólt be az RBD-nek valami balhé miatt? Ez nekem kicsit ködös, annyit tudok biztosan, hogy valami sértődés lett a dologból...

Előzmény: Demetrius#8 (4680)
Demetrius#8 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4680

Elég jól látod a dolgot, a fehérvári esethez tennék pár kiegészítést, nem muszáj vele egyet érteni:

1. Szerintem amíg a klub vezetése nem változik, nem fog az RBD kosármeccsre járni, tudtommal pár éve a fiataloknak sem engedik, hogy szervezett formában jelen legyenek (Volánon kinn szokott lenni az RBC-s drapi pár sráccal).

2. Az elmúlt évben - nyilván a sikeres szezon miatt- már korántsem volt olyan rossz a fehérvári szurkolás, mint ahogy azt sokan leírják, azt gondolom, van ennek egy negatív sztereotípiája is bőven. Az pedig, hogy miért nem alakult ki a sikeres évek alatt lelátói kultúra? Hát nehéz kérdés, és aki nem ismeri jól a helyi viszonyokat nehezen is tudja átlátni. Egyrészt ugye ott a két másik élcsapat (ráadásul a 2000-es évek elején még a Cornexi női kézisei is azok voltak), másrészt a kosárlabdának persze nagy hagyománya van, ami abban is megnyilvánul, hogy sok olyan ember jár meccsre, aki korábban játszott, és bizony ezek egy része idősebb, nő, illetve ha valaki éveket játszik, nem nagyon tud átmenni fanatikus szurkolóba (és ezek a gyerekeiket, az utánpótlást sem arra fogják szoktatni). Aztán magyarázza még a dolgokat, hogy a klub vezetői sem voltak eddig túlságosan segítőkészek a dologgal kapcsolatban, finoman szólva sem szakadtak meg a szurkolók támogatása terén.

3. Tudni kell, hogy most azért elindult egy kezdeményezés, létrejött egy szurkolói csoport. Természetesen nem szabad ettől azt várni, hogy most nagyon rövid idő alatt majd Körmend-szintű tábor lesz Fehérváron, mert nem, mitől is lenne? Viszont valamennyire azért érezhető a minőségi javulás (nyilván nem verdesi még az eget, de mondom, ezt ne is várja el senki egy alig egyhónapos kezdeményezéstől), a Sopron, a Kecsó és most a Körmend ellen érezhetően jobb volt a szurkolás (hallani lehet ezt a tv-ben, írta az újság, a helyi tv riportere ill. pár játékos és a csarnok más részén ülő ember is mondta már), és ami nagy öröm, hogy szombaton -16-nál sem voltunk csöndben, az a 30 ember tolta végig becsülettel, és amikor látotávolságba kerültek a fiúk (mondjuk úgy -9 körültől), sikerült bevonnunk a csarnok jelentős részét is, és a végén úgy szólt a ,,mindent bele", hogy csak lestem. Ezek kis dolgok, de valahogy el kellett ugye indulni, és ami a legnagyobb pozitív kritika, hogy szombat óta nem érkezett semmilyen fórumon fikázó megjegyzés a hangulatra semmilyen részről (bár ez után a hsz után biztos lesz majd, aki betalál minket...), ami azért már mutat valamit!:) És ami fontos, hogy úgy tűnik,a klub vezetésére is számíthatunk kisebb dolgokban.

Szóval ennyit gondoltam leírni, kicsit hosszú lett, de legalább nem pang a topik, amíg megérkeznek a lett ill. német túrák fotói!:)

szerjogin_szu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4679

Köszi! Annyit meg tudsz osztani velünk, hogy van-e átfedés (szurkolókat vizsgálva) a női és a férfi kosárcsapat között? Illetve mi a PMFC-sek álláspontja? Nem érdekli őket a kosár?

Előzmény: kisloszos (4677)
Redick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4678

kisloszos Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4677

Hazaikon eddig olyan 25-30 körül volt a létszámunk, Kaposváron tudtommal kb 7-8 fő volt aki szurkolt is(én sajnos nem voltam) és ha minden jól megy kb ennyien megyünk Szolnokra is.

(Kecsó ellen)

szerjogin_szu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 4676

Úgy tűnik, három táborosra szűkölt a hazai kosárélet, legalábbis szurkolói szempontból: Szolnok, Szombathely, Körmend, legalábbis, ez a három most, ami számít.. Azért ez valahol szomorú.. A zetéseket ezek szerint csak a bajnoki címre hajtó csapatuk tette ütőképessé..Sopronban szerintem csak a hazai rangadókra aktivizálja magát egy 50-60 fős banda, a túrák - a nyugati rangadókon kívül - nem az erősségeik.. Pécs számomra sötét ló, mivel tavaly még ott is volt valami táborszerűség, idén mi a helyzet, tudja valaki? Kaposvár, Kecskemét-számomra érthetetlen közöny. Az én képzeletbeli tabellámon most a paksiak a negyedikek, de nekik meg a létszámjuk karcsú.. Albacomp: jó lenne, ha az RBD befejezné a duzzogást egy régi kijelentés miatt, szerintem sokat lendítene a dolgokon, ha beszállnának a kosárbizniszre, mert ami jelenleg Fehérváron megy, hát..én nem akarok senkit megbántani, de nem tudom felfogni, hogy a hosszű évek alatt, egy sikeres csapatnál miért nem alakult ki egy egészséges lelátói kultúra..Szeged: tőlük vártam volna némi akciót a vásárhelyi barátaikkal közösen, eddig csalódás (de lehet, ez pl a szolnokiak szerencséje, ki tudja...), de lehet, egyszerűen szarnak a kosárra. Debrecen, Nyíregyháza: kicsit furcsállom, hogy itt sincs semmi érdemleges, bár előbbiek esetében a nem-DVSC magyarázat lehet.. Jászberény szerintem teljesen felejtős.Kár a Dombóvárért, bár nem nagy, de kitartó bandájuk volt, a salgótarjániak meg reméljük visszatérnek jövőre, friss vér voltak, bár állítólag ott belső viszályok is vannak a túlzásba vitt szolnokozás miatt.

Lehet, egy-két esetben rosszul ítéltem meg a helyzetet, ezért előre is elnézést, de "külsősként" én így látom az erőviszonyokat.

realfan Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4675

Micsoda aktualitása van az elírásomnak. :) Szóval lett helyett lehet.

Előzmény: realfan (4674)
realfan Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4674

De qrva hideg lett arrafelé. :)

Előzmény: saabee (4673)
saabee Creative Commons License 2011.11.14 0 0 4673

Eurotrip...

norbertomomo Creative Commons License 2011.11.08 0 0 4672

Valószínűleg ott is legyőzte a foci NB2 a kosár NB1et... Sajnos...

Előzmény: realfan (4671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!