Keresés

Részletes keresés

Daderth Creative Commons License 2008.06.09 0 0 610

Amy Winehouse zenéjét én nagyon szeretem. Csak ő viszont NAGYON cédé-énekesnő, úgy értem, koncerteken annyira nem valami nagy... Kezdjük ott, a Rehabot csak belőve énekli :}

KT Tunstallt is szeretem, IMÁDOM. Mindketten ilyen kritikusok, Didora azt mondta, hogy "can't fucking sing."

Patreides Creative Commons License 2008.06.08 0 0 609
A 600. ? :)
Nem azért mondom, de a Buffy... fórum itt az Indexen már a 4821. postnál tart, a MeluaWorld fórum pedig - amelyet március 25-én indítottak, már a 18.000 felé közeledik.
Csak az vígasztal, hogy az Index Amy Winehouse fóruma még csak a 84.-nél tart. :) :)
Bár tulajdonképpen szeretem a zenéjét, meg KT Tunstallét is, csak ne lennének mindketten olyan bunkók Katie-vel kapcsolatban.

Katie Melua pár napja Dubai-ban járt promóciós úton, arrafelé (az arab országokban) most jelent meg a Pictures album.

katie Melua interview - Dubai
Előzmény: Daderth (608)
Daderth Creative Commons License 2008.06.08 0 0 608

Hé, Patreides! Megvolt a 600. hozzászólás!

BOLDOG 600. POSTOT,

KATIE MELUA FÓRUM!

És köszi Faustnak, hogy létrehozta a fórumot.

Patreides Creative Commons License 2008.06.05 0 0 607
A teljes műsorról volt már link, most ez csak a Lilac Wine:

KM_Lilac_wine_soundtrack_to_my_life(itv1)260208.avi (24 MB)
Patreides Creative Commons License 2008.05.31 0 0 606
Patreides Creative Commons License 2008.05.29 0 0 605
Patreides Creative Commons License 2008.05.29 0 0 604
Mike Batt írja a filmzenét a készülő Faintheart (a MySpace film in association with Vertigo Films) filmhez, és egy dalt is írt a filmhez ("A Day Like This"), amit ő is énekel. Katie Melua is írt ide egy dalt, persze elő is adja. Az új dala címe: "Toy Collection". Kíváncsi vagyok, milyen lesz, a film állítólag egy romantikus komédia, hát majd kiderül. :)
Daderth Creative Commons License 2008.05.28 0 0 603

16.05.08
'Ghost Town' The New Single

With summer knocking at the door and long sunny days within our reach, Katie Melua releases the reggae-influenced ‘Ghost Town’.

The fourth single from Katie’s European number 1 album ‘Pictures’, ‘Ghost Town’ has proved to be an audience favourite on Katie’s latest three month tour which included a one-off show at London’s Royal Albert Hall.

Aged 23 Katie has sold almost 9 million albums and is one of Britain’s most successful and loved artists of this millennium. No mean feat for a singer on an independent record label and one who goes about her business in a quiet and dignified manner avoiding the media hoopla and industry trappings that can turn many a previously level head.

Often vocal about her love of film, and having already appeared in Edgar Wrights’ Grindhouse trailer ‘Don’t’, Katie has recently been confirmed as the lead artist on the soundtrack for Faintheart, the world’s first feature film which has been shaped by the MySpace community.

Having spent the majority of 2008 on tour out of the country, Katie will return for a series of shows before her largest UK arena tour to date in October/ November.

'Ghost Town' released on June 23rd, 2008

Szóval lesz szingl, lesz szingl :)

Daderth Creative Commons License 2008.05.25 0 0 602

A 74 éves John Mayall koncertet ad Magyarországon, Budapesten, a Petőfi Csarnokban július 13-án.

(Az énekes "Crawling Up a Hill" című dalát dolgozta fel Katie --> http://www.youtube.com/watch?v=jnL8yeKZ4Mc)

Amúgy van egy Index Fórum neki is :) http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9166050

Daderth Creative Commons License 2008.05.25 0 0 601
Pedig aztán Németország falja Katie-t...
Patreides Creative Commons License 2008.05.24 0 0 600
He-he. Javították a listát, a Piece by Piece album mégis ott van a 92. pozícióban, még ezen a héten is. De ez már erősen a kiesés határa, nem értem, mi van ezekkel a németekkel. :)
Előzmény: Daderth (598)
Patreides Creative Commons License 2008.05.24 0 0 599
Valóban, egyszer mindennek vége. Katona Klári dalainak is. :)

"Egyszer belöktek minket egy ajtón, s majd kilöknek..."

"A dolgok úgy szakadnak félbe, mint az élet;
Lehetett nagyszerű, de mégsincs ráadás..."

"Mért kell az egész, ha minden csak a végére vár?
Mért a szerelem, ha minden születés új halál?"

stb. :)
Előzmény: Daderth (598)
Daderth Creative Commons License 2008.05.24 0 0 598
Egyszer mindennek vége :( :)
Patreides Creative Commons License 2008.05.23 0 0 597
Véget ért egy nagy széria. A Piece By Piece album a kiadását követő 136 hét folyamatos jelenlét után ezen a héten kiesett a német Top 100-as albumlistáról. :(
Patreides Creative Commons License 2008.05.18 0 0 596
Például a "Call Off The Search" azzal a régi hanggal volt tökéletes. Főleg az a mély hang, amikor a "search" szót énekli. És azt a régi (saját maga szerint "mikiegeres") hangját akkoriban tökéletesen kontrollálta. Bár a mostanit is elég jól kezeli, hacsak éppen nem a sok színpadi mozgástól kifulladva keveredik a mikrofon elé egy-két mozgalmasabb száma közben. ("On The Road Again", "Mockingbird Song"). Én sajnálom, hogy az a régi hang már nincs meg, de hát ez az élet, "panta rhei". :)

A "szörnyű Jutub-videókon" meg Zurab Melua gitározik. :)
Előzmény: Daderth (595)
Daderth Creative Commons License 2008.05.18 0 0 595

http://www.youtube.com/watch?v=5DCacIEbAlM

Nem érdekes, hogy mennyire megváltozott Katie hangja az öt év alatt? Még kislányosabb, most már érett női hang.

Csudás :D

Mi ez a szörnyű Jutub-videó?

Patreides Creative Commons License 2008.05.18 0 0 594
Előzmény: Patreides (593)
Patreides Creative Commons License 2008.05.18 0 0 593
He-he! :)
És még csak nem is Off Topic.

http://www.youtube.com/watch?v=nAHn5P818ms
Patreides Creative Commons License 2008.05.17 0 0 592
Szerintem klip mindenhez kell, mert azzal lehet jelen lenni a zenetévékben. A Mary Pickford single "csak letölthető" volt, fizikai CD formájában nem adták ki (kivéve a promo példányokat), de video ahhoz is készült. Az persze egy más kérdés, hogy attól, hogy van video, még nem biztos, hogy a zenecsatornák le is játsszák. Amikor ősszel a Pictures album vezette az európai albumlistát, és sokáig benne volt a Vh1 Top 10-ben is, ott még játszották a Pickford videóját az albumlistás műsorban, amikor már megunták a Sailboat-ot. Ezért kellett volna a Pickford helyett kiadni a WIMAY-t, még akkor, amikor a Pictures előkelő helyen állt az albumlistán. Ez befuttatta volna azt a dalt is, mert az albumot a műsorban ez képviselhette volna, és az emberek így megismerik.
De valami miatt (? :) ) Mike Batt a saját szerzeményeit helyezi előtérbe, amikor a kislemezekről van szó. Októberben azt írta az akkor még létező hivatalos fórumon, hogy bár tudja, hogy sokan szeretik itt a WIMAY-t, és szó is volt róla, hogy az lesz a második single a Pictures albumról, de a marketing felmérések szerint a Mary Pickford sokkal jobban bejön az átlag széles közönségnek. Ezért az lesz a második kislemez.
Azt már nem magyarázta meg, hogy akkor miért csak letölthető formában adták ki, és miért nem lett belőle "fizikailag is létező" CD.
Azután a harmadik CD sem a WIMAY lett, hanem szintén egy Batt szerzemény, az If The Lights Go Out. Ennél az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy valódi CD formájában is kiadják, a letölthető mellett. Ez aztán azt eredményezte, hogy a megjelenése napján, valamint másnap még volt a boltokban (a briteknél, persze), de utána az emberek hiába keresték, elfogyott. Így aztán hiába volt rajta a BBC lejátszási "A" listáján hetekig a megjelenés előtt, aki meg akarta volna venni csalódottan kellett távozzon az üzletből a megjelenés hetében. Nyilván összecsapták a megjelentetést, a Dramatico szokás szerint kapkodott, és maga sem tudta mit akar, de azt nagyon.
(A Cassidy-Melua duett persze "number one" lett karácsony előtt, mert azt a Brit Vöröskereszt és a Tesco menedzselte és terjesztette - meg persze a dal is világsláger volt.)
Azután jött a hír, hogy a negyedik single a Pictures albumról végre már nem egy Batt szerzemény lesz, hanem a What I Miss About You, ami a Katie Melua fan-ok nagy kedvence. Aztán a Dramatico visszatáncolt, helyette a Ghost Town lett a negyedik single, de ez már legalább részben Katie Melua szerzeménye, bár a szöveget Mike Batt írta, a zene Katie-é.
A WIMAY-ról az volt a hír, hogy német nyelvterületen azt is kiadják (Ausztria, Svájc, Németország), hiszen itt a koncerteken a közönség már megismerhette ezt a dalt, aminek azért kell néhány meghallgatás, mert nem elsőre fogja meg a legtöbb embert (ellentétben Mike Batt fülbemászó dallamaival, amilyen például a Sailboat volt). De egyelőre ezt nem jelentették be hivatalosan, és én egyre kevébé bízok benne, hogy valóban megjelentetik. De ha mégis, klip biztosan lesz ehhez is, hiszen enélkül esélye sincs a dalnak.
A Dramatico kis független lemezcég, a lehető legkevesebb pénzből a legkisebb kockázattal akarja kihozni a legnagyobb hasznot. A What I MIss Abou You pedig nem egy könnyű nyári sláger, de szerintem Katie (és Andrea szövege) megérdemelné, hogy Mike most egy kicsit feledkezzen meg a pénzről, és adjon egy esélyt ennek a dalnak. Jó marketinggel (?) szerintem lenne esélye, hogy eljut za emberekhez, és talán megkedvelik. Ezt persze sosem lehet tudni, még Mike Batt sem tudja előre, miből lesz sláger, és miből nem. Aki ezt tudná, a világ leggazdagabb embere lenne.

Előzmény: Daderth (591)
Daderth Creative Commons License 2008.05.17 0 0 591

Ja, tök jó :) Bár én egy kicsit sötétebbet képzenék el egy Szellemvároshoz :D

Ha készülne egy WIMAY meg egy GT kislemez is, mindkettőhöz készülne videó?

ati79 Creative Commons License 2008.05.17 0 0 590
Jó a boritó......gyönyörűek mindketten:-)
Előzmény: Patreides (589)
Patreides Creative Commons License 2008.05.16 0 0 589
Az új " Ghost Town" single megjelenésének új, hivatalosan bejelentett időpontja június 23.
A WIMAY-ról egyelőre semmi hír.

Ghost Town single - Katie Melua
Patreides Creative Commons License 2008.05.13 0 0 588
Belfast (Penguins and Cats)

"I’ve got a ticket,
To the fast city,
Where the bells don’t really ring,
Getting off the plane the cold air,
Rushes like bullets through my brain,

And I’m divided between penguins and cats,
But it’s not about what animal you’ve got,
It’s about being able to fly,
It’s about dying nine times,

Walked on Broadway,
Going up to falls,
With the old man I used to know,
The paintings on the walls of release,
Are colourful but they are no Matisse,

And I’m divided between penguins and cats,
But it’s not about what animal you’ve got,
It’s about dying nine times,

It’s about dying nine times,"

I Do Believe In Love

"They say we never landed on the moon
There’s no wind there they assume
I guess conspiracies are nothing new
But I’m sure I’ve been there with you

And I don’t believe that in space
The only life is here on earth
How could we be the only race?
That loves and hates from death till birth

But I do believe in love
Though I should never rely on love
Nothing else excites me
But loving you

Is it true a politician’s heart?
Can rust away and fall apart
I guess it must be hard
It must be hard
To know what’s good and to know what’s easy

You might think it’s strange
For all my wild ideas
But I do not believe that change
Can ever happen without tears

But I do believe in love
Though I should never rely on love
Nothing else excites me
But loving you
But loving you"

Spider's Web

"If a Blackman is racist
Is it okay?
When it’s the Whiteman’s racism that made him that way

Cos the bully is the victim they say
By some sense
They’re all the same

Cos the line between
Wrong and right
Is the width of a thread
From a spider’s web

The piano keys
Are black and white
But they sound like a million colours in your mind

I could tell you, to go to war
Or I could march for peace and fighting no more
But how do I know which is right
And I hope he does, when he sends you to fight

Cos the line between
Wrong and right
Is the width of a thread
From a spider’s web

The piano keys
Are black and white

Should we act on our blame?
Or should we chase the moments away?
Should we live?
Should we give?
Remember forever the guns and the feathers in time

Cos the line between
Wrong and right
Is the width of a thread
From a spider’s web

The piano keys
Are black and white

The piano keys
Are black and white
But they sound like a million colours in your mind"

I Cried For You

"You’re beautiful so silently
It lies beneath a shade of blue
It struck me so violently
When I looked at you

But others pass, they never pause
To feel that magic in your hand
To me you’re like a wild rose
They never understand, why

I cried for you
When the sky cried for you
And when you went
I became a hopeless drifter

But this life was not for you
Though I learned from you
That beauty need only be a whisper

I’ll cross the sea for a different world
With your treasure, a secret
For me to hold

In many years they may forget
This love of ours or that we met
They may not know how much you meant to me

I cried for you
And the sky cried for you
And when you went

Without you now I see
How fragile the world can be
And I know you’ve gone away
But in my heart you’ll always stay

I cried for you
When the sky cried for you
And when you went

That beauty need only be a whisper"
Patreides Creative Commons License 2008.05.13 0 0 587
Ja, igen. Még annyit, hogy Katona Klári nyolcvanas években elkészített albumait szerintem azóta sem múlta felül senki, zeneileg sem (Presser, Demjén), és főleg a szövegek (Sztevanovity Dusán, Demjén) tekintetében nem. Talán csak a Dés-Bereményi szerzőpáros képviselt hasonló színvonalat.
És persze az albumok sikeréhez Lárika is nagyon kellett. :)
Rúzsa Magdi ma egészen kiemelkedő lenne - ha lennének, akik jó számokat írnának neki. De egylőre nincsenek. Az Aprócska Blues-t saját maga írta, a Vigyázz A Madárra egy régi Révész Sándor szám, ami a Presserékkel készített lemezén jelent meg anno.
Katie Melua esetében az is fantasztikus, hogy ha senki nem írna neki dalokat, ő maga is képes lenne összehozni egy új albumra valót, mert árad belőle a zene. Főleg így, hogy a szövegeket mostanában szinte teljesen másra bízza. :)
Ő maga egyre kevésbé ír önállóan szöveget a dalaihoz, ami kár, mert szerettem a szövegeiben megfogalmazott gondolatait.
Legalább annyira, amennyire az angol anyanyelvűek sokszor kiütést kapnak Mike Batt játékos, néha gyerekesen furfangos szövegeitől. :)
Patreides Creative Commons License 2008.05.13 0 0 586
Csak nehogy "túlvállalja" magát a Dramatico. Egyelőre komoly gondot jelent nekik azt elérni is, hogy Katie Melua single CD-i egyáltalán oda kerüljenek a lemezboltok polcaira, ahol a vásárlók megtalálhatnák. Eddig ezek terjesztésében csak a Tesco-Brit Vöröskereszt páros ért el jelentős sikert a karácsonyi Eva Cassidy & Katie Melua CD-vel. Katie egyébként el van könyvelve mint album-énekes, akinek a kislemezei nem sikeresek.
Asa egy más eset, szerintem az ő kislemezeit könnyebb lesz eladni. Meg aztán őt a Dramatico csak a briteknél adja ki, csak erre kötöttek szerződést.
Az igazi nagy feladat Andrea McEwan-t és Florence Rawlings-t befuttatni.
Katie Melua esetében sem indult könnyen a dolog, rengeteget házaltak, és sok visszautasításban részesültek a rádiók részéről a legelején (TCTTC). Persze azután igazi tündérmese lett belőle. És a TCTTC kislemez után a Call Off The Search album sem azonnal lett átütő siker, az elején az is csak lassan mászott felfelé az albumlistán.
Ma pedig a brit piacon nyüzsögnek az új, fiatal énekesnők, Amy Winehouse, Kate Nash, Leona Lewis, Adele... hogy csak Katie volt iskolatársait (The Brit School) említsem.
Előzmény: Daderth (585)
Daderth Creative Commons License 2008.05.13 0 0 585

Katona Klári? Magyar énekesnők közül csak Rúzsa Magdinak szeretem pár számát. Sőt, inkább csak egyet. Az Aprócska bluest.

De ne felejtsd el Asát sem! :) Nagyon ügyes szerintem, egyik "beharangozó" dala a Fire on the Mountain, nagyon jó dal + jó klipp is.
http://www.youtube.com/watch?v=e8cwIkSPFhE 

És Carla Bruni "Those Dancing Days Are Gone"-ja is ütős, bár az ex-manöken hangja néha mintha megfulladna, érdekes...

http://www.youtube.com/watch?v=tEJrR9PgZ-M Mindegy, Oláh Ibolyát is szeretik páran, pedig neki aztán érces hangja van.

Mike Battnek most sok newcome énekest sikerült szerezni úgy látszik.

Patreides Creative Commons License 2008.05.13 0 0 584
Mondjuk eléggé Off Topic, de szereti itt valaki Katona Klári dalait? Rajtam kívül, persze. :)
Katona Klári a YouTube-on
Patreides Creative Commons License 2008.05.12 0 0 583
Egyelőre semmi jele annak, hogy a Dramatico kiadná a WIMAY single-t, akár csak a korábban említett három országban is. (Ausztria, Svájc, Németország)
Pedig időközben, pár hete, a Melua lemezeket ott gondozó osztrák lemezcégnél megerősítették a megjelenés hírét, bár az nem volt világos, hogy "download only" lesz-e, vagy igazi CD.
Viszont elvileg ugye 12.-e az ma volt...
És még az elvileg két hét múlva megjelenő Ghost Town single videóját sem látta senki, pedig ilyenkor a Dramatico (LittleElsie) ezt már fel szokta pakolni a YouTube-ra.

A Dramatico, illetve Mike Batt "új felfedezettje" Florence Rawlings, akivel most kötöttek egy öt albumra szóló szerződést. Mike két héttel Katie Melua felfedezése előtt talált rá, de ő akkor még csak 13 éves volt, és idáig vártak a szerződéssel, amíg be nem fejezte a tanulmányait. De azért Mike Batt januári németországi koncertjein már fellépett vele, mint vendég.
(Úgyhogy most két "új" énekesnő lemeze is készül a Dramatico műhelyében, hiszen Andrea McEwan első lemeze is megjelenésre vár. Állítólag Katie-vel a turné alatt már elkezdtek egy-két új közös szerzeményt is összehozni.)

Florence Rawlings a MySpace-en

Florence Rawlings
Előzmény: Patreides (576)
_db Creative Commons License 2008.05.11 0 0 582
Egész korrekt cikk a koncertről.
Andrea McEwan "alig egy órás" fellépése inkább jó félóra volt.

Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de a látvánnyal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. A "digitális függöny" néha remekül kiegészítette ugyan a zenét, csodálatos hangulatot varázsolva (pl. Thank You, Stars), többször viszont inkább gagyinak tűnt és elterelte a figyelmet (zenészek megjelenése, Sailboat). Nekem a croydoni koncert egyszerű világítása jobban tetszett...

Setlist nagyon jó volt, két dalt hiányoltam kicsit: Belfast + Shy Boy.
Azért nagyszerű koncertélmény volt, örülök, hogy ott lehettem!
Előzmény: Daderth (581)
Daderth Creative Commons License 2008.05.07 0 0 581

Nem új cikk, de érdekes lehet :)

http://www.zenesz.info/content/view/761/52/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!