Nálad milyen a talaj? Mert 2010-ben ültettem a Márk rózsákat és össze sem lehet ezzel hasonlítani. Persze,a tövek is II. osztályúak voltak(kis jóindulattal)
A rácsodálkozás nálam mindennapos, azon túl mikor először látom élőben a kinyílt virágokat, aztán más most második évben a változást, akár színben és virágméretben is. Van pl.egy történelmi amit ősszel átültettem. Tavaly halvány ill. közép rózsaszín volt a virága, most egészen sötétbe hajló. Nyilván közrejátszik, hogy most árnyékosabb helyen van. Van néhány az újak között aminek annyira "csoda" színe van, de nem tudom megmutatni, mert a fotókon egészen mást mutat. Nekem hatalmas élmény, hogy ennyi szín van már a kertben amiben korábban szinte csak gyümölcsfák és örökzöldek voltak. Az illatról nem is beszélve. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy ilyen intenzív rózsaillat legyen a szabadban, csak sétálni kell, szinte lehajolni sem hozzájuk.
Bele sem merek gondolni, hogy nálam az első angol rózsasorom 2011-ben lett elültetve. Most kezdik az 5. évüket. Hihetetlen gyorsan nőnek. Meglásd évről-évre mennyit fejlődnek!. Én is minden évben rájuk csodálkozom, hogy mennyivel szebbek és nagyobbak/erősebbek az előző évhez képest. 1-2 év és igazi paradicsomi állapotok lesznek nálad!
Igen. Most kezdenek úgy igazán. Tegnap este alig hittem a szememnek mi minden kinyílt egy nap alatt. Még a legtöbben gyerekcipőben járnak. Két éve ültetett rózsák. A másik szomszéd felől futósort ültettem ősszel a kerítés mellé, már ott is kezd egyik-másik. Szóval, alakul :-)
Direkt azért raktam fel négyesével tagolva, hogy kevésbé csússzon el a felírat. Nem tudom, hogy hogyan célszerűbb feltenni a képeket? Próbáltam már kétféle módon. Úgy, hogy amennyi fér és automatikusan bontja a sort a gép és így, hogy 4 kép kerül egymás mellé. Hogyan látjátok jobban, nem elcsúszva? Vagy mindig elcsúszik?
Valószínűnek tartom, hogy a monitor nagysága okozhatja ezt.
Én decemberben rendeltem Nadine-t Németországból, nagyon helyre kis bokrocska. Kinyílt az első virága is, tényleg mese-meseszép. Gyönyörűek a rózsáid:)
Megcsodáltam a fb-on egy látogató által feltett képeket, és mondanom sem kell, rögtön ráismertem a kertedre. Szerintem erre is nagyon büszke lehetsz, összetéveszthetetlenül gyönyörű, és egyéni a kerted. Én is gratulálok!
Köszönöm a válaszokat a torzult rózsákat illetően. A fagyra én is gondoltam, de nem akartam hinni benne. Idén lett volna elöször ilyen sok virág az édenen. Nagyon bánt, hogy ilyenek lettek :(
Talán akkor majd jövőre, persze ha az időjárás is egyetért velem.
Jajj, ezek a narancssárgák de szépek! Kicsit el van csúszva a nevük, és nem tudom, hogy jól gondolom-e melyik is ez a szépség. Megtennéd, hogy megírod nekem? Az én tippem egyébként a Golden C. -talán??
Nagyon szépek. Különösen a Nadine X Ricci. Ezt mindenkinél megcsodálom. Különös, egyedi szépségű rózsa. Sajnálom, hogy nekem nincs, és sajnos helyhiány miatt már nem is lesz.
Köszönöm. Nekem is mindig nagy öröm a tieidet nézegetni. Érdekes visszanézni a saját képeimet, hogy a kezdetekhez képest milyen sok virágforma fészkelte be magát a kertembe. Először például a szimpla virágúakat kimondottan csúnyának tartottam (most fogtok megkövezni), mára már van jónéhány. A sorbet sorozatot is szeretem, az apró kis virágaival. A Nadine nálam a kis Túlélő, valóban nagyon szép virágformával.
A rózsák hihetetlen, hogy mennyi mindent képesek kibírni. Nekem is volt már, hogy tőben kitörte az egyik kutyusom az ajándékba kapott rózsámat(egy ideig meg sem mertem vallani annak akitől kaptam) és csodával határos mód, kicsit később kihajtott.
Még talán van esély megmenteni. Megkaróztam, bekentem sebkezelő géllel, és reménykedem. Két éve az egyik pici rózsámat véletlenül kitaposta anyum, tőből ketté törött. Sikerül t megmenteni.
Nagyon örülök, hogy szép élmény fűz hozzá. Köszönöm kérdésed, nagyon jól sikerült minden. Szuper idő volt, a rózsák csúcs formában voltak, és nagyon kellemes társaság jött össze. Nagyon élveztem, s remélem akik itt voltak azok is szintén.
Válaszoltam volna már, de nem engedett be a rendszer valamiért (kiírta, hogy nincs jogosultságom a hozzászólásra) Szóval: nálam is sok ilyen virág nyílt ki a minusz három fokos fagy után. De az újakkal már semmi gond, teljesen normális virágok. Tehát aggodalomra semmi ok.