Most már tényleg muszály,hogy elnézek a Stageshopba,húrt kell vennem a gitárra.S ha meg lehet nézni a wegen pengetőket a boltban vagy netán még ki is lehet próbálni...akkor jól megnézem és ki is próbálom:)Egyébként most Jim Dunlop féle Big Stubby-t használok pengető gyanánt,3 mm-es és tök jó:)
És ismét látahtó végre a honlapunk is, most már az aktuális adatokkal. (A szolgáltató valahogy csak a múlt heti összeomlás előtti biztonsági mentést tette vissza, de ezt orvosoltuk.)
Tényleg vastagabb, teltebb hangja van a húroknak egy vastagabb(keményebb) pengetővel. Én is próbáltam sokfélét, sőt rendszeresen cserélgetem őket és tényleg lehet játszani vastaggal is csak a pengetőnek nincs olyan hegye, mint pl egy 1,5 mm pengetőnek,ami könnyen átér a húr egyik oldaláról a másikra. Szerintem minden szokás kérdése és éredemes próbálgatni mindenfélét.
Pont befér két húr közé. :))
Amikor még csak hallottam róla, azt mondtam, hogy na, az már nekem is sok (fél centist használtam eddig). Aztán, amikor kipróbáltam a Stageshopban, rájöttem, hogy nem.
Baromi tömör, vastag hangja van (furcsamód :)), és szerintem könnyű vele játszani, bár amikor először a kezembe vettem, azt hittem, csak kíséretre lesz jó, de úgy néz ki, szólóra is kényelmes.
Persze ez olyan dolog, hogy kipróbálja az ember, aztán eldönti. Nincs két egyforma kéz, egyforma hangszer. Mindenki mást szeret, más illik hozzá.
Egy barátomnak pl. van egy Busato kópia gitárja. Olyan mélyei vannak, hogy a vastagabb Newtone Django húr kifejezetten rosszul szól rajta. Az én Saga-mon meg a vékonyabb gatyagumi, csak a vastaggal jön meg a hangja.
Nekem annyiból könnyű, hogy lényegében ilyen pengetővel kezdtem a pengetős játékba (egy fél centis Trimus volt az első olyan pengetőm, amivel valóban gyakoroltam, a vékonyabb pengetők csak próbálkozás szintjén voltak a kezemben), így nekem az átlagos pengetők a furcsák, nem is tudok 2,5 mm-nél vékonyabbal rendesen pengetni.
Nekem van egy 8 cd-s Columbia and Okeh recording dolog ami Joe Venuti-val vettek fel, persze csak mp3-ban. Szoval azert marad tole nehany zene, bar kevesbe szolisztikus dolgok mint Django-e.
Tegnap este volt André Ceccarelli és barátainak koncertje a Mezzo Tv-n!Na és ki volt André bácsi egyik barátja...???...Bireli Lagrene bácsi:)Biztos lesz ismétlése érdemes megnézni.
Hát, nem sok szó esett róla, én ugyan ismerem, de nem nagyon halottam tőle felvételt, vagy legalábbis most nem ugrik be. Nem sokáig élt szegény, ezért gondolom, nem is sok maradt utána. Ráadásul pont a bakelit-dömping elején (1933)-ban halt meg.
Voltak Djangó előtt gitárosok, csak Eddie Langről nagyon keveset lehet tudni (itthon) . Én a Django témára ugrottam rá, de ha tudsz, akkor mesélgess, mert érdkel!:)
Sziasztok!csak azt akarnám kérdezni h ahogy így visszanéztem nem nagyon volt szó Eddie Langról(legalábbis mostanában).szerintem azért érdemes róla is beszélni ha Django Reinhardtról van szó mert elég hasonló a stílusuk(annak ellenére h Eddie Lang "fehér").szóval nekem csak a Handful of Riffs van meg tőle de azon együtt játszik Lonnie Johnson bluesgitárossal és még sok mindenkivel(pl King Oliver neve is itt van).lényeg az h picit Django előtt volt de ő is ugyanolyan érzést adott bele a zenébe szerintem.na csak ennyi
Vegye meg. Kicsi, nagy hang, sok szolgáltatás, és ha felület kell neki, van hangszórókimenet. Megbízható cucc. Ha a napon hagyod 40 fokban huzamosabb ideig, akkor letilt ugyan, de ez elég ritkán fordul elő az emberrel (velünk egyszer előfordult, onnan tudom: tv stábra vártunk, és nem jött, nyáron, délben, erőlködő meg napozott, aztán amikor bekapcsoltuk, beintett). Ráadásul olcsó, ár érték arányban ver mindent.