Az utóbbi nyolc napban nem voltam netközelben, látom, jó nagy a termés. A soproni meccsről így egy héttel később túl sokat már nem akarok írni; nem volt magas a színvonal, de izgalmas hajtós meccs volt, jóval több soproni helyzettel. Azért nekünk is voltak ziccereink. Pl. Jovánczaié. Találkoztam más kaposváriakkal is, szervezett szurkolás mint olyan nem volt, a White Wolves sem jött el, legalábbis drapi nem volt. Találkoztunk Rajczi Petivel is, aki régi kaposvári ismerősökkel volt. Túl nagy szurkolás a hazai oldalon sem volt, a nagyobb helyzetek után kezdtek inkább bele egy-egy hajrá Sopronba! A meg nem adott góljuk viszont annyira felbőszítette őket, hogy a bírók a végén csak kisebb nehézségek árán tudtak bejutni az öltözőbe. A mieink ilyen harcos hozzáállással biztosan nem fognak kiesni.
Mivel ma érkeztem haza az Alföldről, az Újpest meccset sajnos ki kellett hagynom, de az ikszet így látatlanban értékesnek tartom. A kapu mögöttiek Újpest-ócsárlásához túl sok hozzáfűznivalóm nincs, szerintem nem kéne mindjárt az évad elején ellenségeket szerezni magunknak, pláne, hogy idegenbe nem jönnek majd a legnagyobb pofájúak. De mondom, erről vitatkozni itt nincs túl sok értelme, mert szerintem az ideírogatók közül senki sem a kapu mögülről figyelte a meccset.
Pápán nyernünk kellene. Hajrá Rákóczi!
szurkoló=az az ember, aki azért megy ki a meccsre, hogy hangerejével bíztassa a csapatát (vagy kaposvári viszonylatban: hogy anyázza az ellenfelet).
néző=az az ember, aki azért megy ki a meccsre, hogy megnézze a mérkőzést és adott esetben bíztatásra is vetemedik
Csürhe meg Erős Karcsi sárgájánál volt. Amikor a szimpatikus kaposvári cserejátékos másodperceken át nem volt hajlandó odaadni a labdát egy szabadrúgás elvégzéséhez. És Erős elvette tőle. Na akkor csürhe lettünk. Biztos nem szeretitek, ha sietünk vagy gólt akarunk lőni egy foci meccsen....
Tóth Norbert: - Az első eset az első félidő utolsó percében történt. A Kaposvár tizenhatosán belül vezettem a labdát, amikor megrúgtak. Nem állítom, hogy nagyon kirívó volt a szabálytalanság, ám a büntetőterületen ilyenért 11-es jár! Ezek után én kaptam sárga lapot, mert Kassai úgy ítélte meg, hogy úgy estem el, hogy senki nem ért hozzám. Ettől a perctől kezdve a játékvezető külön figyelemmel kísérte minden mozdulatomat. A második esetre a 76. percben került sor. Ekkor balról érkeztem a 16-os vonalához, ahol teljesen egyértelműen buktattak. Ezt nem éreztem 11-esnek, mivel szerintem a vonalon kívül történt a szabálytalanság, ám egy szabadrúgás mindenképpen járt volna a javunkra.
Figyelj, kórusban csak a 2. félidőben szidtak titeket, bár én nem az álló részen voltam, de még mindig jóval közelebb ültem, mint a vendégszektor.
Az lehet, hogy páran kiabáltak a mérkőzés elején ezt-azt, de akkor még szó sem volt csoportos szidásról.
Nem mentegeti őket senki, ha vennéd a fáradságot és benéznél a honlap fórumára, akkor láthatnád, hogy többen is nemtetszésüket fejezték ki az esettel kapcsolatban.
"A fradi zászlót a hátsó kerítésre kötve mivel magyarázzátok?"
Gondolkozz ember, szerinted én örülök egy ilyen látványnak?
Végig minket szídott a 30 fős táborotok, néha volt hajrá kaposvár meg rákóczizás. Többet szidták az Újpestet mint éltették a sajátjaikat ez fix!
A fradi zászlót a hátsó kerítésre kötve mivel magyarázzátok?
röhej, komolyan mondom
Nem kell itt bizonygatni az ellenkezőjét, mert a hazudozás nem szép dolog.
Volt mocskos lilák, faszszopózás is, ahogyan azt zöld (fradista) parasztoktól megszokhattuk. (és itt nem a fővárosiakra gondolok, mert pl. albertirsán is úgy gondolta valaki, hogy lejön fradi mezbe, meg két éve, vhol vidéken kupameccsen, azt hiszi akkor lesz fasza gyerek, ha a rendőrök mögül v. a stadion túl oldalról ócsáról és mutogat. stb. Egyszerűen előbújik belőlük a féreg.)
Aztán ha valaki megcsapja őket, mi (újpestiek) vagyunk a rosszak. Én azt mondom, az ilyen megérdemli(érdemelné) a sorsát. Meccs után meg a rendőrkordon mögé jöttek mutogattni és lengeti a fradi sálat. Az is csak véletlen ugye?
De most már legalább tudjuk, hogy a kaposvári tábor (!), tagja csicska fradisták.
Pedig a mérkőzés hangulata abszolút nem volt ilyen... kár érte...
Tóth esése az első félidő végén tizenegyes volt, tv-n is jól látszott. Labdához köze nem volt a védőnek a lába mégis kinyult.
Még mielőtt belémkötnének: Kassainak volt egy vitatható esete, amikor a 16-os vonalánál történt valami az egyik újpestivel. Nem tudom, hogy szabálytalanság volt-e, de, hogy kívül történt az eset az tuti.
Azért az igen erős túlzás, hogy végig szidták az újpestet, és, hogy egyszer sem szurkoltak a saját csapatuknak... szurkoltak ők, ahogy hangerejükből telik, csak ezek szerint nem nagyon hallatszott el az újpesti táborhoz. De igaz, ami igaz volt "pocskondiázó" rigmus is, csak azért nem 90 percen keresztül. De, hogy miért volt azt nem tudom.
Na, a meccsről:
összesgégében egy viszonylag alacsony színvonalú meccsen vagyunk túl, de mivel elértük célünkat (pontszerzés), ez teljesen mindegy is.
Az első félidő elején, ahogy Kék Skorpió is írja, nagyon megilletődötten játszottunk, az egész első félidő során komoly problémáink voltak Simekkel, egyszerűen képtelenség volt megállítani, és a beadásai sem volt rosszak, szerencsére a középen érkezők rendre elpuskázták a helyzeteiket. Vagy egészen pontosan a lehetőségeket, mert konkrét gólhelyzet nem akadt.
A második félidőben tovább nyomtak a lilák, sokszor csak vagtában tudtuk kivágni a labdákat, Zsolnai jó csere volt, többször lefejelte a labdákat. Ugyancsak jó csere volt Feczesin, a meccs legnagyobb -és majdhogynem egyetlen- helyzetét ő hagyta ki, de ezzel máris többet csinált mint Rajczi az egész meccsen. Balajcza nagy bravúrral hárított. Nálunk egy Oláh helyzetet lehetett feljegyezni a második félidőben.
Megérdemeltük az egy pontot, mert fegyelmezetten játszottunk végig, míg az újpest a nagyobb mezőnyfőlénnyel nem tudott mit kezdeni.
Kassai apróbb hibáktól eltekintve nem vezette rosszul a meccset.
Szerintem is megszerezhető akár a 3 pont is Pápán, ugyanezt a fegyelmezett játékot kell folytatni.
Érthetetlen momentuma volt a tegnap estének a hatezres közönség mintegy fél százalékát adó (30 fős) Rákóczi-szurkolótábor viselkedése (képünkön az eredményjelző alatti szektorban). A hazai "ultrák" ahelyett, hogy csapatukat bíztatták volna, másfél órán keresztül kórusban pocskondiázták klubunkat, miközben egyetlen "Hajrá, Rákóczi" rigmussal sem spékelték meg az ócsároló mondókákat... Pedig a találkozó légköre korántsem volt ilyen ellenséges. A kaposvári drukkerek a hétszázfős Újpest-táborral együtt tapsolták meg a kezdőrúgást elvégző Bene Ferencet (aki Kaposvárról került a Megyeri útra 1961-ben), majd a szintén Kaposvárról érkezett Rajczi Péter lecserélésekor is egyöntetűen szólt a lelátói taps.