Keresés

Részletes keresés

aeon flux Creative Commons License 2003.05.21 0 0 183
hé, tessék lekoccolni a kisbetűkről. :] a végén még össze találnak téveszteni minket egymással.

TEXAS CHAINSAW MASSACRE RULES!

no, tettem róla, hogy ne. :]

Előzmény: jack_torrance (181)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.21 0 0 182
a fene, hát megidéztem a nagy biológust. egyébként szervusz. a kollektív mennyezet néha szeret leszakadni, a recepciós mindenesetre átnézett rajtad. ő már egy másik dimenzióba szakadt és néha átsikolt ide is. baromi ijesztő.

a CB-vel biztos az a baj, hogy csak 8 részt láttam belőle és... kocc.

Előzmény: Ichi the Killer (180)
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.20 0 0 181
nocsak.. valaki filmeket nézett :))
Előzmény: Tovaris_209 (179)
Ichi the Killer Creative Commons License 2003.05.20 0 0 180
Bocs, hogy így ismeretlenül, de...

Cowboy Bebop

... gyorsan írok ide valamit, mielőtt a KMK tömegmozgalommá válik. Hátha a kollektív emlékezet engem is az alapító atyák közé sorol majd.

Tehát van egy 26 részes TV-sorozat, aminek a címe olyan, hogy az átlagos nő (ez vagyok én) nem harap rá azonnal... hanem csak az első rész után, de akkor nagyon.
Az epizódok önmagukban is élvezhetőek, ám aki minimum kilencet megnéz, az már nehezen kattan le a történetről. Engem legjobban a részletek nyűgöztek le, ahogy pl. egy törött üvegdarabon keresztül látjuk a széttört személyiségű szereplőt, vagy hogy időnként esik az eső (időjárás van egy rajzfilmben, eléggé ritkaság), vagy hogy a nagyvárosban tényleg tömeg van az utcákon, szóval kidolgozott és élethű az egész, pedig sci-fi. Az epizódok változatosak, sokszor lehet nevetni, de van sötétebb hangvételű is, meg paródia (Alien), meg szerelmi történet, a múlt kisértetei, amiktől nem lehet megszabadulni... A zene egész elképesztő, majdnem minden részhez más műfaj tartozik, és mindezt ugyanaz az a csaj szerezte (Yoko Kanno, aki a Macross Plus zenéjét is).
A három évvel később (2001-ben)készült, kétórás film sajnos már jóval rosszabb, de a képek itt is fantasztikusak, csak a történet és a szereplők laposodtak el. Kár érte, a sorozat az egyik legjobb, amit ismerek. (Persze ez nem mond sokat, de azért mégis.)

10/9.5

Tovaris_209 Creative Commons License 2003.05.20 0 0 179
Phone booth:

Tömör, hangulatos és izgalmas filmecske, pont eltalálta azt a terjedelmet, ami alatt még fenntartható az érdeklődés egy fél négyzetméteren játszódó thriller iránt. Olyan a hatása, mint a Pánikszobának: egy érdekes helyzetgyakorlat, ami nem csattanóra, hanem a szépen adagolt feszültségre alapozza magát. Tetszett. 10/9.13

Osmosis Jones:

Kellemesen, sőt profin nyitó hibrid-animációs mozi, ami az ötletes (és angol nyelvtudás hiánya esetén totál érthetetlen) viccek dobálása mellett lassan egy látványos, de mégis unalomig ismert zárjunk-össze-két-eltérő-karakterű-zsarut-és-lássuk-mi-lesz-belőle klisébe fordul. A film végi kórházas eksön, műdráma és pre-halotti tor már majdhogynem emészthetetlen, szerencsére ez egy olyan film, aminek csak a kellemes részei maradnak meg a fejemben. 10/7.69

owen nolan Creative Commons License 2003.05.20 0 0 178
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: aeon flux (174)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.20 0 0 177
tron csakhogy ne egyezzen már a véleményem a többséggel. ej, de jó dolog volt újra látni! az én szememben egy szemernyit sem kopott a cgi, jó kis fasza hangulatos old-school. egyszerüen nem lehet nem szeretni. magával ragadó az egész. 10/8

owen nolan Creative Commons License 2003.05.19 0 0 176
2002 jól és igeretesen induló akció fantasy hk-ból, majd egy furcsa ötlettől vezérelve hírtelen egy bűűűn rossz és dögunalmas love storyvá válik. a végén azért még egy utolsó akció jelenettel megmutatja, hogy milyen lehetett volna, ha... 10/4

fist of legend csak, hogy ne legyen szar a nap a 2002 után. jet li jött, látott és mindekit lemosott a színről (na jó bruce lee-t nem, de őt nem is lehet) és jól alaposan seggbe rugdosta a hitetleneket. az egyik legjobb ultramegakulbüntető kung-fu film amit valaha láttam. top 5-ös. 10/10
"ismerem jet li-t, higyjék el keanu reeves zsebbre rakja jet li-t" - joel silver, a matrix producere. muhahahahahahahahahahahahaha joel, te szerencsétlen barom.

jack_torrance Creative Commons License 2003.05.18 0 0 175

Gongdong gyeongbi guyeok JSA

Joint Security Area

Észak és Dél-Korea határvonala. Joint Security Area. Egy nemzet buta politikai okokból mesterségesen kettéválasztva. Négy határőr (2 északi és 2 déli) kialakulóban lévő barátságáról szól a film, de azévtizedek óta fennálló politikai ellentétekről nem lehet egy csapásra megfeledkezni. Egy éjszaka 2 észak-koreai és egy dél-koreai határőrt holtan, egyet pedig sebesülten találnak az északi oldalon.
Chan-wook Park filmje megfelelő mennyiségű drámaisággal és humorral mutatja be az ellentétes politikai háttérel rendelkező karakterek érzéseit, érzelmeit.
A gyilkosságok miértjére adott választ, és annak dramaturgiai kivitelezését viszont nem találtam kielégítőnek.
Ezzel együtt azt mondom, hogy soha rosszabb filmet.

10/7

Jin-Roh the Wolf Brigade

A 2. világháború után járunk egy alternatív japán társadalomban, ahol az Ellenálok csoportjai rengeteg fejtörést okoznak
a kormányszerveknek. A Városi Titkos Rendőrség egy elit alakulta veszi fel ellenük a harcot.
Hiroyuki Okiura első rendezése nem volt számomra teljesen emészthető. Egy viszonylag egyszerű alapszituációba épit bele olyan
nyakatekert elemeket, melyek szerintem a történet rovására mennek. (Vagy csak én találtam nyakatekertnek?) :DD

10/6

aeon flux Creative Commons License 2003.05.18 0 0 174
swiri
[DK, 1999, kang je-gyu]

a képen látható hölgy nagyon esztétikus, csak az a baj, hogy hozzá hasonló fehérnép nem szerepel a swiriben. azonban nem csak ez a szemrevaló pipi hiányzik a filmből, hanem minden egyes olyan kötelező kellék, amitől egy akciófilm jó lesz. ütős koreográfia, jól megírt dialógusok, nem túl bonyolult, de ütős sztori, remek karakterek helyett zavaros, túlontúl elaprózott és követhetetlenül zagyva történettel, áttetsző plakátfigurákkal, vacak, innen-onnan összelopkodott akcióval és nagyon-nagyon hosszú játékidővel kellett szembesülnöm, ami egy gerinctépően rossz slusszpoénnal zárul. meglepetést csak néhány extrém brutális jelenet [pl. a film első öt perce] okozott. még song kang-ho is átlagon alul teljesít.

yee do hung gaan - inner senses
[HK, 2oo2, law chi-leung]

végy egy rész jian gui-t, egy rész the sixth sense-t és egy rész ringu-t és ha már eredetiséget nem tudsz mellékelni, akkor fűszerezd meg a nyers vágást pár jól időzített parajelenettel és remek színészi játékkal, akkor megkapod az inner sensest. bár a történet meglehetősen illogikus, csapongó és következetlen, de ennek ellenére baromi szórakoztató. ráadásul ez leslie cheung, hazájának egyik legmegbecsültebb színészének utolsó filmje.

jack_torrance Creative Commons License 2003.05.18 0 0 172

Double Agent

Dél-Koreai kémfilm, mely a 1980-as évek első felében játszódik. Okos forgatókönyvvel, jó szinészekkel, lassú, de mégis izgalmas történetvezetéssel, és sajnos egy gyenge befejezéssel.

10/6

owen nolan Creative Commons License 2003.05.17 0 0 171
kilenc királynő egy argentin film aminek a címe egy bélyeg nevét takarja. sajnos a filmet annak ellenére, hogy nem művész film csak a művész moziban lehet megtekínteni. köszönhetően az egysíkú és polirozott agyú amerika majmoló gondolkódásnak. ennek hála nem sokan fogják látni ezt a fordulatos, izgalmas, jól rendezet és jó szinészekkel megpakolt régi vágású, kiveriátamásikatjobban típusú filmet. a közelmúltból és amerikai pl-nál maradva az ocean's eleven áll a filmhez közel. csak ez sokkal jobb 10/9

gohatto a híres homo erotikus szamuráj film kitanoval. ami meglepő módon egy krimi, csak nagyon lassú 10/7

getting any atya úr isten!! nagyon-nagyon beteg film, kitano rendezése és szerepel is benne. paródia-vígjáték-paródia-vígjáték. ha egy top 10-t kénne felállítani a beteg filmekből ez tuti, hogy dobogos lenne. mindenesetre én könnyeztem a röhögéstől 10/9

aeon flux Creative Commons License 2003.05.17 0 0 170
beat
[DK, 1997, seong-su kim]
bukásra ítélt fiatalok filmje a beat. szerelem, barátság, testvériség kerül itt terítékre, útravalóval nem szolgál, csak prezentál. a musa rendezője kicsit visszavehetett volna az egyhamar egysíkúvá váló kézikamerás rángatózás, klipszerű képmosás alkalmazásából és a párbeszédekre is több figyelmet fordíthatott volna ["romy azért volt más, mint a többi lány, mert neki mindig jó illata volt."], de a színészek nagyon jól teljesítenek és a cselekmény is van olyan magával ragadó, hogy az ember figyelmen kívül hagyja többek között az olyan apró nüanszokat, mint a kóreai zsíroshajmetálból és nyávogó popból álló soundtrack. :]
aeon flux Creative Commons License 2003.05.17 0 0 169
láttuk még...

le boulet
[FR, 2oo2, alain berberian, frédéric forestier]

a taxi című francia franchise farvizén evező akciókomédia. az elején úgy tűnt, kevésbé olyan bugyuta, mint a nagytesó, ezért talán élvezhetőbb is: az óriáskerekes buli például simán az év egyik leglátványosabb akciójelenete, mégha kilóg a CGI láb, akkor is. azonban a kezdeti színvonal idővel rendesen ellaposodik, előkerülnek az agyrepesztő klisék, mint pl. a kemény csávó és a dumás idióta kényszerű párosa, akik először kurvára utálják egymást, aztán... a többit tudjátok. egy-két jobban sikerült poén mellé 1 órányi nehezen kibírható rizsát mellékelnek, a film vége pedig maga a pokol. lehetett volna jobb is.

aeon flux Creative Commons License 2003.05.17 0 0 168
basszus, még folytatása is van. kell! :]
Előzmény: aeon flux (167)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.17 0 0 167
ba xian fan dian zhi ren rou cha shao bao - the untold story
[HK, 1992, danny lee, herman yau]

sajnos, megtörtént események alapján készült - hírdeti magáról e film. nos, ha így lenne, nem szívesen mennék hongkong vagy macao környékére. no, nem azért, mert ilyen szemüveges őrültek rohangásznak fel-alá, olyanok vannak mindenhol. de ennyire impotens, alkalmatlan rendőrségi erőt én még filmvásznon nem láttam, mint ebben a filmben. és aszongya, ez a valóság. áhhá, nem ver át! zek az idióta rendőrök szolgáltatják a film komédiafaktorát, habár nem tudom, mennyire vicces a folytonos túljátszás, a rotáló mozdulatok, a rajzfilmbe illő grimaszok és így tovább. [egyes-egyedül a minden egyes alkalommal más és más kurvával feltűnő kapitány tűnik normálisnak, hogy miért? az egyik rendező játssza, azért. :] ennek tükrében sehogy se sikerült komolyan venni wong úr explicit vagdalkozását: pedig az ürge módszeresen írtja azokat, akik az útjába állnak és a film a szeletelést, erőszakot részletesen be is mutatja. naná, hisz erről szól az egész. öncélú és nagyon hülye vagdalkozás, de a művészi álca mögé bújó hasonszőrű alkotásokkal ki lehet zavarni a világból, az untold storyt baromira élveztem. no persze, ha rendezőpáros botránkoztatásra hajtott, akkor rendesen mellélőttek, ugyanis a filmet kb. végig lehet röhögni, pedig itt aztán van gyerekek felszabdalása, maréknyi evőpálcika durva felhelyezése élő nő hüvelyébe, csonkolás-hegyek, miegymás. amúgy a szarukeretes szemüveg mögé bújt színészlegenda, anthony wong meglepően jól játszik a többi humburnyák között [hehe, pont az őrült tűnik a legnormálisabbnak :], nem csoda, hogy szerepéért díjakat is kapott. a film tehát olyan rossz, hogy az már szórakoztató. mondtam is, hogy talán ez lesz az első olyan bűnszar film, ami felkerül a kedvenc filmjeim toplistájára. :]
[aki további explicit részletekre kíváncsi, az látogasson el ide!]
[mivel nincs nulla csillagos képem, hinnye de kár!]
jack_torrance Creative Commons License 2003.05.17 0 0 165

Lakótársat keresünk

Magával ragadó vígjáték, szimpatikus karakterekkel, átérezhető szituációkkal, és jó poénokkal.

10/8

owen nolan Creative Commons License 2003.05.16 0 0 164
ezt a linket egyébként folyamatosan csekkolom :))
Előzmény: greatcornholio (161)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.16 0 0 163
virgonc kis kép ez :DDDD
Előzmény: aeon flux (160)
greatcornholio Creative Commons License 2003.05.15 0 0 162
Itt még elmenekültem és csak a belem maradt ott a padlón, de a legközelebbi különszervezésnél már nekem sem kegyelmezel és nem élem túl? :)
Előzmény: aeon flux (160)
greatcornholio Creative Commons License 2003.05.15 0 0 161
Hé! Milyen szétbomlasztás? Nem akartam ezzel az éjféli szervezéssel senkit megsérteni, de hetekkel ezelőtt terveztük Jackkel (veled is beszéltünk róla) és mellesleg még mindíg van egy szabad jegyünk, jöhetsz te is. :D (ok, tudom dolgozol másnap) Nem hinném, hogy ettől felbomlana a banda, mert ha jól tudom szombaton 11-en megyünk ugyanerre.

Amúgy az újságíróknak, akik eddig látták a Reloaded-ot, eléggé bejött... Közel sem mindenkinek, de a többségüknek. Nemtom, hogy kell itt linkelni, de szúrjátok ba a címsorba:

http://www.rottentomatoes.com/m/TheMatrixReloaded-1122457/?beg=49&int=26&page=3

Előzmény: aeon flux (159)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.15 0 0 160
ez a kép a legutóbbi KMK-t megfúró mozilátogatáson készült [a szőke hajú uriember fél órát késett a vetítésről]:

Előzmény: aeon flux (159)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.15 0 0 159
de ha nekem itt szétbomlasztod a KMK-t egyéni akciókkal, feldugok egy gandalf féle rakétát a kululukadba, oszt lesz nemulass. :]
Előzmény: greatcornholio (158)
greatcornholio Creative Commons License 2003.05.15 0 0 158
Naná, hogy nem! :) Kezdem egyre inkább megszeretni ezeket az éjféli premiereket. EpI-II-nél és Gyűrűk ura 2-nél is nagyon bejött... Mátrixot meg amúgy is már nagyon várom.
Előzmény: aeon flux (153)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 157
viszont akkor írjál ide róla jó gyorsan valamit, én is azt fogom tenni. :)
Előzmény: greatcornholio (155)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 156
:DDD
Előzmény: aeon flux (153)
greatcornholio Creative Commons License 2003.05.15 0 0 155
:) Nem vettem a szívemre, akartam is smileyt rakni mögé, de valahogy kimaradt... Hát, kár, hogy nem jössz, de ez van! Megyek én is csütörtökön, bár én kora délután. Ja és persze szombaton is... :)))
Előzmény: owen nolan (151)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 154
jó kérdés, én eddig 1x láttam. meg kénne már néznem, mert eléggé a szivem csücske a film. miután olyan szépen kitépte és összecsavarta...

még hátra van két kitano film, azokat ha megnéztem, firkantok egy rövidet róluk.

Előzmény: aeon flux (150)
aeon flux Creative Commons License 2003.05.15 0 0 153
no persze, a recepciós nem bírt magával...
Előzmény: greatcornholio (148)
owen nolan Creative Commons License 2003.05.15 0 0 152
mellesleg nekem csütörtökön 19.00-ra van jegyem, szal részemről thx, de én nem.
Előzmény: greatcornholio (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!