Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.24 0 0 735
azt el tudom képzelni, hogy a kliens-oldal szabályozza hogy mikor jöjjön új lapka, de azt, hogy az határozza meg, hogy "melyik" legyen az, azt nem, bár én nem láttam a forrást. De ha ez így van, akkor midenképp veszélyes a dolog, mégha nem is hinném hogy valaki ezzel a módszerrel befolyásolni akarná/tudná a játékot.

Gondolom a dave lenne az egyetlen aki tudná, de akkor talán nem 0-1-5-tel végzett volna ezen a vb-n :-)
Előzmény: ZormaC (734)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.23 0 0 734

Márpedig a lapkaleosztás éppenhogy kliens oldalon történik - legalábbis elég sokáig biztosan ez történt. Ez volt az alapja annak a (némelyek által használt) csalásnak, hogy valaki a szerencsére játszott, s ha meglátta, hogy nem jó lapkát húzott, akkor abban a pillanatban modem kábel kihúz, disconnect, reconnect, s ha elég gyorsan csinálta, még egyszer sorsolt neki új lapkát a gép, vagyis nagyobb eséllyel húzott olyat, amilye akart.

Pár hónapja mindig van egy kis késleltetés a frissen húzott lapka megjelenítésében - azt nem tudom, hogy azért-e, mert most már a szerver sorsolja, vagy csak azért, mert most csak akkor jeleníti meg, ha a másik játékosnál futó applet azt visszaigazolta.

Forrást nem küldök sehová, nem szeretném, ha ilyesmi tőlem kiindulna - viszont csekélyke IT háttérrel elég könnyű a Java archívumokat visszafejteni (hint: jad).

Ami miatt én régebben belenéztem a forráskódba, az egészen pontosan az volt, hogy megállapítsam, vajon mennyire triviális úgy meghegeszteni, hogy játék közben is mutassa a review számokat. Bizonyos játékosokról úgy találtam ugyanis, hogy túl gyorsan számolnak. Nem lehetetlen, de nem is nyilvánvaló. Mint ahogy azt sem lehetetlen megcsinálni, hogy a játszma egy adott pillanatában lekérdezhesd, hogy most vajon a helyedben mit lépne a Robot (s ugye a Robot végjátékban pl ügyes, ha stratégiában gyökér is).

Az, hogy gyakran változik a kliens, nem probléma... verziókontroll + merge aligha túl nem tesz rajta.

Azt viszont nem tudom, hogy a Dave mennyire készült fel az ellen, hogy valaki crack-elt klienssel játsszon a szerveren. Ha aláírt applet-ek lennének... de nem azok, így viszont sztem semmi akadály nincs sajna.

Előzmény: Törölt nick (733)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.23 0 0 733
Aligha hinném, hogy a lapkaleosztásba bárki is bele tudna nyúlni (pláne kliens-oldalról). Egy dolgot tudok esetlegesen elképzelni, azt, ha valaki profi, s megpatkolja a kliens-oldali szoftvert, hogy pl. írja ki a még bennlévő lapkák számát (l. review), de a kliens elég sűrűn változik, s nagyon macerás lehetne mindig átírni.

Ettől függetlenül elküldhetnéd nekem a forrást, kiváncsivá tettél.
Előzmény: ZormaC (732)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.23 0 0 732

Szerintem szoftver oldalon nem valószínű, hogy bárki is csalna, pláne nem "központilag", azaz belenyúlva másik két ember meccsébe. Nekem volt szerencsém a Tantrix Lobby forráskódját kicsomagolhatni és megtekinthetni; nos elmondhatom, hogy ez sokat segített abban, hogy Dave barátunkat kissé ambivalensen ítéljem meg: minden tiszteletem továbbra is az övé, amiért a lobbit megcsinálta, de ahogyan megcsinálta, az elveszi a kedvem attól, hogy akár csak csipesszel is hozzányúljak. :-)

Az pedig, hogy meglepetések születnek, az teljesen természetes. Még sakkban is az, pedig ott nincs szerencse faktor. Pusztán azért, mert az embereknek változik a játéktudása (fejlődnek az újak, kopnak s időnként meg-megújulnak a régiek), formája, éppen pillanatnyi ráhangoltsága, stb. S tetszőleges ranglista csak ezen tulajdonságok egy bizonyos múltbeli összképét adja meg, a jelenre nézve csak közelítésként műxik, ami sokat változhatott...

Hogy a TommG kiesett idejekorán? Ez számunkra kellemetlen, mint idei legeredményesebb magyartól, kimondatlanul is többet vártunk tőle. Hogy esetleg a Pekko is ki fog esni? Ennek mi nyilván örülni fogunk, ha megtörténik. :-) (tavaly speciel én jutottam legmesszebbre az EB-n, majd a VB-n egy 7 éves gyerek kivert az első körben - a pepe azóta is emlegeti, ahol csak tudja :-PPP - ilyen van)

(mellékesen a TommG-Pekko döntő nem jött volna össze, mert egyazon félágon voltak)

No de sebaj, hajrá mindenki (pillanatnyilag talán leginkább Chr).

--

z.

Aata1 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 731

Hogy belenyúlhat-e valaki a játékokba? Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi tantrixosok között vannak olyanok, akik képesek feltörni, befolyásolni a játékot, ha akarják... De vajon kinek állna érdekében ilyet tenni? Valaki ennyire félne a nagyágyúktól? De akkor miért nem saját meccsén tesz ilyet, így ő is naggyá válhatna... Az ember van ennyire önző...

Tamás csinált egy riportot (http://tournaments.tantrix.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=448), ami meglepő azonosságokat mutat ő és Pekko meccse között! Valóban furcsa... De vajon véletlen-e? Mindketten rossz fomáról panaszkodtak a Phase 2 kezdete előtt, és mivel potenciális VB esélyesekről beszélünk, akiknek gyakorlatilag "simán" kéne lépkedniük a döntőig, nem lehet hogy csak arról van szó, hogy az elvárás, a nyomás volt túl nagy? (a múlt idő még nem teljesen helyes, mert Pekko meccse visszavan, de nagyon drukkolok CHR-nek!)

És azt észrevettétek már, hogy bajnoki játszmán a gép kicsit gonoszabban adagolja a lapkákat? Nekem sokszor volt ilyen érzésem, és Aapának is... (kizárólag a kezdésre gondolok most).

Véleményem szerint egyébként a pszihológiai okok sem kizártak! Például Pekko Tamás példáját látva kicsit elbizonytalanodott...

Persze ezek csak saját vélemények és gondolatok, de mindenesetre érdekes az idei VB...

Előzmény: LeslieG (730)
LeslieG Creative Commons License 2004.09.22 0 0 730

Gyerekek!

Nem gyanus nektek TommG ill. Pekko játszmáinak menete? Nem vonom kétségbe chr42 játéktudását, de megjósolom a következő két játék eredményét. Az ötödiket chr42, a hatodikat pekko nyeri. Szerintetek létezhet olyan progi, amellyel befolyásolni lehet a lapok leosztását? Természetesen lehet egy pillanatnyi rossz forma, de azért két ilyen játékosnál egyszerre?

Kiváncsi vagyok a véleményetekre.

CSOPi Creative Commons License 2004.09.22 0 0 729

Sziasztok!

Olyyyan boldog a szívem Chr erdményei láttán.

Hát igen, én tanítottam meg játszani §:-))))

Csopi

Előzmény: ZormaC (728)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.22 0 0 728

Alakul ez a Pekko-TommG döntő.... bocs

Aata1 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 727

Kedves Illés!

Pillanatnyilag úgy tűnik hogy együtt fogunk vitézkedni a vígaszágon, mert ha ez így megy tovább... Nel egyenlőre vezet, bár előnye lehanyagolható, de sajnos én már előre látom hogy a következő meccsünkig esélyem sem lesz gyakorolni, egész nap csak suli... De nem adom fel, nehogy azt higyje bárki! :-) No persze ilyenekről ne is beszéljünk, hogy elvárás szerint max egy döntetlent szabadott volna átengednem Nel-nek... Legalábbis ezt láttam a kiírásban! Mondjuk ez a része annyira nem hoz lázba, bár az ELO ezek után biztos zuhan egy szépet, de legalább újra játszhatok selejtezőket, és így bemelegítve várhatom majd a bajnokságokban a KO szakaszt... Mert én bizony hátránynak érzem hogy eddig nem játszhattam... Persze ez nem magyarázkodás :-)

Aata

Előzmény: ILLES (724)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.20 0 0 726
Nem a "plate-nyeréssel" szerzett normát.

Plate-t nyert, s mellesleg az eredmények miatt, normát is szerzett ...
Előzmény: ZormaC (725)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.20 0 0 725

Tényleg, lehet ott is ITM normát elérni ?

Ez úgy van, hogy a világbajnokság és a Plate egyetlen bajnokságnak számít a normák (illetve az Élő-pontszámok) számítása szempontjából. Vagyis szerezhetsz normát a Plate-ről is, de ez esetben bele kell majd húznod, mert a jade elleni eredmények is bele fognak számítani.

btw. tavaly pepe szerzett is normát a Plate-nyeréssel.

Előzmény: ILLES (724)
ILLES Creative Commons License 2004.09.19 0 0 724

khm

Az események sajnos még finoman szólva sem úgy alakultak ahogy szerettem volna.

Jade simán elvert. Ebben főleg a 4. parti a ludas, mert a végjátékban össze tudta kötni a két vonalvégét amik szerintem viszonylag elég messze voltak egymástól, de sajnos nem elég messzire, és minden lapka kint is volt ami kellett ehhez.

Jade pedig elég jó játékos ahhoz, hogy fölismerje és megjátsza azt.

Pedig ha lett volna szerencsém (ennek hiányát még jade is elismerte az 5. partiban)

akkor sokkal szorosabb meccset vívhattam volna vele. Talán még nyerhettem is volna. Most mindenesetre nincs más hátra mint gratulálni a győztesnek és bíztatni egmaria-t, hogy vegyen jade-n nemes bosszút a rajtam elkövetett tette miatt.

Most már csak a Plate-n vitézkedhetek (és fogok is ha egy picivel több szerencsém lesz mint jade ellen volt) de ezt nem úgy terveztem.

Tényleg, lehet ott is ITM normát elérni ?

Hajrá MÁRIA te vagy a jobb.

No és persze a többi magyarnak is sok-sok sikert.

Illés

ZormaC Creative Commons License 2004.09.17 0 0 723

a Máriát ezúton csókoltatom ;-) és persze gratulálok is neki!

Előzmény: Sirpi (722)
Sirpi Creative Commons License 2004.09.17 0 0 722

Mária üzeni, hogy Illés többi ellenfele közül ő az első, tehát nem biztos, hogy akkor kéne a TGM-normra való gyúrást elkezdeni :-)

Ja, és azt is mondja itt mellettem, hogy:

Ezt megjegyeztem ám, Zormac! Grr...

Előzmény: ZormaC (721)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.16 0 0 721
Ne add fel ILLES... a TGM norm ebből a meccsből már valószínűleg nem jön ki, így tovább kéne jutni, hogy a többi ellenfél ellen meglehessen :-)
Előzmény: ILLES (720)
ILLES Creative Commons License 2004.09.16 0 0 720

Gyertek szurkolni nekem, akkor úgy fogom érezni, hogy hazai pályán játszom ami tudvalevőleg előnyt jelent.

Ma 19 órakkor 3 játszmára fog sor kerülni, és vasárnap 19 órakkor a maradékra.

(ha az internetkepcsolatom is úgy akarja, mert az sajnos nem a legmegbízhatóbb)

Az ellenfelem Jade

Előre is köszi a bíztatásokat

Illés

sarkanyrepulo Creative Commons License 2004.09.15 0 0 719

ÖÖÖÖ

Ezt inkább nem értem.

s

ui. neked is  hajrá

Előzmény: ZormaC (717)
Aata1 Creative Commons License 2004.09.15 0 0 718
Egyetértek Zormac CHR42 felé intézett kérésével, bár... Szóval akkor elgondolkodnék azon, hogy valyon tényleg mag kéne-e küzdenem CHR-rel...
Előzmény: ZormaC (716)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.15 0 0 717
Ezek szerint sutyi, mikellos és Sirpi osztoznak azon világméretekben is jelentős probléma megoldási munkálataiban, hogy a fear ne jusson túl messzire. Hát csak hajrá :-)
Előzmény: sarkanyrepulo (712)
ZormaC Creative Commons License 2004.09.15 0 0 716
Nem vagyok ám telhetetlen, de ha lehetne úgy szervezni, hogy a Chr42 legyen az egyetlen magyar, aki megküzd a gekkóval? esetleg győztesen, ha még ennyi belefér?
Előzmény: Sirpi (715)
Sirpi Creative Commons License 2004.09.14 0 0 715

Aata, sokkal jobb lenne, ha Te lennél az egyetlen magyar, aki megküzd idén a gekkóval (lásd kép) és nem azért, mert mind kiesünk még előtte :-)

Ilyen egy gekkó természetes környezetben

Előzmény: Aata1 (713)
Aata1 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 714
Bocs, rossz volt a címzés :-) Elnézést "s" :-)
Aata1 Creative Commons License 2004.09.14 0 0 713

Kedves Illés!

Hogy hogyan lehet relatíve (!) könnyű ellenfelet kapni? Nos a lényeg, hogy a csapat VB-n egy nagyon jó csapatot kapjál, akik mire rád kerül a sor, addigra mindent eldöntenek, így az ellenfelek már régen feladják, és kevésbé figyelnek a meccseken rád, hiszen már kiestek... Így megemelkedik az ELO-d és könnyebb ellenfelet kapsz... Én így kaptam NEL (bár eléggé tartok tőle a selejtezőbeli eredményei miatt...). És kiknek köszönhetem ezt? HUN B! Kösz fiúk!!! :-) És hajrá mindenkinek, hajrá magyarok!

(Mellesleg a következő körbe ha bejutok, már közel sem biztos hogy én nyerek, az utánna következőről pedig már ne is beszéljünk... Bár ha én lehetnék az első magyar aki megküzdhet Matt Pekkkel, azt igazi megtiszteltetésnek venném!)

Előzmény: sarkanyrepulo (712)
sarkanyrepulo Creative Commons License 2004.09.14 0 0 712

Hát, sok szerencsét mindenkinek.

Megnéztem, mi várna rám, ha odáig jutnék.

Mielőtt bárkiben felmerülne a gyanú, hogy panaszkodom, közlöm, hogy a bajnokságok lényege számomra végülis pont az, hogy erős ellenfelekkel játszhatok.

Most Mikellossal sorsoltak össze.

Aztán (pusztán elméleti alapon közelítve a dolgot) lenne Fear, majd Sirpi.

Hát, így jár az, aki nem elég jó játékos ahhoz, hogy nálánál kevésbé tapasztalt ellenfeleket kapjon. Tapasztalhat.

Hát, sok szerencsét és jó szórakozást mindenkinek!

s

ZormaC Creative Commons License 2004.09.13 0 0 711

Pekko az aktuális világbajnok, Illés pedig azt a játékost húzta, aki az utolsó világbajnok volt a Pekko-éra előtt. Csak biztatásképpen :-)

Előzmény: Aata1 (710)
Aata1 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 710

Illés készülj!

Ma kiderül ki lesz az a vitéz, aki kiáll ellened, hogy utánna a vígaszágon folytathassa! Éndrukkolok neked, remélem hogy külföldi ellenfelet kapsz, monjuk Pekkot, és akkor őrá már nincs több gond :-) Na jó csak vicceltem! Sok szerencsét minden magyarnak a sorsoláson, és a meccseken egyaránt! Pont mint 1000 évvel ezelőtt: Reszket a világ, mert jönnek a HUNok!!!

Go HUN Go!

Aata

Előzmény: ILLES (709)
ILLES Creative Commons License 2004.09.10 0 0 709

Ki akar a vigaszágon vitézkedni az 1-32 kiemelt közül ?

Aki igen az reménykedjen, hogy velem kerül össze.

Olyan ITM vagy TGM (a nem kívánt szó törlendő) normát csinálok ellene a 6 partiban hogy huhúú !

Meg remélem a többi magyar is !

Hajrá magyarok !

Aata1 Creative Commons License 2004.09.07 0 0 708
Mi ez itt, a vihar előtti csend? :-) Az összes fórumon pangás van... Valami készül... közeledik a VB...
Aata1 Creative Commons License 2004.09.02 0 0 707
Amen! :-)
Előzmény: ILLES (706)
ILLES Creative Commons License 2004.09.02 0 0 706

Gratulálok minden magyarnak a továbbjutáshoz. A többiek se keseredjenek el, lesz ez még jobb is. Jelenleg a 128-as főtáblára mi magyarok adjuk a legtöbb versenyzőt.

Szeretném, ha ez a vb is úgy végződne mint az idei eb vagy a csapat vb, és akkor olyan nagy gond már nem lehet.

HAJRÁ MAGYAROK !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!