Ferihegy ( :) ) 2 és 1
Turku (már repültem is oda és onnan)
Tampere Pirkkala
Kuopio
Helsinki Vantaa
Stockholm Arlanda (ide repültem és innen jöttem ma meg)
Stockholn Bromma (körülnéztem)
Sármellék (körülnézni)
Szolnok
Budaörs
Sundsvall
Azon okból, hogy észak mániás vagyok ergo nem maga a reptér vonz hanem az országok. Ennek több oka is van, de mondjuk úgy, a civilizációt arrafelé vélem felfedezni.
Most látom csak, hogy van még egy "listázós" topic. Az én listám:
-Ferihegy
-Brüsszel
-Amsterdam
-Prága
-Bécs
-Velence (Közvetlenül a tengerparton van. A terminál nagy és új és szép.)
-Ljubljana (Kicsi terminál, nem is nagyon új. Az épülettől légvonalban 10 méterre levő állóhelyről is busszal hoznak-visznek.)
-Luxembourg (Kicsi terminál és látszik, hogy nem tegnap épült. Az épület melletti állóhelyekről a gépeket gyalog kell megközelíteni toronyiránt keresztül a betonon. Vicces reptér egyébként: gyakorlatilag három géptípus adja a forgalmat: ERJ, F50 és Jumbo. :) )
"Nem talált robbanóanyagot a holland rendőrség kedden az amszterdami Schiphol repülőtéren, miután egy elhagyott bőrönd miatt két indulási várótermet is kiürítettek.
A forgalmas légikikötő három indulási várójából kettőnek a kiürítése késéseket okozott a menetrendben. Az elhagyott csomagot egy repülőtéri illetékes szerint az egyes számú váróban találták. A kettes számú várót később szintén kiürítették."
Kedves Index!
Lassan megszokjuk, hogy gyakran rendkívül pongyolán sikerül a híreket közzé tenni....na de ennyire?
Csak tudatom, hogy Amszterdam Schiphol reptere nem a falusi Budapest (lásd főként 1-es "Terminál"), sem pedig Turupulya kategória. Igy az indulási váró fogalma nem igazán ismert a Schipholon ebben az összefüggésben. Talán inkább a Terminál szó hiányzott a világot ezek szerint nem nagyon látott újságíró tollából... ugyanis abból van három a Schipholon, míg konkrétan indulási várónak nevezett helyiségból pár száz.....
Én még csak egyszer repültem így csak 2 repteren jártam:
Ferihegyről indultunk egy "LOTUS AIR"-es Airbus320-as géppel mentünk Egyiptomba:
Sharm el Sheik
Elnézést kérek a belepofázásért, de sajna most időm sincs végig olvasni a topikot :-(
Egyik kollega jan2.-én utazik Malayziaba, és szüksége lenne a Kuala Lumpuri reptér alaprajzára. 1 órájuk van az átszállásra és a papírok kitöltésére. Nem szeretne lemaradni, de fél egy eltévedéstől. A neten nem találtam semmit. Valaki tudna segíteni?
A legszebb fekvésű repülőtér, ahol életemben jártam, a Punta Raisi repülőtér Palermo mellett. Gyönyörű, egyik oldalon tenger, a másikon hatalmas sziklaszirtek...
Remélem, hogy akárhányadik dimenziódban is észreveszed, hogy egy picit ellentmondásban vagy saját magaddal. Most akkor jó dolog az a fene nagy szabadság (bár én nem hívnám annak azt, amikor az emberek az utcán végzik el mindennemű dolgaikat, sőt, ott is élnek, szaporodnak, halnak.) Dehát tényleg nem vagyunk egyformák.
Ja, panaszkodásról a klubban (?) egyáltalán nincs szó, mivel annyira azért nem érintett mélyen a dolog. Csupán tényekről. Miszerint India - szerintem és tapasztalataim szerint másoknak is - büdös egy ország. Nevezheted úgy is, hogy van egy bizonyos "illata".
Más:
Róma Fiumicino reptér:
A, B és C terminálból áll, a B-C egybeépítve. Tipikus betonacél-üveg modern hatású szerkezet, magas és tágas belső terekkel. Rómába talán a legjobb eljutást a 9,50 EUR árú vonat biztosítja, kb. 25 perc alatt.
Az utastájékoztatás nem erőssége az olaszoknak a c/in tekintetében, viszont pultokból nagyon sok van (kell is, mert így is elég rendes sorbanállások voltak.)
Érkezés legalul, felette az indulási szint, legfelül pedig egy galéria üzletekkel és éttermekkel, kávézókkal. Kilátóterasz nincs, a legjobb lehetőséget a B terminálon a galérián található önkiszolgáló étterem/kávézó adja a gépek, a forgalmi előtér egy része és két futópálya megtekintésére.
A tranzitrészen belül már nem annyira jó a rálátás a repülőgépekre, kivéve a különféle bizniszvárókat. A normál utazónak a meglehetősen piszkos külső üvegek is zavarják a látását. Belül is és több helyen is vannak különféle boltok a pénzköltésre. Az árak viszont eléggé magasak minden tekintetben.....
A beszállás előtt jó sok ülőhely ad várakozási lehetőséget, ezekre szükség is van, mivel Fiumicino "büszkélkedik" az egyik legrosszabb késési statisztikával. Összességében kulturált, jól összerakott és könnyen használható repülőtérről van szó, semmi extrával. A kilátóterasz azért hiányzik, mert érdekes gépeket lehet látni (Libyan Arab Airlines, US Airways, SIA, Malaysian, Emirates, Kuwait, Ethiopean, Delta voltak ott többek között.)
Nem akarom szetoffolni a topikot, de en sem tudom megallni.
Olvastalak az India forumon, igy tudom, Neked milyen emlekeid vannak. Nekem - talan Utas2-hoz hasonloan - masok. A florat meg a faunat inkabb attol feltenem, hogy telepisiljak a fak tovet, meg laza kezmozdulattal eldobjak a chips-es zacskot. Senki sem tehet rola, hova szuletik, de a kornyezete tisztasagarol igen, legyen akarmilyen szegeny is. Ez a tisztasag pedig szerintem sem ott kezdodik, hogy fujkaljuk az embereket, hanem ott, hogy a szegenynegyedek utcairol begyujtjuk a szemetet.
Az utolso, klubos mondatodat en azzal kiegeszitenem, van olyan is, aki kivancsisagbol ment oda, hogy lassa Indiat, es utana - a latottaktol szomoruan - panaszkodik a klubban.
De ez mar tenyleg nagyon off!
Szia Utas, nem tudtam megallni hogy ne szoljak hozza. Latod, kinek a pap, kinek a papne, kinek a paplan.
Igen, Indianak van egy sajatsagos illata, engem a szabadsagra fog emlekeztetni amig elek.
Egyebkent India, mint ahogy valoszinu tudod, egy sub-kontinens es termeszetes valaszfalak kulonitik el a vilagtol. Sok mindent be lehet vinni "oda is" amire a helyi flora es fauna nincs felkeszulve. Egy billio ember megelheteset kell felteni, egy kis artalmatlan kodoles meger annyit.
Egyebkent ott is emberek elnek es egyikuk sem valasztotta hogy ott szulessen. A vilag egyik legnagyobb csodaja hogy el vannak ahogy vannak.
Meg nem talakoztam olyannal akit koteleztek hogy Indiaba menjen. Olyannal mar tobbel is aki azert ment oda hogy a clubban tudjon panaszkodni rola.
Na most még irigyebb vagyok :-( Hogy csináltad? Én megpróbáltam elmenni Jerevánba a haverjeimhez ill. helikopterrel fel a Krasznaja Poljana nevű helyre, de útlevél nélkül nem álltak velem szóba, azt meg az első nap elvették a táborban adategyeztetésre, és az utolsó nap adták vissza.
Egyszer helikopterrel is utaztunk (kb 85-ben voltam ott) be a Kaukazus fole. Ott nem szallt le csak berepult.
Aztan az egyik turista a Coopturist csoportbol veletlenul lefenykepezte a repteret, a szegeny idegenvezeto csajcli meg majdnem kiugrott a repulobol, annyira megijedt...
Osszessegeben nagyon kiraly nyaralas volt ott. Luxus messzemenokig! Legalabbis gyerekfejjel, de valoszinuleg amugy is.
Én Szocsiban a nemzetküzi sporttáborban laktam, lehet, hogy jobban játam. A rossz betondarabokra nem emlékszek, arra viszont igen, hogy kevés volt a reptéren a kero, ezért a Tu-134-est nem tudták Kievig feltankolni, leszálltunk "itatni" a zaporozsjei katonai reptéren. Így legalább láttam Szu-15-öst.