Keresés

Részletes keresés

rabótnyik Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1510

Mircirinek:

A gyűlölet őrültje c. könyvet magyarul semmiképp ne vedd meg! Tragikusan rossz, 1940-es fordítás, ráadásul az eredeti regénynek legalább a harmada hiányzik, emiatt még a történet is zavaros néhol.

Üdv.

Előzmény: mirciri (1506)
mirciri Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1509

Koretta,

köszi az infót, meg fogom nézni. :-)

Koretta Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1508
mirciri,
egy lelőhely tipp: Vincze Könyvesbolt (Bp.I. Krisztina krt. 34., hétfőtől-péntekig 10.00-18.00, de a mostani hétvégén nyitva lesznek)
Nagyon jó kis könyvesbolt, és sok, máshol már régóta nem kapható AC könyvük van.
(Én ősszel vettem meg náluk pl. A hét számlap rejtélyét.)
Felhívtam őket az előbb (375-7682), és van még a régebbi kötetekből.
Előzmény: mirciri (1506)
Georgey Creative Commons License 2004.12.16 0 0 1507

Sziasztok!

Válaszul a Találkozóra vettem 2 könyvet: Nyaraló gyilkosok és Rejtély az Antillákon. Szóval jó volt a Találkozó.

Üdvözlök Mindenkit!

mirciri Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1506

Sziasztok!

Van néhány könyv, amit már régóta keresek, de sehol sem tudom őket megszerezni. Ezek a következők: A hét számlap rejtélye, Az elefántok nem felejtenek, Ferde ház, A gyűlölet őrültje, Halál a felhők felett, Az alibi.

Ha valakinek esetleg van eladó példánya, megvenném. Vagy tudnátok adni egy-két ötletet, hol tudom őket megszerezni?

Köszi!

-Tamas- Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1505
Tudtam, hogy kifelejtem :D

Nos, mivel nem tudtam ott lenni, ezért már egy korábban beígért tesztet kiteszek majd a honalpra, ahol leellenőrizhetitek saját AC tudásotokat. Terveim szerint Karácsonyi ajándék lenne, szívből remélem, ezzel tudok kárpótlást tenni.

(Megj.: A teszt mintegy ötszáz kérdéses, egyválaszos rendszerű., tavaly állítottam össze, még azért átnézem :D)
-Tamas- Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1504
Sziasztok,

Igazán sajnálom, hogy nem lehettem ott, kirúgatom magam egyszer és akkor tudok félórát szakítani saját magamra is végre :-)

Örülök, hogy jól sikerült, majd meghallgatom az élménybeszámolókat élőben, egyszer, ha odáig eljutok. :-)
hullci Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1503

sziasztok!

A mozinetes dvd nekem megvan, úgyhogy szívesen kölcsönadom illegális célokra is akár, ha valakinek szüksége van rá.:)

Mmása: Engem érdekelne az az 1000 ft-os akciód, ha mást is, akkor gondolom, jó lenne, ha egyszerre ütnénk nyébe az üzletet.

Előzmény: mmasa (1502)
mmasa Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1502

Ágnes! Nagyon örülök, hogy végül sikerült megvenned a DVD-s naptárat! :)))

Egy új info: (ezt is lehet kérni karácsonyra)

Ugye mindannyian tudjuk, hogy év elején 4 Miss Marple DVD és ősszel 4 Poirot (David Suchet) DVD megjelent. Ezen kívül azonban nyáron a régi (nem az a tragikus, nemrég leadott, modern verziójú) Gyilkosság az Orient Expresszen is megjelent. Ez boltban 3000,- körül van. Kerestem, hogy lehetne-e ezt olcsóbban megvenni. Megtaláltam:

Mozinet magazin Június-július számában mellékletként volt. Ez így együtt 1980,- Sajnos ezt már nem lehet kapni újságárusoknál, de a Mozinet magazin honlapján rendelhettek, vagy személyesen is megvásárolható a Ráday utca 16 szám alatt, hétköznap 10-14 között. Ez nem reklámnak minősül, csak azért nagy a különbség, és így azért ez jobb.

Én most vettem frissen az én példányomat, még nem néztem, de majd beszámolok róla!

Puszi mindenkinek!

Koretta Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1501
Sziasztok, szia Mása!
Nagyon köszönöm a Poirot dvd-s és naptáras infókat!
Igen, már sikerült beszereznem, végül a Boráros téri aluljáróban, a Relay újságos üzletben. (de hallottam hogy pl. a Keleti pályaudvarnál lévő boltjukban is kapható)
Szóval most nagyon boldog vagyok. :o)

A többiek kedvéért a részletek: Az Öt kismalac dvd egy fantasztikus Poirot jövő évi naptárral 2990 Ft volt, szerintem ez elég barátságos ár.
A film angol nyelvű, ill. szinkronizált, valamint magyar és angol nyelvű felirat is van rajta. Az extra pedig igazi különlegesség: interjú a rendezővel és David Suchet-vel, mindkettő kb. 20 perces, és nagyon jó.
A naptár 30 X 30 cm, és minden oldalhoz/hónaphoz egy-egy szuper fotó tartozik kedvenc nyomozónkról. Egy magamfajta lelkes Poirot-rajongónak hatalmas kincs! :o)
Köszönet mégegyszer, hogy megosztottad velünk ezt a lehetőséget is.
Koretta

barsvenuto, gratula az 1500-hoz! :o)
Előzmény: mmasa (1495)
barsvenuto Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1500

Sziasztok!

Én is jól éreztem magam a találkozón. Ha a következő Londonban lesz, én benne vagyok. A kazettát már elkezdtem hallgatni, Suchet fantasztikus.

Ariadne Oliver Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1499

Szia Mása!

Anna vagyok egyébként :-) Nekem megvan a Murder by death és nagyon nagyon nagyon szuper!!! Persze, hogy jön a Fülemüle villa!

Még egyszer minden érintettnek: szupi volt a találkozó.

ui: Na, ki ejti meg az 1500. hozzászólást??? :-))))))

hullci Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1498

ILYEN JÓ TALIN MÉG NEM VOLTAM!! :)))

Köszönet mindenkinek!!!

A kazettát még nem hallgattam meg, tartogatom egy nyugodt délutánra, amikor majd egy kint hideg lesz, de én bent leszek egy csésze teával a kezemben és csak hallgatok.

Köszönöm az élményt!!

gulyasg Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1497
Még jó, hogy lehet kapni. Kár, hogy arany-árban. :(((
Előzmény: mmasa (1496)
mmasa Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1496

Ismét megpróbálom elküldeni a linket.. (ez az új link dolog nekem nem működött)

http://www.swsbooks.hu/ -> ez az internetes könyvesbolt honlapja, itt lehet rendelni angol AC könyveket, hangkazettákat, CD-ket

mmasa Creative Commons License 2004.12.14 0 0 1495

1. Nagyon örülök, hogy találkoztam veletek!!! Na ki vagyok én??? :) És mint látjátok megaláltam a fórumot!
2. Annának: szeretettel várom a fülemile villa tükörfordításos verzióját kölcsön, fénymásolásra
3. Az említett házilag írt DVD (Öt kismalac, David Suchet, 2003-2004) (mínuszosan írt, általában ezt minden lejátszó tudja, de a sámítógépeken tuti megy). Előreláthatólag 1000,- lenne. Ilyen áron ez kit érdekel?
4. Ágnes! Láttam tegnap a falinaptárat David-ről. Csepel, szent Imre tér, hévmegálló melletti újságárusnál (a sarki). Remélem azóta neked is van!!
5. Utánanéztem: Murder Ahoy tényleg nem AC által ír, mégis Miss Marple.
6. Murder by Death viszont az a film, amit Neil Simon írt, és Miss Marple és Porot is benne van! Ha bárkinek ez utóbbi megvan, szóljon!!!
7. Tényleg vane gy film, ami eredetileg Poirot volt, a Filmben pedig Miss Marple: After the Funerel (temetni veszélyes) és az film pedig Murder at Gallop. Megjegyzés: Mind a murder at gallop, mund a murder ahoy (ha emlékezetem nem csal) megjelent dvd-n év elején, magyar felirattal, szinkron nélkül. 4 Miss Marple dvd, szuperakciósan 17000,-!!!
8. Említettem boltot, ahol lehet angol illetve amerikai könyveket, hangkazettáka, stb. rendelni. Én már rendeltem, de a rendelésm nem érkezett meg. Szerintem vadiúj könyvek (szóljon valaki, ha tévedtem). És lehet olyat csinálni, hogy értemegy az ember mikor megérkeztek, így nincs szállítási költség, és kp-ban lehet fizetni (ha valaki nem szereti megadni a bankkártyaszámát az interneten..) Csatolom a linket
9. Egyszer találtam egy angol honlapot, ahova az AC kedvelők szó szerint begépelték az angol szöveget. Sajnos azonban (gondolom jogi okok miatt) ezt szinte csak olvasni lehet, vagy a szöveget kimásolni, és beilleszteni.. stb. Egyszer elkezdtem pár könyvből csinálni egy doc-t. Érdekel-e ez valakit, fel lehetne-e ezeket tenni valahova, és van-e kedve ezt folytatni valakinek? Érdekelnek másokat is digitálisan AC könyvek? (effektíve letölthetővé varázsolni, a szöveget, és kis formázás)

No mára ennyi, akkot mostanól a fórumon, meg talán egy levlistán? :)

cserhad Creative Commons License 2004.12.13 0 0 1494
Most voltam a Váci utcában, ahol van egy Libri (Stúdium könyvesbolt). Itt az összes AC mű kapható angolul, beleértve a Spider's web-et is. Különlegességként megtalálható egy-egy gyűjtemény is: Poirot és Miss Marple novelláskötetek. (Complete short stories). Bár elég drágák, de azért hátha érdekel valakit.
cserhad Creative Commons License 2004.12.12 0 0 1493
Valóban, a találkozó nagyon jól sikerült. Én is támogatom, hogy legközelebb Londonba menjünk, de ha netán Pesten gyűlünk össze, és jön David Suchet, akkor is elégedett leszek. A kaziba épp hogy csak belehallgattam, de jónak tűnik!
Ariadne Oliver Creative Commons License 2004.12.12 0 0 1492

Loretta! Szuper a kazi, David Suchet tényleg nagyon jól beleéli magát a szerepekbe!

Előzmény: Szürke Csacsi (1491)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.12 0 0 1491
Következő tali közkívánságra Londonban lesz, hogy pontosan mikor, azt még megbeszéljük :o)))
Ariadne Oliver Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1490

Sziasztok!

Végre megtaláltam én is a fórumotokat!

Nagyon örülök, hogy találkozhattam veletek, jó volt beszélgetni! Mikor lesz a következő??? :-)))))

Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1489

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek! Köszi :o)

Külön köszönöm az ajándékot (mindjárt megyek és közelebbről megvizsgálom)

Előzmény: Szürke Csacsi (1488)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1488

Tali holnap, szombaton délután 3 órakor a Batthyány téri palacsintázóban.

(Ha a palacsintázó nem működne, akkor keresünk valami más helyet a közelben :o))

06-20-498 1184 telefonszámot hívja, aki nem talál minket! Gyertek!

Tuppence Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1487

Sziasztok!

Tegnap olvastam a AC Világa c. könyvben, hogy az " És eljő a halál " c. műnél Agatha a könyv megírásában segítő rajongója kedvéért megváltoztatta a gyilkos személyét. Nem tudja vki hogy ki lehetett az eredeti gyilkos?Ha vki tud segíteni. a többiek miatt kérem e-mailben tegye. Nagyon köszönöm! 

cstan Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1486

nem akarok ellenreklámot csinálni, és hirdetni a fájlcserélgetést se....

de halkan megjegyzem, hogy a netről is lehet töltögetni ilyen hanganyagokat, ha ügyi az ember....  persze mindenki saját felelősségére:)

vegéytek úgy mintha nem is mondtam volna semmit....

Előzmény: Koretta (1473)
Rabbi Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1485
Köszönöm, és ások tovább!
Előzmény: MiJu (1483)
Thibi Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1484

Hahó

megjelent a Három vak egér

MiJu Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1483

http://slp.dwalin.ru

itt is csak 3 A.C. regény található, de van más "Albatrosz"-krimi is:-)

Előzmény: Rabbi (1482)
Rabbi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1482
Hali, olvasnám újra a krimiket, a régi kimúlt albatrosz könyvek nyomán. Ások a neten letöltési lehetőségek után, harmatgyenge eredménnyel. Tudtok címmel/linkkel segíteni?
Koretta Creative Commons License 2004.12.03 0 0 1481
A Duna TV folytatja a Poirot történetek vetítését.
Holnap, dec. 4-én 20.00 órakor: Halál a felhők között
December 11-én 20.00 órakor: A titkzatos stylesi eset

Örömmel fedeztem fel a Libri polcain a Magyar Könyvklub Agatha Christie sorozatának új darabjait is: pl. A karácsonyi puding, A titokzatos kék vonat, Mrs. McGinty halott, Gyilkosság méretre, Miért nem szóltak Evansnak, stb.

Szürke Csacsi,
a talihoz "újoncok" is csatlakozhatnak esetleg? Szeretnék menni, ha befogadtok.
Koretta

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!