Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.20 0 0 990

Nehogy már én legyek a hibás... különben is: tudtad, hogy nekem nem vált be. De mindegy, nem kér enni, és egyszer talán lesz hozzá való filmem.

Azt, hogy én csiszoljak neked, nem tudod megfizetni. Csináld meg magadnak, elmondtam, hogyan kell, nekem más dolgom van, különben is éppen vakációzom.

Előzmény: apepee_ (989)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 989
Jókor szólsz, otthon pihen a másik :)
Hú ez a csiszolósdi...nagyon ki kellene számolni a dolgot és nem ismerek senkit aki meg tudni csinálni...vagy téged? :)
Előzmény: Törölt nick (988)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.20 0 0 988

Hát, elvileg biztos, gyakorlatilag azért elég preciz meló lenne. Szerintem jobban járnál, ha csiszolnál magadnak plexiből anamorf lencsét. Csak egy megfelelő átmérőjű henger kell, rá egy smirglit, megadod a formáját, utána 100-as lépésenként visszafinomítod a felületet mondjuk 1000-es vagy 1500-ös vízpapírig, majd végül rongykoronggal felpolírozod.

Ja, van egy eladó retimascopom... ;-)

Előzmény: apepee_ (987)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 987
...magyar ember vízzel :)
szóval az van, hogy nagyon rákaptam a szélesvásznasdira, és ez a lehető legolcsóbb megoldása annak, hogy elkezdjem: 3000ft-os rectimascope (ugye eredetileg vetítőhöz), igy kb 15-18 mm-től használhatom a lencsét, de tényleg, ki kell próbálnom úgy érzem :) Szuperplánt akarok, westernes háttérrel, elrohanó lovakkal :)
Beaulieu S8akhoz van anamorf kereső is?
zapkorte, amit adtál prizmás-olajos anamorf előtétet, azt vajon meg lehet csinálni kicsibe (keresőhöz)?
Üdv! Pepe (akinek épitkezés miatt nincs laborja még 1 hónapig...)
Előzmény: beaulieu (983)
Superb_ Creative Commons License 2006.06.19 0 0 986

Nekem yashica fényképezőgépem van, az nagyon király!

Szóval optikailag jó lehet, a többiről nem nyilatkoznék.

Előzmény: QnAdam (985)
QnAdam Creative Commons License 2006.06.19 0 0 985
szépet, jó ideje itt fekszik az asztalomon egy Yashica SU-60 E, ami eletronyos, meg zoomos, a beállításait elnézve tud 12-18-24 fps-t, az optikája 8-48mm, és 1:1,8 a fényereje. ez milyen gépnek számít?

ja és ha jól tájékoztattak, akkor valamelyik irányban nem működik a zoomja.
Superb_ Creative Commons License 2006.06.18 0 0 984

Én meg nem tudtam ellenállni a lehetőségnek és beszereztem egy nizo integral 5-öt és egy canon 814 electronic kamerát.

A canon a kedvencem, bár a képalkotását még nem ismerem, de ha olyan amilyen az első benyomásom, akkor megtaláltam a fő kamerámat! Nagyon kényelmes a betekintője, arcvédő rész is van rajta és nagyon meggyőző a motor hangja, zoom is oké (bár kicsit gyors, de meg lehet szokni ha ügyes az ember - szeretem a lassú zoomokat!!!!) minden szinte tökéletes nagyon összerakták a készítői! Valahogy látszik, hogy jó kamerát akartak készíteni és azt hiszem sikerült nekik.

A nizo is megteszi, tud 24-et is, amire ritkán lesz lehetőségem, tekintettel az emelkedő filmárakra de öröm kézbe venni ezt is!

beaulieu Creative Commons License 2006.06.18 0 0 983
De ez nem egy előtét volt, hanem egy külön objektív. Kb 2000 eoró az ára.
Előzmény: apepee_ (982)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.18 0 0 982
Hát akkor mindenképp kipróbálom :)
Üdv!
Pár nap nethiány következik (talán...)
Előzmény: beaulieu (981)
beaulieu Creative Commons License 2006.06.18 0 0 981
Próbáltam. Németországban forgattam Beaulieu 7008 Pro-val és ahhoz gyártottak egy ilyen objektívet, fix gyújtótávolsággal. Nagyon szép, éles rajza volt. 35-re nagyítottuk utána. elképesztő volt a látvány. Nem hittem volna, hogy ezt ki lehet hozni a super8-ból.
Előzmény: apepee_ (979)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.16 0 0 980

Akit érdekel:

VÍZEN JÁRÁS - nemzetközi amatőrfilm-szemle

november 10-11 Uránia filmszínház

nevezni, filmeket leadni október 20-ig

információk: www.faludiakademia.hu

apepee_ Creative Commons License 2006.06.15 0 0 979
Üdv! Régebben kérdeztem már, de akkor off voltál, szóval...
Csináltál már anamorffal S8-ra filmet? Neten fellelhető 1-2 emberke aki próbálkozik másfeles meg 2x-es anamorffal. Tapasztalatok, egyebek?
(őőő, nem az objektiv anamorf, hanem egy előtéttel lesz az, pl Rectimascope)
Ill. S8 kamera bérbeadással foglalkozol-e, ill. ha igen, mi, mennyi? (privbe pls)
Üdv! Pepe
Előzmény: beaulieu (978)
beaulieu Creative Commons License 2006.06.14 0 0 978
Super 8-as formátumban a Soósnál is megveheted, kazettában.
Előzmény: Boneless Kuzin (977)
Boneless Kuzin Creative Commons License 2006.06.14 0 0 977
Aha, koszi hat akkor hivni nem fogok :) Tenyleg csak kivancsisagbol kerdeztem, hatha majd egyszer.

Az a vicces ezzel a ds8cal kapcsolatban, hogy majdnem érdemesebb kamerát venni a filmhez mint fordítva :)

Azt szeretném még megkérdezni hogy kodak tri-xet hol lehet beszerezni?
Előzmény: D94A (955)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 976

Még a kocsirészletbe is minden harmadik belebukik. ;-) Amúgy szeritem tök nevetséges ez a reprezentálási kényszer: ki nem fizetett luxuskocsi, rolex-replika stb., de az az ő bajuk.

A filmezéshez viszont nem csak sok pénz kell, hanem sok szabadidő is. Mégpedig olyan sok szabadidő, ami egyéb, szintén sok szabadidővel rendelkező személyek szabadidejével összehangolható. Mert azért egy filmezéshez min. három személy kell: egy szereplő, egy kamerás, meg egy technikus, aki a derítőlapot vagy mikrofont tartja, vagy a fahrtkocsit vezeti vagy ilyesmi... no hát ezt összehozni az már húzósabb. Szerintem ezért nem nagyon működik a dolog. Mindenki tekeri a maga mókuskerekét mint az eszelős, hogy reprezentálhasson... ez a társadalom tökéletes keretet nyújt ahhoz, hogy az ember tökéletesen érdektelen és haszontalan dolgokkal vesztegesse el az egész életét.

Előzmény: D94A (975)
D94A Creative Commons License 2006.06.13 0 0 975

Szeva!

A TV anyagok lágy filmek! Az új Vision HD Scan filmről a lágysága miatt nem is lehet optikai úton OK másolatot kapni!

Az árak Sajnos a filmezés qrva drága hobbi!!! Én a laborgépeket külföldről is vásárolom, és letojja a germán az én pénztárcámat! A magyar középosztály inkább kartondobozban lakik, hogy megvehesse a legtutibb autót! Ez sajna a magyar valóság! A Beaulieu által árult gép nem olcsó de nem is drága!

Előzmény: Törölt nick (974)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 974

nem a zenit és belaeuiou (sosem tudom majd leírni) minőségét akartam összehasonlítani, mert ehhez nincs összehasonlítási alapom. Csak példának kavartam ide, hogy az interneten a krasnogorskot is $795-ért árulják, de ez alapján hiba lenne feltételezni, hogy idehaza meg is veszik ennyiért. A Soos valami 25e körül adta el amikor legutóbb volt neki. No hát ez a különbség a külföld meg a Magyarország között. Sajnos ez tény.

Előzmény: Superb_ (972)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 973

Mert szemmel láthatóan nem vagy tisztában azzal, hogy egyelőre csak papiron vagyunk benne a közös piacba, a magyar viszonyokat még mindig a kereslet-kínálat és az itteni jövedelmek határozzák meg. Ha nyugati áron akarod eladni, akkor nyugaton kell eladni. (Lásd Szilárd esetét a Németországba exportált arriflexel.) Ez van, pajtás, mo-n senki sem vesz százezrekért S8-as kamerát, mert hiányzik a célcsoport, amelyik megvehetné: a jómódu középosztály. A máról holnapra tengődő prolik tuti nem veszik meg, a "fehér galléros" multimilliárdosok meg megvehetik akár újonan vagy az ebayról bármikor is, ha éppen ilyenre szottyan kedvük, nem fogják évekig az apróhirdetéseket bújni, hogy rádakadjanak. Ez egy ilyen hely sajnos. Nem basztatásból, csak tanácsként: -> ebay

Előzmény: beaulieu (971)
Superb_ Creative Commons License 2006.06.12 0 0 972

Azért kibírom D.G. nélkül...

Úgy olvastam, hogy a kodak és a fuji is emelni fogja a filmárait az olaj és a filmanyagban lévő komponensek (ezüst) átának emelkedése miatt. Mondjuk engem nem érint, néhány utolsó k40-es kazettán (amire elment minden filmezésre szánt pénzem , pedig olcsón vettem) kívül nincs filmem.

Ezért is inkább beszélek a dologról.

Ja, ami azt a profi kamerát illeti, azért tényleg sokat szoktak kérni. Igaz, egy K3-as (ha nem romlik el, nem tépi szét a filmet, nem akad stb.) feltételezem szép, sőt jakár jobb képet ad, mint egy s8-as. Bár 16mm-t nem illendő s8-hoz mérni. De ez kicsit olyan, mint ahogyan egy zenit fényképezőgép is nagyjából tudja azt, amit egy nikon vagy valami hasonló csoda. Csak az egyiknek jobb a pr-ja.

Ugyanígy nem érdemes összehasonlítani mondjuk egy Patek Philippe mechanikus karóra másfél millás (legolcsóbb változat!) árát egy Rakéta mechanikus óra néhány ezer forintos árával sem: mindkettő mechanikus óra, mindkettő mutatja az időt és mégis más.

Előzmény: Törölt nick (970)
beaulieu Creative Commons License 2006.06.12 0 0 971
Hát a Sóósnál nem találsz ilyet. De ha látsz 25 ezerét egy Beaulieu 6008-ast én vevő vagyok rá. Egyébként miért kell neked mindenhez hozzá szolnod? Mindent jobban tudnod? Tudjuk, hogy te zseniális vagy és a pirítóbol is képes vagy cd-romot csinálni... Az ebay-en is itten körül szokott lenni a leütési ára egy jó állapotban lévő gépnek. Én is ott vettem a sajátomat, használtan! A múltkor a Soós egy Leicina special adott el 160 ezerért! No persze kisem rakta, csak benfenteseknek szólt! Én is innen tudom.
Előzmény: Törölt nick (969)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 970

Ez valahogy eszembe sem jutott. (Sajnos.) Viszont a BKV kallereknek mindig ezt szoktam mondani. Már ha BKV-zom. (Legalább fél éve egyáltalán nem ültem semmilyen BKV járművön, de azelőtt sem túl sokat.)

Amúgy az Azúr Vegyszerbolt melletti lósport-szaküzletnél volt az eset, állítólag ott rendszeresen előfordul, ha van kedved, megvárhatod.

Előzmény: Superb_ (968)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 969

Most akkor én is kezdjem el hirdetni a krasnogorskot 165e Ft-ért? :-) (Ennyit kérnek érte a http://www.k3camera.com/ -on.) Elég nevetséges lenne, mikor még a Soos sem tudja 25e-nél többért eladni...

Előzmény: beaulieu (967)
Superb_ Creative Commons License 2006.06.12 0 0 968
Igazi szürrealista akció lehetett volna ha azt mondod neki, hogy igazából te vagy az!
Előzmény: Törölt nick (966)
beaulieu Creative Commons License 2006.06.12 0 0 967
Nem, de ha neten utána nézel ennyi az ára. www.super8camera-shop.com. Újonnan 2300 euro.
Előzmény: Törölt nick (965)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 966
megyek múltkor az nagykörúton (kocsival), megszólal a haverom: "te, ott a dempszli." :) mondom: nem hiszem, megálltunk, odamentem hozzámegkopogtattam a hátát (épp a parkolóórát tömte zsetonnal), és amikor hátrafordult, bamba arccal megkérdeztem tőle: "maga a dempszli gábor főpolgármester?" mondta hogy "igen". "nu, akkó jó" és fakép, muhaha!
Előzmény: apepee_ (963)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 965
aranyból van?
Előzmény: beaulieu (964)
beaulieu Creative Commons License 2006.06.12 0 0 964
Ha valakit érdekel, tudok egy tök jó állapotú Beaulieu 6008 S Pro super 8-as hangos kamerát, digitális kockaszámlálóval! 145 ezer az ára! További infókért nálam kehet jelentjezni.
apepee_ Creative Commons License 2006.06.12 0 0 963
Tegnap megyünk Pécsen a sétáló utcán éjfél felé, megszólal haverom: Te ott a Zsigmond Vilmos :) Mondom aláiratom vele újdonsült szerzeményemet egy Fujica P2 single8 felvevőt (200 Ft volt a vásárba :), de nem volt nálam alkoholos filc...
Hehe... :)
apepee_ Creative Commons License 2006.06.11 0 0 962
Na jó nemtéma, egyik method utókezelhető, másik finomszemcsés :) Kinek mi kell, vegye vigye :)
Pepe
Előzmény: Törölt nick (961)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 961

Pedig a jel/zaj viszony éppenséggel pont akkor romlik le, ha alacsony kontrasztot erősítesz. Ugyanis a kontraszt erősítésével együtt erősíted a zajt is. De engedd meg, hogy egy hétköznapi példán át világítsam meg: végy egy kazettás magnót! kapd a kezedbe a mikrofont! Készíts két próbafelvételt, egyet suttogva, egy másikat fennhangon. Hallgasd vissza őket... ;-)

Előzmény: apepee_ (960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!