A születés és az életesemény között eltelt idő : 11505 nap
Asztrológia és a kabbala összekapcsolása a legtermészetesebb prognózis módszerrel a tranzitokkal.
A kabbala tanítása szerint :
11505 nap analóg 0.011505 nap-al.Megfelel 16 perc 34 mádospercnek.
11505 nap analóg 0.11505 nap-al.Megfelel 2 óra 45 percnek.
11505 nap analóg 1.1505 nap-al.Megfelel 1 nap 3 óra 36 percnek.
11505 nap analóg 11.505 nap-al.Megfelel 11 nap 12 óra 7 percnek.
11505 nap analóg 115.05 nap-al.
11505 nap analóg 1150.5 nap-al.
Az első négy hatvány tranziton fogom bemutatni az életeseményt jelző analógiákat,kizárólag konverz irányban.Az asztrológiában a tranzitoknál nincs olyan meghatározás,hogy direkt vagy konverz.Most mégis a születés elé megyünk vissza,a kabbalával összekapcsolt tranzitok segítségével.Egy-egy napos eltérés nem okoz számítási hibát ezeken a hatványokon.Orbist nem határozok meg.Asztrológustól függ,hogy mennyit enged meg.Az egzakt fényszögtől való eltérés zárójelben szerepel.Győrffy László képleténél kitértem arra,hogy mit jeleznek a bolygók és a házak ennél az életeseménynél.Az ott leírtak érvényesek itt is.Magyarázatot nem írok az aspektusokhoz – egy kivételt azonban most is teszek.
Konverz irányban mind a négy esetben egzakt eredményeket kaptunk.Ez erősíti azt a szellemiséget melyszerint az asztrológiában van helye a születés előtti vizsgálódásnak.A legegyszerűbb indok azonban az,hogy az emberi élet a fogantatás pillanatától kezdődik.A Neptunusz egzakt aspektusaira ennél a témánál,egy szép magyar kifejezést használnék - áldott állapot.
A negyedik hatványig a percnyi pontosság garantált.Az ötödik hatványnál egy-egy napos eltérés kb.negyedórás eltéréshez vezet.Aki érti a módszert az képes elkészíteni az ötödik és a hatodik hatványt is.A hatodik hatványnál a lehető legpontosabban kell az életesemény idejét ismerni,ezért ezek elkészítésére nem vállalkozom.Az ötödik hatványnál még 15 perces eltérés esetén is van egy érdekes aspektus.A házak levezetett jelentését használva vonatkoztathatjuk az anyára és a magzatra is – védőburok.
A képen a négy konverz irányban vizsgált,a kabbalával összekapcsolt tranzit horoszkóp szerepel – középen az ötödiknek csak a “kontúrja” látható.
Zsír folyt arcomon. A fátyolon át kinéztem. Jól avagy rosszul, de ki. Lassan, mélán, Bélán. Láttam, szintén lassan rezegtek, zöld fényt riszálva, csillámpalát megszínezve, árnyalva szórták felém, belém.
De nem vettem be.
Tegnap - éjt szakasztva ketté - vertem sorba, ritmust követve - belsőt - az elsőt. Hajnalban lett vége, hitem szerint hajnalban. Le és eldőltem, aztán korán rikoltva ocsúdtam, Ádám várt rám.
Meg a bödön.
Most én vagyok, ki vár. Húszig számolok. Akkor elmegyek, kerengek, s rövid út után nekiszegezem tekintetem az ősznek. Látom már, ahogy görgetegek hömbölögnek, barázdák - a paráznák - szétnyílva áhítoznak.
Asztrológia és a kabbala összekapcsolása az 1 nap = 1 év analógia kulccsal.
A születés és az életesemény között eltelt idő : 11505 nap = 31.4996201 év.
Most a szekunder direkciós eljárást kapcsoljuk össze a kabbalával.Direkt és konverz irányban is elvégezzük a számításokat.Az orbis 2 fok.Az egzakt fényszögtől való eltérés zárójelben szerepel.Azt,hogy közeledő vagy távolodó az aspektus szándékosan nem írtam le - egy kivételével.Akit valóban érdekel az kénytelen lesz kiszámítani.Egy-egy napos eltérés nem okoz számítási hibát .Az időegyenletet sem vesszük figyelembe,mert viszonylag kevés idő telik el.Aki tudja,hogy miért az érti a módszert.Győrffy László képleténél kitértem arra,hogy mit jeleznek a bolygók és a házak ennél az életeseménynél.Az ott leírtak érvényesek itt is.Magyarázatot most nem írok az aspektusokhoz.Aki elolvasta az előzőeket az tudja értelmezni.
0.0314996202 év analóg 0.0314996202 nap-al – megfelel 45 perc 21 másodpercnek.
0.314996201 év analóg 0.314996201 nap-al – megfelel 7 óra 34 percnek.
3.14996201 év analóg 3.14996201 nap-al – megfelel 3 nap 3 óra 36 percnek.
31.4996201 év analóg 31.4996201 nap-al.Ez a hagyományos szekunder direkciós módszer(egész évekkel számítják – az indexnapot határozzák meg).
A megengedett orbisnál 0.1 fokkal nagyobb a távolság,de mivel közeledő aspektus ezért számításba vettem – más miatt is.
Az Mc a Szaturnusz kvinkunszk-jában(1fok).
Az Asc a Merkúr oppozíciójában(1.9 fok).
Általánosságban elmondható,hogy minden horoszkópnál a 7.házat és a 8.házat egyszerre uraló bolygó(lehet ura vagy társura is a házaknak) amennyiben egzakt fényszögkapcsolatba kerül valamilyen prognózis módszernél a tengelyekkel,akkor fenn áll a társ megtalálásának,a párkapcsolatnak,a házasságnak a lehetősége - jelen esetben ez bolygó a Merkúr.
Összevetve a radix és a kabbalával összekapcsolt direkciós horoszkóp :
Életeseményt jelző tengely-bolygókapcsolat nincs.
A direkciós Descendens a radix 8.házába esik.
A direkciós Hold a radix Plútó kvinkunszk-jában(0.6 fok).
Összevetve a radix és a kabbalával összekapcsolt konverz direkciós horoszkóp :
A konverz direkciós Mc a radix Vénusz félszextiljében(0.1 fok).
A konverz direkciós Asc a radix Hold félszextiljében(1.2 fok).
A konverz direkciós Descendens a radix 5.házának a csúcsán.
A konverz direkciós Hold a radix 8.házaba került.
A konverz direkciós Merkúr a radix Nap konjukciójában(1.3 fok).
A radix Mc a konverz direkciós Vénusz félszextiljében(0.7 fok).
Zoe Wassilko-Serecki ,az Osztrák Asztrológiai Társaság elnökének – Konverz direkciók vagy praenatális(születés előtti) konstellációk c.írása beigazolódott.Szerinte és más asztrológusok véleménye szerint is,van helye az asztrológiában a konverz direkcióknak.A kabbalával összekapcsolt konverz direkcióknál is egzakt eredményeket kaptunk,ami ezt a szellemiséget erősíti.
A képen a három konverz direkciós horoszkóp van feltüntetve és a harmadiknak az összevetése a radix-al.
A legyek sót hoznak, és lassan megreped a hályog is. Tizenkétszer üvöltöttek, de a tér nem bír magával, és átfordul vörösbe a nyár minden utánpótlása. Holnap ugatni fognak, vagy tovább hunyorognak?
"Ceruza" is akar jönni a rövidebb bevetésekre augusztusban. Hát én felkészítettem, hogy mire kell számítani, milyen adandó poénokat kell tolerálni esetleg hárítani vagy kontrázni. De még így is vállalja! :-) Bár nagyon nem szeretném azt, hogy én tartsam a pofámat azért, ha túl messzire mennénk el, mert be kell vallani, vannak durva húzásaink. Két hete R kapott rendesen, múltkor én voltam a soros a piszkálódás fogadásában. Talán akkor megemberelik magukat a rendes tagok, ha más tiszteletbeli is velünk van, legalábbis remélem - tehát múmia és egyéb fenomenális téma sztornó!
Asztrológia és a kabbala összekapcsolása az 1 fok = 1 év analógia kulccsal.
Az eltelt napok számánál elég csak az egész napokat számításba venni.
0.314996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez még túl közel van.Nem mutat semmit(0.31 fok).
3.14996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez már volt(3.1 fok).
31.4996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez a hagyományos módszer (31.49 fok).
314.996201 év analóg 314.996201 fokkal.
Nagyobb mint 180 fok – ezért a 360 fokból is levonható.
360 - 314.996201 = 45.003799
45.003799 év analóg 45.003799 fokkal.
45.003799 fok = 45 fok 0 perc 14 másodperc.
A másodperceket elhanyagoljuk.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása 45 fokkal direkt és konverz irányban.
Az egzakt fényszögtől való eltérés,valamint az,hogy közeledő vagy távolodó az aspektus - zárójelben szerepel.0.5 fokon belül nincs jelentősége.Kizárólag a nem egzakt fényszögeknél érdemes figyelembe venni.Némi kifejtést csak az egzakt kapcsolatoknál tettem.Az előző írásomban kitértem a nem egzakt fényszögekre is – okait ismertettem.Mindezek vonatkoznak a mostani írásomra is.Ívdirekciókulcsot most nem írok mert félreérthető.Csak egyszerűen az Mc-t elforgatom 45 fokkal direkt és konverz irányban.A kapott Mc értékekhez tartozik egy-egy Asc érték ami nem 45 fokkal tér el az eredeti Asc értéktől.Majd a bolygópozíciókat forgatom el direkt és konverz irányban 45 fokkal.
Lényeg : Az Mc és a bolygópozíciók 45 fokkal térnek el direkt és konverz irányban az eredeti radix pozíciójuktól.Az Asc elforgatása direkt és konverz irányban nem 45 foknyira tér el eredeti radix pozíciójától.
Direkt irányban :
Az Mc értéke pontosan +45 fokkal változik.
Mc : 0 fok 13 perc Skorpió.
Az Asc nem +45 fokkal változik.A kapott Mc-hez tartozó Asc : 0 fok 39 perc Bak.
19 óra 38 perc 52 másodperc – Ez a kapott Mc és Asc - óra,perc,másodperc ideje.
(1879.06.25. 19h 38m 52s – a hely ugyan az mint a radixnál)
Az Mc a Nap trigonjában(3.5 fok - közeledő).
Az Mc a Hold félkvadrátjában(0.5 fok - távolodó).
Az Mc az Uránusz szextiljében(0.9 fok - közeledő).
Az Asc a Nap oppozíciójában(3.1 fok - közeledő).
Az Asc az Uránusz trigonjában(0.5 fok - közeledő).
Az Uránusz a 3.ház(házassági szerződés) első ura.
Érdekesség : A Dsc(a társ) a rák jelének a legelején.A rák jel analóg a Hold-al.Férfi képletében a Hold a Nőt jelöli.
A bolygópozíciók pontosan +45 fokkal térnek el az eredeti radix helyzetükhöz képest.
A Nap a Vénusz konjukciójában(0.7 fok - távolodó).
A Hold a Plútó kvinkunszk-jában(1.4 fok - távolodó).
A Merkúr az Asc kvadrátjában(0.1 fok – közeledő).
A Merkúr a Plútó kvadrátjában(0.2 fok – közeledő).
A Vénusz a Nap kvadrátjában(0.7 fok - közeledő).
Kvadrátokat nem tudok az életeseménnyel kapcsolatba hozni.
A Vénusz az Uránusz félszextiljében(1.8 fok - távolodó).
A Mars az Asc oppozíciójában(0.1 fok – közeledő).
Megfelel Mars – Dsc(a társ) konjukciónak.
A Mars a Plútó konjukciójában(0.2 fok – közeledő).
A radixban a Plútó a Descendensen(a társ) áll .
A radixban a Mars az 5.ház(szerelem,házasság) első ura – “egybeolvad” a társsal(7.ház).
A Jupiter az Asc kvinkunszk-jában(0.9 fok - távolodó).
A Jupiter a Plútó félszextiljében(0.9 fok – távolodó).
A Szaturnusz az Uránusz kvadrátjában(1.2 fok – közeledő).
A Neptunusz az Asc kvinkunszk-jában(0.3 fok – közeledő).
A radixban a Neptunusz a 3.ház(házassági szerződés) társura,4.ház(család) első ura.Kapcsolatukat hivatalosan is “szentesítettek”.A házasság szentsége – Neptunuszi analógia.A részletes életrajzi adatokat nem ismerem,de feltételezem,hogy egyházi szertartás (is) volt,ami szintén Neptunuszi analógia – ebben az esetben isten előtt kötött házasság.Ennél az aspektusnál,ez a fajta kifejezés sokkal jobban illik az analógiába,mint a házassági szerződés.
A Neptunusz a Plútó félszextiljében(0.4 fok – közeledő).
Mindkét fényszög a 8.ház(animakép) csúcsára esik.
Konverz irányban :
Az Mc értéke pontosan -45 fokkal változik.
Mc : 0 fok 13 perc Oroszlán.
Az Asc nem -45 fokkal változik.A kapott Mc-hez tartozó Asc : 24 fok 7 perc Mérleg.
13 óra 56 perc 30 másodperc – Ez a kapott Mc és Asc - óra,perc,másodperc ideje.
(1879.06.25. 13h 56m 30s – a hely ugyan az mint a radixnál)
Az Mc a Jupiter másfélkvadrátjában(2.6 fok - közeledő).
Az Mc az Uránusz félszextiljében(0.9 fok - távolodó).
Az Mc a Plútó szextiljében(3.4 fok - közeledő).
Az Asc a Hold félkvadrátjában(2.4 fok - távolodó).
Az Asc a Jupiter másfélkvadrátjában(3.5 fok - távolodó).
Az Asc a Plútó kvinkunszk-jában(2.7 fok - távolodó).
A bolygópozíciók pontosan -45 fokkal térnek el az eredeti radix helyzetükhöz képest.
A Nap a Vénusz kvadrátjában(0.7 fok - távolodó).
A Hold a Plútó szextiljében(1.4 fok - közeledő).
A fényszög a 8.házba esik.
A Hold az Asc trigonjában(1.5 fok – közeledő).
A Merkúr az Asc oppozíciójában(0.1 fok – távolodó).
Megfelel Merkúr - Dsc konjukciónak.
A Merkúr a Plútó konjukciójában(0.2 fok – távolodó).
A radixban a Merkúr az animaképet is jelöli.Egzakt módon találkozik az animakép és a társ.AMerkúr uralma alatt az Uránusz(3.ház ura) – ezzel a házassági szerződés is kimutatva.Általánosságban elmondható,hogy minden horoszkópnál a 3.ház Merkúr,illetve ikrek jellegű.
A Vénusz a Nap konjukciójában(0.7 fok – távolodó).
A Vénusz az Uránusz szextiljében(1.8 fok – közeledő).
Mindkét fényszög a 8.házba esik.
A Mars az Asc kvadrátjában(0.1 fok – távolodó).
A Mars a Plútó kvadrátjában(0.2 fok – távolodó).
Kvadrátokat nem tudok az életeseménnyel kapcsolatba hozni.
A Jupiter az Asc szextiljében(0.9 fok – közeledő).
A Jupiter a Plútó trigonjában(0.9 fok – közeledő).
A Szaturnusz az Uránusz oppozíciójában(1.2 fok – távolodó).
A Neptunusz az Asc trigonjában(0.3 fok – távolodó).
A Neptunusz a Plútó szextiljében(0.4 fok – távolodó).
Direkt irányban már értelmeztem ezt a két aspektust.
A különbség annyi,hogy itt mindkét fényszög a 4.házba esik – a Halak(szentség) jelébe.
Ezzel a kabbalával összekapcsolt,“levezetéses” módszerrel,egzakt módon sikerült kimutatni a házassági szerződés(3.ház) létrejöttét,az animakép(8.ház) “aktiválódását” – ami a társ(7.ház) megtalálásához vezetett.Jeleztek még a 4.-5.házak urai is – szintén egzaktul.
Az “egy napot adok egy évért” analógia nem biztos,hogy jól van értelmezve.A naibod kulcs használata is megtévesztő lehet,mert néha pontos eredményt ad a direkcióknál.Ennek oka az,hogy értéke néha pontosan megegyezik a valódi idő kulcséval.Ezek az időpontok : április közepe,június közepe,szeptember eleje,december vége.Győrffy László június 25.-én született.Ekkor a naibod kulcs és a valódi idő kulcs közötti eltérés +2m 33s – ezt kéretik figyelembe venni a direkciók számításánál és a kabbalával összekapcsolt direkciók számításánál is.
Latinovits Zoltán született szeptember 9.-én.Az eltérés : -2m 38s.
Bódi Gábor született augusztus 31.-én.Az eltérés : +0m 20s.
Romy Schneider született szeptember 23.-án.Az eltérés : -7m 33s.Itt van a legnagyobb különbség.Lehetséges,hogy ez okozta a 22h 18m születési időnél az egzakt állást.
Zrínyi Miklós született május 1.-én.Az eltérés : -2m 56s.
Az ábrán csak a direkt és a konverz irányban elforgatott Mc és Asc tengelypozíciók a pontosak.A bolygóállások eredeti radix pozíciójukban vannak feltüntetve.Aki érti a módszert,az képes berajzolni a direkt és a konverz irányban elforgatott bolygóállásokat.
Napok óta überelem - ha jól tévedek - "A" Kecskés Andrást (aki, ha máshonnan nem jön be: "Ehetetlen? - "Nem", "Lehetetlen?" - "Igen!"), magam is pantomímelve a szabadmozgás kultúráját. (Mondjuk úgy: meglehetős fájdalmat okoz minden helyzetváltoztatás, ami célszerű keretek közé szorítja ebbéli indíttatásaimat.) De finom is lenne azzal gyógyítni magam: minek annyit ugrálni? ;p
Szedtünk ma (izé: tegnap) délután gombát. Jópofa kis kirándulás lett, jóllehet indulatlevezetésre szánódott, elsősorban. A kiskosárba gyűjtöttek többségét azután a tanösvány tacepaoján be is azonosíthattuk. (Bár M. a latin nevüket is ismeri még, sztem, ő nem volt e téren közlékeny a séta alatt; najá, az ő indulatait köllött levezetni gombászás által.) Pechünkre(?) ellenirányban jártuk be az erdei utakat, így az utolsó táblán volt módunk csak elolvasni: virágokat, gombákat leszakajtani nagyontilos. De még tanösvényről letérni es, mivel jóvátehetetlen kárt okozhatunk a természerben a taposással. Gyorsan elráncigáltam a tábla elől a kölköket: mindkettő - autista lévén - hajlamos szó szerint értelmezni minden leírottat. Bele se merek gondolni, mivel járt volna, ha napokig-hetekig-hónapokig azt kell bizonygatni számukra: nem, a természet NEM ítéltetett kihalásra azáltal, hogy mi benéztünk mellékösvényekbe, burgyingokba is (najá, a gombák nem a kitaposott vezérösvényen teremnek).
A nagyhidegvíz azonban itthon ért. Fajtánként szétválogattuk a kölkökkel gombákat (mint kirándulásunk eredményeit) - voltak vagy öten - egy műanyagtálcán, az ebédlőasztalon. Hites, aki már kirándulásunkat is ferde szemmel nézte (nem volt betervezve!), csak annyit szólt: ezek nem mérgezők? De, mondom. Akkor mér teszem őket ki a tálcára? Hát mer... csak! (Nem ragozom, megoldottuk a troblémát. ;p )
Hanem... az az erdőszag!!! :))) Ja, szedtünk elhullajtott madártollakat is, és egy esőbeállóban beszélgettünk róla a kölkökkel, mikor írtak utoljára az emberek lúdtollal... :) Istenkém, ha lenne rá pénzem, hogy erre fecsérelhetném az időmet, esküszöm, nem csinálnék mást!!!
Mindig is szerettem volna vmi hasznosat csinálni - ez eddig kevéssé sikerült... ;o))
Az eltelt napok számánál elég csak az egész napokat számításba venni.
0.314996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez még túl közel van.Nem mutat semmit(0.31 fok).
3.14996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez már volt(3.1 fok).
31.4996201 év analóg 314.996201 évvel.Ez a hagyományos módszer (31.49 fok).
314.996201 év analóg 314.996201 fokkal.
Nagyobb mint 180 fok – ezért levonandó belőle.
314.996201 – 180 = 134.996201
134.996201 év analóg 134.996201 fokkal.
134.996201 fok analóg 13.4996201 fokkal.
13.4996201 fok = 13 fok 30 perc.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása 13 fok 30 perc-el direkt és konverz irányban a naibod kulcs használatával :
Direkt irányban 13 fok 30 perc-el :
Mc : 28 fok 43 perc Szűz.
Asc : 6 fok 11 perc Nyilas.
17 óra 41 perc 33 másodperc.
0.5 fokon belüli egzakt Mc vagy Asc tengelykapcsolat nincs.
Az Mc a Plútó trigonjának “közelében”,az egzakttól való eltérés 1.9 fok.
A radixban a Plútó a Descendensen(a társ) áll.Lehetne ugyan egzakttá tenni,de feleslegesnek tartom.Egyrészt mert korrigált képlet,másrészt a házzasság is kicsit egy bürokratikusan meghatározott dátum.De nem ez a legfontosabb érv.Az animakép,ami meghatározza azt,hogy egy férfi szerelmes legyen egy nőbe – ezért nem változatok a születés perc idején.Az animakép kialakulását,”aktiválódását”,szerelmet,nem lehet matematikai pontossággal meghatározni.Erre még az asztrológia sem képes.Éppen ezért nagy orbist engedtem meg.A házassági szerződés létrejöttét azonban ki lehet mutatni egzakt(0.5 fokon belül) állással.Az egzakt fényszögtől való eltérés zárójelben szerepel.Győrffy László képletében a 8.házra(animakép) térnék ki.A 8.ház analóg a Plútóval.A házban a Nap és a Merkúr áll.A házcsúcs ura még a Merkúr.Urai még a Hold és a Nap.A Nap ura a Hold,ennek ura a Merkúr – a Hold és a Merkúr recepcióban állnak.A radixban a Hold az Mc “közelében”,az egzakttól való eltérés 2.1 fok.
A Nap a Vénusz félszextiljében(0.8 fok).
A radixban a Nap a 8.házban áll,társura a 8.háznak – az animakép.
A radixban a Vénusz a 7.ház ura – a társ.
Uralmi kapcsolataik a 7.-8.házat emelik ki – ezek jelzését.
Az animakép és a társ “egymára talált”.
A Hold a Plútó trigonjában(0.1 fok).
A radixban a Hold a 8.ház társura.
A radixban a Plútó a Descendensen áll.
A Hold és a Plútó egy szextilt is vetnek a 8.házba.
A 7.-8. házak egzaktul jeleznek.
A Merkúr a Plútó szextiljében(1.6 fok).
A radixban a Merkúr a 7.ház társura,8.ház első ura – a 8.házban áll.
A fényszög a 8.házba esik.
A Vénusz az Uránusz konjukciójában(0.3 fok).
A Vénusz a 7.ház ura.
Az Uránusz a 3.ház(házassági szerződés) ura.
A 3. és a 7.házak urai itt egzaktul jeleznek.
A Mars a Plútó félszextiljében(1.6 fok).
A radixban a Mars a 4.ház(család) társura,5.ház(szerelem) ura.
A fényszög az 5.házba esik.
A 4.-5.-7.házak jeleznek.
A Jupiter a Plútó szextiljében(0.6 fok).
A radixban a Jupiter az Ic “közelében” tartózkodik.
Ura a 4.háznak,a személyiség egyik meghatározója(első ház második ura).
A radixban a Jupiter és a Plútó tengelyekhez közeli állását emelném ki.
Az Asc(személyiség) első ura a Mars(a Plútó is),második ura a Jupiter.
A Mars a 4.ház társura,5.ház első ura.
A Jupiter társura a 3.háznak,első ura a 4.háznak – Neptunusz is uralja őket.
3.-4.-5.-7. házak jeleznek.
A Neptunusz a Plútó és a Dsc konjukciójában(1.9 fok).
Ezt a két “új” bolygót(mindkettő Szaturnuszon túli) – uralmi kapcsolatait,nem érdemes levezetni.Sok téves következtetés lehet belőle.
Konverz irányban :
Mc : 1 fok 43 perc Szűz.
Asc : 17 fok 15 perc Skorpió.
16 óra 1 perc 26 másodperc.
0.5 fokon belüli egzakt Mc vagy Asc tengelykapcsolat nincs.
A direkt irányban való elforgatásnál kitértem rá,hogy miért nem tartom szükségesnek egzakt értéket kapni – kivétel a házassági szerződés.Az ott leírtak érvényesek itt is.
Az Mc a Nap szextiljében(1.9 fok).
A radixban a 8.házas Nap az animaképet is jelöli.
Az Mc a Szaturnusz másfélkvadrátjában(1.8 fok).
A radixban a Szaturnusz az 5.ház(szerelem) csúcsán áll.
Az Mc az Uránusz konjukciójában(0.6 fok).
Az Uránusz a Merkúr uralma alatt,eljutunk a Hold – Merkúr recepcióig.
A Merkúr és a Hold a 8.ház urai.Ezzel eljutunk az animakép “aktiválódásához” – ami szükséges a szerelem,házasság létrejöttéhez.
A radixban a 8.ház csúcsához az Uránusz egy szextilt is vet.
A radixban az Uránusz a 3.ház(házassági szerződés) ura.
Az Asc a Nap másfélkvadrátjában(1.4 fok).
Az Asc a Vénusz kvadrátjában(0.6 fok).
Ezt a két fényszögkapcsolatot nem tudom az életeseménnyel kapcsolatba hozni.
A Merkúr a Plútó félszextiljében(1.4 fok).
A fényszög a 8.ház csúcsán.
A Mars a Plútó szextiljében(1.4 fok).
A radixban a Mars a 4.ház(család) társura,5.ház(szerelem) ura.
A fényszög az 4.házba esik.
A 4.-5.-7.házak jeleznek.
A Szaturnusz az Uránusz kvinkunszk-jában(0.3 fok).
A radixban a Szaturnusz a 2.ház(anyagiak) ura.
A radixban az Uránusz a 3.ház(szerződések) ura.
A 2.-3.házak egzaktul jeleznek.
Ezzel a kabbalával összekapcsolt,“levezetéses” módszerrel,egzakt módon sikerült kimutatni a házassági szerződés létrejöttét.Nem egzakt módon pedig az animakép “aktiválódását” – ezt nem is lehet matematikai pontossággal meghatározni.A nem egzakt fényszögeknél érdemes megállapítani,hogy közeledő vagy távolodó az aspektus. Aki erre képes az érti a módszert.Amennyiben közeledő,idővel esedékessé teheti az eseményt.
Az ábrán a direkt és a konverz elforgatással kapott tengelypozíciók vannak pontosan feltüntetve.Az elforgatott bolygó állások nincsenek - a radix állásuk szerepel.Aki tudja,hogy melyik év(évek) ívdirekciói mutatják az elforgatással kapott pontos bolygópozíciókat az érti a módszert.
A születés és az életesemény között eltelt idő : 15954.9225 nap = 43.6830941 év.
Amennyiben az eltelt napok száma nem ennyi,még akkor sem okoz a későbbiekben számítási hibát az elforgatás mértékénél.Az Mc helyzete percnyi pontosságú marad(jelen esetben).Mivel az Mc helyzete pontos a kapott horoszkóp ideje(óra,perc) is az lesz.Az óra,perc,másodperc adatok feltüntetve.A hagyományos 1 fok = 1 év módszernél nincs kapott horoszkóp.Ennél a módszernél csak azért használtam a “kapott horoszkóp” kefejezést,mert talán így érthetőbb a levezetés.Most nem használom.
0.436830941 év analóg 436.830941 évvel.Ez még túl közel van.Nem mutat semmit(0.43 fok).
4.36830941 év analóg 436.830941 évvel.Ez már volt(4.3 fok).
43.6830941 év analóg 436.830941 évvel.Ez a hagyományos módszer (43.6 fok).
436.830941 év analóg 436.830941 fokkal.
Nagyobb mint 360 fok – ezért levonandó belőle.
436.830941 – 360 = 76.830941
76.830941 év analóg 76.830941 fokkal.
76.830941 fok analóg 7.6830941 fokkal.
7.6830941 fok = 7 fok 41 perc.
Számítások pontossága :
15953 nappal számolva : 7 fok 40 perc 40 másodperc.
15954 nappal számolva : 7 fok 40 perc 50 másodperc.
15955 nappal számolva : 7 fok 40 perc 59 másodperc.
7 fok 41 percre kerekítettem.
Aki le tudja vezetni a kabbala szerint a számítást az érti a módszert.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása 7 fok 41 perc-el direkt és konverz irányban a naibod kulcs használatával(az Asc nem 7 fok 41 perc-el változik) :
Direkt irányban 7 fok 41 perc-el :
Mc : 10 fok 26 perc Halak.
Asc : 9 fok 32 perc Rák.
22 óra 33 perc 50 másodperc.
Az Mc a Mars oppozíciójában(0.3 fok).
Az Asc a Mars szextiljében(0.5 fok).
Amennyiben öngyilkosság volt akkor : A 8.ház első ura a Szaturnusz – ura a Mars.
Mars ura a Merkúr - konjukcióban a Neptunusszal(mérgezés).A 8.ház második ura az Uránusz,ura a Vénusz – ennek ura a Mars.Az uralmi kapcsolatokon keresztül mindig eljutunk a Merkúr - konjukció Neptunusz-ig.Ezzel a 8.ház aktiválódása kimutatva(a 4.ház is – életvég).
A Vénusz a Jupiter kvadrátjában(0.1 fok).
A Vénusz a 5.ház(életörömök – ital,narkotikumok,a fajdalomcsillapítók hivatalosan is megerősítve) és a 12.ház(analóg a Neptunusszal - mérgezés)ura.
A Jupiter a 6.ház második ura(balestek).A 6.ház csúcsának közelében a Jupiter kvadrátja és Neptunusz szextilje.Elképzelhető egy véletlen túladagolás(“baleset”).
A Mars az Uránusz trigonjában(0.4 fok).
A Mars a radixban az 5.ház(életörömök) második ura,6.ház(baleset) első ura.
Az Uránusz a 8.ház(tragédia) második ura.Az Uránusz uralma alatt a Jupiter - második ura a 6.háznak.Az 5.-6.-8.házak jeleznek.Az uralmi lánc végén a Merkúr konjukció Neptunusz(mérgek,narkotikumok).
A Jupiter a Plútó kvinkunszk-jában(0.1 fok).
A Jupiter a 6.ház második ura.
A Plútó az 5.ház második ura,a 6.ház első ura.
A Plútó és a Jupiter uralma alatt az egész 6.ház.
Tragikus eseményeknél - nem feltétlenül öngyilkosságnál,a Plútó analógiái mindig jeleznek.Ilyen esemény volt kisfia(5.ház) halála(Plútó),ami baleset(6.ház) volt.A két esemény között eltelt idő kevesebb mint egy év.Aki érti a módszert az tudja,hogy ezt miért írtam pont ide.Gyermeke halálánál,Morin tíz pontjának alkalmazása nélkül is tisztán megkapjuk az alap analógiákat.
Érdekesnek tartom,hogy Plútó kvinkunszk-ja a halak jelének első fokára esik,az Mc “közelében”.
Amennyiben a születés idejét 22 óra 18 percre teszem akkor :
Mc : 13 fok 53 perc Halak.
Asc : 12 fok 12 perc Rák.
22 óra 46 perc 39 másodperc.
A Merkúr(az uralmi lánc végén - konjukcióban a Neptunusszal) az Ic “közelébe” kerül(3.1 fok).De nem teszem mivel ez egy korrigált képlet és az eltérés az egzakttól nagyobb mint 0.5 fok.
Konverz irányban 7 fok 41 perc-el :
Mc : 25 fok 4 perc Vízöntő.
Asc : 26 fok 33 Ikrek.
21 óra 35 perc 38 másodperc.
0.5 fokon belüli tengelykapcsolat nincs.
Az Mc is csak a Jupiter “közelébe” kerül.
Az Asc jelváltása felmutat némi eredményt,születési uralkodó lett a Merkúr.
A Merkúr az uralmi kapcsolatok végén – konjukcióban a Neptunusszal.
A Jupiter(a 6.ház második ura – kvadrátja a házcsúcsnál) a Szaturnusz szextiljében(0.1 fok),ami a 8.házba esik.A Szaturnusz a 8.ház ura(analóg a Plútóval).Ezt a szextilt így nem nevezném “jónak”.
Amennyiben a születés idejét 22 óra 18 percre teszem akkor :
Mc : 21 fok 43 perc Vízöntő.
Asc : 23 fok 23 perc Ikrek.
21 óra 22 perc 38 mádodperc.
Az Mc a Neptunusz kvinkunszk-jában(0.5 fok).
Az Asc a Jupiter trigonjában(0.0 fok).
De nem teszem 22 óra 18 percre,mivel ez egy korrigált képlet.
Az Mc és Asc egzakt kapcsolata érvénytelen.
Direkt és Konverz irányban is a 6.ház többszöri jelzését emelném ki.Jeleznek még az 5.-8.házak is.Ez a módszer,amit leginkább a házak levezetett jelentéséhez hasonlítok,rámutat olyan analógiákra is,amit az eddig ismert prognózis módszerek nem jeleznek.
A hivatalos életrajzi adatok szerint szívelégtelenség volt a halál oka.
Alázatosan kérek elnézést ezért az OFF-jelentkezésért, ami most következik...
Ígértem, ha rendbejövök, jelentkezem. Tény és való, rendbejöttem (nagyon remélem...). De még idő szükségeltetik, hogy az "új" életemet teljesen kiépítsem, bejárassam (mint az új Credokat az egri - agree - 4-es vonalon... :-) - ergo totál erre kell koncentrálnom. Persze ez nem azt jelenti, hogy időnként én nem olvasgatnék errefelé, csak azt, hogy egy jódarabig hallgatok. Azt már régebben elterveztem (pontosan starjáni 46-oson legutóbb), hogy legkésőbb a "dicső hatalomátvételkor" színre lépek :-)) Lehethogy előbb, de akkor biztos.
Változnom kell, belsőleg - úgy érzem - már sokat haladtam, külsőleg meg majd szerdán kerül sor ;-)
más: Felsőtárkányban mi fogadott????!!!! Nem más, mint PERLIT!!!!! Remélem, nevezetes lesz a júl. 27-e! Ja és "Nagy Lajos híres törvényei" ma 17-es villamosozott...
Egyelőre ennyi, további kellemes nyarat mindenkinek, július 27-én ! nagy pezsgőzés :-) , és a pápáknak mindig átadni ám az ülőhelyet!
Picifiú volt, azután - az érettségi utáni nyáron - nőtt vagy 25 centit, hirtelen. Ennek okán megpaskolni érdemesnek találta magát seggem viszonylatában (szemet hunytam fölötte), fél évvel később lesújtóan szemünkre hányta, nem vagyunk járatosak a Balettcipő vendégkörében - ott szedte fel Bódy Gábort is -, mi meg szerettük, váltig. (Istenkém, keresi önmagát.) Feleségül vett egy országosszínésznőt, őt - közös gyermekükkel együtt - azóta is szeretik a faluban; néhai picifiú viszont még nagyobbra vágyott: a magyar jogtörténet legbotrányosabb hősnője mellé szegődött (nekünk, régi barátainak, kevés belátást engedve az intimitásokba), mindenesetre legutóbbi találkozásunkkor - egy helyi érdekeltségű strandon - mint fegyvert hordozta körbe elhíresült párját... (Utóbbi jogi megítélése két-három évenként változik, már vagy másfél évtizede. Hajdani picifiú-barátnak meg eccer egy bulvárlap önálló kolumnát is szentelt: ő volt az egyetlen, aki kitartott a meghurcolt jogásznő mellett...)
Ahol én elveszítettem: egy "parasztkocsma"-beli diszkó: a körülötte lévők szerelmeikről, fociról, aktuálpolitikáról povedáltak, őt viszont nem lehetett kizökkenteni a Balettcipő - A kutya éji dala - a (Lékai János téri) Randevú fílingjéből...
Tőle hallottam utoljára - hitelesen beszélni (rajongani) - Bódy Gáborról. :) Ezért írtam ezt ide. ;)
A születés és az életesemény között eltelt idő : 14297.89438 nap = 39.1463052 év.
Amennyiben az eltelt napok száma nem ennyi,még akkor sem okoz a későbbiekben számítási hibát a felállítandó horoszkópoknál(egy napos eltérésnél is percnyi pontosságú marad).Aki tudja,hogy miért az érti a módszert.
0.391463052 év analóg 391.463052 évvel.Ez még túl közel van.Nem mutat semmit(0.39 fok).
3.91463052 év analóg 391.463052 évvel.Ez már volt(3.9 fok).
39.1463052 év analóg 391.463052 évvel.Ez a hagyományos módszer (39.14 fok).
391.463052 év analóg 391.463052 fokkal.
391.463052 – 360 = 31.463052
31.463052 év analóg 31.463052 fokkal.
31,463052 fok = 31 fok 28 perc.
31,463052 fok analóg 3.1463052 fokkal.
3.1463052 fok = 3 fok 9 perc.
Két olyan analógiát is kaptunk amit meg tudunk feleltetni : A 3 fok 9 perc és a 31 fok 28 perc.
Ezt a fajta analógia megfeleltetést a házak levezetett jelentéséhez hasonlítanám.
Kizárólag az egzakt állások (0.5 fokon belül) vannak leírva.Ennek oka az,hogy ez már maga is egy “levezetett” módszer.Kifejteni,értelmezni,figyelembe venni pont annyira kell mint a házak levezetett jelentését.A fényszögeknél is érdemes egy kompromisszumos határ meghúzása.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása 3 fok 9 perc-el és 31 fok 28 perc-el direkt és konverz irányban a naibod kulcs használatával(az Asc nem 3 fok 9 perc-el illetve nem 31 fok 28 perc-el változik) :
Direkt irányban 3 fok 9 perc-el :
Mc : 12 fok 18 perc Mérleg.
Asc : 15 fok 28 perc Nyilas.
Az Mc a Plútó szextiljében(0.1 fok).
Öngyilkosoknál a Plútó analógia valamilyen formában mindig jelez.
A Szaturnusz a Neptunusz szextiljében(0.5 fok).
A radixban és itt is a Szaturnusz a 8.házban áll,a Neptunusz pedig a 3.ház(gondolkodás,lelki állapot – “PSYCHÉ”) ura.A radixban is jelölt kapcsolatuk(3.7 fok) itt egzakttá válik.Ezek “összeadódva”hozták létre benne azt a bizonyos filmet,ami tömegeket vonzott(nem asztrológia).
Konverz irányban 3 fok 9 perc-el :
Mc : 6 fok 0 perc Mérleg.
Asc : 10 fok 49 perc Nyilas.
A Merkúr az Uránusz szextiljében(0.5 fok),a 8.házba esik.
A radixban a Merkúr a 8.házban áll.
A radixban is jelölt fényszögkapcsolatuk(2.7 fok) itt egzakttá válik.
Direkt irányban 31 fok 28 perc-el :
Mc : 10 fok 37 perc Skorpió.
Asc : 9 fok 37 perc Bak.
Az Asc a Merkúr másfélkvadrátjában(0.3 fok).
A radixban a Merkúr a 8.házban áll.
A kapott horoszkópnál a Merkúr a 8.ház második ura,a 8.ház csúcsának közelében.
Az általa uralt szűz jel teljes egészében a 8.házba esik.
A Merkúr recepcióban áll egy 8.házas Nap-al.
Konverz irányban 31 fok 28 perc-el :
Mc : 7 fok 41 perc Szűz.
Asc : 21 fok 1 perc Skorpió.
Az Mc a Nap konjukciójában(0.3 fok).
A radixban a Nap a 8.ház második ura.
Az Asc az Uránusz kvinkunszk-jában(0.5 fok).
Az Uránusz a 8.ház csúcsán áll,uralma alatt a 3.ház.
A 3. és a 8.házak kapcsolati analógiái.
A Hold-Szaturnusz kvadrát kimutatása itt nem sikerült.
Sikerült azonban a Plútói analógia kimutatása,ami öngyilkosoknál mindig jelez : a Plútó fényszögkapcsolata(egyiket sem nevezném “jónak”),a 8.ház,a 8.ház urai,a 8.ház csúcsához fényszöget vető bolygó stb…
A születés és az életesemény között eltelt idő : 16339.165 nap = 44.735114 év.
0.44735114 év analóg 447.35114 évvel.Ez még túl közel van.Nem mutat semmit(0.44 fok).
4.4735114 év analóg 447.35114 évvel.Ez már volt(4.4 fok).
44.735114 év analóg 447.35114 évvel.Ez a hagyományos módszer (44.7 fok).
447.35114 év analóg 447.35114 fokkal.
447.35114 – 360 = 87.35114
87.35114 év analóg 8.735114 évvel.
8.735114 év analóg 8.735114 fokkal.
8.735114 fok = 8 fok 44 perc.
Ezt a fajta analógia megfeleltetést a házak levezetett jelentéséhez hasonlítanám.
Az 1939-1940-es évek ívdirekciói analógiát mutatnak az 1976-os év eseményével.
A pontos tengely és bolygó kapcsolatokat,ezek matematikai esedékességét(nem feltétlenül kell ekkor történnie) asztrológiai programmal pontosan ki lehet számítani.Én most csak papíron végeztem el és csak az egzakt állásokra koncentráltam.Az egzakttól való eltérés a zárójelekben.Az egzakt állások (0.5 fokon belül) vastagon kiemelve.A 0.5 foknál nagyobb eltéréseket nem vettem figyelembe,azért leírtam őket mert nem tudom,hogy ennél a módszernél mennyi a pontos orbis.
Bolygó és tengelypozíciók elforgatása 8 fok 44 perc-el direkt és konverz irányban a naibod kulcs használatával(az Asc nem 8 fok 44 perc-el változik) :
Direkt irányban :
Mc : 9 fok 8 perc Mérleg.
Asc : 13 fok 7 perc Nyilas.
Az Mc-Ic tengely a Holdcsomópontok “közelében”.
Az Asc a Nap kvadrátjában(2.7 fok).
Az Asc a Vénusz kvadrátjában(3.1 fok).
Az Asc a Jupiter trigonjában(1.4 fok).
Az Mc a Hold szextiljében(0.6 fok).
Az Mc a Jupiter szextiljében(2.6 fok).
A Hold a Szaturnusz kvinkunszk-jában(0.2 fok).Az eredeti radixban a Hold a 8.házban áll(ura is) és a Szaturnusz kvinkunszk-ja is a 8.házba esik.A 8.ház aktiválódik.
A Szaturnusz a Mars kvadrátjában(0.8 fok).
Konverz irányban :
Mc : 21 fok 40 perc Szűz.
Asc : 0 fok 41 perc Nyilas.
Az Asc a Szaturnusz félkvadrátjában(1.1 fok).
Az Mc a Hold félkvadrátjában(1.2 fok).
Az Mc a Plútó szextiljében(0.1 fok).
A Plútó egy egzakt szextillel aktiválódik.
Az Mc-Ic tengely jelet váltott.
Az Mc a szűzbe került.Ura a Merkúr – konjukcióban a Neptunusszal.
Az Ic a halakba került.Ura a Neptunusz(Jupiter is - a radixban 8.házas).
A Nap a Merkúr konjukciójában(0.5 fok).A Nap a 8.ház második ura.A Merkúr a 6.ház második ura.A 8.-6. házak kapcsolati analógiái(tragédia-baleset).
A Vénusz a Merkúr konjukciójában(0.2 fok).A Vénusz a 6.ház(baleset) első ura,a Merkúr a második ura.A 6.ház mindkét ura jelez.
A Mars a Szaturnusz kvadrátjában(0.8 fok).
A Szaturnusz a Merkúr trigonjában(0.4 fok).
Mivel ez egy korrigált képlet ezért nem változtatok rajta.
Érdekesség : Az Asc kevesebb mint 1 foknyira a skorpió jelének végétől.Amennyiben ott állna,akkor egy 8.házas Plútó lenne az ura,ami az eredeti radixban is jelölt.
Még ennél a távoli analógia megfeleltetésnél is kimutatható a Plútó aktiválódása.Ez alatt elsősorban a 8.házat értem(benne álló bolygókat és a ház urait) ami analóg a Plútóval.Öngyilkosoknál gyakori a 8.ház kiemeltsége.Sikerült még kimutatnom a 6.ház(baleset) aktiválódását is.A tengelyek jelváltása is tanulságos.
Visszaeső lettem. (Vagy mindig is visszafelé estem? Hová jutok így, végül?) Meg kéne csókolnom végre egy mindenrejó varangyot. Talán tarthatnám itthon is, terráriumban. Hányszor kell hetente etetni, pucolni az ilyet?
The Cervical Photoplethysmograph (CPPG) (1980) contains an infrared LED and IR detector mounted in the rim. It was used to obtain pressure pulse measurements in the cervix during various forms of sexual stimulation. The device is an adaptation of the traditional "Geer Gauge" used to measure vaginal-wall blood levels.