A kapos.hu nem adhatja továbbra sem sajnos, a Mindigo pedig "elvileg" lesz. Legutóbb azt mondták, azért nem volt a ZTE elleni meccsről, mert csak 6 vagy 7 "csatornájuk" van a programban és az összes foglalt volt, a Kaposvár-ZTE már nem fért bele...
Az biztos, hogy amilyen vendéglátásban részesítettek minket az oroszlányi szurkolók, az nem mindennapi, remélem, hogy januárban tudunk majd valami hasonlót nyújtani nekik, köszönet érte!
A meccsről: az első negyed kritikán aluli volt számunkra, akkor sok jóra nem számítottam, főleg a védekezésünk volt vállalhatatlan, ezen felül (ill. emiatt is) a hazaiak akkor extrán is dobtak. A második negyedtől aztán drasztikus változás állt be ebben, összeállt a védekezés, rengeteg volt a jó besegítés a kicsiktől, Norfleet, Ponjavics is sok labdát szerzett, a nagyok pedig elkezdtek blokkokat osztani (megj.: a stat érdekes volt, hogy pl. a kb. kiosztott 7-8 blokkból be lett írva összesen 2 - igaz azt néztük, hogy az amúgy nagyon szép oroszlányi csarnokban szegény statírók jó eséllyel nem is látják rendesen a pályát).
Persze a jó védekezéshez kellett az is, hogy innentől kezdett el cserélgetni az OSE is és azért a magyar magjuk/kiegésztő játékosaik nem képviselnek olyan magas szintet. Abellt mellett Rizvic volt igazán csak jó, utóbbi igazi extra délszláv kosaras, de egyébként Bozsovics is jó játékosnak tűnt. Rajtuk kívül viszont szinte csak Mohácsi tudott érdemben hozzászólni a meccshez. És azt is meg kell jegyezni, hogy bizony a játékvezetők is többször úgy kezelték az oroszlányi csapatot, ahogy a játékvezetők szokták az újoncokat... Ettől függetlenül a második negyedtől sokat javult a játékunk és jobbak is voltunk, védekezésünk jóval jobb lett, támadásban pedig Norfleetet és Dramicsanyint is megtaláltuk labdákkal és ők szépen meg is szórták magukat főleg a második félidőben.
Davisnek nem igazán ment az egész meccsen, ez volt eddig a leggyengébb produkciója, ráadásul egyszer a bokája is megsérült.
Norfleet az elején megint nem is nagyon találkozott a labdával, borzasztó passzív volt, aztán utána úgy tűnt, mintha játszi könnyedséggel verné meg az embereit, rengeteg könnyűnek mondható ziccert dobott + volt pár extra távolija/középtávolija is. Emellett a védekezése egészen jó volt.
Ponjavics bizonyos szempontból egyébként szerintem a meccs embere volt. Azon kívül, hogy nagyon nem ment neki a dobás (érdekesség, hogy büntetőből se...), a játék minden más elemében a csapat egyik legjobbja volt. Jól pattanózott, óriási zsugákat adott (ebből se került be legalább 2-3 a statba), labdákat szerzett, jól védekezett és küzdött, mint az állat.
Roncáról szintén lehet hasonlókat írni, mivel ugyan pontszerzésben nem volt kimagasló, de minden másban hasznos volt. Lalicot is ő hozta "meccsbe" két nagy gólpasszal és hát a palánk alatt védekezésben nagyot melózott.
Dramicsanyin továbbra is a szezon kellemes meglepetése. Az első félidőben megint azt éreztem, hogy egyszerűen nincs játékban, nem kap labdát... utána viszont egyértelműen ő lett támadásban a vezér. A távoli dobások mellett most már sokadszor dobál klasszikus centerkosarakat is.
Lalic összességében gyenge volt, az első félidőben szinte nem lehetett pályán tartani a katasztrofális védekezésével (ebben Dramicsanyin is társa volt az elején, egyszerű 2-2-vel simán megverték a két lassú magasembert), de a folytatásban ezen sokat javultunk, illetve a kisemberek elkezdtek agresszívan besegíteni nekik. Végül támadásban is megtaláltuk labdákkal és gyenge játékkal is hozott 13 pontot. Azt továbbra sem tudom hova tenni, hogy miért erőltetjük támadásban a körtében való játékát, egyrészt rengeteg időt, energiát elvesz, amíg pozicióért bunyózik, másrészt 3 mp veszélye van mindig. Sokkal egyszerűbb lenne a "szálkánál" pozíciót fognia valamelyik oldalon. Olyan horgai vannak, amiket az NB1-ben senki nem véd le, és ezt alig látjuk tőle.
Borisz most nagyon jól szállt be, de utána megint rengeteget bizonytalankodott a labdafelhozatalnál, pozitívum viszont, hogy amíg a nagyok kizárnak, ő szépen szedi a pattanókat irányító létére.
Beni csak pár pillanatot játszott, sajnos abban most nem volt köszönet, igaz láthatóan nincs is játékban, így az önbizalma is nagyon lent volt.
Remélem Baki sérülése csak átmeneti, mert így azért megint szűkös a keret.
A sok gonddal küzdő Sopront szombaton kötelező lesz verni.
Én egy pozitívumot tudnék kiemelni, a videót visszanézve, mégpedig azt a mondatot, hogy "a ZTE-szurkolók pedig Hendlein Rolandot szidják, mert megsérült" :D:D:D
Na, ezen tudtam egy jót nevetni, más örülnivaló úgyse volt. Az, hogy ki a kezdő, szerintem mondjuk idén kevésbé lényeges, Ádám úgyis 2 percenként cserél készésgesen az Ivkovics-szellem jegyében, viszont nem értem például, hogy amikor Dramicanin a felkészülés alatt is jól játszott, az első bajnokin bevert 24 pontot és igazából egy dologra jó, arra, hogy dobjon, akkor miértn nem hívtunk rá kb. egyetlen játékot sem? Nem is volt nála a labda, nem volt egyetlen pick-and-pop az ő kilépéseire, stb. Hogy ezt Ádám akarta-e így, Ivkovics, vagy Davis, mint irányító, azt nem tudom, mindenesetre nem értem.
Szintén nem értem, hogy Bogdán miért nem kerül pályára, én mondjuk nem vagyok az, aki követeli a saját nevelésű fiatalokat a pályára, mert dolgozzanak meg érte úgy, mint a többiek, de hát az volt a szöveg, hogy majd most a fiatalok ilyenek, meg olyanok lesznek, aztán szerencsétlen Beni egy másodpercet se kap. Vagy őt is hülyének nézi az, aki ezt eldönti, vagy annyira rossz az edzésmunkája, hogy nem érdemli meg a perceit, ezt innen nem tudom.
Amúgy nincs itt semmi látnivaló, egyszerűen nem tudjuk megnyerni a szoros végjátékokat, mert egyetlen olyan játékosunk sincs, aki képességben, mentalitásban erre alkalmas lenne - csak ezen nem kell meglepődni, éppen ezt lehetett látni már akkor is, amikor leigazoltuk Davist, Norfleetet, meg a többit. Vannak ennek a csapatnak erényei, most is látszottak néha, de azt nem kell várni, hogy a szoros végjátékokat majd ezek a játékosok a jó döntéseikkel, jó megoldásaikkal megnyerik.
Szóval semmi meglepetés, a ZTE-nek van 3-4 nyerő típusú spílere, nekünk egy se, Davist tényleg lehet dicsérni, de mint csapatot futtató irányító, döntéshozó, azért ő sem az igazi, Lalic a 14 pontja ellenére továbbra sem jó, Dramincant elfelejtettük, Norfleet még kiegészítőnek is halovány, Ponjavics szintén, a többit hagyjuk is.
Sebaj, majd megmagyarázza, aki akarja :) Egy dolog még: kíváncsi leszek, hogy az Ivkovics-rendszer védelme és az abban való hit meddig marad olyan, mint amilyen a nyilatkozatok alapján most - majd amikor egyes játékosok azt látják, hogy ők ugyan belementek ebbe a cirkuszba, de mégsincs eredmény, meglátjuk, hogy mi történik...
Egyébként ezt a kezdő ötöst megint nem vágom Ádámtól.
Davis, Norfleet, Ponjavics, Hendlein, Dramicsanin??? Miért??? Egy ilyen csapat ellen, mint a ZTE, ahol lényegében nincs kispad, miért kell ilyen kezdő ötössel felállni?
Davis, Norfleet, Baki, Hendlein, Lalic... Baki mogyorózhatta volna Williams-et a legelejétől, pontot úgyse neki kell dobnia a kezdőből. Aztán padról a fiatalok + Djurics ellen jöhetett volna Ponjavics és Dramicsanin, és akkor Dramicsanin és a posztjára kerül. Vele most ugyanott tartunk, mint amikor Ivosevet erőltettük 3-as pozícióba.
Lényegében Williams kívül minden játékost kötelező lenne/lett volna ismerni, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik. Erre kikapunk hazai pályán? Szomorú vagyok, mert telnek az évek és úgy tűnik soha nem lépünk előre egyet, de még egy felet sem. Közben meg mindenki rajtunk röhög, hogy mégis mit várunk. TOP csapat 3 éven belül? Örüljünk, ha 3 éven belül nem azon kell aggódnunk, hogy megint alsóházi csapattal induljunk neki az évnek. Jelenleg a 5-8-as december végi mérleg is jó eredménynek számítana. :(
Simán nyerhető meccs volt ZTE sem csinált semmi extrát amire ne lett volna megoldás. De rengeteg eladott labda és kihagyott büntető viszont nem fért bele. Így viszont nagy kár mert jó eséllyel 0-3 lesz a kezdés amiből kikecmeregni irtó nehéz lesz. Davis-t emelném ki egyedül ő pörgött jól játszott,bár átesett bizonyos pillanatokban a ló túloldalára és idiótán elszórta a labdákat.
Többiek nem igazán tudták hozni az elvárt szintet, nem csoda, hogy vereség lett a vége. Krnjajski időzített bomba ugyanúgy ahogy a Halász is volt.
Ez kiábrándítóan kevés volt, Davisen kívül senki nem dicsérhető. Egy pillanatig sem domináltunk, és amikor sorra kihagytuk a lehetőségeinket a 4. negyedben, az nagyon árulkodó volt sajnos abban a tekintetben, hogy mentálisan mennyire is vagyunk erősek, vagy sem. :(
Biztos, hogy lesz teher, de azt most sem szabad azért (legalábbis nekünk, amikor elvárásokat támasztunk) figyelmen kívül hagyni, hogy ez a ZTE papíron erősebb csapat, van négy jó és egy használható légiósuk, az a négy pedig így önmagában több kreativitást, támadójátékot tud elővenni, mint a mi a komplett, leszabályozott csapatunk. Ettől még én arra számítok, hogy itthon nagyon fel lesz tüzelve a csapat, átérzi, hogy bizonyítania kell így a szezon elején, meg hogy a 0-3 valóban nagyon negatív lenne és valahogy megnyerjük ezt a meccset - ha bármit is akarunk idén a 11-12. helyen kívül, akkor biztos, hogy itthon nem sok vereségünk lehet.
Ubillát azért ismerjük, bőven lehet őt támadni, Davisnek nagyon agresszívnek kell lennie, de elsősorban Norfleettől és Lalictól várok sokkal többet - Norfleetben azért benne van, hogy most meg bever öt triplát, más csapatoknál is voltak olyan napjai, amikor semmi se jött össze, utána meg minden, ő ilyen, de ha Lalic ennyire képes (se pozíciót fogni, se egy-egyben védekezni, se semmi), akkor nagyon nagy baj lesz, szóval rá leszek leginkább kíváncsi.
Összességében én bízom a győzelemben, mert muszáj lenne valahogy megoldani, de a magam részéről megint azt tudom írni, hogy egy erősebb csapatról beszélünk, megverni őket még itthon is bravúr, de hát valakit valahol meg kell majd verni, ha nem akarunk kiesni, úgyhogy hajrá.
Igen, egyetértek. Most viszont úgy érzem teher lesz rajtunk, győzni kell hazai pályán, a tavalyhoz képest erősödött Zete egy héttel többet készülhetett ránk, első bajnokink az Arénában, nyilván nem vereséggel kellene debütálni, de nagyon nehéz lesz. Utána megyünk Szombathelyre, azután nem tudom mennyire lennénk gödörben, ha 0-3-mal utaznánk Oroszlányba.
- Dramicanin! - Davis is jó volt - Kétszer is feljöttünk 8-12 pont körüli hátrányból, a korábbi csapatok ilyenkor sokszor rágörcsöltek, vagy összeomlottak
"Oké" dolgok:
- Roli a negyedik negyedben felhozta magát - Ponjavics játéka - Krnjajski csinált rossz dolgokat, de összességében tőle, az ő szerepével el tudom fogadni, amit nyújtott
Negatívumok:
- Norfleet 0/9, becsülettel erőltettük, bíztunk benne, de hibát hibára halmozott a dobásán felül is - Baki... védekezésben még hagyján, de hát... - Lalic támadásban súlytalan volt a 10 pontja ellenére, nem tudott megmozdulni se kb., védekezésben pedig Marko legrosszabb napjait idézte. Egyetlen egy féle centerrel szemben lehetne ő jó védő, Tóth Ádámmal szemben, itt érvényesíthetné a magasságát, erejét, rutinját, de Tóth is simán betolta, megverte, ahogy akarta. Ez nekem borzasztóan nagy csalódás... ráadásul ha jól láttam, még nem is akart lejönni egyszer, vagy mi? - Elrontott végjáték. Ettől tartottam a csapatot látva a szezon előtt is, hogy ki fogja ezeket megnyerni, mert Ádám nem tudja. Nem is tudtuk, mindenki hibázott kb. elöl-hátul ezekben a clutch percekben... - Ádám meccselése. Nem értettem sokszor a cseréit, Dramicanin bevert egy hármast, lehozta, Ponjavics hosszú percek után végre csinált egy jó dolgot elöl, lehozta, clutch helyzetben odaadjuk Norfleetnek, aztán Krnjajskinak az elvileg vezéreink helyett. Mindegy, ehhez persze nem értek, laikusként nem értettem :)
Összességében ha azt nézem, hogy két ponttal kikaptunk Debrecenben úgy, hogy Norfleet ennyire nulla volt, akkor az nem rossz eredmény,