Hát, bemutatkozásnál tart egy leheletnyi szünetet a t és s között. : ))) Szerintem ennél sokkal rugalmasabb az emberek agya, nem hiszem, hogy ott bárki cs-t hallana valójában, a Samu név erősen név, tehát nem az a gondolkozós, hogy mit is mondott, jézusom???.... : ))) De ez csak az én vélenyem, biztos sokan lesznek, akik megerősítenek abban, hogy nem jól hangzik. Szerintem igen.
ez a név, így, Döme. Most nálam a Rozi a favorit, fiúnál a Soma-Samu vonal volt, de az s az előtte lévő tével csésülne, így eléggé rosszul hangzik:S Huba, Vince már átfutott rajtunk is, de tovarobogott. Lenke... semmilyen exszomszédok nevet nem akarok adni:) A Janka is ezért ugrott:))))
Igen, szerintem a Dénes vidám név és Dininek lehet becézni valamint a Döme mellé nálam biztosan esélyes lenne, mert hasonlóak. Nem úgy értem, hogy hangalakra, hanem Démétér és Dionüszosz miatt. : ))) És ha már itt tartunk, a Lenke is illene a sorba. : ))) Nem lehetne a ketteske egy ikerpár, Dénes és Lenke? : )))
Döme? Így? Nekem sajnos a miniszterelnök ugrik be, :-(pedig egyáltalán nem komoly név még miniszterelnöknek sem...) Második nekifutásra előjön a Huba, Dina... :-( Dénes mint vidám név... Háááát... Viszont a Vincze Kinga nagyon jó! Ó, mi is a vezetéknév középső betűje? :-) Ehhöz nekem valamiért nagyon idetolakodik az Aladár. Esetleg Ottó? :-P :-D (bocsánat)
Lánynak el tudnám képzelni a Lizát - nem tudom, miért, nekem az nagyon vidám : ))), Elizát, Kingát. Fiúnak Dénest, Vincét, sajnos a Döméről azonnal beugrik a Samu : ))). Amúgy Döme a név vagy ez becenév?
Sziasztok! Azt mondták, ne tévesszen meg a topiknév, jöjjek bátran. Alliához hasonlóan én is neveket keresek ketteskének, egyelőre mindkét nemben, rövid, gyakori, hárombetűs vezetéknévhez, melynek eleje és vége t...:) Van már itthon egy Döménk, most hasonlóan vidám (nem röhejes! felnőttként is használható), rövid és nem túl gyakori neveket keresünk. Előre is köszi!:)
Török név, nekem hagzásra nagyon tetszik, de csak török kislánynak/nőnek tudom elképzelni, mindkét oldalról európai származású gyereknek nem adnám. Errefelé (Németország) sok török él, az oviban nagyon gyakori név.
Tudom, hogy nemsokára megszületik a kisbabád, akit már nagyon vársz. Találtam egy oldalt, ami nagyon hasznos lehet neked. Mindent leírnak a tökéletes utónév, keresztnév választásról.
Nézd meg mindenképp, az infó ingyen van: http://utonev-keresztnev.hu/utonev-p47.keresztnev Üdv! Adrienn
Köszönöm az ötleteléseket, aranyosak vagytok. :-) Amikor Áront elneveztük, 2002-ben, akkor még alig volt a 100-ban, azóta lett népszerű. Ágnes meglepő, de eléggé hátul van a 100 legnépszerűbb név sorában. Artúr meg nincs is benne. A Vilmos és Vince nevek is 100-asok,Vilma nem, bár ez egyáltalán nem szempont, ha lány lenne, kardoskodnék az Anna Veronika/Viola mellett. :-)
Nyár végére várható a gyerkőc, majd jelentkezem akkor is, hogy mit döntöttünk,és hogy tényleg fiú lett-e. Vagy ha már hamarabb kitaláljuk a nevét. :-)
(ami a ránézésre névadást illeti, Áron Vilmos eredetileg Áron Rudolfnak indult, de megszületett, egymásra néztünk, és Vilmos lett :-) )