Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3251

"az tenyleg zavar, ha a gyerekeket bantjak"

te komolyan nem vagy magadnál. most már bántják is a gyerekeket?

najó, átváltok a neked való hangemre.

te, ha már így beszélgetünk, a múltkor olvastam, hogy a waldorfban molesztálják a tanárok a fiatal fiúkat, ugye te is halottad? szörnyű, nem?

meg ahogy suskusolnak, mismásolnak. vádaskodnak, célozgatnak. rémes hely. de majd mi világgá kürtöljük a sok rohadt titkot! szerencsére vagyunk még páran, akik ilyen nagyon a szivükön viselik a gyerekek sorsát.

végre valakivel jót lehet beszélgetni a waldorfról. te biztos jól ismered, köszi, hogy felivlágosítasz minket, mert tudod, mi csak járatjuk bele a gyerekeinket, meg magunkat, oszt ilyen sötétségben botorkálunk. de hálás szívvel kérünk, hogy mesélj még a tapasztalataidról a waldorf iskolákban. biztos többet is ismeresz belülről, olyan pontosan fogalmazol.

Előzmény: Gyorgyi (3239)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3250
De egyébként ezt melyik beírásomból láttad?... Most komolyan érdekel.
Előzmény: Feuer Frei (3246)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3249

Ne menj el a témától!!!

Nem csak w-s suliba lehet járnom hanem pl.: nyelvsuli,zenesuli,egyéb vagy edzés!

És itt ezeken a helyeken is vizsgázhatok!

Előzmény: szomorce (3247)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3248
Nem, én csak azt írtam, hogy vannak olyan W-osok is, akik éppen keresztények. Katolikus W-osok is vannak.
Előzmény: Feuer Frei (3246)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3247

Szia!

Milyen vizsga lesz? Ez a W keretén belüli vizsga? Nem is tudtam, hogy van benne vizsga... :)

Előzmény: Feuer Frei (3244)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3246

Mi baj van???

Ezt a sulit (szerintem) nem érdekli a vallás!

És ahogyan látom te arra akarsz kilyukadni hogy  a W keresztény vagy arra hogy a w-s diákok azok!

Előzmény: szomorce (3245)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3245

Szia!

Megkérdezhetem, hogy miből gondolod, hogy a W nem keresztény?

Azért mondod ezt, mert úgy érzed, hogy a W-os keresztények nem is igazi keresztények?

Előzmény: Gyorgyi (3241)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3244

Ok értelek! Elnézést ha már megint vitázni akartam volna de holnap lesz 2 vizsgám.

Amúgy nem tudom hogy a többiek ezt honnan veszik hogy keresztény suli :-/

Előzmény: Gyorgyi (3241)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3243

Írtam neked az egyik vega topicba is! :))

De szerintem sem keresztény a W iskola. Vagy szerinted egy W iskolában minden tanárnak, minden diáknak és minden szülőnek totálisan csak antropozófusnak szabad lenni?

Steiner nem mondta azt egyetlen vallásról sem, hogy rossz lenne, csak éppen szerinte a kereszténység a vallások csúcsa. De a többit vallást is el kell fogadni. Minden út ugyanarra a hegyre vezet fel, csak más irányból. Éppen ezért, ahol nem keresztény környezet veszi körül a W iskolát, akkor ott más vallás ünnepeit ülik.

A keresztény vallások közül meg szerintem csak a katolikus mondja azt, hogy a többi vallás szar. Méghozzá a katolikus vallás a keresztes háborúkkal jól ki is fejezte az ilyen álláspontját.

Előzmény: Törölt nick (3232)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3242

"nem a legjobbat adjak nekik (waldorfra csak az utobbit ertem). "

Kérlek ezt egy kicsit bővebben fejtsd ki! Nem hiszem hogy amióta w-be járok kevesebbet kaptam volna mint egy általános sulis! (Sőt még inkább csak többet)

Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3241

Kedves Frei!

Hanem azt hogy az ISKOLA nem keresztény hanem "semleges"

Az iskolarol van szo. A tobbi waldorfos szerint az WALDORF ISKOLA KERESZTENY, szerintem meg nem (meg szerinted sem). Ugyhogy ezen egy velemenyen vagyunk.

Toled is elnezest kerek, es lasd meg az elozo beirasomat.

Előzmény: Feuer Frei (3240)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3240

"Ez marha jo. Egy waldorfos diak eppen most irta le, hogy nem kereszteny"

Ha kicsit odafigyelnél hogy mit olvasol nem azt írtam hogy nem vagyok keresztény!!! Hanem azt hogy az ISKOLA nem keresztény hanem "semleges" . Mint már említették többen , hogy akárkit felvesz , legyen buddhista,hindu,zsidó...

Előzmény: Gyorgyi (3217)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3239

Kedves Sin X!

En ugy gondolom, hogy Frei-nek a megfelelo, normalis oktatas hianyzik. Nem tartom kizartnak, hgoy intelligens, tehetseges ember. Sokkal jobban allna kommunikaciobol, ha egy normalis iskolaban muvelodott volna. Ugyhogy amit irtam, nem ra, vagy az ertelmere vonatkozott, hanem a waldorfos kepzesre. (de azert szerintem el tudja donteni, hogy kereszteny vagy sem az iskola)

Egyebkent, most legutobb a waldorfor tanar is azt irta, hogy a waldorfban szabad vallas van.

Amugy, elnezest kerek mindenkitol, Toled is. En mar nem akarok vitatkozni. Azert lettem ilyen "harcos", mert az tenyleg zavar, ha a gyerekeket bantjak, vagy nem a legjobbat adjak nekik (waldorfra csak az utobbit ertem). Minden gyerek megerdemel egy normalis, alapos tanitast, termeszetesen gyerekbarat es szereto kornyezetben. 

(azt is elismerem, hogy elfogulatlan sem tudok lenni, mert minden new age-s, ezoterikus, horoszkopos, stb. dologtol szinte kiver a veritek, es nagyon rossz erzes fog el)

Meg egyszer: szerintem bekuljunk ki. Ezutan probalok velemenyt nem megfogalmazni, ha egyaltalan maradok itt.

Előzmény: sin x (3236)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3238

Csak azt nem értem mi a f*szt keresel itt mikor egyfolytában csak azt "bizonyítgatod" hogy a waldorf így szar a waldorf úgy szar...Akkor mért nem mész el ... a tudodhava. Elhisszük hogy neked ez a véleményed ok...Ennyi . Akkor most mi a gond ??? A waldorf szar szerinted(!) szerintem nem! Kész ! Ennyi ahoj lehet dzsanázni akárhova mert minket nem érdekelsz (amint látom).Megmondtad a véleményed és kész!

Ja ... a fogalmazással kapcsolatban! Ha láttad hogy mikor írtam szerintem megérted hogy mért így vag úgy lett fogalmazva.

És megmondom hogy nyugodtan kérjél időpontot itt Magyarországon akármelyik W. suliban és nézz meg 1 órát vagy akármi!!! Javaslom!!! Sőt be is íratkozhatsz!

Előzmény: Gyorgyi (3215)
Feuer Frei Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3237

Hello! az ebéd teljesen ügyanolyan árban van mindenkinek ... és igen , diszkriminálnak!

Előzmény: florg (3211)
sin x Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3236
Ja, és utána folytatja, illetve helyesbít:

A kereszténységről meg még annyit hogy itt senkit sem érdekel a vallásod mert mindent megünnepelünk a karácsonytól kezdve a húsvéton át mindent. Jah és megnyugtatlak hogy itt nem 13 évesen 6 év után , hanem már mikor beíratják a gyereket már akkor tudja. Amúgy ez a "Kereszténység legnagyobb ünnepe" szerintem elemi dolog.(Szerintem te is megünnepelted már a karácsonyt ovis korodban és a szüleid is elmagyarázták hogy ki is ez a Jézus...

Kicsit tovább is kellett volna olvasni. (Szvsz abban a mondatában simán félrebeszélt.)
Egyébként pedig, kinek hiszel jobban: egy általad gyermekdednek, unintelligensnek tartott waldorfos gyereknek, vagy egy waldorfos tanárnak?? Most hirtelen hiteles lett egy waldorfos? Csak mert úgy interpretálhatod, hogy téged igazolt?
Előzmény: Gyorgyi (3233)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3235

Ha szabad vallasu az iskola, akkor nem lehet kereszteny. Attol meg, hogy katolikus egy iskola, felvehet nem katolikusokat. Tehat nincs kizarva senki.

Ugy csinalsz, mintha a "szabad vallas" arra vonatkozna, hogy kiket vesz fel. Nem: a szabad vallas az iskola filozofiajara vonatkozik (ami teljesen fuggetlen a felvettek vallasi hatteretol).

Azt meg nagyon el tudom kepzelni, hgoy a waldorfot siman elfogadjak nem keresztenyek is, mert nem is kereszteny. A waldorfba azok jarnak, akik a waldorf elveit elfogadjak (vagy nem tudjak, hogy mi az, es gyanutlanul odamennek).

Előzmény: sin x (3219)
cc Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3234
ofoff
kedves Gyorgyi, szerintem neked is ideje lenne befejezni. arnyekra vetodsz eppen.
Előzmény: Gyorgyi (3233)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3233

Kedves Sin X!

Ez most mar tenyleg csucs.

Ezt irta Feuer Frei, aki tobb eve jar a waldorfba:

"   Én egy 15 éves Waldorf középsulis diák vagyok. 2. osztály óta járok waldorfba .Ide tévedtem akaratlanul .És beleolvastam ebbe az egészbe .Engem ez nagyon zavar hogy egyesek azt hiszik erről a "sulifajtáról" hogy fogyi,keresztény stb... Ugyanis ez nem igaz .  "

Nem tudom, hogy hogy magyarazzam ezt el, ha nem latod: Freit zavarja, hogy egyesek azt hiszik a waldorfrol, hogy fogyi vagy kereszteny. Mert szerinte ez nem igaz. (vagyis nem igaz az, hogy kereszteny. Ha pedig valami nem igaz, akkor annak az ellenkezoje igaz: nem kereszteny). Ennel jobban mar nem tudom elmagyarazni.

Előzmény: sin x (3219)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3232
Nem lehet független, hiszen a Waldorf pedagogia Steriner krisztocentrikus Antropozófiájából nőtt ki. Nem elválasztható tőle, illetve, ha mégis akkor a lényegétől lesz megfosztva.
Tulajdonképpen ez az egész vita is felesleges és furcsállom is. Csak tudni és ismerni kell Steiner tanitásait és rögtön kiderül hogy _ő_ minek tartotta a Waldorfot... Nem csak pusztán arról van szó, hogy itt a kereszténység a legelterjedtebb, sokkal mélyebb oka van. De ezt csak az Antropózófiából lehet megérteni.
Előzmény: szomorce (3229)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3231

Én úgy hallottam, hogy szoktak lenni igazgatók a Waldorfban, mert ezt egyébként a törvények megkövetelik, hogy legyen igazgató az iskolákban.

De a Waldorfban csak névlegesen van, tehát más a munkaköre, a külvilág felé működik igazgatóként, pl. ha valamit alá kell írni, vagy ilyesmik.

Előzmény: florg (3211)
szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3230

Na, ezen a honlapon is megújult a tartalom.

http://www.waldorfkispest.hu/

szomorce Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3229

Én azt hallottam, hogy azért a keresztény ünnepeket tartják itt a Waldorfban, mert errefelé Európában az a legáltalánosabb vallás. De állítólag máshol, távol-keleten pl. nem a keresztény vallást ünnepelik a Waldorf iskolákban, hanem akármelyik másik vallás ünnepeit. A területtől függ, hogy hol van az az iskola, melyik földrészen, milyen többség mellett.

De a Waldorf iskolák ünnepeitől függetlenül Steiner keresztény volt szerintem, legalábbis úgy gondolom, hogy mindenképpen annak kellett neki lenni. De ez a Waldorf iskoláktól független.

Előzmény: Törölt nick (3226)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3228
nincs veled semmi baj. _veled_ nincs. értelmes vagy és normális. gratula. :-)
Előzmény: Feuer Frei (3207)
sin x Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3227
OK, igazad van neked is, részemről bocsesz.
Előzmény: Lektor (3225)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3226
A keresztény az aki a Krisztusi elveket probálja megvalósitani az életében. (ez sajnos kevéssé figyelhető meg a nagy egyházakban)

A Waldorf nagyon is keresztény, csak nem biztos hogy a Rom.Kat. Egyház elképzeléseinek megfelelően...
Előzmény: Gyorgyi (3213)
Lektor Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3225
Kérem az úri közönséget, hogy őrizze meg az úri modort. A topikban nemcsak egyféle nézetet lehet képviselni, és bárkinek joga van ide írni. Ha valakinek az álláspontja nem tetszik, vitatkozzatok vele, de ne személyeskedjetek, és mellőzzétek a gorombáskodást. Ha nem tartjátok beszélgetésre érdemesnek, ne reagáljatok rá. Ez a figyelmeztetés mindenkinek szól.
sin x Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3219
Mi nem tudunk semmit?! Akkor magadról mi a véleményed?

A Lauderbe az menjen, aki elfogadja a zsido tanitasokat, annak ellenere is, hgoy nem zsido.

Te képzeld, ez a waldorfra is igaz. Azok szoktak a waldorfba menni, akik el tudják fogadni a keresztény szellemiséget, akkor is ha ők nem azok, vagy éppen nem fontos számukra.
Na hol itt a kölönbség, te nagyonokos?

Egy waldorfos diak eppen most irta le, hogy nem kereszteny.

Na, te aztán tényleg tudsz olvasni és szövegértelmezni. Te is elitiskolába jártál, mi? Vagy inkább a gyógypedbe?
Előzmény: Gyorgyi (3217)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3218

Kedves sin X!

Ez egy szabad forum. Az ir ide, aki akar. Ha nem tetszenek a hozzaszolasaim, akkor ne valaszolj rajuk. Plane, azokra, amiket nem is neked irtam.

Ne haragudj, te nem tilthatod meg, hogy hova irjak, es hova nem.

Basszus, te mersz felemlegetni fogalmazási gondokat másnak?! Olvasd egyszer el magadat, öregem! Te felnőtt létedre hogy fogalmazol??

En nem mondtam, hogy jol fogalmazok. Es nem is jartam olyan iskolaba, ahol a fogalmazas, iras keszseg fejlesztese eros volt. En csak azt allapitottam meg, hogy annak a waldorfos tanulonak aki ideirt sokkal gyermetegebb a vilaga es rosszabb a fogalmazasa mint egy ilyen koru nem-waldorfosnak. Akkor mire jo a waldorf oktatas, ha meg erre sem? (az, hogy en hogy fogalmazok, nem tema).

Előzmény: sin x (3216)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.01.25 0 0 3217

Kedves sin X!

Semmit nem tudtok semmirol, de azert ostobaztok.

Igen, hallottam a Lauderrol. Az a baj, hogy te nem tudsz kulonbseget tenni a kozott, hogy mi az iskola filozofiaja, es hogy kiket vesznek fel. A Lauderbe az menjen, aki elfogadja a zsido tanitasokat, annak ellenere is, hgoy nem zsido.

Kepzeld el, hgoy 2 katolikus iskolaba is jelentkezek: az egyikben 65% katolikus van, a masikban 90%. Vagyis felvesznek nem katolikusokat is, de vilagosan, erthetoen elmondjak (es le is irjak), hogy katolikus tanitas es hitelet folyik. A katolikus tanitasban reszt venni kotelezo a nem katolikusoknak is, a hitelet szabadon valasztott (nem kotelezo pl. bermalkozni, stb.). Szoval az menjen oda, aki ateista, zsido, muszlim, stb. letere ELFOGADJA, hogy itt katolikus tanitas folyik. A tanarok nagy resze (vagy talan mindenki) katolikus. Meg apacak is es papok is tanitanak.

A waldorf keresztény szellemű, keresztény ünnepeink vannak, nem írom le többször.

Ez marha jo. Egy waldorfos diak eppen most irta le, hogy nem kereszteny.

Előzmény: sin x (3214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!