Szerintem is remek volt a nyolcadik rész, mondjuk az Alison Pill érzelmi roncs rutinját már a Newsroom-ban sem bírtam. Remélem, elviszik az űrrendőrök, oszt' jónapot.
Érdekes, hogy a Romulus elpusztulását fontosnak érezték megtartani, a Romulán Birodalom egy remek ellenlábasa volt a Föderációnak. Bár gondolom nem is pusztultak el teljesen ők sem.
1x07 tanulsága, hogy mindenki a szürke nagyonsok (szerencsére nem ötven) árnyalatában pompázik.
És igen Picard haverjának lenni rossz állás.
Kár, de értékelem az írók tökösségét, hogy meg merték lépni.
Drága Narissám is túllépett a csúnya nézésen. De szerencsére mit főgenya túlmutat a l’art pour l’art gonoszságon. Marhára hisz abban, hogy amit csinál az helyes. Vagy legalább szükséges.
Meg úgy általában itt mindenki marhára hisz abban, hogy egy fecske szinticsaj világvégét csinál.
A bolygó zseniális volt, megvett kilóra. A kiscsaj a legkirályabb gyerekszereplő a ST univerzumban. Wes ménem volt ilyen? :-)
Az viszont még mindig zavar, hogy ezen a hajón bárkit bármikor el lehet tenni láb alól.
Dőreség lenne összehasonlítani 6-7 rész eredményét lezárt, teljes évadokkal, sorozatokkal. Majd nézzük meg az eredményeket újra pár év múlva, amikor a Picard is felkerül a polcra a többi mellé. Most még - ahogy az előttem szóló is írta - valószínűleg hasít a nosztalgiafaktor.
Számomra eddig nem igazán hozza a "megszokott" ST élményt. Picard, Hetes...a többiek meg pláne teljesen idegenül hatnak...mintha az Orville ellentéte volna...ST szereplőkkel teli nem ST világ...
Sokat kell még javulnia, hogy elérje, megközelítse a korábbi ST sorik (kivéve persze a Discovery, mert azt nem nehéz befogni) színvonalát...de én drukkolok!