A Belém-látogatáskor a monostorral kezdenénk. Arra gondoltam eredetileg, hogy reggel itt indítanánk, nyitásra itt lennénk, hogy biztosan legyen időnk megnézni. Láttam, hogy többen javasoltátok a délutánt, mert akkor elvileg nincsenek annyian. Ez szerintetek igaz lesz júni végén is? Párizsban szerzett nagyon keserű tapasztalatunk, hogy amit tuti látni szeretnénk, lehetőleg a sok nyomorult szelfiző nélkül, oda nyitásra kell menni, utána egyszerűen lehetetlen. Barcelonában ez már bevált, bár minden reggel 7-kor neki kellett indulnunk. Nem tudom, Lisszabonban mi a helyzet, illetve hogy nyáron mennyi idő kellhet a Belém megnézéséhez (torony, Felfedezők emlékműve, monostor, trópusi kert és tengerészeti múzeum, rohanás nélkül), a cukrászdát meg sem próbáljuk. Sokszor a sorban állások viszik az időt. Állítom, Párizsban 5 nap alatt kettőt is kitett a rengeteg várakozás, persze tűző napon, 38 fokban. Soha többé!
A Krisztus-szoborhoz átjutás, felmenetel, lejutás kábé mennyi időt vesz igénybe? Kompolnánk, hogy azt is kipróbáljuk.:-)
Ami pedig Sintrát illeti, nem akarok rohanást, ott is talán egy kastélyra lenne időnk és nagyon félek attól, hogy iszonyat tömegnyomor lesz. Szerintetek lehet erre számítani?
Láttam a programotokat és a képeidet, nagyon klasszak. Köszi, hogy megosztottad.
Mi most tervezünk, júni 24-29 között leszünk kinn Lisszabonban. Este fél nyolcra fogunk kiérni, azaz valahogy 9 körül leszünk biztosan a szálláson. 5 majdnem teljes napunk lesz, ebből egy napot szánunk a Belémre és a Krisztus-szoborra, egyet a várra és az óvárosra (beleértve a Sét, a Carmot, kilátókat, elevadorokat, Diadalívet), egyet a Nemzetek parkjára, akváriumra, felvonózásra, egyet Cascaisra és Cabo da Rocára (Sintra kérdőjeles, mert tuti óriási lesz a tömeg) és az utolsó napon strandolnánk.
Nem tudom, hogy ez mennyire reális, remélem, meg tudunk nézni mindent, ami érdekel. A páromat érdekelné a Benfica-stadion is, de nem tudom, hova zsúfolhatnánk be, maximum strandprogram helyett, de ahhoz ragaszkodunk.
a kombijegyben mondom, benne van a busz Cabo-ról Cascais-ba, és Cascais-ból Lisszabonba a vonatjegy. Az egész útvonalra érvényes a kombijegy onnantól kezdve, hogy felszállsz a vonatra a Rossio-n addig, amíg leszállsz a vonatról este Cais do Sodre-n.
A napijegy szerintem nem ad kedvezményt ezekre az utakra.
szia, a 7153-ben írtam beszámolót, nekünk bejött az az útiterv, amit csináltunk - szerintem nektek is jó lenne, pár dolgot kihagyva belőle.
1. nap: Sintra és Cabo da Roca. Erre a napra megéri megvenni a 15 eurós kombijegyet, ahogy okinayab is csinálta. Ebben benne van a vonat Sintrába, ott a helyi buszok, aztán a 403-as busz Cabo-ra, onnan Cascais-ba, és Cascais-ból a vonat vissza Lisszabonba. A jegyet a Rossio-n lehet megvenni, és onnan indul a vonat is.
2. nap: lehet kezdeni a városban: vár, Santa Justa lift, Carmo convent....aztán lesétálni a Rua Augusta arch-ig (és felmenni a tetejére), Kereskedők tere, és onnan villamossal Belém. Ott Jeromos kolostor, Felfedezések emlékműve, Belém torony.
3. nap: átmentek Cacilhas-ba hajóval...és ott nem tudom mit szeretnétek csinálni. Mi a Cristo Rei-t néztük meg, más miatt fogalmam sincs, hogy érdemes-e.
Van olyan járat, ami hétvégén nem jár, de itt meg tudod nézni.
Utána olvastam a 24 órás napijegynek és a feltölthető Viva viagem kártyának de még nem teljesen tiszta pár dolog.
A 6 euróba kerülő napijegy az korlátlanul és 24 órán keresztül minden tömegközlekedésre érvényes (metró, busz és az összes villamosra)? Például megveszem este 18:00-kor a 6 eurós napijegyet és másnap este 18:00-ig utazhatok vele mondjuk 5x a metrón, 6x a buszon és 7x a villamoson (vagy ennél többször is)?
Egy darab feltölthetős Viva viagem kártyát csak egy, vagy egyidejűleg két személy is használhatja amennyiben van rajta elég pénz?
A pünkösdi hosszú hétvégén Lisszabonba utazunk (május 14. szombat estétől - május 17. kedd délutánig)
Érdeklődnék, hogy van-e értelme megvenni 2 főre a 2, vagy 3 napos Lisboa Cardot amennyiben bírjuk és szeretjük a gyaloglást (Róma központját és annak nevezetességeit már többször is gyalog jártuk be).
Múzeumokban nem igen fogunk bemenni, de Sintra, Cacilhas vagy Costa da Caparica szeretnénk eljutni.
A szállásunk a Basilica da Estrela közelében lesz és a reptértől (vissza is) mindenféleképpen a tömegközlekedést kell használnunk. A legegyszerűbb ha jól láttam a piros metróval Saldanha-ig kell menni, majd onnan a sárga metróval Rato-ig. Esetleg más javaslat?
Esetleg tanácsot tudtok adni, hogy hány napos LC-t vegyük és melyik napon mit nézzünk meg? Hétvégén vannak tömegközlekedési járatok/eszközök melyek nem járnak.
Élnénk majd a lehetőséggel, hogy megmutatod nekünk a várost és környékét. Júniusban leszünk egy hosszú hétvégét Lisszabonban. Ha kiderül a pontos időpont, írok majd neked.
ja értem. :) jó, mert a kommentet teljesen jelen időben írtad, mintha épp a komment előtt nézted volna meg, ezért nem értettük, hogy látod a rossz időt. :) de akkor béke van és várakozás. :))
hová nézed te ezt? :o mert nekem ez a wetter is 20-25 fokot ígér szombattól, jövő szerdáig-csütörtökig minden nap jobbat, utána két napra 18-20-at, de végig sok napsütéssel. faroba ugyanez lényegileg.
Hát az időjáráson én csodálkoztam, mert nekem ez nem tűnik olyan jónak, szombattól végig az utána következő hétre 19-21 fokot mond csak és felhős eget (wetter.com). Én ilyen mediterrán helyen méjus elején már 26-28 fokokat gondoltam, de biztosan az Atlanti-óceán hatása ez. Nem baj, legalább nem sülünk szét a nagy melegben.
Tudja valaki, hogy szombat-vasárnap hogyan vannak nyitva az üzletek, valamint hogy a városban belebotlik-e az ember rendszeresen valami élelmiszerüzletbe? Mivel szombaton érkezünk, de egész nap a várost járjuk, és önellátósak vagyunk, estefelé hazafelé be kellene vásárolni pár dolgot.
szabad kérdezni, hogy melyik nyaralást? Mi lesz a következő?
Nem, nem vesszük meg a LisCardot, arra jutottunk, hogy nem éri, meg, mégis napi jegy lesz, és belépők külön. Csak annak a listáján olvastam az Eovoát, ami egyébként ingyenes, nekünk nem kll ornitológus vezető, de még azzal is csak 12 euro lenne amúgy, szóval odamegyünk az autóbérlés után.
A tulajd végra írt, megadt a csajnak a telefonszámát, aki majd várni fog minket. Így már nyugodtabb vagyok, amúgy meg megváltoztatták a repülő menetrendjét és egy órával később megyünk, aminke örülök, mert nem akart kivinni senki sem hajnali fél 4-kor a reptérre, amit meg is értek, de agy egy órával későbbra már lett jelentkező. :-)
Köszönöm mindekinek a sok infót, segítsget, amit itt kaptam, a tapasztalataimat én is tovább fogom adni.
Csak nem lesz gond a szállással, de én biztos rágnám tovább a tulaj fülét. Az értékelésekben nem írnak semmi ilyen problémáról, ugye?
Az LC-s Evoa kedvezmény meg tök jó, hogy egy huszárvágással megoldotta a programot :) Én is várom, hogy menjetek, tök jó lesz, meg kapunk majd szuper beszámolót!
Mi történt itt, hogy jó 10 napja totálisan kihalt a fórum???
Már csak 5 nap és utazunk mi is!!! Már úgy várom.
Kicst aggódok a szállás miatt, magán lakás a booking.com-ról, de nincs e-mail cím, csak a bookingon keresztül lehet neki írkálni és fogalmunk sincs még, hogy odamehetünk-e reggel betenni a bőröndöket, ott van-e folytonosana tulaj, hogyan jutunka kulcshoz. Már kétszer írtam neki és mindig azt írta vissza, hogy majd egy héttel az érkezésünk előtt leír minden részletet, de az már elmúlt.
Agyalok ezerrel...kinyomtattam ezt a listát, mire, mennyi kedvezmény van a LisCard-dal. A harmadik opció csak ennyi, hogy Evoa. Nem tudtam, mi ez és utánanéztem és bingó!!! :-) Pont emiatt mentünk volna az Óbidosi lagúnához is, azaz vizimadármegfigyelésre, de ez a szervezett túra igen jónak tűnik. Így kezd bennem átalakulni a napi tervezés is.
Első két nap Lissabon, és akkor a harmadik napon az autó felvételekor mehentnénk erre bármikor, nem vészne el semmi idő és jobban útba is esik, mint Sintra, utána megmég marad egy fél nap Lissabonra. Így lehetne negyedik napon Óbidos felé a nagy kirándulást és az 5. napon meg Sintrát. Azt hiszem, ez így tökéletes, nem kell többet agyalnom az elveszett idő vagy Lissabonmegnézésével töltött plusz napon ácsorgó autó díja miatt....:-)