Itt jókat lehet beszélgetni arról, hogy mit evett,ivott, főzőt Audioland.
Jöhetnek receptek, helyek ahol jól főznek, italok melyeket másoknak is szivesen ajánlunk, vagy csak egyszerűen eldicsekedni azzal ha valami jót ettünk, megosztani polgártársainkkal kulináris örömeinket.
A Media Marktban lehet venni általában, de a Manna nevű élelmiszerboltokban is szokott lenni. A Goppion CSC-ből van egy kilós szemes és 250 grammos őrölt kiszerelés is. Ez utóbbi jó kotyogóba is és lehet használni presszógépben is, csak erősebben kell egy kicsit az átlagosnál tömöríteni. Érdemes még a Goppion JBM-et is megkostolni, ez azért JBM, mert Jamaica Blue Mountain kávé szemek is vannak benne (nem tudni mennyi és hogy melyik kávé ültetvényről, már pedig nagyon nem mindegy, a hozzáértők szerint persze). Jelenleg úgy tűnik két Goppion forgalmazó cég is van, az egyik székesfehérvári, a másik meg Dunakeszi székhelyű. egy kollégám a közeoes minőségűnek számító Goppion Qualita D'Oro kávéból vett Olaszországban és hozott nekem is 2x500 gr csomagot. 7 Euro a kilo odakint az élelmiszeboltokban, annyiért az is igen jó kávé, azért a CSC más világ. Árban is persze.
Hmmm, arról a Goppionról már sok jót hallottam, olvastam,merre lehet beszerezni? Árulják őrőlt, tégla formában, vagy csak szemesként? Sajnos a daráló majd szeptemberre marad, de majd akkor. Tampert a belvárosban valahol nem lehet venni? További cremában dúskáló jó napot, üdv.: SP
Guatemalából hozott a zasszony egy arabikát. Valami helyi Karaván kaliberű cucc. Akciós volt, még megjegyzést is tettem hogy hogy tud spórolni :))) Elsőre finom, de egyszerű íz, semmi különös. De mire elfogyott, kialakult bennem egy igen erős vágy ez után a kávé után. Hosszú idő után jött ki, hogy mit tud. Mint a jó audio cucc:) Nem jár arra vki mostanában? Beszkennelem a címkét:)))
Ma új vendég jött a konyhába, seaco crema néven végre egy tisztességes kávéfőző,hogy ez mennyivel jobb már mint a kotyogós:) Pedig még csak épp ismerkedünk a lánykával. Viszont kezdek rájönni mien sok helyen képtelenek egy rendes kávét főzni. Csak oan finom íze van féle a végén még tényleg rászokok.:) üdv.: SP
Wettem csirkemelleket. Kicsit kiklopfoltam, és hirtelen megsütöttem mindkét odalát. Közben egy teflonyos lábasba almabort tötöttem, kewés mézzel bekewertem, majd felföztem. Dijoni magos mustárt két ewökanállal belekewertem, és tejxinnel besüritettem. Másik lábosban épp megfött a lewelestészta. Lexürés után a pacsuliwal megöntöztem, a maradékot a husra tötöttem. Épp ejtözöm...