A Gönc börtönbeli ténykedéséről hallottam egyet-mást az érintettekről, úgyhogy a nemzeti megbékélést neki sem szónoki emelvényen ekllett volna kezdenie.
De az is éppen elég döbbenetes, hogy Péter Gábor 92-ig háborítatlanul élte a szürke budai nyuhdíjasok mindennapjait - még volt egy egész oldalas Népszabi interjú is vele. Külön furcsa, hogy a Kádár korszakot is kihúzta, mert (az információt nem biztos forrásból hallottam) állítólag Kádárt is súlyosan megalázta és megkínozta annakidején.
A rendszerváltáskori kerekasztal környékén nem lehetett valami háttérmegállapodás, hogy a volt fő ÁVH-sokat futni hagyják? Göncz vajon mit tett ezzel kapcsolatban, nem erre érette ő a nemzeti megbékélést?
Bauerék valószínüleg pezsgőt pukkantottak már a SZADESZ kormányra,
hiszen SZADESZ-es igazságügyminiszterrel kicsi az esélye Bauer Miki elkapálására, de még a tárgylási szakaszba sem fog az ügy eljutni...
Sőt, gyanítom rövidesen leakasztják Bauer, Pető, Prinz és a többi ÁVH-s papa képét nem csak a Terrorházá kiállításai faláról, hanem fel sem teszik a Megbékélés háza falára...
Pedig prezentálják:
"Tökös Pető
Rekettyés László 83 esztendős egykori berepülőpilóta ma az egyik Pest környéki településen él. Ma már nem a gépmadaraknak, hanem 2 éve kedves felesége nélkül immáron csak a lányának és az unokáinak hódol. Éppen ezért oldódott meg a nyelve, mert mint mondta, nem szeretné, ha még egyszer úgy kellene félni a kommunistáktól az ő gyermekeinek, ahogyan az 1950-es évek elejétől neki kellett.
Laci bátyámat a háborús évek Győrbe szólították, ahol a vagon- és gépgyárban az 1940-es években német mintára 109-es repülőgépeket gyártottak. A szakember szerint a hazai színvonal akkor már túlszárnyalta a németekét. Az egyik új gépet kellett berepülnie, azaz Ferihegyre küldték műszaki alkatrészekkel. Elmondása szerint akkor még beton leszállópálya sem volt Budapesten. Éppen végeztek a megbeszéléssel, amikor felbúgott a sziréna: Riadó! Most mit csináljak, kérdezte az elöljárójától. Amit akarsz, hangzott a válasz. Magyar ember nem futamodik meg, hanem betölt és felszáll, döntött Rekettyés hadnagy, és a három gépfegyverrel gyártott 109-esbe bepakolt Ferihegyen 650 lövedéket. Félelmet csak az okozott, hogy az új masina mindössze 2 órát repült, és a fegyverek sem voltak még kipróbálva.
Harmadmagával megindultak Győr felé. A város környékén rátaláltak – nem volt nehéz – több mint 30 amerikai harci gépre a felhők alatt. Rekettyés hadnagy addig még sohasem került légi csatába, úgyhogy amikor az első rózsaszínű pontokat meglátta maga előtt, azt hitte káprázik a szeme. Nem káprázott, mert amerikai lövedékek voltak. Szerencséjére az egyik gép hátába került és az új fegyverek jól működtek. Laci bátyám elmondása szerint a második világháború végéig összesen nyolc amerikai gépet lőtt le magyar 109-sekkel.
Azután, amikor az oroszok bejöttek és le kellett venni, meg kellett tagadni a Horthy-egyenruhát, akkor csillagos mundért húzott és a pilótakiképzésben segédkezett. Már feledni kezdtek a katonák, hiszen akit 1951-ig nem lőttek agyon, vagy nem kergettek el, az úgy gondolhatta, megúszta. Tévedtek. A parancsnoka szemét lesütve közölte, hogy állománygyűlést kell összehívnia, ahol felolvassa, hogy a háborús katonák fasiszták voltak, akiknek el kell számolni a bűneiket. Rekettyés meg a többiek egyik napról a másikra a Fő utcában találták magukat, ahonnan Laci bátyám például hat hónapig nem kapott kimenőt.
– Ma sem tudom miért vittek oda, miért kínoztak, vertek és vallattak fél évig, hiszen semmi egyebet nem tettem, mint harcoltam a hazámért – mondja a kisöreg, miközben az édesanyjánál rejtegetett fényképeit, kitüntetéseit mutatja. – Még élek, nem felejtem el azt, hogy a magyar ávósok még kegyetlenebbek voltak velünk, mint az orosz tisztek... Ma, amikor azt látom, meg olvasom, hogy Pető Ivánok, Bauer Tamások, Kuncze Gáborok, meg Horn Gyulák beszélnek a félelemről, rasszizmusról, az antiszemitizmusról, meg az emberi jogokról, hát a gyomrom kifordul. Kérem, engem a Fő utcában nem más, mint Pető Iván édesapja, Pető László ávós tiszt vallatott. Úgy hívták őt, Tökös Pető. Az volt a kedvenc módszere, hogy az embereket arccal a fal felé parancsolta, aztán rájuk ordított: terpeszbe, és utána csizmával a férfiak lába közé rúgott. Amelyik összeesett a fájdalomtól, azt fellocsolták vízzel, és kezdődhetett az igazi és eredményes kihallgatás. Ilyen előzmények után a legtöbben azt vallották, amit Pető László akart. Bauer Tamás édesapja, Bauer Miklós, aki szintén ávós tiszt volt, ő pedig a fogva tartottak körmeit szedte le, ami szintén őrült fájdalommal járt. Na már most. A kis Petők, meg a kis Bauerek gyerekkorukban legalább hetente egyszer az édesapjukkal ebédeltek, vagy sétáltak, netán nézték a cirkuszi előadást a ligetben. Azt hiszem, a többiről felesleges beszélnem, a többit döntse el az olvasó... Az én gyerekeim és az én unokám viszont, hál Istennek, nem velük, hanem velem ebédeltek és ebédelnek, ezért nekem kötelességem elmesélni nekik, sőt mindenkinek, miként bántak velünk, tettek tönkre bennünket a rossz, embertelen bácsik, akik vagy akiknek a gyerekeik ma is a hatalomban vannak. Ennyi...
Franka Tibor"
Valóban döntse el az olvasó!
Tiborc
Az a gond, hogy nincs egy harmatgyenge vádirathoz való tényanyag sem, - ami bizonyítható az az, hogy egy kihallgatás során adott néhány pofont a később elhúnyt fogolynak, - ez meg ugye ennyi év után már nem büntethető elévülés miatt.
A jobboldaliak azon szorgoskodnak, hogy többet tudjanak rábizonyítani, de hát ugye az nem bizonyíték, hogy fantáziálgatnak, - erre nem lehet vádat építeni.
És hát ugye mindenkinek megvagyon a maga rögeszméje, - naivé az, hogy ezt az öregbauert ki kell nyiffantani, - ha már a fiát nem lehet. Nagy veszteség lesz a jobboldalnak, ha eltávozik az öreg az élők sorából, - oda az egyetlen valódi ávós, akit prezentálni tudnak...
:O))))
Figyelj ide. Fejezd be a hőbörgést, inkább keress egy ügyvédet, szedj össze egy alapos gyanúra elég mennyiségű vádat, és tegyetek Bauer ellen feljelentést. Lássuk meg, milyen eredményhez vezet egy ilyen rendőrségi/bírósági eljárás.
Azt se bánnám, ha véletlenül járna itt egy jogvégzett olvtárs, aki elmagyarázná, miért nem büntethető Bauer M? Azért mert már egyszer elítélték ugyanezért? Vagy elévülés miatt? Vagy mert, amit tett, az nem büncselekmény?
Egyáltalán mit tudunk hiteles forrásból, mit tett?
Amíg Vörös Hadsereg Frakciócsoporttagok külügyminiszterek (fischer) és más anarchisták (Jospen) íly pozícióban lehetnek, addig még az oldalvizen könnyebben surrannak el a komeinista bűnözők, mint a volt SS gyilkosok. De ez azért nem gátolta a Stazisok felelősségre vonását, leültetését, remélem látunk mi még Bauerféle bűnözőt börtönben ücsörögni...
Látom Helikoffer, tanulni akarsz a múltból. Tudod az igazi európai országokban még a régi náci bűnözőket is megbüntetik, nemcsak az újabbakat!!!
Már értem, hogy egyesek miért nem akarnak az Eu-hoz közeledeni:-))))
Információim egyre pontosabbak lesznek, mint ahogy egyre jobban látjuk az AVH-s keretlegények cselekedeteit.
Ez a topic azzal foglalkozik, hogy
1. Jelezze, az AVH-s keretlegények cselekedetei emberiségellenes, soha el nem évülő bűnök, amiért a felelősségre vonásnak a felelősségre vonható élő bűnösöknél meg kell történni, mint ahogy a náci bűnösöknél is ez kelenleg is történik(helyesen).
2. Jelezze, hogy az AVH-s keretlegények kapcsolatrendszere a mai napig működik és ezt a kapcsolatrendszert felhasználva jutottak sokan pénzhez, hatalomhoz, kerülték(kerülik) el a felelősségre vonást lopásaikért.
3. Ezen AVH-sok leszármazottai a mai napig sem határolódtak el apjuk tetteitől(tisztelet a kivételnek), sőt a demokráciáról papolnak a parlamentben illetve a médiában.
Addig amig Horn Gyula fele voros keretlegeny
es moszkvai tomeggyilkosok ugynoke szabadlabon van sot a volt
tomeggyilkos allampart utodja sincs betiltva,
egy Bauer fele ugy szinte nevetsegesnek tunik
Ismereteid végtelenül felületesek és pontatlanok. Nem ők, nem akkor, nem azt, a többi stimmel, mint a jereváni rádiós vicben. Miként azok si nagyon tévednek, akik nem tudják, hogy szerencsétlen Ries istván nem az andrássy út 60-ban, hanem Vácott, a börtönben halt meg. Valóban, korábban volt az ÁVO-n, s ott valóban a már nagyon beteg, cukorbajos stb. szocdem miniszter megkapta a kegyelemdöfést, hogy az inzulinmegvonás miatt gyorsan Vácra kelljen szállítani, nehogy rontsa az Andrássy úti statisztikát.
De, aki ilyen kényes, az miért nem emelt szót pl. Kun Miklós történelemhamisítása ellen, a Terror Házának felépítésekor? A mi komcsinkkal nincs baj, csak a másikéval? Egyenlő mércével kell mérni, vagy abba kell hagyni ezt az egész apázást. A fiúk is vannak olyan gecik (vagy sem), hogy a maguk jogán lehessen őket (vagy sem) elmarasztalni.
Leslie papája nem volt ávós, mégis milyen görény! OVI apukája is egyszerű melléküzemági párttitkár volt, s most a legnagyobb hegyi tolvaj. Saját jogon is elég sok a köcsög, nem érdemes a szülők bűneit felemlegetni.
Én továbbmegyek. Ha a felekezetük elhatárolódik tőlük, akkor nem terheli felelősség. Ha viszont nem határolódik el, sőt közösséget vállal, szimpatizál velük, akkor a felekezetük felelősséget vállal a gaztettekben.
En ugy itelem meg a gyerekek unokak felelsoseget a szulok nagyszulok buneben, hogy aki elhatarolodik, es kimondja, hogy az apam, nagyapam egy pribek volt, hatalmas bunoket kovetett el es en elhatarolodom tole, akkor az valoban nem felelos. De ha valaki sunyit, vedi az oseit ha tamadjak oket, akkor az felelosseget vallal a gaztettekben
Bauer Miklóst be is perelték, de hogy, hogy áll a per nem tudjuk. Sajnos én valami egyeezséget sejtek a háttérben amit az AVH-s vonal megorganizált, hiszen a per precedens értékű, tehát fontos!
Egyszerűen felháborító, hogy a tömeggyilkos Körmös Bauer a mai napig az ügyvédi kamara tagja lehet, mert a visszamenőlegesség tilalma miatt nincs jogszabály, hogy kizárják
1947-ben a komcsik a kékcédulás csalással nyertek. Volt akkor egy szocdem igazságügyminiszter bizonyos Ries István, aki tilktakozásul lemondott, s csak szovjet nyomásra maradt 1948-ig, amikor az Andrásyy út 60-ban kötött ki, ahol a kitűnő hazaáruló SZDSZ-es Tamás apja verte halálra, akárcsak Szeder Ferencet, a Kéthly-féle szocdem szárny antikommunista politikusát, és több ferences szerzetest
Körmös Bauer emberiségellenes bűntettet követett el, mely a nemzetközi jog szerint el nem évül.
Nem rendelkezem hivatalos kimutatással a letépett körmökről, sem én sem ismerőseim nem rendelkeztek soha ilyen jó belügyes kapcsolatokkal...
De tudom annak a négyszáz embernek a nevét akit 56 után kivégeztek és még tudok vagy kétezret, akit 56 előtt, tudom, ez kevés Neked...
És sokat ismerek akik mai is abban a rózsadombi rekvirált villában laknak, amit közvetlen AVH-s felmenőjük rekvirált - magának, egyben szerető gondoskodással családjának...
Szerda de. legalább 50 ember ölte egymást az utcán a bejutás érdekében.
NAÍV!
Egy nevet adjál kinek tépték le a körmét, egyetlen egyet csak.
A választ testvér az t elfújta a szél
A választ testvér azt elfújta a szél.
Nem olyan könnyű leszerelni azt megsúgom neked, a genitáliák sokkal érzékenyebb pontok, hamár szadizni akarsz valakit. Nem vagy egy Berkesi az biztos, pedig fantáziálsz. A legkényelmesebb vallomás kicsikarás a családdal a legegyszerűbb, erre törik a nép. Kényelmes tiszta munka és rögtön vall a delikvens. Szász Béláról ha hallottál valamit akkor nem kell tovább beszélnem.