Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7394

Húúú, de jót találtál! Végre van róla is néznivaló. Jó visszahallgatni a cd-ken lévő számait élőben. Szerintem őt kéne elhozni Magyarországra.

Ahogy írtam, a Hammondhoz más hozzáállás szükséges agyilag. Az, hogy megy a zongorálás, klasszikus orgonálás szükséges, de nem elégséges. Jól látszik 4,5. perctől.

Itt is egy jó kis felvétel másik Paglia Mintha egysebességes 22H lezli lenne.

Előzmény: LaurensHammond (7393)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.23 0 0 7393
Hopppa hoppa, egy ujabb csemege Tehtube es jomagam kedvence. Izesen, Hammond-osan az Olasz kollega igy keni!
Erdemes masfel perctol nezni ha valaki unja esetleg, vagy a vegen...jo kis egyveleg a munkassagukbol.Sam Paglia Trio
Előzmény: LaurensHammond (7392)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7392
Előzmény: LaurensHammond (7391)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7391
Szamomra ez a zene, de nagyon! Az egesz nagyon egyben van, es a banda a hatvanas esvek kozepetol a hetvenes evekig ilyen hibatlan trio muzsikat alkotott. Az eneked szedito ahogy nyomja, nemcsak hanggal, hanem Hammond A100-al is:-)

Peddlers's Roy Phillips
Előzmény: szimizso1 (7390)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7390

Annyira nem lehetett ismeretlen, mert a Theme for the masses száma a Bonnie Tylernek a Turn around száma ezen alapszik szinte az utolsó hangig:-) De jó! Kis füves zene:-)

Előzmény: RókaMóka (7389)
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7389
(Egyszer már régen írtam róla, de akkor kaptam reakciót.)

Egy valóban ismeretlen amerikai együttes volt, nagyon szép orgonahanggal:

Ford Theatre

Dr Lonnie Smith tetszik. Mintha már láttam volna valahol. (Mezzo?)
Előzmény: tehtube (7388)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7388

Itt egy jó kis budapesti koncert. Ott voltam. Mannfred Mann Egyszerű, de hatásos fullos orgonahang Korg CX3-mal.

Pataki azt mondta hogy azért mellőzi, mert nem korszerű. Szerintem inkább ezzel palástolta hogy elszokott tőle és jobban kiigazodik a haknis nyenyeréin.

OFF: digizongi = Yamaha vagy Kawai.

Előzmény: RókaMóka (7387)
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7387
Igen, ezt én is sajnálattal hallottam másoktól.
Azért legalább még egy jót zenéltek együtt utoljára. (?)

Youtube-ra pakoltam fel egy adag Syriust, Jackie halála után. Syrius

A Van der Graaf Generator visszatérésének is nagyon örültem. (Csak sajnálom, hogy most már David Jackson, a szaxofonos nem lép fel velük. Kár érte, nagyon sokat dobott a zenén.) Tényleg Hugh Banton mostani soundjáról mi a véleményetek?
Nem emlékszem, hogy min játszik most élőben, de én nagyjából elégedett vagyok a hangzással (kivéve néhán hallhatóan digitális mozzanatot). Ti Hammond vájtfüllel biztos jobban meg tudjátok ítélni... :)

Más: Nem ismertek valami hasonlóan magas szintű fórum (mint ez) zongoristáknak?
Digitális Zongorát vennék, de a bőség zavarában nem tudok dönteni, habár a hangfoglaláson próbáltak közül a Kawai-k hangját élveztem a legjobban.
(Ám a hordozható Kawai-k mechanikája állítólag nem olyan jó. Sajnos azokat pont nem próbáltam ki akkor.)
Előzmény: Dick17 (7386)
Dick17 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7386
A Syrius 2001-es margitszigeti buliján viszont Pataki - bár ott volt egy Hammnod - hozzá se nyúlt! :-(((
Előzmény: RókaMóka (7378)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7385

A B3-om világos tölgy.... sárgás színű kis cirmosokkal:-)

Off. Cd megosztás......

Aztán rájöttem, hogy a DATmagnók rövid hajnalán, és a compack kazetták alkonya idején, videó szalagra archiváltam ezeket a felvételeket, mert akkoriban 100k forint volt egy nyavajás cd író. De megkeresem a cd gazdáját, és elkérem tőle. Vagy visszamásolom egy cdre az anyagot. Ez egy Pier Verrani felvétel (audiofil) két mikrofonos. Mire itt leszel, addigra megírom cdre.

Előzmény: constantino_lobasso (7381)
ozjo Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7384
...és hogy a magyarokról se feledkezzünk meg:
CSÍK-FOGARASI-JÁVORI TRIÓ
Előzmény: tehtube (7382)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7383

Talált, süllyedt!

Sanghajban a reklámhajón a kínaiak vetítenek és épp VK8-van valamilyen szinten a képernyőn. Szóval ON 8^)

Előzmény: okumoto (7380)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7382

A Hammond egy harmadik hanxer. Se zongora, se sípos orgona. Van egy rá jellmző stílus, gondolkodásmód. Olyan Dzsimmiszmiszes :-) Lehet nagyon másként is, de egyenlőre még eltérő recepttel senkinek nem sikerült olyan jó ízt kicsiholni belőle.

Zongora-Hammond duó leghíresebb anyaga: Eddy Louiss, Michel Petrucciani: Conférence de presse Vol.1-2 1994.

Meg másik Hammond-zongora együttállás: Procol Harum. Matthew Fisher-o, Gary Brooker-z.

constantino_lobasso Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7381

Nekem csak annyi kérdésem volna, hogy mikor osztod meg velünk ezt a cédét. Ja bocs, ez OFF. Ööö... milyen színű a B3-ad? ON

:)

Előzmény: szimizso1 (7379)
okumoto Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7380
Roland VK-8?
Előzmény: tehtube (7376)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7379

Vannak érdekes felállások, hangszerelések. Nekem van egy lemezem, amin egy gitár, veracruz hárfa, és templomi orgona szól. Latin Amerikai nótákat játszanak. Nagy élmény! Szerintem jó ötlet a tiétek is!

RókaMóka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7378
Igen, Syriusszal tisztában vagyok... :)
Dr Lonnie Smith-szel viszont nem, úgyhogy neki utánanézek. Köszönöm!

A zongora+orgona+dob trióról vélemény? Kicsit fura, de Van der Graaféknak bejött.
Hogy miért is érdekel? Én szívesen orgonálok, de a zongora mint hangszer jobban fekszik még mindig. Az orgonán még mindig túl zongorás vagyok, pedig 10 évig tanultam templomi orgonálni, de hiába. Viszont a másik tag csak orgonálni tud, pont a fordítottam... :)
Előzmény: tehtube (7373)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7377

?

Előzmény: tehtube (7376)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7376
   ezt
Előzmény: tehtube (7375)
tehtube Creative Commons License 2008.05.22 0 0 7375

ON: miért tettem föl ezt a képet? :-)

tehtube Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7374

Most kapok a héten egy éxíjforgalmazótól ajánlatot a lezli textiles gömbszíjaira.

Oda is adtam neki mintának mindkettőt. Bármely nap kaphatom a választ. Bp-en van.

Előzmény: ozjo (7370)
tehtube Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7373

Szia. Egyszerű és hatásos recept gitártrióból orgonatriót alakítani.

A legfőbb művelője épp magyar volt, a Syrius. Ettől váltak híressé és kelendőkké nyugaton hogy Zeppelint, Hendrixet, Freet játszottak gitár nélkül főként orgonával.

A másik szintén fantasztikus megoldás Dr Lonnie Smith a Purple Haze lemezével: http://www.drlonniesmith.com/.

Szóval csak némi fantázia, stílusérzék szükségeltetik és baromi jó zene kerekedik ki belőle.

Ritkán kell húzkodni menet közben a drawbarokat :-) Meg a sampler egyben sz összes más hang forrása is.

Sajnos a Nordoknak is ez egy komoly hiányossága amit nyomkodással pótoltak úgy-ahogy. A C1-et már elfogadhatónak tartom. Igazán olcsón adják ahhoz képest.

A többinél elég sok megteszi, ha lemondasz a síró chorusvibrátóról, mert az valahogy nem akart összejönni nekik.

Vagy veszel egy tolókontrolleres midit, összekötöd nótbúkkal és B4-ezel.

Nyugodt lelkiismerettel csakis a Key-B solot javaslom :-)

Előzmény: RókaMóka (7367)
ozjo Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7372
Markacz urat keresd (más nem jó) 76/484-498 Ez egy SKF szaküzlet tehát messze esik a zene területéről, de szíjat tud szerezni. A bolt Kecskeméten van, de szerintem bárhova el tudja juttatni az árut és nagyon gyorsan.
Üdv:ozjo
Előzmény: Hensley (7371)
Hensley Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7371
Szia Ojzo!

Akkor rokon lelkek vagyunk ;-). Kéne a telefon szám, mert a bratyesznak meg egy Solton leslie-je van, amiből hiányzik a felső gömbszíj.
Előzmény: ozjo (7370)
ozjo Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7370
Szia!
Nekem hasonló az alapfelállásom (L100, ELKA610)
Az ELKA-n nem ékszíj van, hanem gömbszíj, sőt ez egy szövetes bevonatú valami ami abszolúte nem nyúlik. Nekem van 1 üzleti partnerem, akitől hajtószíjakat szoktunk rendelni, igaz ipari célokra, azt mondta, hogy ilyen méterre van neki és hővel kell összeolvasztani a megfelelő méretre, majd a melegítés és összenyomás utáni kiálló vackot leköszörülni. Én most mértem az enyémet, az 1200 mm és 3 mm átmérőjű a felső. Avagy teszel bele egy feszítőtárcsát, ha nincs kikócolódva a szíj.
(Ha érdekel a szíj, akkor megadom a telefonszámát az illetőnek)
Üdv: ozjo
Előzmény: Hensley (7369)
Hensley Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7369
Üdv mindenkinek a fórumon. Első Hammond tulaj vagyok. L100-as felújításra szoruló modell és hozzá egy ELKA 610-es leslie.

Első lépésben a leslie-nél tartunk, és a segítségeteket kérném:
Az ékszíjat le kéne cserélni. Nagyon ki van nyúlva és feszesség állítási lehetőség nincs. Hol a bánatban lehet olyan ékszíjat kapni, ami jó lehet nekem.
Előre is kössz a segítséget.
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7368
nyelvi túlkompenzáció: lesúlyt = lesújt
Előzmény: RókaMóka (7367)
RókaMóka Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7367
Régen írtam már ide, de azért nyomon követem a fórumot. :)

Próbáltatok már rocktrióra (dob, basszusgitár, gitár) szerzett dalt orgonára átírni? (Persze a dobot nem kell.. :))
Én most ilyeneken gondolkozom (próbálkozom), sőt igazából nem is orgonára alkalmaznám, hanem orgona + zongora kettősére (Van der Graaf Generator? :)).
Tudtok valami vezérelvet, példát, ötletet, véleményt nyújtani nekem?

Más: végignéztem a fórumot és mégis maradtak kétségeim, hogy mit érdemes a Hammond hang elérése érdekében tenni? Persze legcélszerűbb lenne eredeti Hammondra gyűjteni, de azt nagyon nehéz cipelni koncertre (mellesleg nagyon nagyon drága is). Tube mester EMU-s alkalmazása nagyon profi, de szeretné(n)k élőben is drawbarokat állítani. A digitális klónokról viszont elég lesúlytóan nyilatkoztatok. (Nekem speciel tetszik hangilag a Claivia Nord orgonája, de az is elég drága.) Ez már sokszor elhangzott kérdés, de mit ajánlotok?
tehtube Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7366

Nem, teljesen más. Egyszerű potmétert rángat a pedál, emiatt itt létező gond a recsegés.

A B3-on nincs mit állítanom, úgy jó ahogy van. Egyébként az előfokomba még egy csöves effekt inzert is be van építve, amivel szintén tudom állítani a jelcint. Finom hangzáshoz a plusz potitval le tudom venni töredékére, de rock esetében a jelenlegi brutált is meg tudom kb. ötszörözni!!!

Ennek az az értelme hogy ha kemény, rockos hangzásra van szükség pl. felvételnél, ezt felnyomom, a lezlit letekerem 1-re és így megsüketülés nélkül is hozza a rotyogós hörgést, sikítást. Javaslom minden B3 gazdájának.

Komoly anyag az L100 doksi, de a lényeges, a kapcsolási rajz gyorsan hozzáférhető a captain-foldback oldalon, ami a legjobb hammondos kincsesbánya.

Előzmény: szimizso1 (7364)
szimizso1 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 7365

L100-as service manual innen letölthető ingyen.

http://dl.analoghell.com/index.cfm?id=1

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!