Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.28 0 0 59

Tetszik a téma, trécsetek.

Most jól megkapartam, meg mászok a falon.

A katekizmus mit mond a hajnali merevedésről?

Vagy a hallgatásról?

A beszédről?

Vagy ha a hallgatás és a beszéd váltogatja egymást?

Ördögi vagy angyali vagy Harry Potter. 

Előzmény: 3x megszólaló kakas (58)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.08.28 0 0 58

"Az egyetlen r.k. önkifejezési mód a hallgatás, ha valami nem tetszik, akkor inkább nem mond semmit."

Jó kis vallás ez katolikus. Se szabad akarat, se gondolkodás. 

Csak gépiesen követni az előírásokat.

Mi teszi élővé az embert?

A szabad akarat és a gondolkodás.

Ha ez nincs, akkor csak egy élő-halott.

Előzmény: etomcat (56)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.28 0 0 57

A kérdés a maga nemében érdekes, azonban szerintem a dolog apropóján is a fontosabb kérdés mégiscsak az, hogy miért is kellene egyetlen vallás (amin az ország egésze nem osztozik) hitrendszerére alapoznunk bármiféle politikai döntést? Természetesen a püspöknek szíve joga elmondani véleményét, de szerintem le kellene szoknia az országnak arról, hogy bármiféle döntést ami mindannyiunkat érint egyének, vagy csoportok hitére alapozzuk. Ezt is jelenti a vallásszabadság és a szekularizáció.

etomcat Creative Commons License 2017.08.28 -2 0 56

> Veres András szerint a mesterséges megtermékenyítés (lombikbébiprogram), bűn, ellentétes a keresztény értékrendel

Téves. Ez nem Veres András véleménye, mivel a katolicizmusban senkinek sincs véleménye, se a híveknek, se a papnak, se a püspöknek, esetleg a Pápának lehet. Mindenki más előveszi a katekizmust vagy az r.k. kánonjogot, abból elolvassa, hogy pontosan mint mond Róma és felmondja a leckét. Az egyetlen r.k. önkifejezési mód a hallgatás, ha valami nem tetszik, akkor inkább nem mond semmit.

Paleokrites Creative Commons License 2017.08.27 0 0 55

ja, én hazudok, a bibliai írók és azok magyarázói igazat mondanak, bili és fanta nélkül, ej ahhoz képest, hogy én csak egy nick vagyok itt, mondjuk aki éppen az igazságért fárad, de hányezerszeres azok száma, akik éppen a hazugságokat terjesztik it már vagy 19 éve, nemde? :)

Te melyik oldalon állsz, a kacsariasztókén?

Előzmény: szenny-lény vagyok (54)
szenny-lény vagyok Creative Commons License 2017.08.27 -1 0 54

meddig nyomod még itt a felületes bulvár-bulizós bulvár-hazugságaidat? :D

Előzmény: Paleokrites (52)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.27 0 0 53

A 3 király sem véletlenül jelent meg, kíváncsiak voltak. A szerecsent kizárhatjuk.

Előzmény: Paleokrites (52)
Paleokrites Creative Commons License 2017.08.27 0 0 52

Á, József nem is mondott volna ilyet egy fiatal szűzies mennyasszonyának, szeretett volna lefeküdni a friss hamvas teremtéssel és egy jót szexelni, de nem jött össze neki az újszövetes szerzők sugallata alapján, bár Máténál mintha József nemzette volna Jézust és nem Isten, mert értelmezés kérdése.... :)

Előzmény: norbee601 (37)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.27 0 0 51

Mán előtte is...

Előzmény: dave_dömper (49)
Marvinka Creative Commons License 2017.08.27 0 0 50

A Szabad Akarat márpedig Isten szerént való.

Hogy ezt mint használtuk jóra és rosszra, az meg leszen mérve.

(Jajj annak, aki könnyűnek találtatik mayd.) 

Előzmény: dave_dömper (49)
dave_dömper Creative Commons License 2017.08.27 0 0 49

A pápa Őszentsége is csak hitelvi kérdésekben csalhatatlan ("infallibilis") és Ő is csak a XIX. század

második fele (IX: Pius pápasága) óta.

Előzmény: Marvinka (48)
Marvinka Creative Commons License 2017.08.27 0 0 48

nami

egy püspök is tévedhet, egy nyikk? -szinteállandójan!!  :D:))

Előzmény: huemeerlia (46)
pk1 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 47

Tehát szerinted aki értelmiségi ma parancsot teljesít, az komcsi bulvármaterialista?

Vagy csak szókészleted megújítása maradt el?

Előzmény: szenny-lény vagyok (29)
huemeerlia Creative Commons License 2017.08.26 0 0 46

nana

Előzmény: Marvinka (44)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.08.26 0 0 45

"Egy éve már, hogy valami hasonlóról beszéltem itt egy hívővel, és felvetettem, hogy az első emberpár is mesterségesen lett alkotva. Az illető simán kijelentette, hogy az nem mesterséges teremtés volt, és kérdőre is vont, hogy egyáltalán miért gondolok ilyesmit?"

Ebből viszont az derül ki, hogy a keresztényeket egyáltalán nem a létrehozás módja zavarja, hanem, hogy ki az aki ezt teszi?

Ha isten mesterséges módon hoz létre valamit, akkor az többé nem mesterséges, mert isten teszi.

Ha viszont az ember hoz létre valamit, teljesen mindegy, hogy azt mi módon, a lényeg az, hogy isten részt vegyen benne.

Tehát ha isten lombikbébiket alkot, akkor az egy természetes folyamat.

Na de akkor az ember ha csak úgy régiesen közösül a párjával, isten nélkül, akkor az is mesterséges folyamat.

Vagyis csak a hívők párosodása természetes, az ateisták mesterségesen közösülnek.

Egy más megközelítésben: Jézus tanítása arról szólt, hogy ami hasznos az embernek, a javára van, az nem lehet bűn.

A zsidó konzervatív papság álláspontja az volt, hogy nem azt kell nézni, hogy jó-e valami az embernek, vagy van-e értelme egy cselekvésnek, hanem ha azt az isten rendelte el, akkor azt végre kell hajtani. (akkor is ha semmi értelme nincsen, vagy kimondottan káros az embernek).

Itt most az istennek szentelt kenyérre gondoltam amit nem szabad megenni, a zsidó konzervatív papság szerint. Jézus erre azt mondta, hogy ha éhes az ember, akkor egye meg ezt a kenyeret is, mert istennek az ember fontosabb mint a neki szentelt kenyér.

Mit látunk most a mesterséges megtermékenyítésről folyó vita során?

Azt, hogy a keresztény papság a régi konzervatív zsidó papság álláspontját tette magáévá, amely szerint nem az a fontos, hogy mi a jó az embernek, hanem azt cselekedetet az isten rendelte el, vagy nem.

Akkor is ha teljesen értelmetlen amit védenek, vagy egyenesen az élet ellen hat.

Jézus ebben a vitában azt mondaná, hogy ha valakinek csak így lehet saját gyereke, más módon nem, akkor ezt kell tennie, mert isten azt akarj, hogy szaporodjon az ember, hogy boldog legyen.

Akkor most kit követnek az egyházi vezetőink?

Előzmény: Törölt nick (43)
Marvinka Creative Commons License 2017.08.26 0 0 44

Milyen keresztény?  (Vértes... elég óhitű egy vezetéknév...)

Van ezerfélefajta.

... a bűnök száma pedig végtelen, csaxóólok.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.26 0 0 43

Egy éve már, hogy valami hasonlóról beszéltem itt egy hívővel, és felvetettem, hogy az első emberpár is mesterségesen lett alkotva. Az illető simán kijelentette, hogy az nem mesterséges teremtés volt, és kérdőre is vont, hogy egyáltalán miért gondolok ilyesmit? (Jellemző hívő visszavágás, mármint nem az, hogy ellenvéleménye van, hanem hogy úgy fogalmaz, mintha a felvetésnek még a puszta indítékát sem érti... pedig az legalábbis a fogalmazás szintjén teljesen érthető, hiszen a leírás és az elemi logika alapján az ember teremtése simán egy mesterséges eljárás, hiszen tudatos lény csinálta, az elgondolt cél alapján.)

Szóval ne próbálj ezen irányba elindulni, mert a legtöbb, amit elérhetsz, hogy telibe tagadnak, és kész. Magyarázat nélkül.

Előzmény: 3x megszólaló kakas (42)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.08.26 0 0 42

"Két álláspont létezik

- Isten teremtett minket (nem tudni, használt-e lombikot)

- Mi teremtettük Istent (nem tudni mennyit; többségüknek a neve se maradt fenn)

Mindazonáltal, mindkét teremtés mesterséges.:-)"

Nagyon jó alapgondolat ez.

Mert akkor az isten is bűnös volt, hiszen mesterségesen alkotta meg az Ádámot, Éváról már nem is beszélve.

Éva születése igazi mesterséges műtét volt, Ádám elaltatva a műtét előtt, majd egy kioperált oldalbordából lett Éva mesterségesen kitenyésztve.

(Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét. 
És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez.)

Előzmény: lxt (35)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.26 0 0 41

csak szarkazmusolok

Előzmény: 3x megszólaló kakas (40)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2017.08.26 0 0 40

Ahogy már az elején is kifejtettem, az élet adása nem lehet bűn.

Elég furcsa egy kereszténytől, hogy bűnnek nevezi egy élet megszületését.

E szerint ami nem természetes, az bűn.

Akkor miért nem tiltakozik az egyház a háborúk ellen ahol halomra gyilkolják egymást az emberek?

Pedig az kétszeresen is bűn, mert nem természetes, és nem életet ad, hanem el vesz.

Bizony képmutatás ez az egész.

Az egyháznak meg illene felismernie, hogy egy meg nem született embriónál, többet ér egy megszületett ember.

Mert elég nagy a különbség a kettő között.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.26 0 0 39

A félbűn+teljes bűn= teljes bűn.

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.26 0 0 38

Nem, nem, nem. 

A kúrni teljes bűn, de a lombikbébi csak félbűn.

A lombik teljes bűn, de a bébi nem bűn, ezért  félbűn.

A kúrni meg azért bűn, mert a két eleve delikvens összenyálkázzák egymást meg egyebek. A nyálkázás félbűn, az egyebek meg teljes bűn.

Előzmény: norbee601 (36)
norbee601 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 37
Máriának mondhatta előtte József: hogy az Isten baszna teherbe téged :D
Előzmény: Paleokrites (24)
norbee601 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 36
Kúrni is bűn, meg a lombikbébi is.

Akkor most? :D
lxt Creative Commons License 2017.08.25 0 0 35

...sokasodjatok

Bűn-e a(z orvosi segítséggel történő) mesterséges megtermékenyítés?

Két álláspont létezik

- Isten teremtett minket (nem tudni, használt-e lombikot)

- Mi teremtettük Istent (nem tudni mennyit; többségüknek a neve se maradt fenn)

Mindazonáltal, mindkét teremtés mesterséges.:-)

Mindezektől függetlenül nem értem: minek a veszélyére akarta felhívni figyelmünket Veres András? Használva istenadta tehetségünket/képességeinket, (elő)segítve az élet (ismerten) egyedüli értelmét jelentő szaporodást… mi a probléma?

Persze, ezt én nem érthetem. Valószínűleg előbb tudnám modellezni egy/az Eötvös-inga bármely kiindulási állapotból történő, minden lehetséges kilengését a nyugalmi állapotig, mintsem érthetném meg a Veres András által (rosszul) képviselt intézmény kifürkészhetetlen szándékait.

Igazán nem akarok tanácsokat adni a püspök úrnak, vagy az egyházaknak; de ha csak azokra a területekre/problémákra koncentrálnának, amelyeket még nem tártak fel a természet-és társadalomtudományok (ugyanis mindig az ismeretlen volt a terepük), illetőleg, ha csökkentenék az általánosan elvárható, elemi szintű formális logikával cáfolható kijelentéseik/állításaik gyakoriságát; ha csak felmerülne, hogy a lombikbébi program akár Isten akarata is lehet (lévén, nem térhetett ki minden szentírás, minden időkre és körülményekre), akkor... talán akkor, az általam feltételezetten jó szándékú pásztorok és hívők is megtalálnák lelki békéjüket. Ezt kívánom nekik.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.25 0 0 34

Bűn -e az Úr napján embert gyógyítani?

Bűn -e a sört keverni a fantával?
Bűn -e óvszert vásárolni az Auchanban meg alkoholmentes sört?

Bűn -e máshol vásárolni óvszert és alkoholmentes sört?

Bűn -e megkérdezni, hogy bűn -e?

stb.

dave_dömper Creative Commons License 2017.08.25 0 0 33

Látnivaló, hogy az intellektus, a független gondolkodás nem az erősséged. De ez is kikövezett út a

boldogsághoz, a boldoguláshoz. Neked is van ajtód, amin belépsz és másnak is. Ha nem tiszteled a

másét, más sem fogja tisztelni a Tiedet és ráadásul senki sem lép be veled a Te ajtódon. Ez van.

Előzmény: szenny-lény vagyok (29)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.25 0 1 32

A cölibátus miatt ő és a környezete biztosan nem érintett a lombikprogramban, tehát csak más kárára okoskodhat. Amit könnyen el lehet azzal ütni, hogy tartsa meg a hülyeségeit, de erre elkezd lobbizni a törvényhozásnál, ez a félelem.

Előzmény: halaloszto (30)
ahneil Creative Commons License 2017.08.25 0 0 31

:-))))))

Előzmény: Paleokrites (24)
halaloszto Creative Commons License 2017.08.25 0 1 30

hol akarja másraerőszakolni? nem kötelező meghallgatni a manuszt. és egyelőre a lombikprogram sem kötelező, akinek a hite nem engedi, az nem vesz részt és kész.

Előzmény: Törölt nick (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!