Keresés

Részletes keresés

Modrooka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1560
Édes Férjem nagyon megszívta, hogy a neten keresztül kért időpontot és készítette el előre a lakcímkártyához  a bejelentőt...hosszabb ideig tartott, mintha csak úgy az utcáról beesik....
Előzmény: hamanokaito (1558)
Modrooka Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1559

Szia enibody!

Én úgy tudom, hogy a Visegrádi utcában is lehet lakcímkártyát intézni. Hétfőn 18,00-ig vannak.

Előzmény: enibody (1556)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1558

Szia Enibody !

A XIII. ker. Önkormányzat Okmányirodájába interneten is lehet időpontot kérni és akkor nem kell várnod.  http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/

Amikor október végén én intéztem, akkor még a szomszédban levő Központi Okmányirodába nem lehetett és ott szerintem sokkal többen is vannak. A lerohanás meg felrohanás között ( szerintem ) jóval több idő telne el, mint amit elvisz a Béke térre zarándoklás.

Hamano  

Előzmény: enibody (1556)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1557

Szia Tuskeboki!

Nálam légmentesen szigetelnek a nyílászárók. Beáromló levegőt még csak mikroszkóppal sem lehet kimutatni.

A padló ugyan nálam is valamivel hidegebb a teraszajtó környékén, de csak annyival, amennyivel az távolabb esik a fűtőtesttől - teljesen az elfogadható keretek között.

A hőszigetelésre semmi panaszom - ha nap közben nem fűtök, estére kb. 2 fokkal hül le a lakás.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1552)
enibody Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1556
Köszi. Nyomtatványom már van, kitöltöttem (szereztem a munkahelyemtől nem messze lévő önkormányzattól). Már csak azt nem értem, hogy miért nem lehet elintézni a Visegrádi utcában, amikor ott is feltüntetik a lakcímkártya ügyintézést. No mindegy, csak jó lett volna lerohanni meg felrohanni :).
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1554)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1555
Nyaggassátok már ti is a UPC-t, hogy kössenek belénk!!!! :-)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1554

Nem. Bebattyogsz a XIII. ker.-i önkormányzathoz, kérsz lakcímbejelentő nyomtatványt és sorszámot. A lapot kitöltöd és már csak várnod kell. Nekem kb 20 percet, ami nem sok. Hogy ez utóbbi minél kevesebb legyen talán 13 óra körül menj. Ja, nemtom, pontsan hogy vannak nyitva.

Vinni kell:

- személyi igazolvány

- régi lakcímkártya

- tulajdont igazoló papír (adásvételi szerződés), ha nem te vagy a tulaj, akkor az ő aláírása is kell a papírra!!!

- más helyett is elintézheted (lakótársnak), az ő papírjaival (persze, ha az aláírás is rajta van:-)

Előzmény: enibody (1553)
enibody Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1553

Sziasztok! A tőlünk pár méterre lévő okmányirodában kell a lakcímkártyát megcsináltatni? Kb. meddig tart a procedúra?

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1552

Sajnálom, nem jutott eszembe. Megpróbáltam feltenni, de az ajtószárny élén levő fekete fémpántot mégis át kell fúrni. Fúrógépem nincs, egyelőre jegelve. Jövő hétvégén ismét megpróbálom. (Akkor lesz nálunk fúrógép.)

Az emelettábláról a IV.-en meg az e-betű hiányzik, pedig hozzá sem értem.

Az erkélyajtó előtt nagyon hül a padló. Mintha picit jönne is be a levegő (de legaslábbis a hideg), és a sziloplasztozás is elengedte magát. Másoknál nem?

Előzmény: zsoofika (1550)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1551
Az enyém lemezkád. Szerintem az alátámasztás jó, csak egyszerűen az anyag vékony. Mit javasolsz, mire ügyeljek amig javítják? Mik a buktatók?
Előzmény: Nőgyógyász (1549)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1550

Tuskeboki!!

KÁr h nem szóltál, hogy mész a kalmniért. megkértelek volna, hogy egyből kettőt vegyél :))

Szólj ha beszerelted, és még jó is!! :)

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1540)
Nőgyógyász Creative Commons License 2006.01.23 0 0 1549
Kádügyben részvétem ... én akrilkáddal játszottam el hasonló sztorit a CP-ben, még most sem tökéletes :(
Előzmény: Szürkeszamár (1548)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.22 0 0 1548

Szerintem hamarosan számíthattok a javításokra. Felszerelték a szép, stílusos házszámot, emelet-kockákat, hozzám pedig kedden jönnek a kád alátámasztását javítani. Ugyanis eléggé nyikorog szegény ha lépek benne. Attól tartok, ha így marad, pár éven belül megrepedezik a zománc, aztán az egészet cserélni kell. Most inkább megpróbálom túltenni magam az egy-két csempe leverésén és az ezzel járó kisebb kellemetlenségen...

A fűtés zaja pár nappal ezelőtt egészen lecsillapodott, aztán tegnap megint a régi volt. Van valakinek pontosabb információja, mitől van a jelenség?

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1547
Kell még egy kiegészítő tábla nálam is, hogy pontosan az alsó szélének a közepét kell nyomni méghozzá erősen. Akkor általában működik ...  Vagy felrakok egy oroszlánfejes kopogtatót és középkori várúr leszek :-)) 
Előzmény: fiend (1546)
fiend Creative Commons License 2006.01.21 0 0 1546
Sajnos nálunk is ugyan ez van! Mióta felrakták a szép de nem jó (elfelejtették megkérdezni mi legyen rá kiírva:-( ) névtáblát elég nehezen működik a csengőnk. Hol szól hol nem szól. Ahogy megfigyeltem nem mindegy, hogy a közepét, vagy a jobb oldalát nyomom meg az alsó szélén a gombnak!:-( Ja persze mi is jeleztük kb. december elején (rögtön a felszerelés utáni napon), hogy nem jó a tábla meg elrontották a csengőt. Mondták nekünk is, hogy majd kicserélik meg megcsinálják! No azóta várunk! Nem kapkodják el túlságosan!:-(
Előzmény: hamanokaito (1545)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1545
Kipróbálom mégegyszer, bár szerintem elég erősen nyomtam ...
Előzmény: Szürkeszamár (1542)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1544
Ez nálam is előfordul! Néha csak másodikra nyitja ki!
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1543)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1543

Ehhez a bejárati ajtóhoz minek csengő? Kopogni kell. Ha csöngetnek, félő, hogy minden ajtó nyílik! :-)))

Nálunk a kaputelefon szerelését ígérte meg a szerelő, mikor elkaptam az utcán, mert nem mindig nyitja ki a lenti ajtó. Na, ez már gond.

Előzmény: hamanokaito (1541)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1542
Nálam működik ugyan, csak kicsit jobban meg kell nyomni...
Előzmény: hamanokaito (1541)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1541

Csak, hogy ne legyen minden kerek  ...

A múlt héten végre felrakták a névtáblát a csengőhöz  :-))

Azóta nem működik a csengő :-(((

Jeleztem telefonon két napja. Majd jönnek ...

Hamano 

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1540

Evangélium!

1. A HVG hozzám is becsusszant, sőt, a hiányzó számokat is megkaptam, hiánytalanul.

2. Itt egy a kép az erkélyajtó behúzószettről (1440 Ft). Schüco gyártmány, mint az ajtó/ablak tok és szárny, és jónak tűnik. Nagyon korrektek az Integrál Alkán-ban (XIII. Papp Károly u. 20. 789-1875), de előre szólj telefonon, hogy erre van szükséged, mert nincs raktáron. (Az AL irodától 1 percre vannak.)

erkélyajtó behúzó

Külön kérésre adtak hozzá 6 fekete csavart is, ami nem csak esztétikus, de megtakarítja a gondolkodást, hogy vajon milyen hosszú csavar kell. Csak a behúzó rész felszereléséhez kell fúrni az ajtót, a többi csavart csak be kell hajtani.

Ja, és HACCP meg ISO xmilliójuk van, tehát nyomtatnak egy megrendelői ajánlatkérést, egy vállalkozói szerződést(!), egy számlát és egy bevételi pénztárbizonylatot. Ez azért 1-2 perc, míg elkészül, ennyit ki lehet bírni szitkozódás nélkül. Sok-sok elnézést kértek, mondtam, hogy ez már igazán apróság.

Hogy mi az igazi gebaszt, és miért veszi elő az embör a konyhakést meg a Ptk.-t, arról majd a belső ajtóink elkészülte után írok. Nem az AL, másik cég. Az AL velünk korrekt volt.

Mr Bez, remélem, jelezted az AFM-nek az apró hiányosságot! :-)

Jövő héten jönnek megnézni a bejárati ajtót, majd beszámolok, mit mond a gyártó a hangszigetelésről.

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.20 0 0 1539

Úgy, hogy ez már a kedvezményes ár ...

Én még az eredeti áron nem vettem és így sokkal több a megtakarításom:- ))

Szomszédok nem verekedősek.

Hamano

Előzmény: Mr Bez (1536)
Mr Bez Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1538
Én konkrétan frászt kaptam...:o)
Előzmény: zsoofika (1533)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1537

Sikerélmény !!!

A 2006. évi 3. sz. HVG végre a levelesládámban landolt és nem a Posta Hírlapüzem Orczy téri ügyfélszolgálatán mint az előző kettő.

Két heti kemény küzdelembe került ...

Hamano

Mr Bez Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1536

Tényleg jó az emelet tábla elgondolás...kultúrált...akkor is haza találok, ha egyéb körülmények akadályoznak. Plusz a vendégeim látják, milyen szuper helyen lakom. :o) 

Sajnos a C.VI. em-en már hiányzik az l betű és amikor megnéztem, hogy van rögzítve ilyen klasszul, a kezemben maradt az m betű is...gyorsan vissza tuszakoltam és elszaladtam, nehogy megverjenek a szomszédok.

Viccmentesen: ez sajna gagyi kategória.

A kocsibeállóhoz nem tudok hozzászólni, de magyarázza már meg vki, hogy a fenébe lehet 1 beálló 2 millió 40 ezer ft?! Jó, hogy a java nincs eladva...

Előzmény: Arnyeklovas (1534)
szosza Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1535

Üdv Mindenkinek!

Ezúton szeretném világgá kürtölni, hogy WLA ügyintézése nagyon gyors! A 3072/768 csomagot választottam és egy németországi szerverről való letöltés valóban egyenletesen 310-320 Kbit/s sebességgel megy. A megbízhatóságáról még nem tudok nyilatkozni, de később beszámolok róla...
Egyébként az interneten regisztráltam, 6 órán belül felhívtak és időpontot egyeztettünk, a regisztráció után 36 órával pedig már működik a kapcsolatom!
Nézzétek el nekem, hogy csapok nekik némi reklámot, de nagyon jól jött nekem, hogy ennyire igyekeztek.

Szosza
Arnyeklovas Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1534

Beszereztem az erkélyajtó behúzót. Csavarokat elfelejtettem kérni hozzá, ma megyek értük. Egyész jónak tűnik. mejd teszek fel fotót.

Tetszetősek a ház- és emeletszám táblák, kár, hogy FSZ helyett 0. van.

Előzmény: zsoofika (1533)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.19 0 0 1533
ennyire ijesztő volt amit írtam?:)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1532

35. § (1) Közgyűlést szükség szerint, de legalább évente egyszer kell tartani. Az éves elszámolásról, a költségvetés megállapításáról szóló közgyűlést évente a szervezeti-működési szabályzatban meghatározott időpontig, de legkésőbb május 31-éig meg kell tartani.

(2) Kötelező a közgyűlés összehívása, ha azt a tulajdoni hányad 1/10-ével rendelkező tulajdonostársak a napirend és az ok megjelölésével írásban kérték. Ha a kérést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke tizenöt napon belül nem teljesítette, az összehívást kérő tulajdonostársak vagy az általuk megbízott személy a közgyűlést összehívhatják.

2003. évi CXXXIII. törvény --> a társasházakról
zsoofika Creative Commons License 2006.01.17 0 0 1531

Egy kis teljes igazág:

</P>

Ezév elején az alakuló közgyűlést megtartják. (legkésőbb májusig) :)

Ettől függetlenül javaslom a garázs padlózat összefolyóinak garanciális hibaként való bejelentését.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!